ljubičica 28 -> RE: Tuta i kako naučiti!? (11.1.2013 23:29:46)
|
Bebice, ne bih je ni ja ometala kad krene da kaki...i mene kad bi neko omeo, stala bih u pola posla i vjerovatno ne bih nastavila, samo sebi problem napravila [sm=jezicek.gif] Možeš je stavljati par puta u toku dana, npr. poslije spavanja će ti vjerovatno piškiti u tutu...na taj način će skontati za što tuta služi a i tebi neće stvarati neki pritisak, pa kad bude vrijeme za skidanje pelene bit će lakše.[sm=smiley1.gif] Ja sam već pisala na ovoj temi da sam J. na tutu počela stavljati oko godine, u početku poslije a zatim i prije spavanja. Cijelo ljeto smo luftali guzu, i mislim da se nije ukakio od 18 mjeseca(stavljala sam ga uvijek poslije jela i obavio bi to ako može). Pravo odvikavanje smo počeli poslije operacije (tad je desetak dana morao nositi pelene i svaki put sam mu ih morali skinuti da kaki a ponekad bi tražio i da piški), imao je 19 i po mjeseci. Nije nam teško bilo jer smo od ranije bili upoznati s tutom i samo smo ga ustvari trebali naviknuti da traži uvijek kad hoće piškiti. Iako se i sad zna desiti da se zaigra pa cupka, cupka, čak i malo pišne u gaćice pa onda traži, u većini slučajeva traži na vrijeme i za piškit. (21 i po mjesec mu je sad) Sad razmišljam o ukidanju noćne pelene. Bio je već petnaestak dana uzastopno suh i taman kad sam pomislila da mu je skinem, pelena puna ujutro [sm=zmeden.gif]. I sad se bojim i pokušati. Primijetila sam da ako ga ispišam prije mog lijeganja u krevet (ovo u slučaju ako se provrti pa ga onako bunovnog ispišam), ostaje suh do jutra. Ako ne, pelena bude upišana. Ne traži tutu u toku noći osim u slučaju da je skroz budan.
|
|
|
|