|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dukan dijeta
22.2.2012 8:32:10   
leona81
ja danas opet na proteinskom samo i iskreno umirem od gladi...jucer sam u frci bila i stignem od povrca samo pojesti 2 pecene paprike, zato jedva cekam sutra...danas za dorucak 2 jaja, za uzinu jogurt s mekinjama, a za rucak supa i lignje, veceras nemam pojma sta za veceru...dosadile mi i hrenovke i salama i pileca prsa i piletina i jaje...a o mlijecnim proizvodima da ne govorim...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1126
22.2.2012 9:32:32   
ananas_ze
ja ne umirem od gladi vazda neko meso grickam od povrca imam paprike i blitvu, trebala bih kupit i kupus, al me strah da se ne zafrkam, imala sam problema sa stomakom, sad sam sve regulisala, danas je tacno 7 dana i - 3kg user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1127
22.2.2012 9:38:19   
Lady26
Leona,Ananas zasto ne napravite sebi palacinke? Muffine?
I onda imate kompletan obrok i nema sanse da budete gladne...
Ja umutim 2 kasike mekinja, jednu kasiku gustina, jaje i mlijeko...ostavim 10ak minuta da odstoji, ugrijem tavu i pravim "americke" palacinke, budu cca velicine dlana (nemoguce je napraviti palacinak veliki i tanak kao obicni)....
Ispadnu mi 3 ili 4 i bas se najedem....uz namaz neki, salamu, pa cak i rucak ako je varivo neko...

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 1128
22.2.2012 9:42:25   
leona81
ja sam nasla samo psenicne mekinje, zobenih nema...ne znam smijem li od ovoga praviti palacinak? i smijem li prasak za pecivo

For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1129
22.2.2012 9:43:58   
Lady26
Ima li pahuljica?
Uzmi pahuljice...ima ih u trznim centrima...
Ja evo nisam na dijeti pa znam sebi napraviti na brzinu ove palacinke za veceru....i regulisem probavu usput user posted image
Prasak ti ne treba...

< Poruku je uredio Lady26 -- 22.2.2012 9:44:20 >

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1130
22.2.2012 10:14:33   
leona81

IZVORNA PORUKA: Lady26

Ima li pahuljica?
Ja evo nisam na dijeti pa znam sebi napraviti na brzinu ove palacinke za veceru....i regulisem probavu usput user posted image
Prasak ti ne treba...

ima pahuljica al sam citala na forumima da bas pahuljice ne smiju jer su skroz razlicite od mekinja...mekinje imaju neke pozitivne tvari blah blah, a pahuljice ne...plus u nekim receptima njegovim mijesaju mekinje psenicne i zobene?

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1131
22.2.2012 10:58:38   
leona81
smije li se npr jesti onaj sir biljnog porijekla

nasla sam recepte na netu za hljeb, tortilje, palacinke, muffine i neke kao deserte jedino me nervira sto se stavljaju u slastice vecinom fruktoza, gustin, umjetni zasladjivac, aroma i sl
a super je sto moze i prasak za pecivo i digo kvasac...takodjer mislim da je super fora imati beskvasni hljeb od mekinja za rucak npr, sad cu malo da se bacim na posao:)

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1132
22.2.2012 11:00:02   
Lady26
IZVORNA PORUKA: leona81

Ima li pahuljica?
Prasak ti ne treba...

ima pahuljica al sam citala na forumima da bas pahuljice ne smiju jer su skroz razlicite od mekinja...mekinje imaju neke pozitivne tvari blah blah, a pahuljice ne...plus u nekim receptima njegovim mijesaju mekinje psenicne i zobene?

Ja sam samo jednu kesu kupila mekinja, vise ih nisam nalazila i kupovala sam pahuljice, i vidjela si rezultat, mrsala jednako, probava bila ok...

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1133
22.2.2012 11:01:31   
Lady26

smije li se npr jesti onaj sir biljnog porijekla

nasla sam recepte na netu za hljeb, tortilje, palacinke, muffine i neke kao deserte jedino me nervira sto se stavljaju u slastice vecinom fruktoza, gustin, umjetni zasladjivac, aroma i sl
a super je sto moze i prasak za pecivo i digo kvasac...takodjer mislim da je super fora imati beskvasni hljeb od mekinja za rucak npr, sad cu malo da se bacim na posao:)

Koji ti je to sir? Neki tvrdi ili sta?
Ja sam uzimala onaj meggle light mladi sir ali nisam ga nesto puno jela...nisam lubitelj...

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1134
22.2.2012 12:58:33   
leona81
ma ja tvrdi, preporucuje se za pizzu kod osoba koje imaju holesterol visok i slicno...vidim ima na nekim receptima na netu, ljudi prilagodjavaju sebi izgleda

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1135
22.2.2012 13:11:12   
ananas_ze

Leona,Ananas zasto ne napravite sebi palacinke? Muffine?
I onda imate kompletan obrok i nema sanse da budete gladne...
Ja umutim 2 kasike mekinja, jednu kasiku gustina, jaje i mlijeko...ostavim 10ak minuta da odstoji, ugrijem tavu i pravim "americke" palacinke, budu cca velicine dlana (nemoguce je napraviti palacinak veliki i tanak kao obicni)....
Ispadnu mi 3 ili 4 i bas se najedem....uz namaz neki, salamu, pa cak i rucak ako je varivo neko...

ja sam pravila cak su se i mm svidjele, pravim ovako kao ti samo sto ja nisam ostavljala tijesto da odstoji

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1136
22.2.2012 13:21:21   
Lady26
Pusti 10-15 minuta da smjesa odstoji, mekinje/pahuljice omeksaju, tj nabubre....

Neposredna veza do poruke: 1137
22.2.2012 13:42:00   
leona81

Pusti 10-15 minuta da smjesa odstoji, mekinje/pahuljice omeksaju, tj nabubre....

moze li bez gustina

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1138
22.2.2012 14:17:12   
leona81
ja sam pravila palacinku dukan
1 jaje
2 kasike mekinja
kasika jogurta
problem je sto se raspada? ukusna je i raspadnuta - stavila preko kasiku sira i vlasac, 2 kasike jogurta i gotov rucak:)
sutra cu razljevak ili muffine

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1139
22.2.2012 14:32:05   
Lady26
Moze, pravila sam i tako, ali gustin fino poveze smjesu...no jogurt, samo mlijeko.
Ovako, smiksas smjesu i neka kratko ostoji, dobro zagrijes tavu, i na sredinu tave istesi dio smjese, i kao obicni palacinak, kad gornja strana ne bude "ziva" uzmi lopaticu i njom prevrni, nema raspadanja user posted image

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1140
22.2.2012 16:15:17   
leona81

Moze, pravila sam i tako, ali gustin fino poveze smjesu...no jogurt, samo mlijeko.
Ovako, smiksas smjesu i neka kratko ostoji, dobro zagrijes tavu, i na sredinu tave istesi dio smjese, i kao obicni palacinak, kad gornja strana ne bude "ziva" uzmi lopaticu i njom prevrni, nema raspadanja user posted image

ja ne smijem kravlje mlijeko...a kozje je premasno za dukana

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1141
22.2.2012 16:53:13   
lilybeby
cao cure!i ja sam od danas na Dukan dijeti.po njegovoj kalkulaciji ja uopste ne bih trebala mrsati ali po mojoj bih!
za kolko se odprilike moze skinuti 4-5 kg?mislim za kolko dana?
danas sam jela pilece cevape,imaju malo prezle u sebi ali kontam nije to valjda toliko starsno.

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1142
22.2.2012 16:54:41   
lilybeby
eh da i gdje da kupim te mekinje?trazila sam jutros u dm-u ali nije bilo,tj.bile su heljdine mekinje?jel to-to?jel se one smiju u prvoj fazi?

(odgovor članu lilybeby)
Neposredna veza do poruke: 1143
22.2.2012 20:18:30   
ananas_ze

umutim 2 kasike mekinja, jednu kasiku gustina, jaje i mlijeko...ostavim 10ak minuta da odstoji, ugrijem tavu i pravim "americke" palacinke, budu cca velicine dlana (nemoguce je napraviti palacinak veliki i tanak kao obicni)....

meni sve hrskali komadici, a ja kontam sto liuser posted image user posted image

S~proljeće~ 05.04.2014.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1144
23.2.2012 4:13:24   
Ella_H
meni Dukan tukan nikako neodgovara
a trudila sam se, povracalo mi se i vrtilo u glavi,
user posted image .
Sretno cure, ja ipak moram imati neku kombinaciju djetu.

Neposredna veza do poruke: 1145
23.2.2012 7:29:57   
ananas_ze
najbolje je pronaci ono sto ti odgovara, kako vrijeme prolazi i ja to radim, odkako su mi pomjereni ispiti jedem za dorucak pola snite hljeba s crnim brasnom koji sama pravim, jer me nesto mora drzati,a za rucak i veceru pazim sta radimuser posted image

S~proljeće~ 05.04.2014.

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 1146
23.2.2012 8:28:18   
leona81
mene je malo opucala tahikardija - vidim ima jos slucajeva po Dukan forumima, ako se nastavi i ja odustajem...

Neposredna veza do poruke: 1147
23.2.2012 8:35:00   
Emica_sa

mene je malo opucala tahikardija - vidim ima jos slucajeva po Dukan forumima, ako se nastavi i ja odustajem...

Meni se to desavalo par puta i ja sam odustala nakon 3 dana,sama cu sebi prilagoditi dijetu,svega manje i gotovo.Meni ovo nikako ne odgovara,srce mi pocne lupati hoce da iskoci,a ja sjedimuser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1148
23.2.2012 8:43:46   
leona81
ma naravno, meni doduse treba da se ubrza metabolizam pa nisam puno brljala ali cu sigurno prilagodjavati ovu dijetu, samo da mi je da krene bar...mislila sam ubaciti jednu vocku svaka 2 dana - tj kad je dozvoljeno i povrce i to vecinom citruse npr grejp koji ima malo kalorija i nema puno fruktoze...opet je i to bolje nego jabuka koja je puna secera...i danas mi je dan proteini povrce a prosli put sam se bas zeznula - danas cu da pojedem nesto konkretno povrtno...eh da, meni odgovara sto ima puno mlijecnih proizvoda jer ih volim ali npr ne smijem mlijeko pa otpadaju svi recepti s mlijekom...i ne volim bas meso ali jedem dosta morskih plodova...jaja jedem samo kuhana ili ih stavljam u dukan palacinak, mekinje su mi isto ok...ulje svakako ni inace previse ne koristim, navikla sam sve praviti u vrecicama i papirima za pecenje...najvise mi nedostaju zitarice - bar kriska integralnog hljeba...ja bi trebala 2 i po mjeseca, skoro 3 biti na drugoj fazi...ko ziv ko mrtav...treca je onda laganauser posted image

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 1149
23.2.2012 9:04:52   
Emica_sa
Ja ne jedem crveno meso nikako,zbog toga je ova dijeta za mene jako teska,jer iz dana u dan piletina,riba,piletina,ribauser posted image user posted image

Meni najvise fale zitarice,jer ja sam nabila ovu kilazu zbog toga sto mi se kompletna ishrana zasniva na zitaricama,hljebu,palacinkama,pogacama i nekim namazima..

Ma nista samo cu smanjiti drasticno i to je touser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *