|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Polazak u vrtić
1.9.2010 13:15:04   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: trudnica

13:10   odoh ja  user posted image   treba mi 5 minuta do vrtica

javljam sutra sta je bilo...

sto sutra? javlji odmah, bas sam nestrpljiva da cujem kako je malena provela dan

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu trudnica)
Neposredna veza do poruke: 301
1.9.2010 16:32:23   
iv@ncica
nama  danas  trebao  biti  prvi  dan  vrtica...ali  nismo  isli..tek  u  ponedjeljak,  A.   se odjednom  razbolio  ko da  zna  da  ce  se  odvajati  od  mene....nervoza  i  ne spavanje..pa  onda  temperatura    3 dana...i  nociii....pa vidim  skoro  sve  3-ce izasle...bili  kod  dr.  i  rekli  nam malo  grlo  crveno...virus  neki...mirovati  kuci..ne  jos  u  vrtic..kad  danas  se  osuo...sve  kontam da  nije  onaj  trodnevni  virus..ali  eto  bas  sam bila  spremna  za  vrtica...i  odem  danas  u  jaslice  da  javim  da  nas  nema  do  pon.,  kad  tamo  sva mala  raja  place,  sve  novi  kolaci  u  majoj  grupi...taman  se  smire,  pa  jedno  pocne..pa  svi  za  njim  uh...bolje  bi  bilo  da  sam  nazvalauser posted image ...kaze  teta  svi  pjevaju prvih  dana..pogotovo  kad  ima  jedno  takvo  koje  pjesmu pocinje..pa  se  za  nekoliko  dana  smire...jos  mi  je  rekla d a  kod  nas  ne  mozemo  uzimati  djecu  kad hocemo,  vec  da  im  postivamo  red, kao imaju  problema  onda  s  djecom  kad  dolazi  ko  kad  hoce..vec  u  priliku  tamo  iza  spavanja...jaslice  nemaju  poludnevni  i  kostaju 190  kod  nas.

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 302
1.9.2010 20:12:37   
acudesa
Imam osjecaj da sam najsretnija zena na svijetuuser posted image
Hvala ti dragi moj Boze....
Od silnog raspitivanja u koji vrtic, kakve su tete...privatni ili drzavni...mi se odlucimo za ovaj koji nam je bio sa najboljim preporukama (drzavni)...
odem tamo i naletim na jedinu osobu koju ono dobro znam a koja radi kao vaspitaica...izljubimo se izpozdravljamo
koju grupu vodis?
-3-4 godine, (grupu mog malca)...
ima li mjesta kod tebe?
-imauser posted image ...
mirna cu upisati dijete...
znam kom ga ostavljam....
da sam se raspitivala gdje radi-ne bi ovako ispalouser posted image

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 303
1.9.2010 20:13:49   
koka i po
drago mi je da si sretna.....ipak se sve zavrsilo kako teba...rekla sam ti...samo strpljenje.

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 304
1.9.2010 20:18:50   
acudesa
Jest, hvala Bogu...
mislim da nece biti problema oko adaptacije...
a, tek sad razumijem majke koje kukaju kad trebaju upisati dijete u vrtic ili skoluuser posted image

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 305
1.9.2010 23:07:20   
esmina i bebina mam
Eh ja dosla po svoje pile kad guzva svi kojima je prvi dan dosli ranije djeca taman rucaju.
Kaze meni teta Esma je bila super samo je u par navrata pocela histericno PLAKATI kao nije ona stalno bila uz nju jer su naravno i druga djeca imala zahtjeva svojih al kaze sve je to ok.
Druga teta je zove Esma mama ti je dosla kad je ona izasla umrljana rizom a podocnjaci do poda srce mi se raskinulo plače(inace je drustvena i nije pekmeza)
Ma moram priznati da sam i ja suzicu pustila ali krišom.user posted image user posted image user posted image user posted image
Poslije je i dva sata ponekad otpuhivala i kaze da joj bilo lijepo samo da je pozelila mamu jer me voli najvise na svijetu user posted image user posted image user posted image user posted image
Drage moje to vam je moje prvo iskustvo sa obdanistem a sebe sama stavila u drugi plan pa tek kad me ovaj m ali u tibi poceo sutati skonatala sam kako sam je i nosila i kako sam se bila pripremila i da je uslikam ali poslije nisam znala ni gdje sam aparat popustila.
jako jako stresan dan nadam se da ce biti sutra bolje.

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 306
1.9.2010 23:09:28   
acudesa
uh....prepade ti mene

(odgovor članu esmina i bebina mam)
Neposredna veza do poruke: 307
1.9.2010 23:12:55   
Hanady RR
pa treba biti spreman da će i djeci teško pasti promjena...
ali nije to ništa što se neće mjenjati na bolje...

bebo...nadam se čekaju va sbolji dani...
žao mi je malih suza što su tekle...ali nemoj se sikirati...sve će to bitit super ua 10-15 dana molit će da osatne duže.user posted image

Acudesa...čemu strah....
pa ti si učiteljica....
i tebi neko svoju djecu na cijeli dan ostavi...
pa ne plaču...
nemoj tako ....
ima da na rijad bude najbolji dječak u grupiuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 308
1.9.2010 23:13:31   
veeseelaa
joj draga pa ti se bas nasekirala user posted image user posted image user posted image user posted image nadam se da ce biti bolje i da curica nece vise plakati 

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 309
1.9.2010 23:15:56   
esmina i bebina mam
Joj ja svasta napisa pa obrisa poruku.
Ne brini draga nije to nista sta nas jos cekauser posted image user posted image user posted image user posted image
ja nmesto kontam da ce ona to za par dana svariti jer sigurno je htjela da sve bude po njenom(jedinica,prvo unuce na obe strane i jedino,rodaci svi stariji nema puno kontakta sa djecom svoje dobi)

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 310
2.9.2010 8:07:33   
esmina i bebina mam
 E jutros je bilo katastrofa nije se htjela probuditi pa je jedva izasla iz kuce pa na ulazu u obdaniste nije htjela uci teta ju je uzela i odnijela u sobu a ja sam je cula bar jos 500 m od vrtica.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
kaze mi teta da je bolje sto se manje rastajemouser posted image
Ja bas nesto razmislljam zar ne bi bilo logicno da majke prvih par dana provedu sa djecom u tom okruzenju u kojem ce ostati?

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

Neposredna veza do poruke: 311
2.9.2010 8:15:47   
mama Nataša
IZVORNA PORUKA: esmina i bebina mam

Ja bas nesto razmislljam zar ne bi bilo logicno da majke prvih par dana provedu sa djecom u tom okruzenju u kojem ce ostati?

Kod nas se ovo slabo praktikuje, zapravo nisam ni čula da je ijedna mama ostajala sa djetetom u periodu adaptacije, a vani je to uobičajena praksa user posted image

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

Neposredna veza do poruke: 312
2.9.2010 8:22:59   
esmina i bebina mam
I mislim da je bolja metoda al znas kako to kod nas ide pocev od zdravstva pa nadalje sve neki rezimi da te Bog sacuva.
Pa da je sa mnom bila par dana vec bi upoznala i tete i djecu i gdje su igracke i dnevni red ovako isto da ih jadne bace u vodu pakoje zna plivati preziviuser posted image user posted image user posted image
Stvarno sam tuzna.

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

(odgovor članu mama Nataša)
Neposredna veza do poruke: 313
2.9.2010 8:28:45   
veeseelaa
joj neznam sta da kazem user posted image user posted image user posted image  ja sam s malenom jedno vrijeme provodila u obdanistu po 1-2 sata i sada svako jutro udjem dok je necim ne zadeveraju ne idem na posao
Oni takodje meni kazu da je bolje da je samo ostavim i odem al ja ne mogu, ja uvijek malo odsjedim dok se ona ne zaigra

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 314
2.9.2010 8:34:11   
veeseelaa
meni se zato ne dopadaju drzavna obdanista, oni i njihova pravila user posted image user posted image  

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 315
2.9.2010 8:37:53   
esmina i bebina mam
A ovdje je jedno obdaniste pa ne mogu biratiuser posted image

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

Neposredna veza do poruke: 316
2.9.2010 9:03:03   
acudesa
Ja cu isto nastojati ostati ako bude potrebe, valjda me nece istjerati-ni ja nikoga ne istjerujem iz ucionice ako zeli uci, neka bude i cijeli dan (kao sto se desavalo)

Neposredna veza do poruke: 317
2.9.2010 9:03:57   
M kao Mama
Esma i B.M. necu da te prepadam, ali perido adaptacije zna trajati i do pola godine, da, da, na zalost moja L je bila u toj kategoriji koja je pola godine navikava se, pa mozda i duze, suze, plac, odbijanje hranje, plac po noci, jutarnji jecaji i molba da je ne ostavljam, trganje iz ruku vaspitacice, moj plac do posla, sve sam ovo prosla, neka djeca se dobro i brzo adaptiraju, a neka ne, jer u njihovim glavicama se odvija fil da su tu ostvljeni jer ih mama ne voli, a ne da mama mora ici raditi.

Akobogda da se Esmica sto prije navikne.

Neposredna veza do poruke: 318
2.9.2010 9:17:28   
acudesa
maleni misle da se mama nece vratitiuser posted image
zato se onoliko obraduju kad je vide, a treba pricati...ajojjjjjjjj

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 319
2.9.2010 9:18:21   
trudnica
Evo da se i ja javim, jucer sam je preuzela u 14:00. Teta kaze da je dosta plakala i
da je bojkotirala dorucak. Srecom, rucak je pojela i spavala je. Kada me je ugledala, niko sretniji od nje.
Cim smo izasle iz vrtica trazila je da je vodim kuci i da joj dam tupice (supice).
Na moje pitanje hoce li i sutra u vrtic samo je sutila, inace dosta prica i odmah odgovara.
Jutros sam je ostavila oko 08:00, nisam se zadrzavala jer tete misle da je valjda tako bolje...
Ostala je placuci user posted image     Danas cu po nju oko 14:30 jer mislim da sam jucer dosla u vrijeme kada se bude...
Cijelo jutro sebe hrabrim i pokusavam biti optimista user posted image

Neposredna veza do poruke: 320
2.9.2010 9:21:13   
ziki
Jutros me je teta u vtriću baš zadeverala od ponedeljka će razdvajat jsličku grupu na starije i mlađe. Ali ništa nije znala podrobnije da mi kaže niti da li Nemirko spada u tu stariju. On odavno sam jede, ostavio je pelene, priča i izgleda ko da su mu tri godine, mašala mu bilo, igra se uglavnom sa djecom koja su napunila tri godine i koja su trebala da izađu iz jaslica( ranije je bilo od 1 do 3 jaslice) i ja bih voljela da ide tamo ali problem je da teta koja je super ostaje sa malim. I ove dvije koje bi bile u starijoj jasličkoj su fine ali... Zna li ko da državni vrtići nisu mijenjali pravila podjele na grupe zbog uvođenja obaveznog predškolskog i ako jesu kako to ide. Nemirko ima 2 god i 3 mj.

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 321
2.9.2010 9:22:43   
Hannan
Emina mama, znam da ti je sad tesko...isto sam prosla prije 2mj, upisali se 1.7.prva 3 dana ok, poslije  plac, moljenje da ne ide, plakanja kuci, u vrticu kad ga ostavljam, cak su ga bas kao i tvoju curu uciteljice uzimale jer se ja nisma vise mogla izboriti kad se zalijepi za mene...danas 2mj poslije mogu reci da on ide sa osmijehom u obdaniste, adaptacija je trajala oko 1-1,5mj...jutros me pita posto ide u poludnevni, "mogu li spavati sa drugarima".
Zelim vam punooo srece, da se curica sto prije navikne, a do tad moras stisnuti i srce i dusu...nece ti biti lahko, ali vjerujem da ce se naviknuti.

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

Neposredna veza do poruke: 322
2.9.2010 9:36:37   
trudnica
IZVORNA PORUKA: Hannan

Emina mama, znam da ti je sad tesko...isto sam prosla prije 2mj, upisali se 1.7.prva 3 dana ok, poslije  plac, moljenje da ne ide, plakanja kuci, u vrticu kad ga ostavljam, cak su ga bas kao i tvoju curu uciteljice uzimale jer se ja nisma vise mogla izboriti kad se zalijepi za mene...danas 2mj poslije mogu reci da on ide sa osmijehom u obdaniste, adaptacija je trajala oko 1-1,5mj...jutros me pita posto ide u poludnevni, "mogu li spavati sa drugarima".
Zelim vam punooo srece, da se curica sto prije navikne, a do tad moras stisnuti i srce i dusu...nece ti biti lahko, ali vjerujem da ce se naviknuti.

Hvala Hannan. Ja se nadam najboljem, pametna je to curica i brzo ce uvidjeti da tako mora biti user posted image
Trenutno se pokusavam fokusirati na posao i sto manje razmisljati sta ona sada radi

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 323
2.9.2010 9:40:17   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA:

strasno, rasplakala sam se user posted image user posted image user posted image user posted image  moja malena se tako obraduje kad dodjem po nju user posted image

trudnice tako mi je zaooooooooo user posted image  mogu samo zamisliti kako se osjecas, moja malena 7-8 dana nikako nije htjela nista jesti u obdanistu, ni smoki ni grisinji, strasno, kad mi je teta javila da je napokon jela sve sam u firmi castila
Ne mogu ti ni ispricati kako sam se osjecala tih dana, stalno sam plakalauser posted image
Ja sam ti rekla da bebice spavaju u taj vakat, odnosno da se bude u to vrijeme, oko 14 sati
zelim svima puno, puno srece, drzim fige da se djecica sto prije naviknu i da ne sekiraju svoje roditelje

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 324
2.9.2010 9:43:20   
trudnica
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

IZVORNA PORUKA:

strasno, rasplakala sam se user posted image user posted image user posted image user posted image  moja malena se tako obraduje kad dodjem po nju user posted image

trudnice tako mi je zaooooooooo user posted image  mogu samo zamisliti kako se osjecas, moja malena 7-8 dana nikako nije htjela nista jesti u obdanistu, ni smoki ni grisinji, strasno, kad mi je teta javila da je napokon jela sve sam u firmi castila
Ne mogu ti ni ispricati kako sam se osjecala tih dana, stalno sam plakalauser posted image
Ja sam ti rekla da bebice spavaju u taj vakat, odnosno da se bude u to vrijeme, oko 14 sati
zelim svima puno, puno srece, drzim fige da se djecica sto prije naviknu i da ne sekiraju svoje roditelje

Vesela, ma bit ce to sve dobro, moramo pozitivni biti, inace... user posted image

Rekla si mi za spavanje ali mi se ucinilo da je u njenom  vrticu nesto ranije spavaju... u pravu si bila user posted image

Neposredna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *