sporty mamaa
|
IZVORNA PORUKA: titi ja cu se ubiti samo kada se sjetim kako sam bila sva ponosna sto smo uspjeli, zadnju sedmicu je katastrofa niti trazi tutu, niti je zeli vidjeti, pisne kada stigne kao nekada, jedna mi je zena rekla da je moguce posto je zahladnilo, i da se teze suzdrze ja neznam vise sta da radim, djabe kazna, djabe po dupetu, djabe glumim ljutu babu, sve nam je popisano, dajte neki savjet, sta se s njim desaje ja sam opet na rubu zivaca, nemogu vise, kaku cemo i uhvatiti vec nekako ali i tu mi pokusaje malo odglumiti, ako ga u tom momentu upozorim sve 5 ali pisko sve upiski, cak ponovo moramo staviti pempaske navece jel imao neko slican problem Titi, jednostavno pokusaj shvatiti zasto dijete odbija tutu, je li imao neku stresnu situaciju, je li bio prehladen i sl... I nikad NIKAD ga nemoj kazniti ako to obavi u gacice.. Mozes mu reci "Dragi to sto si uradi nije lijepo, ali mama zna da ces sljedeci put biti pravi mamin djecak i traziti tutu" I tako svaki put, jer ako ga kaznjavas piskit ce ti se i od straha da ces ga udariti ili galamiti... Ako jos nije spreman, vrati mu pelenu, pricekaj par dana i ponovo u akciju... I svaki put ga nagradi i pohvali kad to obavi u tutu... Najbolji primjer je kad im recimo kazemo za neku osobu kako se redovno piski i kaki u tutu, evo recimo ja medu i lutku stavljam na tutu i kad ona ne vidi ja uspem vode da misli da se medo popiskio... I onda i ona hoce ko medo... Zamisli, valja stavljat nekoliko puta dnevno i nju, i medu, i bebu
|