adiam -> RE: Tuta i kako naučiti!? (11.5.2013 11:15:35)
|
cestitke djecici a i mamama koji su uspjeli [sm=bravo.gif] Samo strpljenja i sve to ide samim tokom. Ja sam svog dječaka odvikla kad je imao 3 pune godine i cca 1 mjesec. Jednostavno više nije bilo smisla, jer mu je već sve prolazilo a on je samo govorio "neću na tutu i tačka". Pokušavala sam i ja to ljeto prije 3 rođendana ali nije išlo, samo strea i sebi a i njemu pravila. I u nedjelju ujutro me probudio u 6 ujutro [sm=smiley29.gif] i kakio u pelenu dok sam bila u kupatilu i sjeo na konju. Kad sam došla umalo me nije srčani strefio, sve prošlo na sve strane, tad sam poludila i istuširala ga i odlučila da od danas idemo na tutu i da se slučajno ([sm=smiley9.gif] ) neupiški u gaće. Išli smo odmah taj dan u park i nisam mu ponijela presvlaku i to sam mu i naglasila ako se upiški ide odmah kući jer nema ništa drugo obući, i non stop ga napominjala. Jednostavno sam smatrala da je moje dijete dovoljno zrelo da to može, (jer sve drugo odlično može i zna, kad je za njegov ćejf). Naravno, isprva sam ga non stop napominjala 500xdnevno, i navečer smo spakovali pelene koje sam 2 dana prije kupila, tako da ih bilo baš puno, i odnijeli u moje auto i dogovorili da to nosimo jednom malom braci, i on se složio. Znalo se desiti da se upiški u gaćice jednostavno nestigne, pričala sam s njim da to nije u redu i sasvim nam je dobro išlo. Eh da, na spavanje smo išli bez pelene, uzela sam onu plahtu nepromočivu i rekla mu da je ovo za piškenje, i da me zove po noći ako hoće i zaista se nije 2-3x za svo vrijeme upiškio, a ima od toga pola godine. I sad mi obavezno naglasi, da stavim plahtu za piškenje ako slučajno zaboravim i super je. Zato žene samo naprijed, ako osjetite da dijete nekonta nemojte previše navaljivati, pustite malo vremena da prođe i sve to samo od sebe ide...[sm=bravo.gif] izvinite na dužini posta, ponijelo me [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|