Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
mi cemo nasem djecaku dati ime Alan i nigdje ne procitah to znacenje na turskom, uostalom to nije tursko nego galsko ime i pronadjoh razna znacenja kao npr: stijena, plemenit, lijep... a kako znati sta neko ime, tj. rijec znaci na raznoraznim jezicima, to je nemoguce, vjerovatno bi onda 90% imena, tj rijeci koje se koriste kao imena na nekom jeziku znacilo nesto pogrdno i ruzno (a ko jos poznaje sve moguce jezike na svijetu)
Super, bravo cestitam na divnom imenu!
tičer super ime , tim više što mi je to omilejni strip junak (alan ford),a sve sam se bojala da ne date Arian, koliko se sjećam govorilila si da ti se to sviđa, joooooj, neka se niko ne našđe uvrijeđen, ali brate što je to meni pederasto ime
tičer super ime , tim više što mi je to omilejni strip junak (alan ford),a sve sam se bojala da ne date Arian, koliko se sjećam govorilila si da ti se to sviđa, joooooj, neka se niko ne našđe uvrijeđen, ali brate što je to meni pederasto ime
i ja volim alana forda. a svidja se meni i Arian, ali ih ima u zadnje vrijeme dosta, a alan je ipak kod nas malo rijedje a i ljepse se slaze sa Lana
malo kasnim sa odgovorom, 100 god. poslije...pa dobro, ja ovo kazem jer zivim u TR vec 6 god. i dovoljno je da naucim turski, jeli tako? ovdje se ljudi zgrozavaju na to ime,imam zive primjere u raji...bit ce da ta tvoja turkinja (mada prvi put cujem da turkinja ima to ime) potice sa nasih prostora... i naravno kada bi poceli svako ime prevoditi na sve jezike sigurno bi 70 posto bilo negativno...ali ja samo govorim sto znam...Amna mi je nazalost zbog tog znacenja mnogo odbojno ime (AM znaci Pİ.., a dodatak NA znaci u, tj amna znaci 'U Pİ...' i poznajem cure koje zive ovdje, i kada se predstavljaju ljudi se osmjehnu, pogotovo muska populacija...ALİ SVAKOM SVOJE, vi dajte to ime ako vam se daje...ja ne bih...tacnije i moje ime pocinje sa Am ali ne zavrsava tako, te lici na jednu drugu rijec u turskom sto doslovno znaci baustelac na modernom turskom, dok na starom turskom znaci stvaralac, umjetnik...helem pa moje ime vezu za to...pa nije naglaseno ovo Am...ok to je to...vjeruj ili ne...ja nemam razloga izmisljati a Alan je stavrno prazan prostor na tur., ali je zvucno..bit ce da sam se ja bazirala na imena koja imaju prevod na tur. jer zivim ovdje pa ne zelim da mi djecu zovu 'hej prazan prostor, hajmo na kafu' hehe...ne znam...sretno sa imenima... mozda se moj izbor nekome ne svidja: İsak i Taliyah?!
vesela meni se jako svidjaju imena tvojih curica ja bih rado jedno poželjela za svoju ali kod nas u Hercegovini to razvuku pa to zvuči nikako od rodjaka žena se zov Esma tj. Eeeeeeesmaa
< Poruku je uredio Ajlaaaa -- 19.1.2014 22:01:15 >
pozz svima procitah na ovoj temi da su arian i adian muslimanska imena, a nisu... adian doduse ima arapsku pozadinu i znaci puno vjera, puno religija tako da zbog znacenja ne moze biti muslimansko arijan ili urijan na arapski znaci go, gola, bez odjece ime alen ima arapsku pozadinu i lijepo znacenje kako se cita to riana, rajana ili bas kako pise?
Amna i Amina nisu nikako isto, i se cita na Turskom sasvim normalno kao i na nasem, samo sto oni imaju jos jedno slovo I kao sto medic rece, koje mi nemamo.
Amna i Amina nisu nikako isto, i se cita na Turskom sasvim normalno kao i na nasem, samo sto oni imaju jos jedno slovo I kao sto medic rece, koje mi nemamo.
Amina je u Turskoj Emine.
Evo vec im gore pojasnih
Smijala sam se svo vrijeme, jos Iman pise pa kako to u Turskoj za Aminu : Uzas