madam x
|
Mi smo 11 godina u braku, znači već dugo smo zajedno, tako da naš brak nije zapao u krizu zbog razdvojenosti, čak mislim da je malo osvježen. Kad je otišao, bila sam baš depresivna, najteže mi je padala činjenica ,da više nikada nećemo imati život kao do sada, dakle da smo u Bosni, radimo oboje i da smo zajedno. Znači, bićemo ili razdvojeni ili zajedno vani.( I mi smo zajedno odlučili da ide, ali sam mislila da će biti lakše.) Samo sam bila kod kuće i tugovala. Kad djeca zaspu( 8 i 2 godine), ja sajednem , zapalim i plačem.Malena ga je često spominjala, jednom gleda njegovu sliku i kaže: Haj, tata izađi kod mene. Svaki put bih otplakala. Nakon sedam dana sam se trgnula i nastavila život. Otišla kod brata i snahe i baš omeračila da sjednem, da se ispričam, kad on mene zove, kaže , biće za sat vremena kući, iznenađenje. Pa kud ćeš sad, kad sam se malo oporavila, jedva došla sebi . I tako, cijeli 7.mjesec smo bili zajedno, otišao je krajem, doći će aBd za Bajram. Ali sad kad dođe, razgovaraćemo o tom našem prelasku tamo, šta je sve potrebno i koliko će trajati cijeli proces. Razumijem vas, koji imate bebe, da vam je puno teže samima. Meni je teško sad , jer sam na odmoru, pa mi dani sporo prolaze. Ali, aBd od septembra, ja na posao, starija kćerka u školu, mlađa u vrtić i eto, naša svakodnevnica je tu i ima se manje vremena za razmišljati. Djana, čekam tebe da se javiš i da malo jadikuješ .
|