Anushka -> RE: Tuta i kako naučiti!? (4.3.2010 19:43:45)
|
i mi smo pomalo u ovim temama.. imamo onu tutu sa tockicem naprijed i ruckama iz ** ali i problemcic jer A nece da sjedi duze od minute nigdje i nikako a kamoli na tuti, cak i crtane gleda stojeci ili u hodu, ali imamo mali ritualcic, skinem mu pelenu, i stavim ga na tutu, ako piski ustane cim obavi, a ako ne opet ustane za minut najduze, ali bar znam da nece piskiti sigurno narednih pola sata, i onda ga ostavim bez pelena u gacicama nekih pola sata pa opet na tutu i zavisno koliko imamo vremena tako vrtimo dok se ne popiski po meni ili negdje u kuci hehe onda ide pelena i do sljedeceg presvlacenja opet. opet zavisi od dana i obaveza, ali dnevno makar dva puta piski u tutu i sto je najbitnije, zna kad obavi i nece da sjedi nakon sto je zavrsio, i nisam ga "ruzila" kad je obavio mimo tute negdje po kuci, nego samo obukla pelene - to mu je vec dovoljna kazna[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] tako da sad cini mi se jedva doceka da ga skinem i stavim da obavi, jer ce gologuz trcati po kuci. Inace, topal nam je stan, pa mi nije problem da bude samo u bodiju i carapicama. Ipak, nacekat cemo se dok dodjemo do pravog skidanja sa pelena.. jedino kad bi ga vratila u pamucne pelene samo neznam kako bi ga zamotala kad mu i ove jedva navucem ganjajuci ga po kuci, hehe a veliku nuzdu odgodi i nema sanse da obavi u tutu, bar za sad, ali se ne sakriva, najcesce samo po "mirisu" skontam da je pelena puna.
|
|
|
|