|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijete - molim vas hitno za savjet
3.7.2011 12:24:15   
teacher75
jos da dodam da vecina preporucuje da se puzanje ne preskace jer je jako bitna faza (nama je fizijatar to rekao) kojom bebe jacaju svoja ledja i pripremaju tijelo na hodanje, i da cesto djeca koja preskoce tu fazu a prohodaju imaju kasnije u zivotu probleme sa kicmom, skoliozom, itd...ja nisam znala da je to toliko bitno jer sam se naslusala prica o djeci koja nisu puzala pa prohodala su pa nisam forsirala lanu u pocetku, a sada bih drugacije- forsirala bi je od samog pocetka da bude sto vise potrbuske iako ona ona to nije voljela

< Poruku je uredio teacher75 -- 3.7.2011 12:25:28 >

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 601
3.7.2011 13:36:59   
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: teacher75

jos da dodam da vecina preporucuje da se puzanje ne preskace jer je jako bitna faza (nama je fizijatar to rekao) kojom bebe jacaju svoja ledja i pripremaju tijelo na hodanje, i da cesto djeca koja preskoce tu fazu a prohodaju imaju kasnije u zivotu probleme sa kicmom, skoliozom, itd...ja nisam znala da je to toliko bitno jer sam se naslusala prica o djeci koja nisu puzala pa prohodala su pa nisam forsirala lanu u pocetku, a sada bih drugacije- forsirala bi je od samog pocetka da bude sto vise potrbuske iako ona ona to nije voljela

Na ovome i ovdašnji doktori insistiraju.
Mada, moja je mlađa kćer puzala, pa tek onda počela hodati, a starija nije nikada puzala i hodala je sa manje od devet mjeseci, pa nije imala nikakve poteškoće u rastu i razvoju... Tako da je očito sve od slučaja do slučaja.

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 602
3.7.2011 14:10:37   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: MarinaDK

IZVORNA PORUKA: Bambi09

Marina... moja sestra je tako bila jednostavno lijena a svi kontali da joj nesto fali pa je nosali... Nakon x doktora koji su je pregledali i dali misljenje da je potpuno zdrava, moji je odvedu u Focu tadasnjem poznatom doktoru i on im kaze da je ona samo lijena jer joj se puno tetosi... Da je prestanu nosati i da je puste da sama prohoda... Tako je i bilo, mama je ostavila nije je htjela nosati ova pocela puzati... Eh kad je mama vidjela da je ova samo lijena i da folira, pocela je kao ruziti i ko fol krenula sa pruticem da je isiba zbog toga, da bi sestra zagalamila "mou ja mou ja" (mogu ja mogu ja) i ustala hodati ... mama se frapirala jer je sestra ocito znala i pricati ali NIJE HTJELA...
Eto ja podijelih s tobom, pa mozda da probate da ne nosate dijete user posted image

Ne znam draga Bambi djecak uopste ne puze niti se trudi , ima reflekse kad ga poskakiljas ali dok ga drzis na nogicama ono da skakuce nista isto kao da ne osjeti nogice, elem dr pedijatar rekao da je ok kao i fizioterapeut i kiropraktor....Stavi ga na pod dok  sjedi dole sa njim sve ok jel se malo odmakne on se okrene na stomak ali to je sve i onda havarja dijete toliko vristi , nemoguce je za durati...Nijedna teta cuvalica ne zeli da ga cuva a u vrtic ne moze, jaslice takodje tesko dobiti....Ja nisam ekspert ali mi cudno da se ne odguruje , none samo vise, ali kad lezi moze sa njima gore dole, tamo vamo , moze se okrenuti sa ledja na sttomak i obrnuto ....Zena je vise  na rubu sloma zivaca i pod velikim stresom

moj sin se, na primjer, rano dignuo u stojeci polozaj (u sedmom-osmom mjesecu). naravno svojom voljom i tako je volio da stoji pridrzavajuci se uz namjestaj. valjda su mu se zbog toga nogice krivile prema vani. mi smo se stvarno uplasili. fizijatrica nas je poslal na fizikalnu terapiju a djeciji ortoped je objasnio da vecina ljekara koji ne rade sa djecom tu vide problem ali da ce se situacija popraviti cim njemu malo ojacaju misici. i jeste. znaci, slusajte ljekare. sigurno je bebac malo lijen :) mi smo i isl na fizikalnui desetak puta.

ah da, ja sam na fizikalnoj terapiji vidjela djecaka koji stvarno ima problema i koji ne moze da puze ni da hoda. tu se odmah vidi da postoji problem. i kod njega ima napretka. medjutim, cim su se ljekari slozili da beba tvoje prijateljice nema problema sa nogicama, vjerovatno su u pravu ;)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 603
   RE: Molim vas hitno za savjet..
8.7.2011 18:22:12   
škorpija
prijateljičina beba stara 5 dana imala dvije proljevaste stolice, šta da radi, šta smiju tako male bebe

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 604
8.7.2011 18:26:57   
tekja
ako doji, nek' joj stalno nudi, da bebi nadoknadjuje tecnost...mada bih ja tako malu bebu ipak odnijela dr....novorodjencad  bas brzo dehidrirajuuser posted image

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 605
8.7.2011 18:28:27   
Skvo RR
A zar su problem dvije stolice?user posted image ...ja bi nastavila sa dojenjem.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 606
8.7.2011 18:39:34   
škorpija
ma ne znam koliko treba takvi stolica da se smatra proljevom, prva beba, panika je uhvatila, a ja se ničega ne sjećam user posted image ,

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 607
8.7.2011 19:05:30   
mala86

IZVORNA PORUKA: škorpija

ma ne znam koliko treba takvi stolica da se smatra proljevom, prva beba, panika je uhvatila, a ja se ničega ne sjećam user posted image ,

koliko cesto ima stolicu?

mozda joj se ucinilo da je proljev

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 608
8.7.2011 19:06:20   
Skvo RR

Ma uma je kada sam je rodila...kao kanarinac kakila..kada god jede.user posted image   Ja mislim da je to normalno.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 609
8.7.2011 19:12:07   
Anoniman

nije to ništa, kad bude 8 stolica eh onda je to proljev...nek samo doji

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 610
8.7.2011 19:19:44   
SailorMoon
Moja mala od 1. dana do dan danas svaki dan od 2 do 3 puta kaki. I to ljepo mekano. Tako uvjek!!! Znaci normalno

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 611
8.7.2011 19:30:07   
Anoniman
Ja koliko znam preko pet stolica tecnih u roku od 12 sati se smatra proljevom.

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 612
9.7.2011 0:26:08   
Bambi09
Kod novorodjencadi su stolice inace uvijek zidje nego kod malo vecih beba... I sasvim je normalno da ima stolicu nakon svakog podoja... Bitno je samo da nudi redovno i da bude sto vise smirena da bi bebica mogla fino ruckiti... U prvim danima inace stolica mijenja boje, pa neka je to ne prepadne... Mijenjat ce od zelene do zlatno zute... Eh kad postane zlatno zuta tada je uspostavila dojenje i beba je sita... 

25.03.2004. rodila se moja Bini
24.12.2009. rodio se moj Nane
19.08.2014. rodio se moj Mini

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 613
10.7.2011 13:42:43   
škorpija
dolazila joj patronažna i rekla isto ovo što i bambi, lažna uzbunauser posted image

(odgovor članu Bambi09)
Neposredna veza do poruke: 614
10.7.2011 23:11:43   
M kao Mama
Do 7 stolica u 24 sata se toleriše, sve preko treba ljekaru.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 615
17.7.2011 19:52:15   
Nenci
Cime da djetetu mazem modrice po nogama da prije prodju?
Puno trci kad smo napolju i cesto i padne pa su mu noge sve od modrica. Ja mazem Hepalpan kremom al ne znam cime njemu smijem user posted image

Nas bebac slatki je obradovao mamu i tatu na Dan zaljubljenih :))))
Viktor 14.02.2010.
(cekali smo 3,5 godine)

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 616
17.7.2011 20:08:41   
animagical
najbolje nicim...sve te kreme tipa lioton i ostalih su iste, na bazi heparina, nisu za djecu...ako ga boli radije mu stavi hladan oblog, a za vizuelni efekat ne brini, sva su djeca modra, pa mali su sta faliuser posted image  

(odgovor članu Nenci)
Neposredna veza do poruke: 617
18.7.2011 10:30:24   
Nedi
Moze li neko preporučiti dobrog ljekara, pedijatra u bilo kojem gradu da bih mogla odvesti svog djecaka i da može uraditi kompletan pregled (nalaze, brizeve itd)?

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 618
18.7.2011 12:46:47   
Malenaoduvijek
u sa ordinacija suncokret dr super.

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 619
18.7.2011 12:52:18   
Lejla Ka

prijateljičina beba stara 5 dana imala dvije proljevaste stolice, šta da radi, šta smiju tako male bebe

Kod takve bebe stolica iza svakog obroka je normalna, to bi značilo i do 12 puta. Proljevkasta? Tekuća stolica potpuno nestane u jednokratnoj peleni, ostane samo boja. Ako se neka masa zadrži na površini to je OK. Ne bi valjalo ako u periodu od sat dva beba ima više od 2 obilnije vodene stolice.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 620
18.7.2011 13:18:31   
DM
Ma spomenuh tetki da je dr mom S. pripremao inhalacije koje su mirisale na kadulju....kaže mi ona da je od jednog (priznatog) doc čula da je jednu majku svajetovao da daje curici koja je imala bronhitis veće kol. čaja od sljeza i kadulje(pomješano) te da će isti izazvati povraćanje šlajma...i evo napravih čaj-kad na kutiji piše samo kako se priprema za ispiranje grla, pa me zbuni-hvala koko

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 621
18.7.2011 14:29:17   
škorpija
malo je off topik, ali zna li neko ko su roditelji novorođenih petorki, na pedijatriji jezero se nalaze

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 622
27.7.2011 21:32:03   
Lady26
Nije hitno al nema druge teme user posted image

Pitanjce
Lani mi se guli koza na prsticima, pogotovo na velikom...nedostatak vitamina, jel moguce? Mislim znam da inace hoce od toga al nisam sigurna...
Veceras se kupala u banjici, i kako se prstic "kiselio" to tako ruzno izgleda, bijelo i ima 2-3sloja koze, zadebljalo...
What to do, what to do?

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 623
27.7.2011 21:39:46   
Skvo RR
Lady da li se gule jagodice..ako su jagodice..trebala bi dermatologu, nas mali rodjak je dobio mazu...i prestalo je za sedmicu. Nije nedostatak vitamina, nego neka dermatoza.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 624
27.7.2011 21:43:35   
Lady26
Ne jagodice, sa strane prstica i pri vrhu...ali bas po malo...jedino taj veliki prst, sve je krenulo od zulja (sto se njega tice) kod njega je bas ruzno jer je dugo bila u vodi pa se to raskvasilo, do ujutro ce biti manje...
Ali interesuje me sto se gule, obicno bude u pitanju nedostatak vitamina....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *