|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijete - molim vas hitno za savjet
6.9.2011 12:25:14   
baby2
trga memu i onda nastavi vuci[/quot
Ovo samo vise potice stvaranje grcica,pa ona je mala beba bolje da joj umjesto meme dajes dojku,tako ces potaknuti in stvaranje mlijeka....
Ali tu je Lejla Ka(na srecuuser posted image ) ona ce ti to sigurno bolje objasniti!

< Poruku je uredio baby2 -- 6.9.2011 12:26:31 >

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 676
6.9.2011 12:26:30   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

A malena je vesela,mirna osim kada je hoće daj ede tada se nervira i plače zatim odustane od jela jer joj nosić smeta......

Imate li kakav savjet ili način da olakšamo sebi ovo sve ? I zaboravi navest da je malen non stop trai da je na rukama tako da je tesko mogu postediti svojih bakcila a maska mi ne pomaze jer kisem svako malo user posted image  

Ako je virus maska je suvišna, svakako je sve oko vas. Ti bebu liječiš najboljim postojećim lijekom, svojim antitjelima. Znači, ti boluješ, tvoje tijelo proizvodi lijek kojim se bori protiv bolesti, a taj isti lijek odlazi bebi u mlijeko.

Prije samog podoja nakapaj fiziološku otopinu (Sunce moje malo kapi, a možete uzeti i 1/2l infuzionog rastvora pa špricom vaditi iz flaše i nakapati bebi u nos) u nosić. Onda bi trebalo nosić očistiti. Neki preporučuju pumpicu, mada kad malenih beba to obično slabo funkcioniše. Probaj smotuljkom vate poškakiljati nosić iznutra i provocirati bebu da kihne. Isto tako stavi je potrbuške, tako obično počnu puhati na nos pa istjeraju sline. Ne obaziri se na negodovanje, upotrijebi i nježnu silu ako moraš, ovo je stvarno važno.

Važno je da nos očistiš prije podoja jer će onda lakše jesti, tj. moći će disati.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 677
6.9.2011 12:26:34   
zeze
IZVORNA PORUKA: new mama

IZVORNA PORUKA: lilylily

bebu dojim ima stolicu po tri cetiri puta dnevno u malim kolicinama zlatno zute boje al puno se cuju crijeva kad tako place nece da jede nego trga memu i negoduje

Dobro je da ima stolicu,nista zagrij malo pamucnu krpicu,stavi ulja i bebi na stomacic,ja sam to radila svako vece,a vjerovatno se crijeva navikavaju na hranu,pa ga muci,a vjerovatno se naguta vazduha kad doji,ista situacija se kod mene desavala,halapljivo jela i ne moze stomacic da provariuser posted image

Ja sam totalno zaboravila, isto da sam se porodila prije 10 godina. JA sam svojoj isto stavljala pamucnu krpu na stomacic, mozes i pamucnu pelenu prerezat na pola i staviti joj.

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 678
6.9.2011 12:37:42   
lilylily
hvala vam puno svima na savjetima ja se vec zabrinula sta cu a sama kod kuce hvala pusa svimauser posted image

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 679
9.9.2011 13:23:33   
Lady26
Posto vise i ptice na grani znaju da moja Lana ne jede odavno, danas je katastrofa, nije teti htjela usta uopste otvoriti cijeli dan, evo proslo je 13h....samo trazi tecnost i SUH hljeb....super se igraju, obraduje im se i sve, ali nece da jede!
Sa ovom tetom je od cetvrtka, znaci 7 dana...da li je to revolt zbog promjene ili sta ne znam, samo znam da sam ja na izmaku snage i zivaca....user posted image
Danas sam pomislila da li da je upisem u vrtic, da li ce biti jos veca steta da opet promijeni i sredinu i tetu? Hocu li napraviti goru situaciju? Jer ovo ovako ne vodi nicemu....
Ne bih odmah, cekam nalaze krvi da vidim je li problem zdravstvene prirodi ili ipak njen tersluk (da se tako izrazim) ili sta vec....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu lilylily)
Neposredna veza do poruke: 680
9.9.2011 13:27:25   
koka i po
cesto mijenjanje tete cuvalice nije bas preporucljivo.
sacekaj nalaze....ako su u redu ,nemoj da brines.
to sto pojede vjerovatno je dovoljno njezinom organizmu.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 681
9.9.2011 13:29:10   
mamabb
IZVORNA PORUKA: Lady26

Posto vise i ptice na grani znaju da moja Lana ne jede odavno, danas je katastrofa, nije teti htjela usta uopste otvoriti cijeli dan, evo proslo je 13h....samo trazi tecnost i SUH hljeb....super se igraju, obraduje im se i sve, ali nece da jede!
Sa ovom tetom je od cetvrtka, znaci 7 dana...da li je to revolt zbog promjene ili sta ne znam, samo znam da sam ja na izmaku snage i zivaca....user posted image
Danas sam pomislila da li da je upisem u vrtic, da li ce biti jos veca steta da opet promijeni i sredinu i tetu? Hocu li napraviti goru situaciju? Jer ovo ovako ne vodi nicemu....
Ne bih odmah, cekam nalaze krvi da vidim je li problem zdravstvene prirodi ili ipak njen tersluk (da se tako izrazim) ili sta vec....

Ja bih sačekla nalaze kao što si i sama rekla pa vidjela šta dalje. Možd u vrtiću se promjeni, jer kad vidi da svi jedu možda bi joj to bio podstrek, a i zanimljivije je s djecom nego kad non-stop neko za tobom ide i nutka ti.

04.12.2008.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 682
9.9.2011 13:38:36   
Nedi
Lady nipošto je nemoj sad u vrtić jer nećeš ništa dobiti. Dijete koje duže vremena ne jede već odavno slabi svoj imunitet i kad dođe u vrtić biti će magnet za bolesti, viruse i baktterije.Iz iskustva kažem, N je prestao jesti i zaista je oslabio i na kilaži a i imunitet mu narušen bio a još u vrtiću. Napatio se dušica moja malauser posted image a i mi s njim a da ne govorim bolovanje i odsustvo sa posla i moje i mm-ovo.

Sjećam se tvojih tetačuvalica problema tako da znam da si sad u situaciji da još uvijek niste pronašli odgovarajuću nadam se da ćete uskoro. Bolje bi bilo da se teta ne mijenja ali Bože moj sad kad je tako nije kraj svijeta. Nama se i u vrtiću teta mijenjala svaki drugi dan. U svakom slučaju sretnouser posted image

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 683
9.9.2011 13:38:50   
Neca xxx
Lady, sacekaj da vidis kakvi ce biti nalazi krvi, pa onda planiraj strategiju za dalje. Ja sam ti vec pisala da sam i ja vodila svoju Lanu kod dr cisto da provjerim da slucajno stvarno nije bolesna pa me zato zeza sa hranom ili je samo bezobrazna. user posted image
Uglavnom, nama su nalazi bili dobri tako da sam i ja malo opustenija. Sacekaj i ti nalaze pa onda odluci sta dalje. Nemoj sada donositi odluke na frku.

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 684
9.9.2011 13:46:24   
Lady26
Hvala drage moje....cekam svakako nalaze pa cu vidjeti sta dalje....
Ova teta je sasvim ok, odrasla sam uz nju, ima i svoje dvoje djece pa su tu, nadala sam se da ce uz njih jesti ali ona totalno prestala....
Evo spremam se odoh gore po nju, taman pred rucak....inace su skrenuti ovdje na poslu...
Hvala user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Neca xxx)
Neposredna veza do poruke: 685
9.9.2011 15:07:58   
Lejla Ka
Lady jesi li probala nekad OK metodu user posted image

Ponudiš doručak, ona neće, OK. Ponudiš opet za pola sata, ona neće, OK. Više ne nudiš do ručka.
Ponudiš ručak ... dalje sve isto. Sigurno je da joj jedan do dva dana sigurno neće biti ništa ako uzima tečnost.

Ja sam ubjeđena da je zbog promjene tete i zato što na taj način privlači vašu pažnju. Samo je važno da ti prema tome budeš maksimalno cool. Mrtvo hladno je pusti da ne jede, s tim da ni slučajno nema grickanja između obroka, osim voća kao užine.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 686
9.9.2011 15:38:04   
Dida79
Ova OK metoda kod mog malca pali user posted image Ali pod uslovom da sve sklonim sto bi on mogao grickati,znaci samo on sto mu ja ponudim jede...juce ujutru je pojeo samo jednu zemicki namazanu bestiljom i popio solju mlijeka(to je sam trazio) Oko jedan mu skuham supicu na teletini naspem mu u zdjelicu nece ja OK..dosao muz sa posla to je vec 17 sati burek rucku on ga inace ne gotivi..samo sam ga jednom zovnula hajde V rucak..djete sjede sve sto sam mu izvadila na tanjir je pojeo i + uz to popio pola solje jogurta..kasnije je sam otisao do rerne da trazi jos pite MM i ja ostali zateceni evo i od jutros je tako ne molim ga ne nerviram se on jede koliko moze i to je touser posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 687
9.9.2011 20:45:25   
reallove

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Lady jesi li probala nekad OK metodu user posted image

Ponudiš doručak, ona neće, OK. Ponudiš opet za pola sata, ona neće, OK. Više ne nudiš do ručka.
Ponudiš ručak ... dalje sve isto. Sigurno je da joj jedan do dva dana sigurno neće biti ništa ako uzima tečnost.

Ja sam ubjeđena da je zbog promjene tete i zato što na taj način privlači vašu pažnju. Samo je važno da ti prema tome budeš maksimalno cool. Mrtvo hladno je pusti da ne jede, s tim da ni slučajno nema grickanja između obroka, osim voća kao užine.

ovo i nama pomogne,ja mu nudim on nece,na kraju sam ode do frizidera,kaze gladan user posted image

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 688
9.9.2011 21:37:37   
Nedi
Ima li neko da mi pomogne oko citanja nalaza?
Sta znaci da su
Lymph% - 62% a vrijednosti su 20-40
HGB 10,7g/dl a vrijednosti su 10-17
MCV 75,8 a vrijednosti su 83-97
MCH 22,1 a vrijednosti su 29-34

seg 0,24
lim 0,74
mo 0,02

ASTO 3
R faktor 4

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 689
9.9.2011 22:10:57   
Lady26
Ja sam se danas uvjerila da Lana nece od tete nista da jede....otisla sam oko 2, kad se probudila, nudila joj teta bananu kaze nece, ponudim ja, jede...kazem evo teta ce ti dati a ona samo okrenu glavu a od mene pojela sve sto je bilo....
Poslije sam joj dala rucak (sve kod tete), malo smo se tjerali i ruzili ali je pojela koliko toliko....
Znaci samo protest....njoj nece ni usta da otvori...
Eh sta sad, cekati da to popusti?!

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 690
9.9.2011 22:23:03   
Lejla Ka

Ja sam se danas uvjerila da Lana nece od tete nista da jede....otisla sam oko 2, kad se probudila, nudila joj teta bananu kaze nece, ponudim ja, jede...kazem evo teta ce ti dati a ona samo okrenu glavu a od mene pojela sve sto je bilo....
Poslije sam joj dala rucak (sve kod tete), malo smo se tjerali i ruzili ali je pojela koliko toliko....

Pa kao da imaš izbora user posted image

Što ti manje tome budeš posvećivala pažnje to će štrajk glađu imati manje manipulativnog učinka. Reci teti da je pusti da ne jede sve dok ne dođeš. Nek joj teta kaže da će joj dati jesti kad želi i gotovo. Pa neće joj ništa biti do tvog dolaska.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 691
9.9.2011 22:28:11   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Nedi

Sta znaci da su

seg 0,24
lim 0,74
mo 0,02

ASTO 3
R faktor 4

nedi vidi ovdje baš smo neko jutro dobili i tablicu referentnih vrijdenosti i govorili o tome
http://www.ringeraja.ba/forum/m_165805/mpage_4/key_/tm.htm

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 692
9.9.2011 22:30:05   
Lady26

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Pa kao da imaš izbora user posted image

Što ti manje tome budeš posvećivala pažnje to će štrajk glađu imati manje manipulativnog učinka. Reci teti da je pusti da ne jede sve dok ne dođeš. Nek joj teta kaže da će joj dati jesti kad želi i gotovo. Pa neće joj ništa biti do tvog dolaska.

E bas ti hvala user posted image user posted image user posted image
ako nista nasmijala si me malo.... user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 693
9.9.2011 22:34:13   
Hanady RR
Lady...ja sma ti dnas polala PP...
ovo ikreno milim da bi tvojoj curi bilo bolje u vrtiću...
Naime ti si njoj pormjenila tetu i to stoji...al i s aonom tetaom nešto posbeno nije jela...
eh sad...ova teta ima svoju djecu...samo ona nju mamom ne zove...
ja mislim d abi nakon nalaz koje željno čekamo njoj vrtić bio bolji...
ona nije slabog imuniteta...ja s ene sjećam do sada da si pisla anešto previše o prehladam i nekim bolestima...mislim nije ni u staklenom zvnou išla je svaki dna i u parkić...zato ja bih razmislila...njene revolt može popustiti kada bude sa ostalom djecom gdje svi tetu tetom zovuuser posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 694
9.9.2011 22:41:55   
Lady26
Vidjela sam hvala, ali vjeruj da nisam stigla odgovoriti...vodili smo je u Luna park user posted image pa smo uzivali sa tajom koji nam mjesec dana radi nocnu smjenu i na cas sam zaboravila na sve....
Ja sam istog misljenje, vec sam pitala Leonu za br telefona vrtica u koji ide njena curica....blizu mi je posla, privatni....
Sacekat cu nalaze, i mozda 7-10 dana cisto da vidim kako ce se situacija razvijati i onda def odluciti....
Tacno da nije ni sa onom tetom puno jela ali je jela, imala vise nego odlican dorucak, rucak pa pola porcije (nije lose) i meni je imala jos 2 obroka poslije...sad toga nema, nju totalno ignorise, znaci ni zalogaj cijeli dan, samo suh hljeb i tecnost (znaci ono sto moze sama uzeto a da joj teta ne daje)
Hvala vam puno, zasad necu vise dosadjivati o ovoj temi, pokusat cu je malo popraviti za vikend, a i trudim se da mi kuci poslije pojede sto vise do spavanja....
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 695
9.9.2011 23:50:01   
veeseelaa

moja je tako protestovala u vrtiću prvih 7-10 dana, apsolutno ništa jela nije
Poslije je počela.... kada se privikla i valjda vidjela da ja neću posustati
Neka djeca ne plaču kad mama ode al nejelom ispoljavaju svoje nezadovoljstvo

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 696
10.9.2011 0:03:43   
Niina

Vidjela sam hvala, ali vjeruj da nisam stigla odgovoriti...vodili smo je u Luna park user posted image pa smo uzivali sa tajom koji nam mjesec dana radi nocnu smjenu i na cas sam zaboravila na sve....
Ja sam istog misljenje, vec sam pitala Leonu za br telefona vrtica u koji ide njena curica....blizu mi je posla, privatni....
Sacekat cu nalaze, i mozda 7-10 dana cisto da vidim kako ce se situacija razvijati i onda def odluciti....
Tacno da nije ni sa onom tetom puno jela ali je jela, imala vise nego odlican dorucak, rucak pa pola porcije (nije lose) i meni je imala jos 2 obroka poslije...sad toga nema, nju totalno ignorise, znaci ni zalogaj cijeli dan, samo suh hljeb i tecnost (znaci ono sto moze sama uzeto a da joj teta ne daje)
Hvala vam puno, zasad necu vise dosadjivati o ovoj temi, pokusat cu je malo popraviti za vikend, a i trudim se da mi kuci poslije pojede sto vise do spavanja....
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Moja teti sve pojede kod mene nece nista user posted image user posted image user posted image
da nisam vidjela kako jede, ne bih vjerovala.... ja muku mucim...navece se budi izvodi, u 5 ujtro trazi tutu, TV...haos...

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 697
11.9.2011 18:26:52   
Nedi
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Nedi

Sta znaci da su

seg 0,24
lim 0,74
mo 0,02

ASTO 3
R faktor 4

nedi vidi ovdje baš smo neko jutro dobili i tablicu referentnih vrijdenosti i govorili o tome
http://www.ringeraja.ba/forum/m_165805/mpage_4/key_/tm.htm

Hvalauser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 698
19.9.2011 8:26:48   
vila_7
Pitat cu ja i na temi PREHLADA ali evo i ovdje:

Beba od 13 mjeseci kaslje samo po noci,i samo malo ujutro. Inace nema ni turu,ni zacepljen nosic,.....? Do cega moze biti (ne vjerujem ni da je zrak suh jer je cijeli dan prozor otvoren a osjetili bismo i mi), i zanimaju me za sad samo prirodni lijekovi sta bih joj mogla dati ( tipa ono nesto sa secerom , luk kod krevetica,...)

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 699
19.9.2011 8:30:12   
sheri
ja znam za onaj uspinovani secer, mlijeko i maslac. istopis secer, pa dodas mlijeka da prokuha i malo malsaca. valjda ovako nekako. to je bar nama mama davala kod kaslja. sretno!

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *