Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
A zna li neko znacenje imena Mateo i Lena.Muz i ja smo se dogovorili vec za imena,iako nemamo pojma sta cekamo, ali pretrazujuci net nigdje nisam nasla znacenje ta dva imena.
Mateo/Matea jako ih puno ima u Hrvatskoj, pa mozda da potrazis po njihovim stranicama. Ja sam nasla ovo http://hr.wikipedia.org/wiki/Matej
Značenje imena Lena je svjetlo, buktinja. Žensko ime Lena dolazi od imena Helena, koje je grčkog podrijetla, nastalo iz grčkih riječi helene što znači svjetlo, buktinja, luč i selene što znači mjesec. Sjajna poput baklje, a tajanstvena kao mjesečina značenje je imena Helena.
A zna li neko znacenje imena Mateo i Lena.Muz i ja smo se dogovorili vec za imena,iako nemamo pojma sta cekamo, ali pretrazujuci net nigdje nisam nasla znacenje ta dva imena.
ja znam za ime Leena koej je arapskog porjekla i zanci njeznost
ma mozes kako hoces mislim gdje zivis tako izgovaras moj Ishak u Bosni kazu Ishak recimo a ovdje niko to h ne izgovara nego svi kazu Isak mislim njemci i odma dolazi ono PRAVO BIBLISKO IME ma neka je meni svejedno tako da nekako meni i ovo dodje ime svacije :)))
Leena je preliejpo sada izgovarali LENA ili LINA svejedno a sto se znacenja tice ne znam znam da je Leena njezna
Ja znam zenu koja je kcerci dala ime Lina Ona mene uvjeravala u znacenje a ja sam nasla da Lina znaci palmino drvo. KOd nas se dosta imena isto izgovara a napisani su skroz drugacije i onda dolazi do zabune
< Poruku je uredio *pcelica* -- 28.1.2012 17:10:01 >
Kad vec pominjete arapski, na arapskom Lena znaci "za nas" a Lina nema na arapskom nikakvo znacenje vec ima Lejjine a znaci njezna.
tamo gdje sam ja gledala je ovako kako tih rekoh :)))) a vjeruj mi da sam na vise mejsta pogledala jer sam prvi put htjela dati to ime djetetu ako bi bila curica aliiiii je bio jedna problem sto ovdje sve LINE su kao sto kaze Galicija ruskinje . Leena
Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.
lijepo je biti kreativan ali dati tako vaznom insanu ime koje ima pogrdno znacenje ili nema nikakvo znacenje je uzasno...npr. Alan na turskom znaci tabula rasa (prazan prostor), Amna na tur. znaci zenski polni organ, Dinko na jednom od skandinavskih jezika znaci krava ili tele, Sedef znaci psorijaza.....itd. bolje dati sigurno i staro ime nego neko ludo koje ima lose znacenje jer neznate gdje ce vam dijete zaglaviti u toku zivota...najvise mi je zao cura sa imenom Amna koje su dosle sa nasih prostora u Tursku, kada se upoznaju sa nekim kazu: "zdravo, moje ime je Pi...!" uzas....
mi cemo nasem djecaku dati ime Alan i nigdje ne procitah to znacenje na turskom, uostalom to nije tursko nego galsko ime i pronadjoh razna znacenja kao npr: stijena, plemenit, lijep... a kako znati sta neko ime, tj. rijec znaci na raznoraznim jezicima, to je nemoguce, vjerovatno bi onda 90% imena, tj rijeci koje se koriste kao imena na nekom jeziku znacilo nesto pogrdno i ruzno (a ko jos poznaje sve moguce jezike na svijetu)
mi cemo nasem djecaku dati ime Alan i nigdje ne procitah to znacenje na turskom, uostalom to nije tursko nego galsko ime i pronadjoh razna znacenja kao npr: stijena, plemenit, lijep... a kako znati sta neko ime, tj. rijec znaci na raznoraznim jezicima, to je nemoguce, vjerovatno bi onda 90% imena, tj rijeci koje se koriste kao imena na nekom jeziku znacilo nesto pogrdno i ruzno (a ko jos poznaje sve moguce jezike na svijetu)
Lijepo ime.