Lulu_08 -> RE: Tuta i kako naučiti!? (27.2.2010 22:04:13)
|
Mojoj Luni ce za 2 mjeseca biti 2 godine. Sa 6 mjeseci je sjedila na tuti, piskila..kakila, sve obavljala jako poslusno (u sustini nije bila bas toliko svjesna sta radi). Do godinu dana je cuvala teta, onda je 3 mjeseca isla u vrtic. Imali smo ruzno iskustvo, bila je puno prehladjena i bolesna, te je u tom periodu odbila tutu. U potpunosti je dobila averziju, te je neko vrijeme nismo ni stavljali nikako. Kada smo nakon toga bili na godisnjem odmoru, 10 dana na moru nije nikako nosila pelene u toku dana, te smo odlucili uvesti joj opet "tutu" ali samo kao "rezervu". Tutu je koristila kada je htjela, ali je pelena i dalje bila igrac broj 1 u slucaju "piskim/kakim". Prije 2 mjeseca mi je bilo dosta, te sam ja pitala "hoces li gace ili pelenu". Sada vec "velika" djevojcica, sa tih nekih 20 mjeseci, rekla je da hoce gace, koje smo i obukli. Obukli i piskili se 2/3 dana, jer nije uspjevala na vrijeme signalizirati kada ce piskiti, a 2 puta i kakiti. Nakon 2/3 dana smo uvidjeli da joj ne odgovara njena tuta, te sam je pitala da li hoce novu tutu, ona je rekla da hoce, pa smo otisli i po njenom izboru uzeli tutu, u koju od tada uspjesno piski i kaki. Nakon "suhog" budjenja koje je trajalo i 2 sedmice, skinuli smo i nocnu pelenu, tako da smo Luna & ja vec vise od mjesec dana u potpunosti bez pelena :-). Nadam se da ce nase iskustvo pomoci nekoj od vas drage mame :).
|
|
|
|