ziki -> RE: Tuta i kako naučiti!? (24.7.2015 8:59:37)
|
IZVORNA PORUKA: vila_7 IZVORNA PORUKA: Just smile Drage mame, nama je dvije godine i 2 mj. Danas nam je treci dan pokusaja na tutu. Ne ide nam... svega je svjesna. Inace je pametnica prava. Super mashalla prica, konta itd.. ali ovo.. na tuti bude i po pola sata i kad je skinem nakon par minuta piski u gacice. Inace ide u vrtic. Sad sam je ostavila kuci da spojimo s vikendom 5 dana da pocnemo ovaj proces.. imate li neki savjet? I inace je oravo gadljiva, pokusala sam da je ostavim malkice u mokrim gacicama, ona samo ponavlja da su mokre ali ide dalje da se igra.. :( Ne brini , i ja sam stariju odvikla tek sa 2 i pol godine i trajalo je 10 dana . Milion puta mi se ucinila da bukvalno nikad nece nauciti. Samo strpljivo . Moj savjet je ne stavljati pelenu ni navecer (zastititi madrac) , i ni ne pustati ih dugo da sjede na tuti. A kad obave u tuti sta treba ili slatkis kao nagradu ili veselje po kuci [sm=smiley36.gif] . Kod nas je to upalilo . Mladju sam odvikla bukvalno za 3 dana (preko vikenda) , imala je 18 mjeseci , istom metodom - kad skinem skinem skroz i po noci i veselje po kuci kad obavi u tutu . ZAsto je mladja toliko bolje prihvatila , nemam pojma , da li sto su sva djeca razlicita ili sto je mladja bila pa nekako nije razmisljala o tome sta radi , nemam pojma . Slažem se da je najbolje više ne stavljat pelenu ni noću. Ja sam takođe odmah skinula i noćnu i dnevnu. S tim da je sa mlađim bilo teže, on se budio suh i krenuli smo sa odvikavanjem. Kako bi krenuli on je počeo da se piški po noći. Nekoliko puta sam odustajala jer mi djelovalo da ga baš optereti to. Zadnji put kad nije bilo piškienja po noći nastavili smo, s tim da je moralo da ga opominjem svaki put- on sam je tek kasnije počeo da traži tutu.
|
|
|
|