Anoniman
|
I jako je tesko biti "samohrana majka", sve je bukvalno na meni...Od kuce, kupovine namirnica, auta i njegovog odrzavanja, djece i svih njihovih obaveza, planiranja, obilazak familije...ma haos. U svemu ovome, evo 4x mi se dizao parket u dj. sobi(valjda nije dobro izolacija postavljena), pa zovi majstora i deveraj s tim. Imala sam na trecem spratu iznad naseg stana poplavu, pa je procurilo i kod mene u hodniku i kupatilu, pa i to saniraj.Vakcinacije, upisi u vrtic, ljekarska, odvodjenje F. na balet...sve je na meni. U svemu tome, svekrva mi je bila 2x po 7 dana na Kosevu u bolnici, i svaki dan sam je obilazila(sa djecom) i preko dana joj nosila rucak. Ma zivot mi je 160/h...Sada u sali znam reci " Sad kad vidim kako je biti samohrana majka, ma ne bih ga ostavila, nema tih para". ja haman sve ovo sama radim, uvijek sam voljela sve sama da radim idem u kupovinu, plaćam dio računa, vodim i dovodim dijete u vrtić, idem kod dr, obilazim familiju, vodim svoje auto na servis itd Naravno imaju neke stvari koje i mm radi al u biti ja svakom loncu moram biti poklopac MM može komotno otići raditi vani za me frke nema jedino hmmmm I ja sam naravno i prije muzevog odlaska u inostranstvo, isla u kupovinu sama, ali ne svaki put. Ako bih i otisla prije u kupovinu, nisam teglila i djecu sa sobom...i sama iznosila kese...sa djecom. Placala sam i rezije. Mislim...sad ispade da je mm hamalio za mene sve dok je ovdje bio...Ne. Ali je mnogo teze bez muza. Nisi osjetila, hB, i ne razumijes. I povrh toga uvijek djecu "teglis" sa sobom...jer nemas ih kome ostaviti. Kad vodim F. u vrtic, moram spremiti isto i I. jer i ona ide sa nama(iako ne ide u vrtic)... Ali najgori je osjecaj da ste kilometrima daleko...
|