Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjem... 11.7.2011 11:17:21
vila_7
IZVORNA PORUKA: teacher75
joj meni je muka kad pomislim na pakovanje
joj meni nije ...ja obozavam sve u vezi putovanja na more pa mi ni to nije mrsko! Ove godine mi je odmor unistilo samo to sto MM nece moci ni dan doci!
RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjem... 11.7.2011 11:24:49
kolacic
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
ovo za 50+ faktor je diskutabilno ako je beba do 1 g...jer je malo agresivniji.... najbolje je 30 + jer ce beba ionako biti u hladu.... 50+ je vise za malo vecu djecu koja su vec aktivna i budu na suncu...
ja sam koristila 50+ iako je beba bila u hladu, i svima bih preporucila to je nivea sun kids i predobar je
RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjem... 11.7.2011 11:25:08
teacher75
IZVORNA PORUKA: helena_7
IZVORNA PORUKA: teacher75
joj meni je muka kad pomislim na pakovanje
joj meni nije ...ja obozavam sve u vezi putovanja na more pa mi ni to nije mrsko! Ove godine mi je odmor unistilo samo to sto MM nece moci ni dan doci!
nas dvoje smo katastrofa sto se tice pakovanja, nikad nam nista ne moze stati pa nas uhvati nervoza i posvadjamo se u po frke prosli put mi je rekao da i svoje i bebine stvari moram strpati u samo jedan kofer, a kozmetika mi pola kofera zauzela, nema sanse. a ja se ne bih ni usudila ici bez mm sama sa na more, svaka cas_t
< Poruku je uredio teacher75 -- 11.7.2011 11:26:21 >
RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjem... 11.7.2011 11:35:06
Anoniman
IZVORNA PORUKA: kolacic
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
ovo za 50+ faktor je diskutabilno ako je beba do 1 g...jer je malo agresivniji.... najbolje je 30 + jer ce beba ionako biti u hladu.... 50+ je vise za malo vecu djecu koja su vec aktivna i budu na suncu...
ja sam koristila 50+ iako je beba bila u hladu, i svima bih preporucila to je nivea sun kids i predobar je
i ja sam A. koristila kao ti 50+ a i sad cu abd Techer ne spominji mi pakovanje kazemo necemo nista puno nisti jer pola ne obucemo i opet uguram svoji stvari jedva zatvorimo To mi je najgora stvar od svega i posle zapitkivanje jesmo ovo, stavili a ono nismo zaboravili i onda se kontas....
RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjem... 11.7.2011 11:35:44
HAHA
teacher,neki dan sam negdje o ovome istom pisala,mm sve naziva "skule"a drago mu kad mu nešto izvučem iz torbe u određenom trenutku,kad mu zatreba.Najrahatnija sam kad sve sama spremim i složim u auto,mada nađe on i tada nešto,mrsko mu dvd postaviti i sl.
RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjem... 11.7.2011 12:17:00
vila_7
teacher ma ne bih ni ja smjela sama na put i to do Zadra i ja vozim, jer je beba jos mala,zato ide i zaova sa nama. A ni nama nista ne moze stati (Renault Clio) ali iskreno ja svake god.ponesem tonu odjece i iskoristim samo par stvarcica tako da cu ove godine i sebe sankcionisati a i sminke samo ono sto treba!
RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjem... 11.7.2011 12:38:26
vila_7
felix...ma bas tako. A ne sminkam se po danu,samo navecer al isto luda uvijek ponesem palete boja,na kraju zavrsim ili na standardnoj smeđoj, ili u krevetu od umora pa mi ni ne treba!
RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjem... 11.7.2011 12:53:28
Hannica
Lako je za tu sminku,to moze stati u torbicu,ali treba puno kozmetike tipa samponi,regenarator za kosu,losioni za sunacnje,pa obicni ,gelovi za tusiranje,pa za djecu samponi i ostali pribor,za muza...i td,i td..... Boga mi pola kofera.
RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjem... 11.7.2011 13:00:23
teacher75
IZVORNA PORUKA: Hannica
Lako je za tu sminku,to moze stati u torbicu,ali treba puno kozmetike tipa samponi,regenarator za kosu,losioni za sunacnje,pa obicni ,gelovi za tusiranje,pa za djecu samponi i ostali pribor,za muza...i td,i td..... Boga mi pola kofera.
na to sam i ja mislila, pa aparat za depilaciju itd... zauzme mi pola kofera sve to
RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjem... 11.7.2011 13:05:35
Hannica
A ne mogu ja istim sve,ja bas moram ponijeti sav pribor,za sviju posebno jer svi razlicite sampone,regeneratore i gelove za tusiranje koristimo. Ja kad ne bi sve ponjela jedva bi cekala da se vratim kuci i da se okupam k'o covjek. Ja ne mogu bez svojih djidja.
RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjem... 11.7.2011 14:30:32
teacher75
IZVORNA PORUKA: Hannica
A ne mogu ja istim sve,ja bas moram ponijeti sav pribor,za sviju posebno jer svi razlicite sampone,regeneratore i gelove za tusiranje koristimo. Ja kad ne bi sve ponjela jedva bi cekala da se vratim kuci i da se okupam k'o covjek. Ja ne mogu bez svojih djidja.
ista sam takva
RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjem... 11.7.2011 14:43:23
niki83
sto helena rece, i ja volim sve vezano za putovanja, pa i ono pakiranje.. jucer mm kazem moje i N stvari u veliki kofer, a tvoje i i peskiri neka sve stane u onaj manji kofer, torbica sa djidjama, kisobran kolica i put pod noge.. aBd ove godine imamo bolje auto, ali sa manjim gepekom, tako da - minimalizam doduse mm je ok, njemu nista narocito ne treba, a ja na more uvijek nosim samo maskaru, pa mi i nju cesto bude mrsko stavljati Jos nemamo ni onaj paket pelena ove godine, ma bit ce to super
RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjem... 11.7.2011 14:50:29
Hannica
Mi ove godine,hB,imamo bolje auto s duplo vecim gepekom,takodjer imamo kolica 3 puta manja (ako ne i 5X),mislim da necemo imati problema,sve moze da stane.Ah,zaboravih napisat da imam duplo manje odjece jer sam trudna i nista mi ne moze,sve moze u vrecicu malu stati....
RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjem... 11.7.2011 15:07:08
balasgirl
Mi sad kad smo bili u Grčkoj nosili smo kolica (veća) i dva kofera (veeeelika) od kojih je jedan bebin,a jedan za mm i mene. Grešku sam napravila što sam nosila puno robice za bebu, ionako je gotovo sve vrijeme bio u bodićima, tako da silne šortseve i majičice nije ni obukao. Šompone, regeneratore i losione uvijek kupujem u malim pakovanjima kad idemo na put tako da to ne zauzima mjesto. Ni peškire nismo nosili (osim dva) jer smo imali u hotelu. Šminku na odmoru ne koristim (osim maskare i sjaja za usne). Važno je ponijeti bebinu apoteku, za ne daj Bože. Ostalo se sve može nekako nabaviti i kupiti na odmoru.
RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjem... 11.7.2011 15:38:51
mala86
IZVORNA PORUKA: niki83
Jos nemamo ni onaj paket pelena ove godine, ma bit ce to super
jel to drugarica bez pelena
ja na pakovanje vec navikla,samo ove godine nosim velika kolica!mala vec obecala posudit,i tek se juce skontali da idemo dole u isto vrijeme,al nema veze,mogu stat i ona i kofer al da se ispravi!
ja kad krenem dole uvijek samu sebe tjesim-ako ovo zaboravim a bas mi bude hitno uzet cu od rodica ili kupit ,na kraju mi i ne zatreba ,mada se uvijek gluposti nananse
RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjem... 11.7.2011 18:01:21
niki83
ah propustila si taj momenat samo joj preko noci stavljam pelenu, jer ujutro bude bas puna, ali polahko, prevazici cemo i to pa ti moras biti ispraksirana kad je pakovanje u pitanju, vi ste stalno na tockovima.. a vjeruj da mi je ovaj tvoj savjet - ma moze se uvijek i tamo kupiti - puno pomogao prosle godine
RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjem... 11.7.2011 18:38:16
mala86
IZVORNA PORUKA: niki83
ah propustila si taj momenat samo joj preko noci stavljam pelenu, jer ujutro bude bas puna, ali polahko, prevazici cemo i to pa ti moras biti ispraksirana kad je pakovanje u pitanju, vi ste stalno na tockovima.. a vjeruj da mi je ovaj tvoj savjet - ma moze se uvijek i tamo kupiti - puno pomogao prosle godine
bravo za drugaricu,nisam znala cestitam ajd o tome cemo uzivo
ba smi je drago da ti je pomogo savjet ,ma dosta stvari nosimo kontajuci moze zatrebat,a na kraju uopste ne koristimo,a ovako sebe psihcki smiris
RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjem... 12.7.2011 22:07:01
Medić*
Cure sta nosite od kucne apoteke na more. Mi prvi put idemo sa djecakom za par dana ali bas neznam sta ponjeti od lijekova, sirupa i sl. Ostalo je vec spremno
RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjem... 12.7.2011 22:34:57
niki83
Pa mi smo prosle god. nosili one osnovne stvari, tipa prve pomoci, plus panadol sirup, cepice, i sl. kod, ne daj Boze, temperature, i posto imamo atopijski nosili smo Fenistil kapi, kremice i tako to.. eh sigurna sam da ima i iskusnijih mama koje ce ti napisati sta jos treba
RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjem... 12.7.2011 22:35:35
vjestica
ja sam zasad pripremila - paracetamol sirup, flonidan sirup, fenistil kremu, deksametazon injekciju za nB jače alergijske reakcije, linex baby, rehidromix, zavoj, flaster, sredstvo za dezinfekciju (e tu se nisam odlučila koje ću ponijeti, imam ih više) nek me nadopune iskusnije mame, jer ovo nije konačan spisak