Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ja tu gerslu (gerslo) nisam nikada koristila ni lecu ne znam sta bih s tim napravila
a happy sam nasla sam sebi ciku za mladi sir , sada imam i tetu za jaja i ciku za sir, jos samo kad bih kod nekog mlijeko domace nasla bila bih na konju....
< Poruku je uredio MALA1994 -- 25.7.2011 12:52:37 >
Joj kad vec spomenuste lecu,zna li neko onaj recept za tursku corbicu sa lecom,koja je savrsena... Ja je jedem kad dodju tetke od mm iz Istambula,one to prave,ali nikad recept da zapisem... A bas je njamiiiii i super bi mi bila za iftara uskoro...
Joj kad vec spomenuste lecu,zna li neko onaj recept za tursku corbicu sa lecom,koja je savrsena... Ja je jedem kad dodju tetke od mm iz Istambula,one to prave,ali nikad recept da zapisem... A bas je njamiiiii i super bi mi bila za iftara uskoro...
ja ti Bgm ne znam, a probaj malo prosurfati,a mozda nadjes ili postavi tamo pitanje na kuhanju....
amaniii gdje si zeno....
imam ja taj recept (ako mislis na onu malo ljutu corbicu )
1 solja oprane lece, 1 glavica crvenog luka, jedno cesne bijelog luka, jedna mrkva, knor kocka i 3 solje vode, stavis u pretis i kuhas 10-15 min, kad se skuha ubaci u blender izblendaj, ako je gusto dodaj malo vruce vode.... izmjesaj i naspi u tanjire pred kraj blendanja stavi putera, malo crvene paprike i chilli-a "uprzi" i s tim dekorisi tanjire supice
najmiiiiiii, ja pravim u zadnje vrijeme samo bez chillia za D ona se davi s tim
1 solja oprane lece, 1 glavica crvenog luka, jedno cesne bijelog luka, jedna mrkva, knor kocka i 3 solje vode, stavis u pretis i kuhas 10-15 min, kad se skuha ubaci u blender izblendaj, ako je gusto dodaj malo vruce vode.... izmjesaj i naspi u tanjire pred kraj blendanja stavi putera, malo crvene paprike i chilli-a "uprzi" i s tim dekorisi tanjire supice
pusa za momka
Slicna je i s gerslom corba... samo dodam malo mesa i ne blendam...
pusa za momka
probacu i ja ovo osim ove knor kocke to ne koristim i neJmam u kuci, ali moram prvo ovu lecu da kupim
pusa za momka
probacu i ja ovo osim ove knor kocke to ne koristim i neJmam u kuci, ali moram prvo ovu lecu da kupim
ma mozes sta hoces od zacina tj sta inace stavljas, ja sam sad napravila sebi u sjecku, persun, mrkvu,celer stavia u maslinovo i u teglice dodas soli i to je to
persun, mrkvu,celer stavia u maslinovo i u teglice dodas soli i to je to
hajde malo sporije, nisam plavusa ali hajde malo objasni kako sve isjeckas to mi je jasno i koliko maslinovog stavis
da Tajra ovo stavljam umjesto kocke
mala ja ovo sve isjeckam i stavljam u teglu ne do vrha, onda u to naspes maslinovog ulja da pokrije sve tj da u maslinovom ulju bude ovo povrce, onda stavim u frizider i imam cijelu zimu
p.s. najbolje male teglice, ja u one od dzema male teglice 250-300 grama
< Poruku je uredio mama2009 -- 25.7.2011 13:22:21 >
persun, mrkvu,celer stavia u maslinovo i u teglice dodas soli i to je to
hajde malo sporije, nisam plavusa ali hajde malo objasni kako sve isjeckas to mi je jasno i koliko maslinovog stavis
da Tajra ovo stavljam umjesto kocke
mala ja ovo sve isjeckam i stavljam u teglu ne do vrha, onda u to naspes maslinovog ulja da pokrije sve tj da u maslinovom ulju bude ovo povrce, onda stavim u frizider i imam cijelu zimu
p.s. najbolje male teglice, ja u one od dzema male teglice 250-300 grama
super, hvala mama..ima sto godina hocu nesto ovako da napravim i nikako....
Tajra ziva bila i nastavi kuhati, neka ovakvog vremena jos koji dan da se naspavam
Meni sveki dosla jutros i popile kafu pa odvela curu kod sebe gore na gornji sprat, ja nisam znala sta od sebe da radim pa se popela i ja za njima . Sad stavila curu u krevet, sveki dosta donijela povrća iz baste i domaceg mlijeka, sira i kajmaka pa odoh to da stavim gdje im je mjesto i sta za rucak da zbrckam za nas, a baka vec ani pravi rucak.