|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dukan dijeta
16.2.2012 14:10:04   
SdZ
I da sumece uzimajte neke, obavezno, ali bez secera. Mm i ja smo pili nemasne jogurte i opet su nam padali kg.

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 1026
16.2.2012 14:10:51   
D_K
IZVORNA PORUKA: zinanina

D_K, koliko si ti izdržala prvi put, meni se čini da neću dugouser posted image user posted image user posted image

4 - 5 dana - tako nesto..
hajde sacekaj dok se prvi put izvagas - mozda ti rezultati daju poleta za dalje..
meni se maloprije opasno vrtilo u glavi ali sad sam malo bolje :(((.. idemo lagano :)))

Onaj pogled :))))

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1027
16.2.2012 14:36:34   
Lady26

IZVORNA PORUKA: D_K

hajde, ko ziv ko mrtav user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image
Pa zar je tako strasno?!
Stvarno?
Majke mi meni je samo prvi dan bilo tesko a ostalo bez problema...cak u II fazi sam jela na silu...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 1028
16.2.2012 14:51:58   
SdZ
Ja se slazem s Lady, stvarno poslije i ne osjecas glad. Izdrzite, cure!

<3 28.6. <3

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1029
16.2.2012 15:07:26   
D_K
IZVORNA PORUKA: Lady26

hajde, ko ziv ko mrtav user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image
Pa zar je tako strasno?!
Stvarno?
Majke mi meni je samo prvi dan bilo tesko a ostalo bez problema...cak u II fazi sam jela na silu...

ja se bas osjecam slabo - bez energije user posted image user posted image
zavidim vam kako vam je lako bilo :))

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1030
16.2.2012 15:14:51   
Medić*
Dukanice imate podrsku od mene, samo naprijed, varajte po malo nije kijamet user posted image

A mene jedino cudi sta D-K radi na ovoj temi, dijeti da ne kazem na Dukanu user posted image Koliko vidjeh nemas viska, ili ti ovo vanredno stanje nabacilo kg user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 1031
16.2.2012 15:17:15   
leona81
ja sam ok skroz...sad uzina pa u 17 rucak:) vecera tuna

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1032
16.2.2012 15:20:48   
SdZ
E, meni je najgadnije bilo jesti tunu, ne znam zasto, a najdraze mi bilo kad smo usli u drugu fazu pa sam sebi uvijej pravila siraluk, mmm...

<3 28.6. <3

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 1033
16.2.2012 16:32:27   
ananas_ze
prije 2 h sam napravila izletuser posted image user posted image
nije velik i nije strasno, pravim se da nije bilo nista i nastavljam daljeuser posted image
mnogo sam bolje nego juceruser posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu SdZ)
Neposredna veza do poruke: 1034
16.2.2012 18:14:21   
madam x
IZVORNA PORUKA: SelmydZanky

E, meni je najgadnije bilo jesti tunu, ne znam zasto, a najdraze mi bilo kad smo usli u drugu fazu pa sam sebi uvijej pravila siraluk, mmm...

Šta je ovo?

(odgovor članu SdZ)
Neposredna veza do poruke: 1035
16.2.2012 18:15:46   
madam x

IZVORNA PORUKA: zinanina

D_K, koliko si ti izdržala prvi put, meni se čini da neću dugouser posted image user posted image user posted image

4 - 5 dana - tako nesto..
hajde sacekaj dok se prvi put izvagas - mozda ti rezultati daju poleta za dalje..
meni se maloprije opasno vrtilo u glavi ali sad sam malo bolje :(((.. idemo lagano :)))

Ja računam da ću izdržati nekih 10- i bila bi zadovoljna s tim, znači do idućeg vikenda.

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 1036
16.2.2012 18:24:50   
ananas_ze
jede mi se nesto slatkoooo ooo user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 1037
16.2.2012 18:50:07   
mila81
Ja vas stalno čitam, ali nikako da krenem, nisam kukavica, al imam još malo da skinem, pa sve kontam ima vemena...

Evo malo recepata koje sam ja probavala, i nisu loši:)

Puretina s porilukom i sirom

Sastojci:

file purećih prsa
2 velika poriluka
pola kobasice za kuhanje
1 luk
par dekagrama laganog tvrdog sira
začini (origan, češnjak u prahu, bosiljak)

Obložite lim za pečenje aluminijskom folijom, pospite je začinima. Stavite izrezane komade purećih prsa na foliju i pospite ih začinima s gornje strane. Poriluk izrežite na male komadiće i stavite ga preko mesa. Presavinite foliju tako da pokrije sve sastojke, izbušite nekoliko rupica čačkalicom.

Stavite lim za pečenje u pećnicu i pecite 30 minuta na 180 stupnjeva. U međuvremenu nasjeckajte luk i kobasicu i lagano ih dinstajte na tavici. Nakon 30 minuta izvadite lim iz pećnice, otvorite foliju i stavite dinstani luk i kobasicu preko puretine i poriluka.

Vratite lim u pećnicu i pecite otvorene folije još dvadesetak minuta. Nakon toga, naribajte sir preko svega i zapecite.

Piletina sa sirom i češnjakom

Sastojci

file pilećih prsa
1-2 žlice kremastog sira za mazanje
začini (origan, češnjak u prahu)

Izrežite džepove u pilećim prsima i napunite ih krem sirom za mazanje. Obložite lim za pečenje aluminijskom folijom, pospite je začinima, stavite napunjena pileća prsa na foliju i pospite ih začinima s gornje strane. Presavinite foliju tako da pokrije sve sastojke, izbušite nekoliko rupica čačkalicom.

Stavite lim za pečenje u pećnicu i pecite 30 minuta na 150 stupnjeva. Nakon 30 minuta odmotajte aluminijsku foliju i pecite još 10-15 minuta na180 stupnjeva, dok meso ne dobije smeđu boju.

Ražnjići od teletine

Sastojci

400 g teletine
50 ml umaka od soje
2 žličice senfa
1 žličica jabučnog octa
timijan, lovorov list
50 ml svježeg soka od limuna
žličica biljnog ulja

Meso narežite na srednje velike kocke, izmješajte s ostalim sastojcima i ostavite nekoliko sati u frižideru. Izvadite van, nataknite na 4 štapića za ražnjiće i pecite po želji.

Tijekom faze izmjene možete dodati i paradajz, gljive, paprike i luk.

Punjene gljive

Sastojci

20 velikih šampinjona
2 češnja češnjaka
30g svježeg peršina
nekoliko žličica obranog mlijeka
par kapi biljnog ulja
sol, crni papar

Kupite najveće šampinjone koje nađete, operite ih i otrgnite stapke. Narežite ih na komadiće i dodajte sjeckani češnjak i peršin, sol, papar i obrano mlijeko. Prokuhajte mješavinu u teflonskoj tavi, a za to vrijeme gljive pecite 10 minuta u pećnici. Izvadite gljive, napunite ih mješavinom i vratite u pećnicu na 20 minuta. Kad su gljive pečene, izvadite ih iz pećnice i kapnite po kap ili dvije biljnog ulja na svaku napunjenu gljivu.

Tuna s tri vrste paprike

Sastojci

700 g odrezaka tune
1 crvena paprika
1 zelena paprika
1 žuta paprika
sok od 2 limuna
2 češnja češnjaka
sol, bijeli papar

Paprike operite, rasijecite na pola i izvadite sjemenke. Pecite ih 5 minuta u pećnici na 180 stupnjeva, nakon toga ih izvadite, stavite u plastičnu vrećicu na 10 minuta i nakon toga ogulite kožu. Odreske od tune izrežite u trakice, stavite na lagano nauljenu teflonsku tavu i pecite par minuta. Dodajte malo vode i nastavite kuhati 20 minuta.

Zamiješajte sok od limuna, češnjak i paprike. Kada je tuna skuhana, pustite je da se ohladi i zatim marinirajte umakom. Ostavite u frižideru 2-3 sata, poslužite hladno.

Ultimativna Dukan dijeta: Jedite koliko želite uz samo jedno pravilo

Muffini od zobenih pahuljica

Sastojci

1 jaje
1 žličica zaslađivača
3 žlice zobenih pahuljica
1 žličica praška za pecivo
2-3 žlice mlijeka ili jogurta

Izmješajte sve sastojke zajedno sve dok ne postanu kompaktna masa. Masu ulijte u modlu za pečenje muffina (ili male čašice za pečenje). Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite otprilike 15 minuta.

Muhamed 01.08.2008.
Ajša 04.11.2009.

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 1038
16.2.2012 18:55:37   
mila81
Kolač od sira

Priprema:

5 jušnih žlica nemasnog svježeg sira
2 jušne žlice kukuruznog brašna
2 žumanjka
2 žlice soka od limuna
3 žlice zaslađivača
5 bjelanjka

Priprema:
Izmiksajte sir, kukuruzno brašno, žumanjke, limun i zaslađivač. Posebno
istucite bjelanjke dok ne očvrsnu. Umiješajte u bjelanjke prethodno pripremljenu
smjesu i sipajte u posudu u kojoj ćete peći kolač. Pecite ga na srednje jakoj
vatri oko 15-ak minuta, a servirajte ga hladnog.

Muhamed 01.08.2008.
Ajša 04.11.2009.

(odgovor članu mila81)
Neposredna veza do poruke: 1039
16.2.2012 19:17:14   
ananas_ze
hvala mila na podijeljenim receptimauser posted image
ja jedva cekam fazu i kojoj cu moci pojesti i nesto slatko

S~proljeće~ 05.04.2014.

(odgovor članu mila81)
Neposredna veza do poruke: 1040
16.2.2012 20:19:38   
leona81
ja sam isto malo zgrijesila danas, pojela sam jedan kreker od M i dodala sam u mljevenu junetinu malo paradajza, inace bi umrlauser posted image

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

Neposredna veza do poruke: 1041
16.2.2012 22:15:47   
D_K

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Dukanice imate podrsku od mene, samo naprijed, varajte po malo nije kijamet user posted image

A mene jedino cudi sta D-K radi na ovoj temi, dijeti da ne kazem na Dukanu user posted image Koliko vidjeh nemas viska, ili ti ovo vanredno stanje nabacilo kg user posted image

taman je ovako user posted image
user posted image .. nije to nista puno ali ja sam peglativna po tom pitanju..
eh, sad je pitanje koliko cu ja izdrzati na ovom rezimu - meni brate gadno ali hajde, no pain no gain (ili bolje gubitka) user posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1042
16.2.2012 22:18:44   
D_K
nego ja naletila na temu da vidim ima li jos prezivjelih user posted image user posted image
ili makar onih bezgrjesnih - posto vidim da ste sve zgrijesile danas user posted image user posted image

ja sam ziva, najvjerovatnije i sutra idem na fazu I ali mame me slatkisi i voćkice user posted image user posted image

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 1043
16.2.2012 22:52:17   
ananas_ze

nego ja naletila na temu da vidim ima li jos prezivjelih user posted image user posted image
ili makar onih bezgrjesnih - posto vidim da ste sve zgrijesile danas user posted image user posted image

ja sam ziva, najvjerovatnije i sutra idem na fazu I ali mame me slatkisi i voćkice user posted image user posted image

sad mi je lakse user posted image
jos sutra I faza aBd, jel?

S~proljeće~ 05.04.2014.

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 1044
16.2.2012 22:55:32   
D_K

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

sad mi je lakse user posted image
jos sutra I faza aBd, jel?

pa planirala sam ako Bog da user posted image
user posted image ..
tipkam kakva je situacija..
a curke koje zavrsavaju fazu I - ujutro hocemo brojke user posted image user posted image , hocemo minuse ali ne na racunu user posted image

Neposredna veza do poruke: 1045
16.2.2012 22:57:56   
ananas_ze
ja iskreno ocekujem minus, po dukijevoj racunici nesto manje od -1kg, ostale?

S~proljeće~ 05.04.2014.

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 1046
16.2.2012 23:20:58   
Lady26

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

hvala mila na podijeljenim receptimauser posted image
ja jedva cekam fazu i kojoj cu moci pojesti i nesto slatko

Odmah u II fazi mozes slatko user posted image
Ali sa zasladjivacem...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 1047
16.2.2012 23:21:18   
Lady26
Pijete li kakve vitamine?!

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1048
16.2.2012 23:28:59   
ananas_ze
ja ne pijem, imam fobiju-kao mala sam ih morala pit-zgadile su mi se sumeceuser posted image
imal kakva tableta ili nesto sl da se proguta il bombone neke bez secera user posted image

S~proljeće~ 05.04.2014.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1049
16.2.2012 23:30:15   
Lady26
Pa ako ne mozes te sumece, imas vitaminske tablete u apoteci...
Mora se nadoknaditi na neki nacin to sto ne jedete voce...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 1050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *