Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
U KSA veceras nije vidjen mladjak,tako da je kod nas veceras 30-a noc ramazana i posti se sutra insaallah.Bajram je,dakle,tek u petak akobogda.
Jel to znaci da ni kod nas ne bi trebo bit sutra Bajram? Mozda malo glupo zvuci pitanje al zbunjuje me malo to, znam da postoji vremenska razlika al kod nas se unaprijed "zna" i kad pocinje Ramazan i kad je Bajram, ne gleda niko mjesec kolko ja znam, jel onda moguce da se "pogrijesi"?
Ilhana blago tebi pa si sve ispostila mene zakacilo i na pocetku i na kraju Ramazana, tako da 9 dana nisam postila bas mi nekako puno,ali eto sta cu od Boga je,napostit ce se ako Bog da
Jel to znaci da ni kod nas ne bi trebo bit sutra Bajram? Mozda malo glupo zvuci pitanje al zbunjuje me malo to, znam da postoji vremenska razlika al kod nas se unaprijed "zna" i kad pocinje Ramazan i kad je Bajram, ne gleda niko mjesec kolko ja znam, jel onda moguce da se "pogrijesi"?
Bajram mubarek olsun. I kod mene je sutra Bajram aBd. Ne znaci da kod vas nije. Postoji vremenska razlika. U BiH unaprijed izracunaju i tacno u bocu znaju kad je cemu vakat, a ovdje se pak gleda mjesec. Ne brini. Slavite na vakat. P.S. u Libiji je u subotu.
Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom. Aisha..30.7.2010.
Kada niko ne pise sta ce veceras ili sutra za veceru, onda se ja nadem pametnica da vam kazem da sutra aBd imam musafire..Muzevi prijatelji sa posla..4 muskarca.. Planirala sam sljedece: corba i riza dolma (nisam sigurna koja..vjerovatno cu se odluciti za paprike) pomfrit rostilj pasta sa besamel sosom domaci kruh salata cupavci basbusa limunada sa ledom sokovi, caj.. Slikati mogu ali zbog virusa u laptopu i vjerovatno mobitelu, ne vjerujem da cu moci objaviti ali cuvat cu slike..Ko zna..Mozda neke i uspijem prebaciti aBd. voce
Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom. Aisha..30.7.2010.
Evo,ispratih i posljednji dan posta.Ode nas voljeni gost,a cini mi se da nikad nisam s vecom tugom ispratila svoga gosta.:( Kao da je jucer dosao,a sad vec nije s nama.Kakve je utiske taj gost pokupio iz moje kuce,vidjecu tek na Sudnjem danu kada stanem pred svoga Gospodara i kada taj gost dodje da posvjedoci.Hocu li smjeti pogledati makar u pravcu moga svjedoka,ne znam,Allah Svemoguci zna.Molim Allaha da nam toga dana lica budu blistava i da nas Stvoritelj smjesti u svoj hlad kada drugog hlada ne bude bilo.
Izvini o ramazanu,zbog dobra koje sam mogla uraditi u tvom prisustvu a nisam. Pomozi me o Allahu da sljedeci ramazan provedem onako kako si Ti zadovoljan.
Hvala sto imas lijepo misljenje o meni,ali iskreno se utjecem Allahu da ljudi o meni lijepo misle a da Allah ima drugacije misljenje.Allah je Milostiv,ali ljudi smo,nekad zaboravimo na Allaha,pa kad se sjetim hadisa u kojem Allahov Poslanik opisuje covjeka propalicu ne mogu nikad za sebe tvrditi da sam uspjela.
Ebu-Hurejre, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve selleme, rekao: "Znate li vi ko je muflis (propali, bankrot)?" Ashabi odgovoriše: "Muflis je kod nas onaj koji nema ni novca ni robe." Allahov Poslanik reče: "Muflis moga ummeta je onaj ko dodje na Sudnji dan s namazom, postom i zekatom, ali je psovao onog, potvorio ovog, u imetku zakinuo onog, prolio krv (ranio) ovog, udario onog... Pa će se svakom od njih dati dio njegovih dobrih djela, a ako mu nestane dobrih djela prije nego što se svima oduži, onda će se uzeti od njihovih loših djela i prebaciti na njega, pa će se onda, zajedno s njima, strovaliti u vatru." (Muslim) Evo ja cekam sabah,pa bajram namaz,pa obilasci...:)
< Poruku je uredio jasmin -- 10.9.2010 3:25:48 >
Drage moje ringerajice,koje ovaj dragi mjesec s radoscu cekate,evo,da nas prisjetim da nam je opet pred vratima.Kao da smo ga jucer ispratile,radovale se bajramu i bajramskoj ljepoti,a ovaj najdrazi gost je opet na putu,gotovo blizu odredista.Ovaj mjesec,Sa`ban,je kao sat budilnik,i oglasio se da je vakat za `budjenje`,pripreme za ono sto nam sprema ovaj dragi gost koji nosi mnostvo najljepsih poklona od Uzvisenog Stvoritelja,a izmedju ostalog,MILOST-OPROST-IZBAVLJENJE OD VATRE.Ja molim Allaha Plemenitog da nam omoguci da ramazan docekamo u imanu,da ibadetimo u njemu onako kako Allah voli,i da dobijemo ova tri velika poklona od Allaha koja ramazan nosi u svojoj sehari. Jedan mali prisjetnik: http://www.youtube.com/watch?v=rQyNpLhZAtA&feature=related I jedan mirisni poklon da nam Ringeraja avlija zamirise u znak doceka ovog svetog mjeseca.
< Poruku je uredio jasmin -- 9.7.2011 17:58:13 >
S jedne strane mi je zao sto necu moci sa vama dijeliti prve dane Ramazana, a opet sa druge strane te prve dane provescu aBg kod svoje nane, sa svojim bratom i sekom, sa svojim djecakom i maximalno se potruditi da nam svaka min bude ispunjena necim korisnim. Radujem se tim zajednickim iftarima i sehurima, ibadetima.
U ovom velicaanstvenom mjesecu osjećamo nešto posebno, i taj osjećaj puni nasa srca, čini ga smirenim, opuštenim, predanim Allahu Milostivom, Samilosnom. Molim Allaha da najljepse docekamo naseg gosta, nas Ramazan, da nam olakša post, i ukabuli nas dobra djela, da nam se smiluje i oprosti grijehe.
< Poruku je uredio medic slatki -- 9.7.2011 22:43:05 >
Da draga Jasmin, mjesec milosti nam je pred vratima. Mjesec velikih blagodati za nas, mjesec praštanja, blagoslova, ibadeta, truda, predanosti i discipline. Zeljno ga iscekujemo i spremamo se
S jedne strane mi je zao sto necu moci sa vama dijeliti prve dane Ramazana, a opet sa druge strane te prve dane provescu aBg kod svoje nane, sa svojim bratom i sekom, sa svojim djecakom i maximalno se potruditi da nam svaka min bude ispunjena necim korisnim. Radujem se tim zajednickim iftarima i sehurima, ibadetima.
U ovom velicaanstvenom mjesecu osjećamo nešto posebno, i taj osjećaj puni nasa srca, čini ga smirenim, opuštenim, predanim Allahu Milostivom, Samilosnom. Molim Allaha da najljepse docekamo naseg gosta, nas Ramazan, da nam olakša post, i ukabuli nas dobra djela, da nam se smiluje i oprosti grijehe.
Bit ces s nama svakako :).Hizmetiti dragoj nani,u tim danima je poseban uzitak.Ja sam pozeljela i baku i nanu.Nana opet ima oko sebe dosta unucadi,a baka samo mog brata trenutno i tako bih voljela biti u poslu poput tvog,tj,da hizmetim baki u toku ramazana.Valjda ce i toga biti akobogda.
Drage moje, svakim danom sam sve vise i vise ushicenija i radosnija jer se blizi najdrazi nam gost Ramazan... Trudim se ovih dana da se dobro i fino pripremim da ugostim najdrazeg gosta, pa izmedju ostalog da vas upitam vezano za Lejletu-l-berat, to je noc sa nedjelje na ponedjeljak jel tako? I da li se posti nedjelja ili ponedjeljak? Malo sam zbunjena, jer koliko znam obicno se posti dan prije mubarec noci, ali mi neke kolegice na poslu govore da se posti dan poslije, pa sam malo
Drage moje, svakim danom sam sve vise i vise ushicenija i radosnija jer se blizi najdrazi nam gost Ramazan... Trudim se ovih dana da se dobro i fino pripremim da ugostim najdrazeg gosta, pa izmedju ostalog da vas upitam vezano za Lejletu-l-berat, to je noc sa nedjelje na ponedjeljak jel tako? I da li se posti nedjelja ili ponedjeljak? Malo sam zbunjena, jer koliko znam obicno se posti dan prije mubarec noci, ali mi neke kolegice na poslu govore da se posti dan poslije, pa sam malo
Draga Bambi,ima tema lejletul berat na rr,bas sam postavila tekst od profesora Seada ef.Jasavica na tu temu,da ne zatrpavamo ovu o ramazanu.
Eh jasmin da te upitam posto znam da ima razlicitih misljenja o tome, koje je najjace vezano za nemogucnost posta trudnice??? Da li trebam poslije napastati, nahraniti, sta sve trebam, treba mi ta info
Ovo mi je osjetljiva trudnoca, do sad sam gubila trudnocu, i ova je jaaako rizicna da Allah swt pomogne. U cetvrtak sam izasla iz bolnice, na terapiji sam,pijem tablete. Mozda cu do Ramazana ins. i biti bolje al nisam sigurna, al po svemu sudeci necu moci postiti zato mi treba ta info
iiii nemoj zaboraviti uputiti jednu dovu za mene odozdo Allah te nagradio, amin
Draga Bebice,znas da su misljenja razlicita,pa u ovom tekstu mozes naci koje je najjace(za autora),jer ja stvarno ne mogu reci.Licno sam uzimala misljenje Stalne komisije za fetve,a tebi evo link http://minber.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=2049:post-trudnice&catid=141:post&Itemid=102 pa sama odvagaj sta ti je srcu najblize.:) Nema mi Lalane otkad da pise,ona svakodnevno slusa pitanja(i odgovore) upucena najeminentnijoj ulemi,puna je k`o brod,pa na nju navalite:).
Krasotice moje, evo jos samo malo i gost nam je tu... Nego, jeste li se pocele pripremati i na koji nacin to cinite? Da li se nesto posebno pripremate, mislim da li kupujete hranu, da li obnavljate gradivo, da li cinite nesto drugacije od obicnog dana? Ja sam malo utvrdila gradivo i pocela sam razmisljati sta bi mi najbolje bilo za sehura i tako te stvari...
< Poruku je uredio Bambi09 -- 25.7.2011 9:37:52 >
Pa evo..ja planiram..malo detaljniju nabavku..kucu sam poprilicno sredila ..jos imam par sitnica i sve ce biti cakum pakum....ja necu postiti radi trudnoce ..ali kako cekamo akoBogda bebca u Ramazanu...ove godine su malo pripreme i vece....sto mi je specijalno drago. Ja za sada imam plan... kako necu raditi... ove godine ce mi biti lakse za kuhanje...pa mogu planirati i lagano obavljati spremanje iftara po vas dan..iskreno se radujem. ..Mislila sam odmah prvih 10 dana "obaviti" pozivanje gostiju...na iftare kod nas...jer sta znam, moze nas iznenaditi.
Eto..
< Poruku je uredio Skvo RR -- 25.7.2011 11:20:34 >
Draga moja, da ti dragi Bog olaksa i eto imaces najljepsi Ramazanski poklon ako Bog da... Samo se nemoj previse forsirati, nego onoliko koliko mozes, a Bog dao 17 sata posta, bit ce dovoljno vremna lagano da pripremis iftare... Hairli da bude sve Vidis dobro si me napomenula, moram i ja malo jos da precistim kucu... Sve danas cu sutra cu, a vrijeme prolazi... Moram malo i mami i svekrvi...
Ja se moram saburom naoruzati sto ne mogu postiti a nazalost ni spremati muzu iftar ni nikome , al gledacu da Kur'ana malo vise ucim...ne mogu ni u dzamiji klanjati posto moram lezati a ne smijem se ni presavijati..pa bice mi malo tesko i neobicno zato mislim da najvise SABURA trebam spremiti
Pa evo..ja planiram..malo detaljniju nabavku..kucu sam poprilicno sredila ..jos imam par sitnica i sve ce biti cakum pakum....ja necu postiti radi trudnoce ..ali kako cekamo akoBogda bebca u Ramazanu...ove godine su malo pripreme i vece....sto mi je specijalno drago. Ja za sada imam plan... kako necu raditi... ove godine ce mi biti lakse za kuhanje...pa mogu planirati i lagano obavljati spremanje iftara po vas dan..iskreno se radujem. ..Mislila sam odmah prvih 10 dana "obaviti" pozivanje gostiju...na iftare kod nas...jer sta znam, moze nas iznenaditi.
Eto..
Bas divno od tebe. I da se bebi uz Allahovu pomoc ziv i zdrav rodi a tebi sto laksi porod
Hvala ti draga Bambi na zeljama... ..a polako i ti bambi sa spremanjem..ja znam da obicno zene rade detaljnije kucu prije Bajrama, ali ja to radim prije pocetka Ramazana...nekako mi to lijepo.. ..tako da uoci Bajrama, ne bude bas toliko posla...
Hvala i tebi Sailormoon...
< Poruku je uredio Skvo RR -- 25.7.2011 11:23:47 >