Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Molim vas hitno za savjet.. 23.8.2011 10:11:26
Lady26
Hm...teta mi nijednom nije skrenula paznju da ima proljev, a ja je sinoc i preksinoc presvlacila i imala je rijetku stolicu..mislila sam nije nista, jutros je teta presvlaci i ja krenula baciti pelenu i eto pogledam vidim rjedja je, ima dosta sadrzaja na peleni ali nije kao prije...onako cvrsto...vidjet cu jos danas... Obicno kaki 2x dnevno, ujutro i predvece (nije pravilo ali vecinom), nema vise od 2 stolice dnevno...zato nisam reagovala...
RE: Molim vas hitno za savjet.. 23.8.2011 10:12:37
mala86
IZVORNA PORUKA: Lady26
Nije hitno Lana nekoliko dana ima rjedju stolicu, haman ono kao novorodjence.... Sinoc je cak proslo na bodi, ima sadrzaja na peleni ali nije stolica kao prije (kao kod odraslih sto je bilo prije ovoga)...valjda ste me skontale.... Mislila sam da je to "izolovan" slucaj, jer mi teta nista nije govorila ali evo vidim i jutros porijetka...ne znam otkad to traje...trebam li reagovati, sta joj dati, ne znam jesu li zubici u pitanju jer ne da vidjeti, ima sve osim petica... Pije jaaaaaaaaaaako puno tecnosti, vode, sokova, pa cak i mlijeko trazi...ne znam ima li to kakve veze...
ma s obzirom da nema nista drugo hvala Bogu pije fino,ne moze dehidrirat ja bi samo malo prehranom pokusala-malo kuhanog krompira,mrkvice,banane....i trebalo bi biti ok i moj malac je slicno nedavno imo,i sve sad ok,nisam se puno brinula
RE: Molim vas hitno za savjet.. 23.8.2011 10:30:31
megi
Lady i mi smo za vikend imali tih nekih rjedjih stiolica ali je sinoc bila bolje, malo je juce dijetalnije jela, malo pila caja od sipka, malo banana, stapici
Danas mi je malenom natekao obraz iz čista mira, a kaže da ga ne boli. Provjerila zubiće-nema šupljih. Otok je za 2-3 sata spao, ali prilikom brisanja oko usta zajaukao je da ga to boli. Tada sam mu zavrnula usnicu i vidjela dvije sitne fistule na mjestu gdje se spajaju zubno meso i usna. Da li mu smijem to tretirati žalfijom ili nečim drugim? Ima 3 i po godine.
Danas mi je malenom natekao obraz iz čista mira, a kaže da ga ne boli. Provjerila zubiće-nema šupljih. Otok je za 2-3 sata spao, ali prilikom brisanja oko usta zajaukao je da ga to boli. Tada sam mu zavrnula usnicu i vidjela dvije sitne fistule na mjestu gdje se spajaju zubno meso i usna. Da li mu smijem to tretirati žalfijom ili nečim drugim? Ima 3 i po godine.
mislim da smijes bez problema to je samo ispiranje mozes i kamilicom da nije ujed komarca sto mu je nateko obraz moj maleni je sav od komaraca uh :( nadam se da ce se javit jos neko iskusniji saljem pusu malom frajeru da sto prije prodje...
Hvala, na odgovoru. Nije sigurno od komarca, nije bilo uboda, crvenila, svraba, samo veliki klasični otok. Hvala Bogu, pa se povukao, sad samo da mi je da mu olakšam da ga te fistule ne bole.
Hvala, na odgovoru. Nije sigurno od komarca, nije bilo uboda, crvenila, svraba, samo veliki klasični otok. Hvala Bogu, pa se povukao, sad samo da mi je da mu olakšam da ga te fistule ne bole.
ako imas propolisa namazi mu,peče jako al najprije prođe
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 6.9.2011 12:00:37
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: lilylily
jeli moguce da beba svega sedam dana ima grcice pomozite sta da joj dam kad zaplace sav se zarveni i cuju mu se crijeva
kažeš d aje bebi 7 dana starosti... u principu grčevi počinju sa 15 dana kada s epočnu davati D3 kapi no nije to ni neko posebno pravilo... Jel bebu dojiš ili daješ Ad...kakv je stolica...koliko puta dnevno...jel je uopšte ima dnevno...možda stolica malo muči.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 6.9.2011 12:04:36
Lejla Ka
jeli moguce da beba svega sedam dana ima grcice pomozite sta da joj dam kad zaplace sav se zarveni i cuju mu se crijeva
Ako dojiš ponudi dojku kao utjehu. Stavi svoj dlan na stomačić, polako i lagano masiraj kružno u pravcu kazaljke na satu. Zagrij gazicu da bude topla pa prisloni na stomačić ispod odjeće. Stavi bebu potrbuške preko koljena. Nasloni je na svoje rame tako da ti je stomak na tvojoj ključnoj kosti i tako vrši pritisak. I nemoj brinuti ni plašiti se. Sve je to normalno, bebi nije ništa, prigli je, drži uz sebe, nosaj, tiho pjevuši, mumljaj. Bebin stomak tek uči variti hranu.
< Poruku je uredio Lejla Ka -- 6.9.2011 12:06:05 >
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 6.9.2011 12:06:10
new mama
Moguce je da ga stomacic muci,eh sad jesu li grcevi,oni kao pocinju tek od petnaestog dana,mozda beba brzo guta i stomacic ne moze da joj provari,kod moje malene se bas to desavalo,ona je dojila,jel tvoja doji ili na je na ad?
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 6.9.2011 12:07:31
d.dita
Možda je bebać malo prehladio stomačić. Možda da prvo probaš da na gazu staviš maslinovo ulje i malo zagriješ fenom, a ti obavezno vodi računa šta jedeš. Mi smo imali puuuuno problema sa grčevima ali ne tako rano.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 6.9.2011 12:10:18
Selma.A.M
Kod nas u kući je zavladfa neki virus pa smo svi odreda bolesni. Prvo je muž počeo osjećati malaksalost,umor i pomalo mu je nos curio ali je se izlječio Tylolhotom Prekuče je malcu nosić procurio i curi evo i sad,meni je jučer ujutro ,a malena od sinoć kiše i nosić curi što sam i očekivala jer je kuća puna virusa od našeg kihanja i šmrktanja ja evo jedva na oči gledam od svega... Pošto je malenoj tek mjesec i devet dana odvela sam je pedijatru,rekla je da bebi ništa ne dajemo osim ako se nosić začepi kapi Sunce moje malo (tako nešto ) i da ja pošto dojim pijem samo paracetamol svaka 4 sata pa će to bebici putem mljeka sve doći ....A malena je vesela,mirna osim kada je hoće daj ede tada se nervira i plače zatim odustane od jela jer joj nosić smeta......
Imate li kakav savjet ili način da olakšamo sebi ovo sve ? I zaboravi navest da je malen non stop trai da je na rukama tako da je tesko mogu postediti svojih bakcila a maska mi ne pomaze jer kisem svako malo
< Poruku je uredio Selma.A.M -- 6.9.2011 12:12:55 >
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 6.9.2011 12:15:31
lilylily
bebu dojim ima stolicu po tri cetiri puta dnevno u malim kolicinama zlatno zute boje al puno se cuju crijeva kad tako place nece da jede nego trga memu i negoduje
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 6.9.2011 12:17:01
new mama
Selma ja sam svojoj malenoj kad joj je nosic bio zacepljen,a dojila sam,vidim i ti, ukapavala svoje mlijeko u nosic,kazu da je to dobro da im se olaksa disanje pa probaj
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 6.9.2011 12:17:58
baby2
Jeste lilylily moguce,moja djevojcica grcice dobila sa 10 dana. Samo ti moras biti smirena i pokusati sa ovim savjetima sto su ti zene dale. Mi smo svojoj bebi vjezbali nogice,ispruzimo ih i lagano ka stomaku(dr.nam objasnila na pregledu)i pomagalo nam je,a najvise nosanje preko ramena.
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 6.9.2011 12:18:04
Lejla Ka
bebu dojim ima stolicu po tri cetiri puta dnevno u malim kolicinama zlatno zute boje al puno se cuju crijeva kad tako place nece da jede nego trga memu i negoduje
Kad doji, imaš li osjećaj da se zagrcava, da proguta puno vazduha?
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 6.9.2011 12:18:57
lilylily
doim je ima stolicu vise puta na dan odbija memu kad je tako puno place malo se smiri trga memu i onda nastavi vuci i zaspe al zna plakati po deset minuta
RE: Dijete - molim vas hitno za savjet 6.9.2011 12:19:40
new mama
Dobro je da ima stolicu,nista zagrij malo pamucnu krpicu,stavi ulja i bebi na stomacic,ja sam to radila svako vece,a vjerovatno se crijeva navikavaju na hranu,pa ga muci,a vjerovatno se naguta vazduha kad doji,ista situacija se kod mene desavala,halapljivo jela i ne moze stomacic da provari
< Poruku je uredio new mama -- 6.9.2011 12:21:17 >