Visnja RR
|
IZVORNA PORUKA: anidla Hrana bogata proteinima, proteinske namirnice- Orašasti plodovi i sjemenke: izdvojit ćemo orahe, bademe, indijske oraščiće, sezam te razne klice kao posebno bogat izvor proteina
- Mahunarke i leguminoze: grah, mahune, slanutak, leća svih boja
- Meso i riba: valja izdvojiti tunu, lososa, haringu
- Jaja i mliječni proizvodi: od mliječnih proizvoda najbolje je konzumirati mlijeko, sir i jogurt smanjene masnoće obzirom da je masnoća u mlijeku zasićena što znači nezdrava jer podiže razinu lošeg kolesterola
- Soja i proizvodi od soje: tofu, soja mlijeko, klice soje
ako je ovo sve sto smijem jesti u I fazi, ne znam kako napraviti obroke od ovoga? smotana sam, znam Meni u sutini najteze pada sto ne mogu krompir nikako jesti Leona, pls,daj reci mi sta cu jesti za dorucak, sta za rucak, sta za veceru ova prva 4 dana... meni se to kod tebe ne podudara sa ovim sto je lady napisala: zar se smiju orasasti plodovi...grah? 1. FAZA NAPADA – čisti proteini Traje ovisno o tome koliko kilograma trebate skinuti. - do 4, 5 kg – 2 dana - do 9 kg – 3 dana - do 18 kg – 5 dana - od 18 kg naviše – 7 do maksimalno 10 dana Dozvoljene namirnice: Teletina i govedina (odrezak, file, kotlet NE) Sva perad osim guske i patke (bez kože, može i dimljena puretina na pr. dimcek) Svi morski plodovi, surimi i riba Jaja, bjelanjci neograničeno, žumanjci – do 4 tjedno Mlijeko i jogurt – bezmasni, posni sir Priprema hrane: pećenje u neprijanjajućoj tavi, grillanje, na roštilju ili u pećnici, kuhanje i sl. Napomene: U ovoj fazi se ne preporuča vježbanje. Ne preskačite obroke. Za pripremu hrane ne koristiti maslac niti ulja, ne dodavati šećer, voće ili sirupe, ne koristiti kečap i reducirati sol. Dozvoljeno je korištenje većine začina, octa, limunovog soka, luka, češnjaka, peršina, majčine dušice za poboljšanje okusa hrane kao i soli i senfa ali u manjim količinama. Jesti se može u neograničenim količinama kada god osjetite glad. Pijte minimalno 2 litre vode i mineralne vode dnevno te koristite vitaminske dodatke.