|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dukan dijeta
14.2.2012 23:11:39   
Medić*
Ma ja, tako sam i kontala da ne ide.

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 951
14.2.2012 23:12:54   
animagical

IZVORNA PORUKA: Lady26

IZVORNA PORUKA: animagical

znate sta,hajd sto ja ne smijem na ovu dijetu...ali sto se meni ovi recepti svidjajuuser posted image narocito to sa piletinom i senfom..a jaja uvijek mogu....vjerujem da i to dodije,ali ukusna vam ta dijeta

Pa ti to mozes i mimo dijete user posted image
Ha ja...ma recepata koliko hoces...samo volje i vremena user posted image
Sto sa mnom nije bio slucaj....

A pokusaj i ti sa vodom stajacom, to ne steti nista user posted image

ma ja ovo i jedem stalno, haman zivim na jajimauser posted image ali me divno napomenu na piletinu sa senfom, hvala ti... za sta je dobra stajaca voda?? pijem vode, doduse ne stajace oko 3l dnevno... iza poroda sam od slatkisauser posted image dobila 5-6 kg, pa sam onda izgubila 10... bas je varirala vaga u ovih 5 mjeseci...

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 952
14.2.2012 23:14:05   
Ella_H
Lady o kg me nepitaj to ni mm neznauser posted image ,
ali ima me mashAllah. Nisam prije tesko mrsala zaista
s prvim momcicem sam prilicno poslije trudnoce skinula
pa vratila pa sam nedavno saznala da valjda mrsanje koci
i PCOS ali moram se truditi. Meni je malcice pomoglo
ostati bembela i nacin nosnje sve siroko tamne boje i tako,
ali nema vise zezancije. Hvala za ide znaci prva faza sto
vise proteina .

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 953
15.2.2012 8:25:45   
D_K
medic - ostala sam user posted image - svaka cast..

sad info - 165 cm/61 kg user posted image user posted image
za 57,8 kg koliko mi iznosi preporucena ciljana tezina trebam ici na 3 dana I faze..
prema Dukanu - 12.03. bih mogla doci do zeljene kilaze..
B.R.R. polijecemo user posted image
user posted image

Onaj pogled :))))

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 954
15.2.2012 8:34:49   
Emica_sa
DK pa nije strasno uopceuser posted image ,ti ustvari vitka pravouser posted image

Ja sam se u prvoj trudnoci udebljala katastrofa,i onda brzo opet zatrudnila,i sad kile stoje ni dole,ni gore

Zadnji put kad sam se vagala imala sam 90 Kg,sto je bas previse,nikada nisam imala vise od 70,tugaaauser posted image user posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 955
15.2.2012 9:00:35   
leona81
evo mene od jutros casa stajace vode plus kafa crna bez secera naravno...kasnije cu napraviti jaja sa jogurtom i vlascem...za rucak piletina, a vecera tuna:)
meni je potrebno da se pokrenem i ubrzam metabolizam jer me zima unistila...a od 01.03 krecem na fitness :) jedva cekam
7 dana mi traje faza napadauser posted image

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 956
15.2.2012 9:07:54   
Emica_sa

IZVORNA PORUKA: leona81

evo mene od jutros casa stajace vode plus kafa crna bez secera naravno...kasnije cu napraviti jaja sa jogurtom i vlascem...za rucak piletina, a vecera tuna:)
meni je potrebno da se pokrenem i ubrzam metabolizam jer me zima unistila...a od 01.03 krecem na fitness :) jedva cekam

leona gdje ides na fitnesuser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 957
15.2.2012 9:18:50   
ciciban26

ma ja ovo i jedem stalno, haman zivim na jajimauser posted image ali me divno napomenu na piletinu sa senfom, hvala ti... za sta je dobra stajaca voda?? pijem vode, doduse ne stajace oko 3l dnevno... iza poroda sam od slatkisauser posted image dobila 5-6 kg, pa sam onda izgubila 10... bas je varirala vaga u ovih 5 mjeseci...

Ohoooooo vidi ti male sto je "sletila" user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ozbiljno kako si to uspjela uz dojenje?
Ja bih rado s vama na ovu dijetu ali dojim,mada pratit cu vas i kupiti recepte user posted image
Sretno cure user posted image

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 958
15.2.2012 9:53:54   
leona81

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

leona gdje ides na fitnesuser posted image

BBI

For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 959
15.2.2012 10:51:13   
ananas_ze

IZVORNA PORUKA: Lady26

1. FAZA NAPADA – čisti proteini

Traje ovisno o tome koliko kilograma trebate skinuti.
- do 4, 5 kg – 2 dana
- do 9 kg – 3 dana
- do 18 kg – 5 dana
- od 18 kg naviše – 7 do maksimalno 10 dana

Dozvoljene namirnice:
Teletina i govedina (odrezak, file, kotlet NE)
Sva perad osim guske i patke (bez kože, može i dimljena puretina na pr. dimcek)
Svi morski plodovi, surimi i riba
Jaja, bjelanjci neograničeno, žumanjci – do 4 tjedno
Mlijeko i jogurt – bezmasni, posni sir

Priprema hrane: pećenje u neprijanjajućoj tavi, grillanje, na roštilju ili u pećnici, kuhanje i sl.

Napomene:
U ovoj fazi se ne preporuča vježbanje.
Ne preskačite obroke.
Za pripremu hrane ne koristiti maslac niti ulja, ne dodavati šećer, voće ili sirupe, ne koristiti kečap i reducirati sol.
Dozvoljeno je korištenje većine začina, octa, limunovog soka, luka, češnjaka, peršina, majčine dušice za poboljšanje okusa hrane kao i soli i senfa ali u manjim količinama.
Jesti se može u neograničenim količinama kada god osjetite glad.
Pijte minimalno 2 litre vode i mineralne vode dnevno te koristite vitaminske dodatke.

2. FAZA GUBLJENJA TEŽINE – proteini i povrće

Traje dok se ne postigne željena težina.
Kombiniraju se obroci iz prethodne faze sa povrćem na način da se pet dana jedu proteini s povrćem, a sljedećih pet dana čisti proteini kao u prvoj fazi. Preporučeni intervali su 5 dana ali možete kombinirati prema želji.

Dozvoljene namirnice uz one iz prve faze:
Rajčica, krastavci, rotkvica, špinat, brokula, šparoga, poriluk, kupus, gljive, celer, komorač, tikvice, patlidžan, paprika, sve vrste salata, mrkva, repa i artičoka.

Zabranjene namirnice:
Riža, krumpir, kukuruz, grašak, grah i leća.
Ulje i masnoće i dalje se ne smiju koristiti, može se koristiti neki bezmasni i bezšećerni dressing (limunov sok, jogurt, začini, ocat).

3. FAZA STABILIZACIJE

Trajanje ove faze može se izračunati na sljedeći način: broj izgubljenih kilograma pomnožite sa 10 i dobijete broj dana trajanja ove faze.

Jede se sve kao i u prethodnoj fazi i dodaje se sljedeće:
- 1 voćka dnevno osim banane, grožđa, trešanja i orašastih plodova
- 2 kriške kruha od cjelovitog brašna
- Do 4 dkg sira dnevno
- 2 x tjedno škrobni obrok (tjestenina, riža i sl.) ali treba izbjegavati dodavanje masnoće za pripremu ovih jela
- Jednom ili dva puta tjedno može se konzumirati janjetina, svinjetina ili šunka
- 2 obroka po izboru uključujući vino i desert, ali ne dva dana za redom i ne nadodavati na tanjur

Napomena:
Jedan dan u tjednu mora biti čisti proteinski (iz prve faze).

4. FAZA KRSTARENJA – do kraja života

Odaberite jedan dan u tjednu koji će biti čisti proteinski, a ostale dane jedite što želite.

evo da se ne vracam(o) stalno na 1str.
I faza mi traje 2 dana, idemo lagano user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 960
15.2.2012 11:15:24   
madam x

IZVORNA PORUKA: D_K

za 57,8 kg koliko mi iznosi preporucena ciljana tezina trebam ici na 3 dana I faze..
user posted image

Ja mislim da bi ti trebala ići za tu malu razliku samo dva dana prve faze, jer ja želim izgubiti 7 kg, pa mi je samo 2 dana.
Ja popila crnu kafu bez šećera i sladila, pojela jedno cijelo kuhano jaje i jedno bjelance, popila čašu jogurta i pijem vodu.

Šta ovo drugo boldirano znači ?

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 961
15.2.2012 11:26:26   
D_K
IZVORNA PORUKA: Emica_sa

DK pa nije strasno uopceuser posted image ,ti ustvari vitka pravouser posted image

Ja sam se u prvoj trudnoci udebljala katastrofa,i onda brzo opet zatrudnila,i sad kile stoje ni dole,ni gore

Zadnji put kad sam se vagala imala sam 90 Kg,sto je bas previse,nikada nisam imala vise od 70,tugaaauser posted image user posted image

nemas pojma kako su mi ruzno rasporedjene.. bas kao mali hodajuci bojlercic user posted image user posted image .. cim odem sa mojih 57/58 na gore sve ide u stomak i obraze..

ja sam u trudnocama bas dobijala kile - po 28 kg sam dobila u obje  trudnoce (kila manje vise) ali sam u roku od godinu dana spadala na nekih 60 kila..
to je ok ali i ove mi male varijacije pice po zivcima - jos godine dolaze ako se sad zapustim i opustim ode to u +..

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 962
15.2.2012 11:29:50   
D_K
IZVORNA PORUKA: zinanina

IZVORNA PORUKA: D_K

user posted image

Ja mislim da bi ti trebala ići za tu malu razliku samo dva dana prve faze, jer ja želim izgubiti 7 kg, pa mi je samo 2 dana.
Ja popila crnu kafu bez šećera i sladila, pojela jedno cijelo kuhano jaje i jedno bjelance, popila čašu jogurta i pijem vodu.

Šta ovo drugo boldirano znači ?

pa Bismilahi Rahmani Rahim user posted image user posted image user posted image .. a sta drugo user posted image user posted image
ja sam napravila puretinu sa jednim jajetom i zacinima i to sam pojela za dorucak.. pijem tekucinu i moram brzo skontati nesto za rucak.. na poslu sam pa moram trkunuti u obliznji trzni centar za klopu.. nisam se jos logisticki pokrila za dukana..
a vidjecu kako ce mi ici, idem na 3 dana za I fazu a ako mi dojadi ja cu skratiti.. he, sta ti je spirit user posted image user posted image

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 963
15.2.2012 11:39:13   
leona81
ja tek u julu dostizem tu kilazu, hajd dabogda:)

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 964
15.2.2012 11:45:33   
ananas_ze
B.R.R user posted image ni na kraj mi pameti da bi to moglo znaciti user posted image
moj dorucak se tek kuha(jaja),za rucak filete, za veceru ne znam al uz svaki obrok cu imat izobilje mlijecenih prozvoda-nista bez njih i I faza mi je 3 dana, a ne 2
jedva sam popila casu vodeuser posted image
samo pisite sta jedete bice svima lakseuser posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 965
15.2.2012 11:54:56   
leona81
joj svima 2-3 dana a meni 7...

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 966
15.2.2012 11:55:44   
Emica_sa

meni 6 kaze,puno brateuser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 967
15.2.2012 11:57:03   
Lady26
Sretnoooooooooo user posted image user posted image user posted image
Ja cu aBd od ponedjeljka... user posted image
I hope so user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 968
15.2.2012 11:57:54   
ananas_ze
ti ces onda da izgubis puno vode,a mi cemo da te bodrimouser posted image ja ne ocekujem puno za ova 3 dana, jer sam vec jednom bila pa se bojim da organizam nece reagovati kao prvi putuser posted image

S~proljeće~ 05.04.2014.

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 969
15.2.2012 11:58:34   
leona81
hvala lady, umrijet cu do sljedece sedmice, jos ide weekend

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 970
15.2.2012 11:58:51   
Lady26

Ja sam prvi put bila 8 dana user posted image
Sad mi je 2 ili 3 zaboravila sam... user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 971
15.2.2012 12:01:42   
leona81
pa kad dukan kaze da treba toliko onda ok, iako bih se ja super osjecala i da skinem samo 5:) a ostalo cu vjezbom...moram opet ganjati trenera, ja bez vjezbe nista ne mogu

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 972
15.2.2012 12:06:11   
animagical

IZVORNA PORUKA: ciciban26

Ohoooooo vidi ti male sto je "sletila" user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ozbiljno kako si to uspjela uz dojenje?
Ja bih rado s vama na ovu dijetu ali dojim,mada pratit cu vas i kupiti recepte user posted image
Sretno cure user posted image

uh..pa..sad i uz ovoliki gubitak, imam 72kg, na 174cm..zamisli...ljulja na sve straneuser posted image a izgubila lahko, ustani, pronosaj, podoji, presvuci, prosetaj, skuhaj, pospremi, opet podoji, presvuci, uspavaj, ljuljaj...nisam ni znala koliko sam izgubila,dok se ne izvagah...da nisam ko idiot jela onu baklavu iza poroda i dobila 5kg sad bih bila okuser posted image

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 973
15.2.2012 12:09:10   
Lady26

pa kad dukan kaze da treba toliko onda ok, iako bih se ja super osjecala i da skinem samo 5:) a ostalo cu vjezbom...moram opet ganjati trenera, ja bez vjezbe nista ne mogu

Ja sam vise izgubila kg nego sto je cika dukan rekao u I fazi, duplo user posted image
Samo laganini i bez opterecenja user posted image
PS ako ces me poslusati ne vagaj se cesto....ja sam se bedirala sto ne ide expresnom brzinom user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 974
15.2.2012 12:13:23   
leona81
ja sam i sad odokativnom metodom napisala koliko imam, nemam vagu kuci nego samo kod mame a nisam isla kod nje otkad je ovaj snijeg napadao...dakle sigurno sam dobila kilu-dvije jer sam non stop jela...ne zelim se vagati uopste bar do 01.03 pa kad krenem onda na fitness moram da bi trener mogao pratiti napredak, da je meni skinuti 5 pa da mogu poceti jesti voce i da treniram, ne planiram bas do jula biti na Dukanu jer nema sanse da izdrzim bez voca

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *