RE: Tuta i kako naučiti!? (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Djeca

Poruka

mala_sa -> RE: Tuta i kako naučiti!? (7.4.2013 23:33:21)

Lady vidjet cu na ebayu ovu "tutu" sad mi je baby centar podaleko [sm=smiley1.gif]

Ja jos nesmijem skinuti nocnu, jer ujutro uvijek bude puna. Nekad pije hapu pred spavanje, a nekad ne, i svejedno pelena je ujutro isto puna[sm=zmeden.gif]

Mya_81 RR -> RE: Tuta i kako naučiti!? (7.4.2013 23:35:21)

Mala, napisah da je i kod nas bilo isto. Mislim da je nocnu nosila jos sigurno 3 mjeseca poslije. Kad smo je ukinuli znalo se desavati da se upiski nocu ali proslo je i to [sm=smiley1.gif]

ladyblue RR -> RE: Tuta i kako naučiti!? (7.4.2013 23:36:28)

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Lady vidjet cu na ebayu ovu "tutu" sad mi je baby centar podaleko [sm=smiley1.gif]

Ja jos nesmijem skinuti nocnu, jer ujutro uvijek bude puna. Nekad pije hapu pred spavanje, a nekad ne, i svejedno pelena je ujutro isto puna[sm=zmeden.gif]

imaš li Prenatal blizu? i kod njih ima ovih tuta.

ladyblue RR -> RE: Tuta i kako naučiti!? (7.4.2013 23:37:41)

evo tute...odlična stvar.

http://potette.com/

mala_sa -> RE: Tuta i kako naučiti!? (7.4.2013 23:47:12)

IZVORNA PORUKA: ladyblue

Hvala [sm=smiley1.gif], sad sam gledala video i nama je bas prakticna, pogotovo jer se punooo vozimo i to bas daleke relacije.

mala_sa -> RE: Tuta i kako naučiti!? (7.4.2013 23:48:33)

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Mala, napisah da je i kod nas bilo isto. Mislim da je nocnu nosila jos sigurno 3 mjeseca poslije. Kad smo je ukinuli znalo se desavati da se upiski nocu ali proslo je i to [sm=smiley1.gif]

I ja cu zadrzati nocnu, mislim da jos uvijek precesto piski nocu, i da nikako ne mogu upratiti svaki put da ga ispiskim.

melin -> RE: Tuta i kako naučiti!? (8.4.2013 10:22:12)

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

I ja cu zadrzati nocnu, mislim da jos uvijek precesto piski nocu, i da nikako ne mogu upratiti svaki put da ga ispiskim.

i mene su mucila sva ova ista pitanja kako ce to sve protec[sm=zmeden.gif]nocnu nismo skidali odma a sve ostalo je islo ok nikad se nije upiskila ni kod kuce ni vani mada ja uvijek imam rezervnu osdjecu za nedaj boze al smo imali drugi problem nije smjela da kaki pa sam joj znala stavljat pelenu na kratko inace trpi i posle pravi jos veci problem...sretno
a ova tuta mi se cini jako prakticno posto smo i mi cesto na putu pa odma se bacam u potragu[sm=smiley1.gif]

mala_sa -> RE: Tuta i kako naučiti!? (8.4.2013 10:50:30)

U sat vremena sam ga presvukla tacno 4 puta [sm=sad.gif][sm=sad.gif][sm=sad.gif] susilica ce da radi punom parom...

ladyblue RR -> RE: Tuta i kako naučiti!? (8.4.2013 10:58:14)

U sat vremena sam ga presvukla tacno 4 puta [sm=sad.gif] [sm=sad.gif] [sm=sad.gif] susilica ce da radi punom parom...

a cijeli dan ćeš danas mijenjati gaće...ne nadaj se da će danas išta skontati

mala_sa -> RE: Tuta i kako naučiti!? (8.4.2013 11:05:35)

U sat vremena sam ga presvukla tacno 4 puta [sm=sad.gif] [sm=sad.gif] [sm=sad.gif] susilica ce da radi punom parom...

a cijeli dan ćeš danas mijenjati gaće...ne nadaj se da će danas išta skontati

Najgore sto ga svaki put ponudim sa tutom i kaze mi nece piskiti; nako 10 sekundi su gace mokre!

