|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
9.9.2010 0:21:10   
Behar
IZVORNA PORUKA: jasmin

U KSA veceras nije vidjen mladjak,tako da je kod nas veceras 30-a noc ramazana i posti se sutra insaallah.Bajram je,dakle,tek u petak akobogda.

Jel to znaci da ni kod nas ne bi trebo bit sutra Bajram? user posted image Mozda malo glupo zvuci pitanje al zbunjuje me malo to, znam da postoji vremenska razlika al kod nas se unaprijed "zna" i kad pocinje Ramazan i kad je Bajram, ne gleda niko mjesec kolko ja znam, jel onda moguce da se "pogrijesi"?  user posted image user posted image

Allah gives and forgives, man gets and forgets...

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1501
9.9.2010 0:31:10   
Honey3
Ilhana blago tebi pa si sve ispostilauser posted image mene zakacilo i na pocetku i na kraju Ramazana, tako da 9 dana nisam postila bas mi nekako puno,ali eto sta cu od Boga je,napostit ce se ako Bog dauser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 1502
9.9.2010 14:33:07   
Mona Mohamed
IZVORNA PORUKA: Behar

IZVORNA PORUKA: jasmin

U KSA veceras nije vidjen mladjak,tako da je kod nas veceras 30-a noc ramazana i posti se sutra insaallah.Bajram je,dakle,tek u petak akobogda.

Jel to znaci da ni kod nas ne bi trebo bit sutra Bajram? user posted image Mozda malo glupo zvuci pitanje al zbunjuje me malo to, znam da postoji vremenska razlika al kod nas se unaprijed "zna" i kad pocinje Ramazan i kad je Bajram, ne gleda niko mjesec kolko ja znam, jel onda moguce da se "pogrijesi"?  user posted image user posted image

Bajram mubarek olsun.user posted image
I kod mene je sutra Bajram aBd. Ne znaci da kod vas nije. Postoji vremenska razlika. U BiH unaprijed izracunaju i tacno u bocu znaju kad je cemu vakat, a ovdje se pak gleda mjesec. Ne brini. Slavite na vakat.user posted image
P.S. u Libiji je u subotu.user posted image

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu Behar)
Neposredna veza do poruke: 1503
9.9.2010 14:36:05   
Mona Mohamed
Kada niko ne pise sta ce veceras ili sutra za veceru, onda se ja nadem pametnica da vam kazem da sutra aBd imam musafire..Muzevi prijatelji sa posla..4 muskarca..
Planirala sam sljedece:
corba i riza
dolma (nisam sigurna koja..vjerovatno cu se odluciti za paprike)
pomfrit
rostilj
pasta sa besamel sosom
domaci kruh
salata
cupavci
basbusa
limunada sa ledom
sokovi, caj..
Slikati mogu ali zbog virusa u laptopu i vjerovatno mobitelu, ne vjerujem da cu moci objaviti ali cuvat cu slike..Ko zna..Mozda neke i uspijem prebaciti aBd.
voce

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu Mona Mohamed)
Neposredna veza do poruke: 1504
10.9.2010 1:33:29   
jasmin
Evo,ispratih i posljednji dan posta.Ode nas voljeni gost,a cini mi se da nikad nisam s vecom tugom ispratila svoga gosta.:(
Kao da je jucer dosao,a sad vec nije s nama.Kakve je utiske taj gost pokupio iz moje kuce,vidjecu tek na Sudnjem danu kada stanem pred svoga Gospodara i kada taj gost dodje da posvjedoci.Hocu li smjeti pogledati makar u pravcu moga svjedoka,ne znam,Allah Svemoguci zna.Molim Allaha da nam toga dana lica budu blistava i da nas Stvoritelj smjesti u svoj hlad kada drugog hlada ne bude bilo.

Izvini o ramazanu,zbog dobra koje sam mogla uraditi u tvom prisustvu a nisam.
Pomozi me o Allahu da sljedeci ramazan provedem onako kako si Ti zadovoljan.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

Neposredna veza do poruke: 1505
10.9.2010 3:17:20   
Mona Mohamed
Amin ya Rabbi. Divna si ti osoba, draga Jasmin.user posted image

Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1506
10.9.2010 3:24:23   
jasmin
IZVORNA PORUKA: Mona Mohamed

Amin ya Rabbi. Divna si ti osoba, draga Jasmin.user posted image

Hvala sto imas lijepo misljenje o meni,ali iskreno se utjecem Allahu da ljudi o meni lijepo misle a da Allah ima drugacije misljenje.Allah je Milostiv,ali ljudi smo,nekad zaboravimo na Allaha,pa kad se sjetim hadisa u kojem Allahov Poslanik opisuje covjeka propalicu ne mogu nikad za sebe tvrditi da sam uspjela.

Ebu-Hurejre, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve selleme, rekao: "Znate li vi ko je muflis (propali, bankrot)?" Ashabi odgovoriše: "Muflis je kod nas onaj koji nema ni novca ni robe." Allahov Poslanik reče: "Muflis moga ummeta je onaj ko dodje na Sudnji dan s namazom, postom i zekatom, ali je psovao onog, potvorio ovog, u imetku zakinuo onog, prolio krv (ranio) ovog, udario onog... Pa će se svakom od njih dati dio njegovih dobrih djela, a ako mu nestane dobrih djela prije nego što se svima oduži, onda će se uzeti od njihovih loših djela i prebaciti na njega, pa će se onda, zajedno s njima, strovaliti u vatru." (Muslim)
Evo ja cekam sabah,pa bajram namaz,pa obilasci...:)

< Poruku je uredio jasmin -- 10.9.2010 3:25:48 >

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Neposredna veza do poruke: 1507
10.9.2010 8:49:35   
riba78
Hanumice  user posted image user posted image user posted image
Hvala vam za prelijepo druženje na ovoj temi user posted image

Bajram Šerif Mubarek Olsun
user posted image   user posted image   user posted image

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1508
9.7.2011 17:55:00   
jasmin
Drage moje ringerajice,koje ovaj dragi mjesec s radoscu cekate,evo,da nas prisjetim da nam je opet pred vratima.Kao da smo ga jucer ispratile,radovale se bajramu i bajramskoj ljepoti,a ovaj najdrazi gost je opet na putu,gotovo blizu odredista.Ovaj mjesec,Sa`ban,je kao sat budilnik,i oglasio se da je vakat za `budjenje`,pripreme za ono sto nam sprema ovaj dragi gost koji nosi mnostvo najljepsih poklona od Uzvisenog Stvoritelja,a izmedju ostalog,MILOST-OPROST-IZBAVLJENJE OD VATRE.Ja molim Allaha Plemenitog da nam omoguci da ramazan docekamo u imanu,da ibadetimo u njemu onako kako Allah voli,i da dobijemo ova tri velika poklona od Allaha koja ramazan nosi u svojoj sehari.
Jedan mali prisjetnik: http://www.youtube.com/watch?v=rQyNpLhZAtA&feature=related
I jedan mirisni poklon da nam Ringeraja avlija zamirise u znak doceka ovog svetog mjeseca.
user posted image

< Poruku je uredio jasmin -- 9.7.2011 17:58:13 >

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 1509
9.7.2011 22:42:10   
Medić*
Da draga Jasmin, mjesec milosti nam je pred vratima. Mjesec velikih blagodati za nas, mjesec  praštanja, blagoslova, ibadeta, truda, predanosti i discipline. Zeljno ga iscekujemo i spremamo se user posted image

S jedne strane mi je zao sto necu moci sa vama dijeliti prve dane Ramazana, a opet sa druge strane te prve dane provescu aBg kod svoje nane, sa svojim bratom i sekom, sa svojim djecakom i maximalno se potruditi da nam svaka min bude ispunjena necim korisnim. Radujem se tim zajednickim iftarima i sehurima, ibadetima.

U ovom velicaanstvenom  mjesecu  osjećamo  nešto posebno, i taj osjećaj puni nasa  srca, čini ga smirenim, opuštenim, predanim Allahu Milostivom, Samilosnom. Molim Allaha da najljepse docekamo naseg gosta, nas Ramazan, da nam olakša post, i ukabuli nas dobra djela, da nam se smiluje i oprosti grijehe.

< Poruku je uredio medic slatki -- 9.7.2011 22:43:05 >

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1510
10.7.2011 13:57:19   
jasmin

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Da draga Jasmin, mjesec milosti nam je pred vratima. Mjesec velikih blagodati za nas, mjesec  praštanja, blagoslova, ibadeta, truda, predanosti i discipline. Zeljno ga iscekujemo i spremamo se user posted image

S jedne strane mi je zao sto necu moci sa vama dijeliti prve dane Ramazana, a opet sa druge strane te prve dane provescu aBg kod svoje nane, sa svojim bratom i sekom, sa svojim djecakom i maximalno se potruditi da nam svaka min bude ispunjena necim korisnim. Radujem se tim zajednickim iftarima i sehurima, ibadetima.

U ovom velicaanstvenom  mjesecu  osjećamo  nešto posebno, i taj osjećaj puni nasa  srca, čini ga smirenim, opuštenim, predanim Allahu Milostivom, Samilosnom. Molim Allaha da najljepse docekamo naseg gosta, nas Ramazan, da nam olakša post, i ukabuli nas dobra djela, da nam se smiluje i oprosti grijehe.

Bit ces s nama svakako :).Hizmetiti dragoj nani,u tim danima je poseban uzitak.Ja sam pozeljela i baku i nanu.Nana opet ima oko sebe dosta unucadi,a baka samo mog brata trenutno i tako bih voljela biti u poslu poput tvog,tj,da hizmetim baki u toku ramazana.Valjda ce i toga biti akobogda.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1511
10.7.2011 14:54:17   
Medić*
Draga iskrena zelja i nijet je dosta obavljenog posla. Da i ti docekas aBg uskoro biti sa svojom bakom user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1512
12.7.2011 13:32:20   
Bambi09
Drage moje,
svakim danom sam sve vise i vise ushicenija i radosnija jer se blizi najdrazi nam gost Ramazan... Trudim se ovih dana da se dobro i fino pripremim da ugostim najdrazeg gosta, pa izmedju ostalog da vas upitam vezano za Lejletu-l-berat, to je noc sa nedjelje na ponedjeljak jel tako? I da li se posti nedjelja ili ponedjeljak? Malo sam zbunjena, jer koliko znam obicno se posti dan prije mubarec noci, ali mi neke kolegice na poslu govore da se posti dan poslije, pa sam malo user posted image

25.03.2004. rodila se moja Bini
24.12.2009. rodio se moj Nane
19.08.2014. rodio se moj Mini

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1513
12.7.2011 17:26:48   
R&T@
U ovom tekstu pise dan poslije

http://www.kosovahaber.net/?page=3,22,2244

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Bambi09)
Neposredna veza do poruke: 1514
12.7.2011 17:36:53   
palachinken
Ako Bog da, ovaj ramazan će nam biti poseban i najljepši dosad.  user posted image

< Poruku je uredio palachinken -- 12.7.2011 17:37:09 >

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1515
12.7.2011 18:56:02   
Bambi09
tajra, ljepoto moja... procitah tekst i lijepo pise da se posti dan koji osvane nakon mubarec noci, ali me zbuni naslov "Danas je Lejletu-l-berat"??? zar nije u nedjelju na ponedjeljak???

http://www.rijaset_.ba/images/stories/Vaktija-oglasna/2011/Kalendar%20i%20vaktije/Znacajni_datumi_u_2011.pdf

< Poruku je uredio Bambi09 -- 12.7.2011 19:00:55 >

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 1516
12.7.2011 20:02:46   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Bambi09

Drage moje,
svakim danom sam sve vise i vise ushicenija i radosnija jer se blizi najdrazi nam gost Ramazan... Trudim se ovih dana da se dobro i fino pripremim da ugostim najdrazeg gosta, pa izmedju ostalog da vas upitam vezano za Lejletu-l-berat, to je noc sa nedjelje na ponedjeljak jel tako? I da li se posti nedjelja ili ponedjeljak? Malo sam zbunjena, jer koliko znam obicno se posti dan prije mubarec noci, ali mi neke kolegice na poslu govore da se posti dan poslije, pa sam malo user posted image

Draga Bambi,ima tema lejletul berat na rr,bas sam postavila tekst od profesora Seada ef.Jasavica na tu temu,da ne zatrpavamo ovu o ramazanu.user posted image

(odgovor članu Bambi09)
Neposredna veza do poruke: 1517
12.7.2011 22:42:24   
Bebica11
Esselamu alejkum drage moje seke

Eh jasmin da te upitam posto znam da ima razlicitih misljenja o tome, koje je najjace vezano za nemogucnost posta trudnice???user posted image Da li trebam poslije napastati, nahraniti, sta sve trebam, treba mi ta info

Ovo mi je osjetljiva trudnoca, do sad sam gubila trudnocu, i ova je jaaako rizicna da Allah swt pomogne. U cetvrtak sam izasla iz bolnice, na terapiji sam,pijem tablete. Mozda cu do Ramazana ins. i biti bolje al nisam sigurna, al po svemu sudeci necu moci postitiuser posted image zato mi treba ta info

iiii nemoj zaboraviti uputiti jednu dovu za mene odozdo Allah te nagradio, aminuser posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1518
13.7.2011 9:57:22   
jasmin
Draga Bebice,znas da su misljenja razlicita,pa u ovom tekstu mozes naci koje je najjace(za autora),jer ja stvarno ne mogu reci.Licno sam uzimala misljenje Stalne komisije za fetve,a tebi evo link http://minber.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=2049:post-trudnice&catid=141:post&Itemid=102 pa sama odvagaj sta ti je srcu najblize.:)user posted image
Nema mi Lalane otkad da pise,ona svakodnevno slusa pitanja(i odgovore) upucena najeminentnijoj ulemi,puna je k`o brod,pa na nju navalite:).

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1519
25.7.2011 9:36:54   
Bambi09
Krasotice moje,
evo jos samo malo i gost nam je tu... Nego, jeste li se pocele pripremati i na koji nacin to cinite? Da li se nesto posebno pripremate, mislim da li kupujete hranu, da li obnavljate gradivo, da li cinite nesto drugacije od obicnog dana? Ja sam malo utvrdila gradivo i pocela sam razmisljati sta bi mi najbolje bilo za sehura i tako te stvari...

< Poruku je uredio Bambi09 -- 25.7.2011 9:37:52 >

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1520
25.7.2011 11:14:13   
Skvo RR
Pa evo..ja planiram..malo detaljniju nabavku..kucu sam poprilicno sredila user posted image user posted image user posted image user posted image ..jos imam par sitnica i sve ce biti cakum pakum....ja necu postiti radi trudnoce  ..ali kako cekamo akoBogda  bebca u Ramazanu...ove godine su malo pripreme i vece....sto mi je specijalno drago.
Ja za sada imam plan... kako necu raditi... ove godine ce mi biti lakse za kuhanje...pa mogu planirati i lagano obavljati spremanje iftara po vas dan..iskreno se radujem.user posted image user posted image user posted image user posted image ..Mislila sam odmah prvih 10 dana "obaviti" pozivanje gostiju...na iftare kod nas...jer sta znam, moze nas user posted image iznenaditi.user posted image

Eto..user posted image

< Poruku je uredio Skvo RR -- 25.7.2011 11:20:34 >

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Bambi09)
Neposredna veza do poruke: 1521
25.7.2011 11:19:18   
Bambi09
Draga moja, da ti dragi Bog olaksa i eto imaces najljepsi Ramazanski poklon ako Bog da... Samo se nemoj previse forsirati, nego onoliko koliko mozes, a Bog dao 17 sata posta, bit ce dovoljno vremna lagano da pripremis iftare... Hairli da bude sve user posted image
Vidis dobro si me napomenula, moram i ja malo jos da precistim kucu... Sve danas cu sutra cu, a vrijeme prolazi... Moram malo i mami i svekrvi...

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1522
25.7.2011 11:22:20   
Bebica11
Ja se moram saburom naoruzatiuser posted image sto ne mogu postiti a nazalost ni spremati muzu iftar ni nikomeuser posted image , al gledacu da Kur'ana malo vise ucim...ne mogu ni u dzamiji klanjati posto moram lezati a ne smijem se ni presavijati..pa bice mi malo tesko i neobicno zato mislim da najvise SABURA trebam spremiti

(odgovor članu Bambi09)
Neposredna veza do poruke: 1523
25.7.2011 11:22:28   
SailorMoon
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Pa evo..ja planiram..malo detaljniju nabavku..kucu sam poprilicno sredila user posted image user posted image user posted image user posted image ..jos imam par sitnica i sve ce biti cakum pakum....ja necu postiti radi trudnoce  ..ali kako cekamo akoBogda  bebca u Ramazanu...ove godine su malo pripreme i vece....sto mi je specijalno drago.
Ja za sada imam plan... kako necu raditi... ove godine ce mi biti lakse za kuhanje...pa mogu planirati i lagano obavljati spremanje iftara po vas dan..iskreno se radujem.user posted image user posted image user posted image user posted image ..Mislila sam odmah prvih 10 dana "obaviti" pozivanje gostiju...na iftare kod nas...jer sta znam, moze nas user posted image iznenaditi.user posted image

Eto..user posted image

Bas divno od tebe. I da se bebi uz Allahovu pomoc ziv i zdrav rodi a tebi sto laksi porod

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 1524
25.7.2011 11:22:54   
Skvo RR
Hvala ti draga Bambi na zeljama...user posted image ..a polako i ti bambi sa spremanjem..ja znam da obicno zene rade detaljnije kucu prije Bajrama, ali ja to radim prije pocetka Ramazana...nekako mi to lijepo..user posted image ..tako da uoci Bajrama, ne bude bas toliko posla...user posted image

Hvala i tebi Sailormoon...user posted image user posted image

< Poruku je uredio Skvo RR -- 25.7.2011 11:23:47 >

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Bambi09)
Neposredna veza do poruke: 1525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  59 60 [61] 62 63   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *