mila81
|
Ja vas stalno čitam, ali nikako da krenem, nisam kukavica, al imam još malo da skinem, pa sve kontam ima vemena... Evo malo recepata koje sam ja probavala, i nisu loši:) Puretina s porilukom i sirom Sastojci: file purećih prsa 2 velika poriluka pola kobasice za kuhanje 1 luk par dekagrama laganog tvrdog sira začini (origan, češnjak u prahu, bosiljak) Obložite lim za pečenje aluminijskom folijom, pospite je začinima. Stavite izrezane komade purećih prsa na foliju i pospite ih začinima s gornje strane. Poriluk izrežite na male komadiće i stavite ga preko mesa. Presavinite foliju tako da pokrije sve sastojke, izbušite nekoliko rupica čačkalicom. Stavite lim za pečenje u pećnicu i pecite 30 minuta na 180 stupnjeva. U međuvremenu nasjeckajte luk i kobasicu i lagano ih dinstajte na tavici. Nakon 30 minuta izvadite lim iz pećnice, otvorite foliju i stavite dinstani luk i kobasicu preko puretine i poriluka. Vratite lim u pećnicu i pecite otvorene folije još dvadesetak minuta. Nakon toga, naribajte sir preko svega i zapecite. Piletina sa sirom i češnjakom Sastojci file pilećih prsa 1-2 žlice kremastog sira za mazanje začini (origan, češnjak u prahu) Izrežite džepove u pilećim prsima i napunite ih krem sirom za mazanje. Obložite lim za pečenje aluminijskom folijom, pospite je začinima, stavite napunjena pileća prsa na foliju i pospite ih začinima s gornje strane. Presavinite foliju tako da pokrije sve sastojke, izbušite nekoliko rupica čačkalicom. Stavite lim za pečenje u pećnicu i pecite 30 minuta na 150 stupnjeva. Nakon 30 minuta odmotajte aluminijsku foliju i pecite još 10-15 minuta na180 stupnjeva, dok meso ne dobije smeđu boju. Ražnjići od teletine Sastojci 400 g teletine 50 ml umaka od soje 2 žličice senfa 1 žličica jabučnog octa timijan, lovorov list 50 ml svježeg soka od limuna žličica biljnog ulja Meso narežite na srednje velike kocke, izmješajte s ostalim sastojcima i ostavite nekoliko sati u frižideru. Izvadite van, nataknite na 4 štapića za ražnjiće i pecite po želji. Tijekom faze izmjene možete dodati i paradajz, gljive, paprike i luk. Punjene gljive Sastojci 20 velikih šampinjona 2 češnja češnjaka 30g svježeg peršina nekoliko žličica obranog mlijeka par kapi biljnog ulja sol, crni papar Kupite najveće šampinjone koje nađete, operite ih i otrgnite stapke. Narežite ih na komadiće i dodajte sjeckani češnjak i peršin, sol, papar i obrano mlijeko. Prokuhajte mješavinu u teflonskoj tavi, a za to vrijeme gljive pecite 10 minuta u pećnici. Izvadite gljive, napunite ih mješavinom i vratite u pećnicu na 20 minuta. Kad su gljive pečene, izvadite ih iz pećnice i kapnite po kap ili dvije biljnog ulja na svaku napunjenu gljivu. Tuna s tri vrste paprike Sastojci 700 g odrezaka tune 1 crvena paprika 1 zelena paprika 1 žuta paprika sok od 2 limuna 2 češnja češnjaka sol, bijeli papar Paprike operite, rasijecite na pola i izvadite sjemenke. Pecite ih 5 minuta u pećnici na 180 stupnjeva, nakon toga ih izvadite, stavite u plastičnu vrećicu na 10 minuta i nakon toga ogulite kožu. Odreske od tune izrežite u trakice, stavite na lagano nauljenu teflonsku tavu i pecite par minuta. Dodajte malo vode i nastavite kuhati 20 minuta. Zamiješajte sok od limuna, češnjak i paprike. Kada je tuna skuhana, pustite je da se ohladi i zatim marinirajte umakom. Ostavite u frižideru 2-3 sata, poslužite hladno. Ultimativna Dukan dijeta: Jedite koliko želite uz samo jedno pravilo Muffini od zobenih pahuljica Sastojci 1 jaje 1 žličica zaslađivača 3 žlice zobenih pahuljica 1 žličica praška za pecivo 2-3 žlice mlijeka ili jogurta Izmješajte sve sastojke zajedno sve dok ne postanu kompaktna masa. Masu ulijte u modlu za pečenje muffina (ili male čašice za pečenje). Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite otprilike 15 minuta.
_____________________________
Muhamed 01.08.2008. Ajša 04.11.2009.
|