ladyblue RR -> RE: Tuta i kako naučiti!? (8.4.2013 11:08:08)

to će ti biti cijeli dan...ne zna šta treba da radi. kada se probudi, pravac tuta i kada piški - nagrada! mito i korupcija od malih nogu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

mala_sa -> RE: Tuta i kako naučiti!? (8.4.2013 11:11:40)

to će ti biti cijeli dan...ne zna šta treba da radi. kada se probudi, pravac tuta i kada piški - nagrada! mito i korupcija od malih nogu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Pripremila sam raznih bombonica [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ljubičica 28 -> RE: Tuta i kako naučiti!? (8.4.2013 11:30:32)

Pripremila sam raznih bombonica [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif]

Pa ja, i onda se pitamo ko ih nauči mitu [sm=jezicek.gif]

Nego, naumpalo mi je da ga ponudiš da piški u kupatilu a odvrni malčice česmu...ako bude mogao, pišat će odmah tako [sm=smiley1.gif]

Za sušilicu [sm=bravo.gif], trebat će ti ovih dana [sm=smiley36.gif]

mala_sa -> RE: Tuta i kako naučiti!? (8.4.2013 13:56:51)

Ljubicice u kriznim situacijama cilj opravdava sredstvo [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Maloprije smo imali situaciju tusiranja nakon kaki ce u gacama [sm=smiley11.gif][sm=sad.gif], A sad spava; a ja sam u zen fazi [sm=smiley36.gif]

Medi_87 -> RE: Tuta i kako naučiti!? (8.4.2013 16:01:13)

mala_sa koliko ste uzeli vesa za početak[sm=smiley1.gif]da vidim je li dovoljno koliko sam ja uzela[sm=jezicek.gif]

mala_sa -> RE: Tuta i kako naučiti!? (8.4.2013 20:10:04)

IZVORNA PORUKA: Medi_87

mala_sa koliko ste uzeli vesa za početak[sm=smiley1.gif]da vidim je li dovoljno koliko sam ja uzela[sm=jezicek.gif]

Ja kupila 15 komada gacica, s tim sto cim ih on upiski ja ih perem na ruke; jer nigdje me nebi bilo ako bih cekala da stavim u masinu [sm=sad.gif][sm=sad.gif]

Medi_87 -> RE: Tuta i kako naučiti!? (8.4.2013 20:28:35)

Ja sam kupila 10, ali sutra cu opet u kupovinu[sm=jezicek.gif] moram mu jos potkosulja kupiti, najkritičnije je sto on cijeli dan kad hoce da piski hoce da se sav skine[sm=sad.gif] ma i ja ih perem na ruke i odmah na susilo iznad sporeta

mala_sa -> RE: Tuta i kako naučiti!? (8.4.2013 21:49:06)

IZVORNA PORUKA: Medi_87

Ja sam kupila 10, ali sutra cu opet u kupovinu[sm=jezicek.gif] moram mu jos potkosulja kupiti, najkritičnije je sto on cijeli dan kad hoce da piski hoce da se sav skine[sm=sad.gif] ma i ja ih perem na ruke i odmah na susilo iznad sporeta

Sretno i vama sa treningom [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]. Jel M zna da trazi tutu kad mu se piskî??
Moj A jos uvijek nije uhafizao kad da trazi tutu, danas se bajmanje 15 puta upiskio u gace [sm=sad.gif][sm=sad.gif]
Ja cu probati ovako ukupno 5 dana, ako ne bude pomaka ostavljam za ljeto aBd [sm=zmeden.gif]

sunce27 -> RE: Tuta i kako naučiti!? (9.4.2013 9:12:02)

Sretno Medi i mala_sa sa ucenjem slatkih djecaka na tutu.
Mi smo skinuli dnevnu pelenu veoma lahko, prva 4 dana se stalno piskila u gace i onda je 5 dan procepilo i evo hvala Bogu od tada se nije vise nijednom upiskila u gace, a kada god bi na pocetku piskila u tutu ja bih joj dala neku sitnicu, trazila je da joj kupim sminku da se snika-sminka ja sam joj kupila, vristala pored nje kada piski u tutu od srece i govorila bravoooo, ostala nam je jos nocna pelena a nju cemo pokusati skunuti dok bude toplije vrijeme.

Medi_87 -> RE: Tuta i kako naučiti!? (13.4.2013 9:38:00)

mala_sa on treazi tutu kad se upiski[sm=zmeden.gif] izludi me, svaki dan max dva puta na tutu ostalo u gaće, nadam se da vama ide bolje[sm=smiley1.gif]

mala_sa -> RE: Tuta i kako naučiti!? (13.4.2013 12:11:49)

Medi nista ni mi nismo bolji [sm=sad.gif][sm=sad.gif], jedino sto sad cesto piski u tutu; jer ja otprilike znam ka mu je vrijeme; i kad ga pitam hoces li tutu, on ne kaze da nece vec se pocne smijati; i tad znam da hoce piskiti [sm=smiley29.gif]
A jos nijednom je nije sam trazio...

mishkica -> RE: Tuta i kako naučiti!? (14.4.2013 9:52:12)

Mala_sa, draga ici ce to, daj mu par dana, medi sretno mila i tebi, ja sam mislila tamo za mjesec dana, taman da malo otopli, a dotad malo joj pricam, ide mama pis pis, pa ona ide na solju kofol, skida se odmah, i pssssss ustima pa bebi skinemo pelenu i stavimo je da piski, meni je najgore sto sam na poslu, pa svi ce morati prionuti dok ne savladamo tutu, uglavnom dizem tepihe cim krenem[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Aida R -> RE: Tuta i kako naučiti!? (15.4.2013 10:26:11)

Ladyblue, hvala puno za ovaj link. Ja sam mama djevojcice koja je jucer napunila 2 godine i postepeno smo se odvikavale od tute (znam, svako ima svoje iskustvo-mi je nismo skinule odjednom, kod nas je islo lagano, prvo kakica pa onda i ostalo). Uglavnom, vec mjesec i pol izlazimo i vani bez pelene ali najveca muka mi je kada ona zatrazi "tutu" u sred grada gdje ja nemam nikakve uslove a ona bas i ne moze dugo da trpi jer je jos mala, uz to da stvar bude gora to je februar/mart i hladno je i "prirodne" varijante nisu dolazile u obzir. Takodjer cesto putujemo i ova tutica koju vi predlazete je odlicna! Nisam ni znala da ovako nesto postoji pa hvala jos jednom. Ja je nisam htjela zbunjivati pa joj stavljati pelenu vani a skidati kada smo u kuci...
Uglavnom, htjela sam pitati druge mame za iskustva koja imate sa djevojcicama (jer predpostavljam da djecaci taj problem rijese stojeci) kako rijesite pitanje higijene u javnim WC-ima? Posto je djevojcica tek napunila 2 god nema sanse da ce piskiti a da je ja drzim iznad solje, mora sjesti... :( Ja obicno solju obrisem vlaznim maramicama a onda oblozim u 2 sloja toalet papira pa je stavim da sjedne ali se i dalje bojim da to nije dovoljno... :( :( :( Ili sam ja previse panicna?

Aida R -> RE: Tuta i kako naučiti!? (15.4.2013 10:29:56)

Takodjer, mi cesto putujemo na duge relacije pa je i to problem ali evo ko je vjest u narucivanju s neta (ME! ME! [sm=jezicek.gif]) moze pogledati i ove (ja nisam do sada znala ni ovo da postoji, opet hvala ladyblue-isla sam tvojim tragom od prve tutice)... :)
http://www.pottytrainingconcepts.com/Travel-Potty-Chair-CG.html

mala_sa -> RE: Tuta i kako naučiti!? (27.4.2013 13:39:04)

Eh evo nas sa izvjestajem [sm=smiley36.gif]

Nakon tacno 19 dana piskanja u gace, moj djecak je poceo sam traziti tutu, trebalo nam je malo duze za taj "klik" ali hvala Bogu izdrzali smo .
[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif].
Jutros je ustao potpuno suhe nocne pelene i trazio mi tutu da piski, pa ako potraje par dana, onda ukidamo i nocnu aBd [sm=smiley1.gif].

U biti potrebno je jakooo puno strpljenja, razumijevanja, price i objasnjavanja, i naravno detardzenta za ves [sm=jezicek.gif].

Stranica: <<   < Prethodna stranica  93 94 [95] 96 97   Sljedeća stranica >   >>