teacher75 -> RE: Kako navici bebu na cucu? (23.6.2012 12:25:34)
|
IZVORNA PORUKA: Hannan IZVORNA PORUKA: teacher75 IZVORNA PORUKA: Mjeseceva Pratilja A zasto navikavati? Ne bih da budem pogresno shvacena ali koji je razlog cuce? [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Mi je nismo kupili niti planiramo. Meni izgleda neprirodno.. dijete se lakse smiri, uspava, odvikne od dojenja kada to planiramo (cuca zamijeni siku) i manja je mogucnost da se dijete navuce na sisanje palca. cucu mozemo kasnije baciti a palac ne mozemo Tiki, ne bih se slozila, moj sin nikad nije htio cuclu, ali nikad nije sisao palac, jest kao i sva djeca stavljao rucicu u usta u periodu nicanja zuba ali palac ne. Imam djecu od zaove i seke 3 i2g isto nisu koristili cucu ali nisu ni palac sisali...a i odvikli su se od dojenja bez neke muke,rekla bih prirodno, postepeno prekidanje dojenja.Mada, oni sebi uvijek nesto nadju sto ce ih uspavati, moj je npr. mene je dirao po vratu, a to je isto cinio i za vrijeme dojenja. ma naravno, nije pravilo, samo sam napisala da je manja mogucnost, jer ako ima cucu u ustima ne padne mu palac na pamet[sm=smiley36.gif]moja lana se uspavljuje uz dekicu i cucu pa se nadam da ce uspjeti samo sa dekicom kad je odviknemo od cuce. ono ne spavaju sa mnom pa se ne mogu uz mene uspavati[sm=smiley36.gif]
|
|
|
|