|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Tuta i kako naučiti!?
26.5.2010 22:40:29   
teacher75
ja bogami kontam poceti navikavati svoju user posted image vec za 2-3 mjeseca, sto ranije pa bolje. ja sam bila naucila na tutu u potpunosti vec sa 9 mjeseci, mojoj mami nisu uopce trebale pelene

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 451
27.5.2010 1:03:28   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: Gracanka

Ilhana,nemoj se nervirati,samo strpljenja!
Hana je prva dva dana po 10ak puta piškila u gaće,odnosno svaki put kada bi trebala,nekad sam je držala po pola sata na tuti i čim ustane upiški se.Stvarno sam mislila odustati,a ona treći dan dođe i sama traži tutu,nisam mogla vjerovati!
Meni je problem bio kada idem kod nekoga,bojala sam se da nekome ne upiški tepih ili trosjed,pa sam joj stavljala pelenu i to stvarno djecu zbunjuje,Hana kada bi piškila znala sam je uhvatiti kako gleda u svoje noge da vidi hoće li hlače biti mokre,jadno dijete više nije bilo sigurno da li sad ima pelenu ili ne,pa sam izbjegavala igdje i ići taj period,a za vani sam već rekla samo suknjicu i nema problema!

Ovo mi malo daje nadu... Nika je danas 8 puta pisala u gacice i samo jednom u tutu, na moj nagovor, nije je sama trazila... Sad neda ni medi ni bebi da pisaju, pa kad ih ja stavim da ko fol pisaju, ona ih poreda po podu i pokrije pelenom, kaze spavat ce, neda im da pisajuuser posted image user posted image Kod nas sege praveuser posted image user posted image Jos je svekrva cuvala popodne, ja joj rekla neka joj ne oblaci pelenu, sve zapisala, ne znam sta cu joj sutra obuci... Vidit cemo kako ce biti sutra, nema predajeuser posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 452
27.5.2010 6:28:39   
Maida1
Mi smo bili na moru. I jednog lijepog suncanog dana, dok smo se izlezavali na plazi, nas malisan poskoci i rece -meni se piski. A mi brzambolje vodi dijete da obavi posao. Nekoliko dana kasnije ista stvar, samo ovaj puta je bilo -kaki mi se. Imao je 3 godine i koji mjesec.

user posted image

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 453
27.5.2010 9:10:21   
anitaMO
moja je popišala gdje stigla.gola hoda po kući.maše meni prstom ne ,ne pišati ali se opet popiša.i nosi mi da čistim.više sam izludila.kupila sam paket pelena u nedjelju i reko ovo mi je zadnji.

LAURA 5.1.2008.

(odgovor članu Maida1)
Neposredna veza do poruke: 454
27.5.2010 10:29:14   
Nedi
Sinoć smo imali suhu i noćnu pelenu možda me dječak iznenadi i odmah se riješimo i noćne, ko zna? Inače super nam ide , prezadovoljna sam i dogovorili smo se da sutra idemo u prodavnicu da izabere koju god igračku želi kao nagradu. Sve ponosno hoda po kući i govori "Ja sam mamina pametnica"

(odgovor članu anitaMO)
Neposredna veza do poruke: 455
27.5.2010 22:51:03   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: Nedi

Kaže mm : Ženo šta ćemo sad s lovom? (pampers+maramice+krema 131KM svaki mjesec)

Ljubi  mama svoju pametnicu, svim guzama želim odvikavanje kao što smo i mi imali

Ne znam sta ces ti s lovom, al ja brate planiram za mora ostavit ako uspijemo bacit pelenuuser posted image user posted image user posted image A salim se, otice lova na nesto drugo vjeruj, uvijek ima nesto...
Koliko je tvom nediju, moja malena nema jos ni 2.god, a evo danas je drugi dan odvikavanja, dva piskenja u tutu, popodnevno spavanje bez pelene, guza suhauser posted image user posted image
Mene brine sto od kako smo skinuli pelenu nece da kaka, prije bi uvijek to obavila poslije dorucka, a evo danas ni jednomuser posted image user posted image Zna li iko sta bi to moglo biti...

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 456
27.5.2010 23:03:05   
Ilhana RR
Evo nas da se prijavimo da moramo odloziti odvikavanje dok nam turica neprestane jer danas je Lamija citav dan imala turu i nekako mi zao da je patim sa odvikavanjem od pelene radi tute...

Cim turica prodje nastavljamo ponovo i ovaj put neodustajemo nikako... nisam danas stigla kupiti pelene za odvikavanje, i ja cu vjerovatno kupiti dvije kao ti sporty jer jedne kostaju 9 eura... poskupo majke mi hehehe...

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 457
27.5.2010 23:12:29   
sporty mamaa
Ilhana, ma meni pelene odnosno gacice propustaju, ja je izvela vani i sva mokra,, preslo i na hlacice i na sve, tako da kupi jedne tek da imas... Nisu mi nesto extra...
A evo dok sam ja pisala post, moja malena se sama popiskila u tutu( gledala crtic, bila gola i sjela i pisala)user posted image user posted image user posted image Sad sam joj obukla pelenu, jer ujuto ne bude suha...
Joj kod nas su sege sinoc i danas bile, mm me zove da vidim nesto kad ona, otisla u toalet i digla nogu i pisa ko cukouser posted image I dnas isto skinula sama gace i otisla u wc popisala mi plociceuser posted image user posted image

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 458
27.5.2010 23:17:29   
Ilhana RR
Bravo Nika! user posted image user posted image user posted image user posted image

Ma joj da sam ja bar kod kuce jedno duze vrijeme bilo bi dobro jer onda bi mogla fino sa njom, valjda bi naucila nego vako ja par dana radim ona kuce sa tatkom i on toliko nevodi racuna o tome jer mu se neda presvlaciti i cistiti gdje se upiski... u vrticu sam rekla da je odvikavamo tako da ce oni sa tim isto raditi...

Haj za 2 sedmice ako Bog da pokusat cu vise... a kod mame je petak subotu i nedelju tako da cu njoj reci da ona se sa tim bori malo heheh...

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

Neposredna veza do poruke: 459
27.5.2010 23:20:54   
sporty mamaa
Ma pametnice su one, brzo ce se nauciti... user posted image user posted image Nek tura prode, pa onda.... A mm je stvarno fer sto se tice toga, sto bi se reklo suradujemo...user posted image Samo on joj danas govorio ako mene upisas istucu ti guzicu, jer mu je sjedila u kriluuser posted image

Neposredna veza do poruke: 460
28.5.2010 1:02:54   
Anoniman
Kod mene nista.
Kontam da zavrnem tepihe pa da vidimo kako ce mu bit kad bude mokar.
Kad se ukaki zove da ga operem, kaze ajmo pikit, a nista, hoce i sjedit na tuti...
Ali recimo ujutro kad se probudi, nije neki jutarnji tip, i sad ja ga pokusam na tutu, to je haos...
Polahko,,,Vec sam spominjala da sam ja sto se ovoga tice, bez sile i mislim da ne moze preko noci...polahko

Neposredna veza do poruke: 461
28.5.2010 11:59:26   
sporty mamaa
Evo da se i mi malo pohvalimo, pelena ujutro bila suhauser posted image user posted image user posted image user posted image Cim smo ustali, trazila je da pisa i za 2 min. napunila tutuuser posted image
E sad nakon toga je pojela cokolino i znala sam da ce kakati ubrzo( iako nije jucer nikako), no nisam je stavila na tutu, nego je to obavila u gace... Ja joj samo pokazala kaku i rekla, vidi, fuj, drugi put trazi tutu...
Idemo daljeuser posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 462
28.5.2010 13:45:10   
Sonja
Adin nece nikako da sjedne na tutuuser posted image
ne znam sta mu je
sta da radim
preje je piskio stojeci na tutu kad ustane sad nece ni to
znam da je rano za odvikavanje al ako ovako nastavi krenut ce u skolu sa pelenamauser posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

Neposredna veza do poruke: 463
28.5.2010 13:49:50   
w.pooh
Sonja što se brineš njemu je godina to je rano

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 464
28.5.2010 22:04:00   
sporty mamaa
Sonja cemu forsiranje???  On je jos mali, moja malena ima 21 mjesec i jos ne shvata da se piski i kaki u tutu.... Ali dosta je veca od tvog malog, nadam se da cemo se odviknuti ovog ljeta... Samo polako, to je stvarno prerano, sama sam se uvjerilauser posted image user posted image

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 465
30.5.2010 20:19:31   
anitaMO
žene drage moja se piša gdje stigne ,kakila u tutu pa govori jupi.uspjela je ispišati i zavjese.user posted image

LAURA 5.1.2008.

Neposredna veza do poruke: 466
30.5.2010 20:43:48   
Medić*
e mi smo konacno kupili tutu, trebali bi polako poceti sa odvikavanjem od pelene jer nam je skoro 20 mj, ali ni sami neznamo kako da pocnemo user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu anitaMO)
Neposredna veza do poruke: 467
30.5.2010 23:45:07   
Ben 10
Mi smo skinuli definitivno pelene bez problema i dnevne i noćne.
Samo se petu noć popiškio jer je imao temperaturu i bio bolestan ,nije mi uspio reći da će piškiti.

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 468
30.5.2010 23:49:36   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: medic slatki

e mi smo konacno kupili tutu, trebali bi polako poceti sa odvikavanjem od pelene jer nam je skoro 20 mj, ali ni sami neznamo kako da pocnemo user posted image

Moja je tsrija 2 mj. od tvog malog, evo cetvrti dan smo bez pelena... Jednostavno za pocetak obuces gacice, i svako sat ga stavlaj na tutu dok ne skonta sam da trazi... Moja jos ne trazi, ali ja je stavim i uerdno se poiski, samo gace uvijek ukaki, al valjda ce i to savladat... Danas smo bili vani cijelo popodne bez pelene i piskila je tutu tek kad smo dosli kuciuser posted image user posted image user posted image A popodnevno spavanje se budi suha...

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 469
31.5.2010 0:06:38   
Ilhana RR
Juhu evo i mene ponovo na temu... neznam kako cu ove sedmice, radim svaki dan i plus vikend... kupila sam danas dvoje gacica za odvikavanje... zijanila se kad sam vidila da jedne kostaju 13 eura.... OMG al haj reko lakse ce biti nego da imam tonu da perem hehhe...

Uglavnom kontam prvo dnevnu da skinem (da uspijem da potrosim ove pelene sto imam kupljene :P ) a nocnu cim odviknem od ove po danu jer ona i nako nepiski se nocu a nebi voljela da se upiski u sred noci i da u tome spava... hem sto je fuj hem sto ce biti joj hladno kad se ohladi...

Uglavnom sutra pocinjemo ponovo pa cemo vidjeti kako ce babo njen sa tim jer on radi tek u srijedu i crtvrtak, sam je sa njom citavu sedmicu inace ;)

sporty ti majke mi pravo dobro... nadam se da cemo i mi brzo, tesko je kad radis sa tim uspijeti al bice dobro ako Bog da ;)

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

Neposredna veza do poruke: 470
31.5.2010 9:41:03   
w.pooh
I ja sam za vikend svom pišonji oblačila gačice, nekoliko puta je piškio u tutu ali je zato piškio i na tepih i na krevet user posted image ja njemu lijepo objasnim da traži tutu kad mu se bude piškilo da ne piški u gačice i on kaže "oće" i onda se za pet minuta upiški user posted image igrao se sa autićima i zove mene i traži me po kući "mama ajis pisa" kad ja on se upiškio tu gdje je sjedio i zove me da mi kaže user posted image user posted image
Malo mi je nezgodno jer radim ali eto skidaću mu pelenu poslijepodne pa ćemo vidjeti user posted image

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

Neposredna veza do poruke: 471
31.5.2010 9:48:46   
Nedi
Kod nas je nakon 5 suhih noći jutros bila mokra noćna pelena (popio je sokić baš pred spavanje vjerovatno je to razlog), nema veze brojimo ponovo od početka.
Nešto ne kontam, zašto stavljate dijete na tutu svaki sat? Jel tako treba? Ja to nisam radila, nego samo kad hoće piškiti malo pišne i brzo trčimo na tutu ali stalno smo ga gledali i čim primjetimo sumnjive aktivnosti odmah pitamo "Hoćeš li piškiti".

Sporty još malo i vi ste se odviknuli user posted image (biti će loveuser posted image )
anita što se ismija, upiškila i zavjeseuser posted image tebi garant nije smiješno treba to sve oprati
Ihana nek je tura prošla, Lamija će sa tajom čas posla naučiti tutu, i kod nas je tajo odigrao značajnu ulogu držao ga je na oku dok sam ja spremala ručak i vrtila se po kući

Neposredna veza do poruke: 472
31.5.2010 9:54:34   
D_K
Nisam se javljala odavno na ovu temu ali imam da prijavim da je mala Epi vec 5 noci spavala bez pelena. Jednu noc sam je stalno pipkala, zao mi da se upiski i da bude mokra i onda sam se opustila. Navece je stavim na tutu, jedva je vala umolim, ali tada piski i do jutra smo rahat. Taman sam cekala toplije vrijeme jer tada inace manje piske i evo super je ispalo.. Po danu vec neko vrijeme ne nosi pelene, zna joj se desiti da se upiski, ne sjeti se traziti tutu ali nije frka.  A pocelo je jedno jutro kada je seka sjela na tutu i ona pored nje na svoju. I tako, malo po malo, navikla se da trazi tutu po danu a sad smo ukinuli pelene i po noci. Imam jos pola pakovanja pelena za svaki slucaj - ako se prolopovi opet ali mislim da je to - to.. Vec curica je mnogo mladja pocela traziti tutu ali Epija nismo presirali - ona je drugi tip i opet smo zadovoljni - tek je nedavno napunila 2 godine i super.. Jos se moramo dude rijesiti - to nam je bas problem..

Onaj pogled :))))

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 473
31.5.2010 9:55:19   
bebacha
mi smo pelenu skinuli prije 4 mjesca,sad smo konacno skinuli i pelenu za dnevno spavanje.jos samo ostaje nocna pelena al nemam pojma kako ce to ici jer ona pije mmlijeko pred spavanje,sinoc je popila pola litrauser posted image user posted image nekad se probudi u toku noci i trazi tutu sl jos nikad se nije probudila sa suhom pelenom.razmisljala sam da joj izbacim flasicu al znam da ce onda prestat pit mlijeko i nemam pojma kako bi se uspavljivala

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 474
31.5.2010 11:31:39   
anitaMO
evo dva dana već sama ide na tutu,tuta je na sred kuće i samo sjedne i govori jupi.po noći joj se još ne usudim skinuti.

LAURA 5.1.2008.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *