MicoTico
|
Upravo se vratili sa godisnjeg UMORA. Prica KATAstrofa: Jedva nasli smjestaj, nece niko da nas primi kad vidi naseg bebaca , kazu: jao dite, plakace, rastjerace ostale goste... Ma grozno... Ko dali bi nam ali za posebnu cijenu (citaj: 100 EUR za dvokrevetni apartman, ma fffffuuuujjj), sve zbog bebe. Valjda bi im eztra eurici zacepili usi od eventualnog bebinog placa! Napokon se smjestimo u Drasnicama u extra apartmanu kod Elvire ( ako ko bude htio broj, saljem na pp, mi smo bili prezadovoljni), ma sve super do navecer, kad je mali klapac dobio temperaturu,pa skidaj paracetamolom, pa tusiraj, ko spadne temp, ali, ne lezi vraze, u toku noci takvo nevrijeme, ma mislili smo odnijece nas... Sutradan mali kao bolje, ali zato vrijeme .... duva bura, hladno i oblacno,valovi ogromni, od plaze nista... Kontamo, bice bolje sutra vrijeme, i bilo je , ali ovaj nas mali zavatrio pravo , temp 40 i, nema druge, nego obaraj temp i pakovanje pa pravac Mostar kod svekrve. Tu u Dom zdravlja, kaze dr , ma on je zdrav, to samo od promjene klime. Ma prisjelo mi i more i Dalmacija i Dalmatinci pogotovo, neka se niko ne uvrijedi... Sljedece godine necu ici nigdje, pa makar se sprzila na banjoluckom asfaltu Draga moja BIH! Sljedec ljeta otvaram temu: Ljeto na asfaltu, bas mi fiiiino!