|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dukan dijeta
15.2.2012 22:36:15   
Lady26

IZVORNA PORUKA: leona81

daj lady neke receptice sta mogu u ovo jadnoj, prvoj fazi...

Ja sam slabo sta spremala, jer fkt nisam imala vremena za kuhanje...meni, pa mm i onda Lani...oni su imali svoj rucak a ja sta stignem...fino sam jela na poslu pa sam kuci jela onako usput..

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1001
15.2.2012 22:44:41   
madam x
D_K odustala i sad se ne smije javiti.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1002
15.2.2012 22:48:55   
draguljče
Ja sam protivnik svih dijeta, ali ako je već došlo do toga da se drži neka dijeta onda je LCHF najbezbolnija i "najzdravija". I skida salo, a ne mišićnu masu.

Boj se ovna, boj se govna, pa kad ću onda živjeti?!

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1003
16.2.2012 0:10:38   
ananas_ze

IZVORNA PORUKA: zinanina

D_K odustala i sad se ne smije javiti.user posted image user posted image user posted image

mozda nije ni pocela user posted image user posted image user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1004
16.2.2012 7:17:40   
D_K

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

sve je dobro dok se stoji na nogama-sutra je novi dan aBduser posted image
sto li se D_K ne javlja?

Ne može, nema snageuser posted image user posted image user posted image

taman je ovako i bilo..
ja sam legla oko 9 sinoc - nisam imala snage drzati glavu ali sam tesko zaspala, valja gladna bila user posted image
user posted image ..
elem, predeverale smo Day 1.. idemo na dan 2..
ja se previse ufuram u dijetu, samo mislim o tome i ne grickam nista - kako Lady preporucuje - zato brzo i odustanem, pretesko mi bude.. zato cu danas da se opustim i da nesto grickam, makar namjestaj user posted image user posted image
da ne zaboravim, pijem duplu dozu moje terapije za zeljezo a ako naletim negdje na kakve vitamine i to cu kupiti, svaka pomoc nam je dobrodosla..
hajde cure, neke imaju jos samo jedan dan napada a neke jos samo dva user posted image user posted image mozemo mi to user posted image user posted image

Onaj pogled :))))

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1005
16.2.2012 8:45:54   
leona81
ja nema sanse da izdrzim 7 dana bez voca i povrca pa cu ja smanjiti ove dane faze napada na 3...i kasnije nastavljam po 1 dan naizmjenicno...ne znam vise sta da jedem?

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 1006
16.2.2012 8:47:28   
bebacha
Leona kakvo je stanje jutros

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1007
16.2.2012 8:55:20   
leona81
cijelu noc mi je nesto krulilo u stomaku, ali sam normalno zaspala i nisam osjecala glad...evo sad doruckujem pa cemo vidjeti dalje...mozda je zbog mlijecnih proizvoda?

For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1008
16.2.2012 9:48:24   
SdZ
Leona, mozda tvoj organizam ne podnosi ovakvu dijetu. Bila je jedna forumasica kad smo mi bili na dijeti koja je isto imala probleme kad je krenula sa Dukanom. Mozda je bolje da prekines, pa pocni neku jednostavniju.
Meni su prvi dani supeeer isli, bez problema, ali kasnije su mi se javljale krize, mucnine, sto Lady kaze ruzan okus.
I da nemojte se drzati samo dorucka, rucka i vecere, mi smo jeli i vise nekad, a nekad sam jedva jela dva puta i to pahuljice i kao neki rucak.

Recepte imate na coolinarki, raznih obroka.
user posted image user posted image user posted image
Mi vam se pridruzujemo od ponedjeljka, ako Bog da.

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1009
16.2.2012 9:54:29   
leona81
mozda...ali ja cu probati da izdrzim jos 2 dana na prvoj fazi pa kad bude druga ako i dalje budem imala probleme prestat cu...

(odgovor članu SdZ)
Neposredna veza do poruke: 1010
16.2.2012 10:28:51   
D_K

ja nema sanse da izdrzim 7 dana bez voca i povrca pa cu ja smanjiti ove dane faze napada na 3...i kasnije nastavljam po 1 dan naizmjenicno...ne znam vise sta da jedem?

joj meni je nekako najlakse uprziti mljevenu puretinu ali nakon 3 obroka u dva dana - mislim da ce mi na nos izaci user posted image user posted image

zajedno smo u 3 dana I faze user posted image user posted image
ja sam kupila jogurt i lagano pijuckam.. muka mi od dorucka - meso i jaje - uffff... ponijela sam malo sira (moram malo razbiti monotoniju) i malo salame pileca prsa - pa cu to grickati na poslu..

< Poruku je uredio D_K -- 16.2.2012 10:30:32 >

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1011
16.2.2012 10:35:17   
leona81
ja sam opet jela hrenovke za dorucak, a kasnije za uzinu cu jaje s jogurtom i vlascem...za rucak zu mljevenu junetinu s lukom i zacinima...za uzinu posni sir i ne znam sta bi za veceru? nego koji se sve sir smije?

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 1012
16.2.2012 11:26:40   
ElRa
samo da prijavim trenutnu kilazu: 64kg user posted image
prije 37 dana sam vagala 73kg

nastavljam i dalje, samo jos 4kg da skinem

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1013
16.2.2012 11:53:35   
D_K

ja sam opet jela hrenovke za dorucak, a kasnije za uzinu cu jaje s jogurtom i vlascem...za rucak zu mljevenu junetinu s lukom i zacinima...za uzinu posni sir i ne znam sta bi za veceru? nego koji se sve sir smije?

mladi (ja inace kupujem Meggle) i kako kaze S_Z sirni namaz light..
ja sam uzela jedan listic onih tost sireva - hajde necu vala nista pokvariti..

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1014
16.2.2012 13:06:28   
leona81
ja nisam jela uzinu, pijem jogurt tecni meggle pola litra 0,9 masti, ugljikohidrata vjerovatno nema jer ne pisu? eh sad gledala sam one male jogurte kao cvrste u njima ima do 5 ili 6 posto UH, i u probioticima i u kefirima, dakle to ne smijem ili? koja je maksimalna granica UH?

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 1015
16.2.2012 13:11:42   
D_K

ja nisam jela uzinu, pijem jogurt tecni meggle pola litra 0,9 masti, ugljikohidrata vjerovatno nema jer ne pisu? eh sad gledala sam one male jogurte kao cvrste u njima ima do 5 ili 6 posto UH, i u probioticima i u kefirima, dakle to ne smijem ili? koja je maksimalna granica UH?

evo gledam - ja sam i juce i danas pila tuzlanski light 0,1 % mm.. ima nesto UH ali ne brinem se - jedan dnevno bas me lijepo osvjezi..
a mozda i grijesim - javice nam se Lady :))
pogledacu malo na coolinarki recepte - mozda dobijem neku ideju - kako prezivjeti jos jedan dan user posted image user posted image

evo iz jednog clanka sa coolinarke:

U fazi napada koja je isključivo proteinska moraju se pridržavati stroga pravila.

Poslužite se kuhanim jajima, nemasnim mliječnim proizvodima kao što su jogurt i obrano mlijeko.

a u sljedecem:

Nemasni mliječni proizvodi poput jogurta, svježeg sira i obranog mlijeka.

< Poruku je uredio D_K -- 16.2.2012 13:16:33 >

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1016
16.2.2012 13:20:08   
madam x
Ja sam danas bolje noego jučeuser posted image Doručkovala sam tunu a sad pripremam file i jaje.

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 1017
16.2.2012 13:20:39   
shpagica
IZVORNA PORUKA: D_K

evo gledam - ja sam i juce i danas pila tuzlanski light 0,1 % mm.. ima nesto UH ali ne brinem se - jedan dnevno bas me lijepo osvjezi..
a mozda i grijesim - javice nam se Lady :))
pogledacu malo na coolinarki recepte - mozda dobijem neku ideju - kako prezivjeti jos jedan dan user posted image user posted image

evo iz jednog clanka sa coolinarke:

U fazi napada koja je isključivo proteinska moraju se pridržavati stroga pravila.

Poslužite se kuhanim jajima, nemasnim mliječnim proizvodima kao što su jogurt i obrano mlijeko.

a u sljedecem:

Nemasni mliječni proizvodi poput jogurta, svježeg sira i obranog mlijeka.

Mlijecni proizvodi nisu problematicni zbog kolicine masti, nego zbog mlijecnog secera koji sadrze, a seceri se u bilo kojem obliku izbjegavaju. Ja isto mislim da ti taj jogurt nece nista poremetiti, ali eto da znas :)

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 1018
16.2.2012 13:22:11   
D_K

Ja sam danas bolje noego jučeuser posted image Doručkovala sam tunu a sad pripremam file i jaje.

jesi li ziva zeno user posted image user posted image
ja nisam bolje ali nisam ni gore..
hoces li sutra dalje? ja sam kontala i sutra ici u fazu napada, tako mi je preporuceno ali pitam se hocu li izdrzati..
ufff - hajde daj mi neku motivaciju, makar sliku neke mace u ljetnoj haljini da mogu da zamislim da sam to ja nakon 12.03. user posted image user posted image

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1019
16.2.2012 13:22:41   
D_K
danke user posted image user posted image

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 1020
16.2.2012 13:24:30   
leona81
koliko znam moze se ici do 5 posto masti ali naravno da je bolje sto manje...a za UH to znam da treba biti sto manje al ne znam dozvoljeni postotak

(odgovor članu shpagica)
Neposredna veza do poruke: 1021
16.2.2012 13:24:34   
madam x

IZVORNA PORUKA: D_K

jesi li ziva zeno user posted image user posted image
ja nisam bolje ali nisam ni gore..
hoces li sutra dalje? ja sam kontala i sutra ici u fazu napada, tako mi je preporuceno ali pitam se hocu li izdrzati..
ufff - hajde daj mi neku motivaciju, makar sliku neke mace u ljetnoj haljini da mogu da zamislim da sam to ja nakon 12.03. user posted image user posted image

Ja sutra prelazim u II fazu, a mislim da bi i ti trebala, jer ti trebaš izgubiti manje nego ja, otkud ti tri danauser posted image .
Puno sam bolje, sinoć pred veće me bila uhvatila kriza, ne znam kako će danas biti. Dok nisam popila jedan multiv. šumeći, nisam progledalauser posted image

A slika ide kasnije, odoh jestiuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 1022
16.2.2012 13:29:12   
leona81
da je meni 5 kg za pocetak:) pa cu kasnije lakse, kad se smanji zeludac, zima me bas unistila...a imam finu vijest, mozda idem na put u maju u shopping pa do tad da dodjem do velicine M

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1023
16.2.2012 13:34:43   
D_K
dzaba - evo opet reset_ovala sve podatke - opet mi je I faza 3 dana.. kaze - 1 kg nakon te faze i onda - 2,4 kg. za 24 dana..
vidjecu kakva cu biti ujutro.. a vagam se kad krenem u II fazu..

sad izbacuje 57,6 kg (a prije mi je bilo 57,8 kg ) idealna tezina i daje prijedlog za tu tezinu.. hajde, ko ziv ko mrtav user posted image user posted image

< Poruku je uredio D_K -- 16.2.2012 13:35:57 >

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1024
16.2.2012 14:07:22   
madam x
D_K, koliko si ti izdržala prvi put, meni se čini da neću dugouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 1025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *