|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dukan dijeta
19.2.2012 13:34:26   
ananas_ze
pa sta cemo, dokle cemo? odoh jos koji put procitat ovu LCHF da vidim koliko dana traje, imal kakav proces?

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1101
19.2.2012 23:28:12   
leona81
ja sam opasno zgrijesila danas, pojela sam jedan kolac od maka...nije presladak, s jogurtom je ali ima malo integralnog brasna...nisam mogla odoljeti...dorucak sir i jogurt, pa kafa i kolac, rucak paprike s mljevenim mesom i jogurtom, vecera hrenovke...

sutra cu praviti supu:) a kako bez voca to je pitanje

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 1102
20.2.2012 7:37:02   
ananas_ze
hehe ti si makar kolac nije sladak, ja sam onaj sto slatkoca udara u mozak i to sinoc a cijeli dan sam bila ok,ne ide ovo bez voca i ja se odlucujem za jabuke,a za danas sam toalno bez ideja + imam 2 ispitauser posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1103
20.2.2012 7:40:14   
shpagica
Evo se i ja zvanicno od danas prijavljujem na "mesnu dijetu". Moja dosadasnja iskustva sa dijetama su dobra samo u ovoj varijanti - dakle nema sanse da smrsam ako jedem bilo kakve UH ili ne daj Boze slatko. Pretprosle godine sam postigla fantastican rezultat nakon sto sam se poslje proteinskog perioda hranila po Montinjaku - u sustini to je ishrana dijabeticara i meni takva super odgovara da ocuvam kilazu.

Kako je sada iza mene jedna trudnoca i porod, imam 10-tak kg da skinem. Uzasno sam troma sa ovim viskom, a i pokvarila sam se - u trudnoci sa jela SVE pa mi je sada nesto bas tesko da prestanem sa slatkisima navukla sam se ko kakav ovisnik user posted image

Helem, od danas sam ovdje s vama i brojim nadam se kile u minus! Za danasnji obrok na posao sam ponijela konzervu tunjevine u maslinovom ulju, a kod kuce cu spremiti purece snicle.

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1104
20.2.2012 8:48:39   
leona81
ulje obavezno iscijedi...cak Dukan savjetuje ne konzerviranu ribu vec samo svjezu praviti na pari ili u rerni i sl...bez masnoce, ali ako bas moras imas one i u svojoj vodi u konzervi:)

kod mene jutros hrenovka i jajeuser posted image

For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 1105
20.2.2012 8:54:36   
Trnoruzica
Ja se vama divim, stvarno user posted image user posted image

Imam viska kilograma, ali ne bih mogla nikakvu dijetu zapoceti, imam osjecaj kad pocnem dijetu, sve ono sto mi je zabranjeno mi se najvise jede user posted image Tako da sam bukvalno probusila kasiku... Jedem manje, ne veceram, nego popiem ili jogurt, ili jabuku...
I vec primijetim poboljsanje user posted image

Sretno vam curke user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1106
20.2.2012 8:59:22   
Amelaa RR
Ja odoh lijepo da iscitam temu ispocetka i da vam se pridruzim...jer nema smisla vise....

Od srca se divim svim curama koje ne posustaju...

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu Trnoruzica)
Neposredna veza do poruke: 1107
20.2.2012 14:23:27   
leona81
@amela dobrodoslauser posted image
ja sam popila 2 kafe s malo smedjeg secera, uzina jogurt a rucak cu sardele:) danas je proteinski dan, a sutra proteini povrce:) lakse mi smjenjivati nego 4 dana jedno 4 drugo...dok se malo ustelim pa cu probati s mekinjama nesto da pravim

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 1108
20.2.2012 15:03:05   
mimikimi
zene drage lijep pozdrav od mene
odavno vas citam i interesujem se za ovu dijetu
nije losa cini mi se
eh sad ova prva faza hajde i nekako nije lose moze se to jer kratko traje meni bi bila 3 dana
ali mi nekako ova druga faza bez voca pa mi to nekako nije ok jos bi meni po Dukanu trajala oko60 dana
kako izdrzati bez voca i jel to ok
sta ako se prekine dijeta u nekoj fazi da li se mora sve ispocetka

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1109
20.2.2012 15:38:31   
leona81
ma bogami ja sam citala nekoliko foruma i ima ljudi koji sebi ovu dijetu proilagode, ja sam npr jela jako puno UH prije i cim izbacim to ili smanjim bar na nekih 10 posto dnevno ucinila sam pomak...takodjer jako je bitno da se ne mijesaju UH sa proteinima ako ih vec nekako i uzimamo nego se trebaju jesti sami ili sa povrcem...normalno da skrobno povrce i nije bas najbolje za liniju pa to svesti na minimum ali voce mene najvise boli, znam da je fruktoza iz voca pogubna ali ja mislim da ne bi trebalo sezonsko voce da pravi velike probleme za ovu dijetu iako je Dukan zbog boljih rezultata izbacio ih skroz, ja ne mislim da moze veliku stetu naciniti jedna jabuka, ili nesto od citrusa pogotovo grejp koji savjetuju svi zbog topljenja masti...

meni pise da trebam do 07 mjeseca doci do zeljenje kilaze, i to bi bilo super, po Dukanu ali mislim da i nije tako lose uzeti po koju vocku i dijetu malo prilagoditi cisto da bi bilo lakse, i da ne bi bilo odustajanja...mozda necu do jula dostici na ovaj nacin tezinu ali hocu do kraja godine...a do mora moze i 5 kg:)

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 1110
20.2.2012 15:42:18   
mimikimi
ma da i ja bih je sebi malo prilagodila jer vala ja bez jabuka i narandzi nema sanse
pa makar cu svaki drugi dan
a meni po dukani kaze do 20.04 da sam dostigla svoju tezinu nije lose ali eto opet se jos malo presabiram
a sta je sa prekidom recimo ako ne pase ako se covjek ne osjeca kako treba itd

*mamin zvrk* 13.03.2011

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1111
20.2.2012 15:46:41   
leona81

IZVORNA PORUKA: mimikimi

ma da i ja bih je sebi malo prilagodila jer vala ja bez jabuka i narandzi nema sanse
pa makar cu svaki drugi dan
a meni po dukani kaze do 20.04 da sam dostigla svoju tezinu nije lose ali eto opet se jos malo presabiram
a sta je sa prekidom recimo ako ne pase ako se covjek ne osjeca kako treba itd

pa prekines i krenes opet ako zelis...meni je problem bio prvi dan samo sa stomakom, sad sam ok

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 1112
20.2.2012 19:52:59   
ElRa
41 dan
-9kg

za dorucak sam jela vocni jogurt sa kasikom mekinja
rucak dva pileca bedra i svjezi sir
vecera dvije hrenovke

jel neka od vas pravila dukan hljeb, kakav je?

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1113
20.2.2012 21:08:25   
shpagica
IZVORNA PORUKA: ElRa

41 dan
-9kg

SVAKA CAST! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ElRa)
Neposredna veza do poruke: 1114
20.2.2012 21:18:42   
ananas_ze

IZVORNA PORUKA: shpagica

41 dan
-9kg

SVAKA CAST! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

nije malo user posted image

S~proljeće~ 05.04.2014.

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 1115
21.2.2012 8:49:36   
leona81

41 dan
-9kg

vecera dvije hrenovke

kako vocni jogurt? zar se to smije...ja nisam, ali moram probati hljeb, palacinke i ostale recepte s mekinjama, samo da se malo uhodam,,,u nekim receptima vidim dozvoljene su i psenicne mekinje

(odgovor članu ElRa)
Neposredna veza do poruke: 1116
21.2.2012 9:33:53   
ananas_ze
ma ne smije se vocni jogurt, al sta hoces, da krepas? mora se nesto nekaduser posted image

S~proljeće~ 05.04.2014.

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1117
21.2.2012 10:14:10   
leona81
ma znam al radije cu pojesti jogurt i voce neko svjeze nego vocni jogurt koji je pun secera...

Neposredna veza do poruke: 1118
21.2.2012 10:21:30   
animagical
moze jedno pitanjceuser posted image vidim, malo-malo, neka jela hrenovke...jel po ovoj dijeti preporuciju hrenovke ili vam je tako lakse?

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1119
21.2.2012 10:21:50   
ananas_ze
ja bih samo voce [sm=smiley1.gif odavno nisam ciatala sastav vocnog jogurta jer ga i onako rijetko pijem, kazem pijem jer i kad kupim to je sensia ili sl u flasici, a ElRa ih vjerovatno konzumira jer zasite.

S~proljeće~ 05.04.2014.

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1120
21.2.2012 10:23:33   
ananas_ze

IZVORNA PORUKA: animagical

moze jedno pitanjceuser posted image vidim, malo-malo, neka jela hrenovke...jel po ovoj dijeti preporuciju hrenovke ili vam je tako lakse?

tako je najlakse a meni su ukusnije od salame user posted image

S~proljeće~ 05.04.2014.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 1121
21.2.2012 13:47:50   
shpagica
i u virslama/hrenovkama ima secera i pune su mljevenog zivotinjskog sala (kako samo ovo fuj zvuci a dusa mi ih pojest user posted image )

Neposredna veza do poruke: 1122
21.2.2012 13:59:07   
ElRa

IZVORNA PORUKA: leona81

41 dan
-9kg

vecera dvije hrenovke

kako vocni jogurt? zar se to smije...ja nisam, ali moram probati hljeb, palacinke i ostale recepte s mekinjama, samo da se malo uhodam,,,u nekim receptima vidim dozvoljene su i psenicne mekinje

pa nesmije nikako voce , ali ja od prvog dana svaki dan ujutro pojedem bezmasni vocni jogurt jer mi to ublazi dijetu i potrebu za slatkim,kontam bolje i to nego cokolada he he

kasika psenicni mekinja ili kasika kuruznog brasna je dozvoljenja u drugoj fazi kao jedna tolerirana namjernica na dan, tako sam citala na dukan forumima

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1123
21.2.2012 14:02:35   
ElRa

hrenovke i salame smijes jesti na ovoj dijeti mada imaju puno masnoce poredeci sa pilecim il purecim mesom, ali prakticnije mi je napraviti hrenovke na brzinu, jedem ih par puta u sedmici

Neposredna veza do poruke: 1124
21.2.2012 15:22:03   
Lady26

Ne bi smjele...kao ni salama, preporucuje se samo dimcek ili nesto poput toga sa malo masnoce
Ali ja sam ih jela i mrsala sam normalno, zasitne su user posted image  

Neposredna veza do poruke: 1125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *