|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjem...
24.6.2011 20:40:47   
mala86
noa rece u metkovicu da ima user posted image ja taj dio dole ne znam user posted image

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 226
24.6.2011 20:41:20   
teacher75

IZVORNA PORUKA: mala86

noa rece u metkovicu da ima user posted image ja taj dio dole ne znam user posted image

ne znam ni ja

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 227
24.6.2011 20:54:08   
mama75
Ja sam prosle godine u hotelu bila, a od kuce sam ponijela zaledjenu skuhanu hranu za malenu (meso i povrce) u prenosnom frizideru. Tamo mi ljudi stavili u svoju skrinju i ja fino svako jutro odem do kuhinje, teta mi izvadi 1 kutijicu, to se odledi do rucka i samo joj podgrijem. Eto ideja za ove sa malim bebama

Neposredna veza do poruke: 228
24.6.2011 20:56:17   
Malenaoduvijek
tiki kad prodjes klek prelazis drugi put granicu i ulazis u neum i onda po izlasku iz neuma prelazis granicu i ulazis ponovo u hr i ond aides na peljsac, a prva granica ti je metkovic naravno

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

Neposredna veza do poruke: 229
24.6.2011 21:26:43   
teacher75

IZVORNA PORUKA: mama75

Ja sam prosle godine u hotelu bila, a od kuce sam ponijela zaledjenu skuhanu hranu za malenu (meso i povrce) u prenosnom frizideru. Tamo mi ljudi stavili u svoju skrinju i ja fino svako jutro odem do kuhinje, teta mi izvadi 1 kutijicu, to se odledi do rucka i samo joj podgrijem. Eto ideja za ove sa malim bebama

al i to ako te uhvate kazna slijedi

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 230
24.6.2011 21:28:55   
teacher75

IZVORNA PORUKA: MALA1994

tiki kad prodjes klek prelazis drugi put granicu i ulazis u neum i onda po izlasku iz neuma prelazis granicu i ulazis ponovo u hr i ond aides na peljsac, a prva granica ti je metkovic naravno

znaci da nas mogu zezati ako na drugoj granici budemo sa hranom iz lidlauser posted image

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 231
24.6.2011 22:03:28   
Malenaoduvijek
IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: MALA1994

znaci da nas mogu zezati ako na drugoj granici budemo sa hranom iz lidlauser posted image

na toj granici ulaz izlaz neum nas nisu kako treba ni gledali a mi smo isli skoro svaki, nekada svaki drugi dan prosle godine, a vi mozete za hrvatsku ranu zadrzati racun iz lidla da se vidi da je kupljeno u hr i nece vam sigurno praviti probleme

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

Neposredna veza do poruke: 232
24.6.2011 22:51:03   
d.dita
na toj granici ulaz izlaz neum nas nisu kako treba ni gledali a mi smo isli skoro svaki, nekada svaki drugi dan prosle godine, a vi mozete za hrvatsku ranu zadrzati racun iz lidla da se vidi da je kupljeno u hr i nece vam sigurno praviti probleme

I ja sam čula da imaju dogovor na granici da ne prave probleme sa računom iz hrvatske. Tako rade i naši prijatelji, sve kupe u metkoviću i pokažu račun na granici i samo ih propuste!

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 233
24.6.2011 22:56:08   
mala86
ne zelim nikoga da prepadam i moji prenose sve i svasta al jel itko zna za pogranicnu policiju user posted image

oni imaju pravo u ne znam koliko kilometara iza granice da vas zaustave i pretresu

nas su zaustavili,odjednom su zaustavili nekoliko auta!i ponovo pregledali dokumente,cak su mene zamolili da izdajem da ono gdje stoje cd-ovi i gluposti pregledaju!sva sreca pa smo bili regularni

a cinjenica je i da otkad idemo sa malcem manje gledaju,kad pitaju sta imamo u gepeku mm spomene kolica i osobne stvari

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu d.dita)
Neposredna veza do poruke: 234
24.6.2011 22:59:21   
teacher75
imam dobar savjet: ako vas pocnu peglati na granici, vi onako malo ustinite dijete i kad pocne plakati, pustice vas odmahuser posted image

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 235
24.6.2011 23:03:48   
de_de
IZVORNA PORUKA: teacher75

imam dobar savjet: ako vas pocnu peglati na granici, vi onako malo ustinite dijete i kad pocne plakati, pustice vas odmahuser posted image

Potpisujemuser posted image user posted image user posted image , al mi Kenu ne moramo stipati, vec cim stane auto on pocne negodovati, a ako ne krenemo u roku od 5 minuta pocne i plakati.

Keno mamino zlato
22.11.2009.

Neposredna veza do poruke: 236
24.6.2011 23:35:15   
Honey3
posto ja idem u Neum ne moram ove god.nista nositi jer dole ima sve po ovim cijenama ali da idem dalje morala bi dobro razmisliti da li sta nositi,citajuci vas vidim da ima jakih kontrolauser posted image
e te pelene,maramice i eurokrem mogu kupiti u Metkovicu,mogu im koji dinar halalitiuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 237
1.7.2011 22:50:54   
anidla
ja izludi,vec pakujem stvari 4 debela sata i nidokle sam....user posted image   puni koferi a jos tonu toga treba...ne znamni kako ni sta, vec sam se umorila od godisnjeg a nije ni poceo user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 238
3.7.2011 0:19:47   
ladyblue RR
ja sam se večeras vratila sa mora sa bebom od 8 mjeseci. da vam pravo kažem, nije mi toliko stvari trebalo koliko sam mislila. više-manje svugdje imate DM za pelene i kašice,jednokratne kupaće itd. peškiri i body-ji su ono što je meni najviše trebalo. ona je cijeli dan u body-ju i samo bih joj navečer oblačila gegice za spavanje.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 239
3.7.2011 0:46:01   
veeseelaa
ama ne treba puno toga nositi.... ja sam s malenom kad je imala 6-7 mjeseci prvi put bila na moru i slomili se noseći, haman bezveze pola toga
bitne su flašice, garderoba, lijekovi i kolica i naravno koja igračkica sve drugo je glupost
Krevetac mi vala i nije trebao, mogla je komotno tada spavati sa nama na bračnom ....

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 240
3.7.2011 0:57:46   
Visnja RR

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ama ne treba puno toga nositi.... ja sam s malenom kad je imala 6-7 mjeseci prvi put bila na moru i slomili se noseći, haman bezveze pola toga
bitne su flašice, garderoba, lijekovi i kolica i naravno koja igračkica sve drugo je glupost
Krevetac mi vala i nije trebao, mogla je komotno tada spavati sa nama na bračnom ....

ovu gresku smo mi napravili proslo ljeto i od tada spava u nasem krevetu i u SA...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 241
3.7.2011 1:03:53   
Ilhana RR
Kad smo isli sa Lamijom prvi put na more imala je 5 mjeseci, ponijeli smo kolica i pelene. Naravno nadoknadu jer nismo znali kakva je situacija u turskoj i to je bilo to... krevetac je bio u nasoj sobi, hotel nudi.

Kad joj je bilo 2 godine kada smo bili ponijeli smo sa sobom misice i slauf onaj za plivanje. Tamo smo dali 3 eura za kanticu sa ostalim stvarcicama i bilo je sasvim dovoljno.

Ne treba nositi previse stvari sa sobom...

da dodam da nigdje ne idem bez Lamijine "apoteke" ako cemo duze od dana ostati... u tome ima osnovno sto mi treba za "lijecenje" djeteta plus flasteri, med alkohol za ciscenje rana i obloge i kremice u miniformatu.

Garderoba, flasice i cucle se podrazumjeva da se nosi ;)

< Poruku je uredio Ilhana RR -- 3.7.2011 1:05:59 >

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 242
3.7.2011 1:10:19   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ovu gresku smo mi napravili proslo ljeto i od tada spava u nasem krevetu i u SA...

to ovisi od djeteta i od roditelja (mislim koliko su popustljivi) , moja je spavala s nama ponekad, kad je bilo nužno, a u Sa uvijek spava sama....

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 243
3.7.2011 1:11:30   
Visnja RR
mi nosimo sve ...od igle do lokomotive... spisak za mene i MM postoji jos od 1996 g user posted image a dopunjen i tri puta veci je od asjinog 5 mjeseca... bolje da ima viska nego manjka... iako sve dole mogu kupiti (nedaju mi se haman duple pare / mislim na sokice kasice AD i slicno) i iako kod gazdi mogu uzeti sve sto zatrebam ja volim svoj osjecaj sigurnosti ...
nas problem je sto asja ne jede normalnu hranu i klopu koju mi jedemo u restoranu nasih gazda njoj nista ne znaci...pa moram kupiti sve za nju...cak i smrznutu sirnicu napravim ovdje pa dole stavim u zamrzivac user posted image
ove godine smo otkazali asjin krevetic ali su nam gazde rekle ubaciti jedan pomocni za MM ako nas asja bude iznogetala i izruketala u krevetu...da se co`ek naspava user posted image

03.04.`08

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 244
3.7.2011 1:15:28   
Ilhana RR
Ne bila ti ja u kozi... meni je gori problem pakovanje za BiH nego za mora haha...

Visnja, nosis li i igracke za nju?

a, sto se tice spavanja par noci da opet legne sama u svoj krevet i da je ostavite tu iako place navice se ;)

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

Neposredna veza do poruke: 245
3.7.2011 1:23:28   
Visnja RR
nosim kanticu , lopaticu...lopta mala velika ... i jednu kesu omiljenih gumenih igrackica a to znaci pocoyo, Eli, pato, dva konjica (to je obavezno ) i druga gumena svita...sad moramo nositi i jednog vucica (poklon hanabane) koji spava zajedno s nama dok ona ne zaspi a onda ga ja sutnem... vjerovatno cu nositi i lego kockice, slikovnice, i naravno oko 20 DVD da bude bar malo pasivna user posted image u potrazi sam za bazenom sa palmom ili hobotnicom...
naravno nosimo i dva suncobrana... user posted image
nase auto izgleda presmjesno...pun puncijat gepek... popunjen dio ispod asjinih nogu tj AS, prednje sjediste puno i zavezano pojasem ...ja uvjek sjedim odozada s njom ...mada ona veci dio puta spava ...

03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 246
3.7.2011 1:26:37   
Visnja RR

IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

Ne bila ti ja u kozi... meni je gori problem pakovanje za BiH nego za mora haha...

Visnja, nosis li i igracke za nju?

a, sto se tice spavanja par noci da opet legne sama u svoj krevet i da je ostavite tu iako place navice se ;)

Ilha bar ti znas moju Asju user posted image ona u svoj krevet nece ni pod razno jeer nije blizu naseg... a da place ??? tvrdoglavica bi plakala i bila budna do jutra user posted image
u novom stanu ce njen krevet biti do naseg pa cu je lagano ubjedjivati da svako ima svoj dio za spavanje ...za sada je to nemoguca misija...jer kako ce vrtiti pramen moje kose dok je uspavljujem... user posted image
al ovo je neka druga tema user posted image

03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 247
3.7.2011 1:36:04   
Ilhana RR
Sad cu malo OT a zasto ne probas u novom stanu da ona odma pocne spavati u svojoj sobi? Mozda joj to bude zanimljivo?

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

Neposredna veza do poruke: 248
3.7.2011 1:44:43   
Visnja RR
user posted image ne zezaj ...user posted image
MM kaze u zezanciji "ona ce pravo iz naseg kreveta momku u krevet" user posted image ali tjesim se da sam i za pelene bila pesimista...
ma nek je ziva i zdrava i sretna ... pa i u nasem krevetu do 18-te... user posted image
to je tako kad rodis Ovna s podznakom Bika user posted image

ma sve ce doci na svoje...
ja sam bila mendju onima koje su govorile: ne , ne moje djete ne moze spavati u nasem krevetu jer je od 14. dana pa do 2 g. (i 4 mjeseca) spavala uvjek samo u svom...i kad su me opominjali da je ne stavljam na moru zajedno s nama jer je to zamka u koju rodiitelji cesto upadnu i tada sam rekla ako se i desi ona ce se vratiti u svoj , ...ali.... user posted image
zato i jesam rekla na pocetku diskusije oko kreveta na moru da roditelji pripaze na to jer nisu nam sva djeca ista (kao ni mi) pa na kraju izbore za sebe nesto za sto smo kategoricno govorili NE
moderatorice izvinjavamao se na OT user posted image

< Poruku je uredio Visnja RR -- 3.7.2011 1:48:15 >

03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 249
4.7.2011 11:06:05   
balasgirl
Mi smo se prije desetak dana vratili iz Grčke, išli smo autom, prošli 5 granica u jednom smjeru i niko nam nije ni gepek otvorio, mogli smo prenijeti šta smo htjeli. Samo vide dijete i mašu rukom da prođemo. Mali je imao 6 mjeseci i slušao nas je odlično. Što se tiče stvari najvažnije mi je bilo da ponesem sve moguće lijekove. Pošto mali doji, nije bilo potrebe da nosim previše hrane, nekoliko kašica i sokića. Voće sam mu kupovala dole pa sam mu miksala u hotelu. Čak smo ga vodili i u Waterland i toliko je bio veseo, za neopisati. Naravno, gledali smo da je što manje na suncu, mazali ga kremicama i hB nije ni "izgorio" niti je imao mučnina od sunca. Samo nam je prvi dan imao malo dijareju, vjerovatno od puta.

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *