milenium
|
IZVORNA PORUKA: Malena_A IZVORNA PORUKA: Inayat Izvinjavam se ako ovo pitanje vec postoji posto nisam imala vremena da citam ali imam problem sa curicom koju je strah da kaki na tutu. Ne nosi vise pelenu 3 dana i naucila je traziti tutu kad treba u wc i piski bez problema, ali kad treba kakiti nastaje vrisak, suzdrzava se, place i ne smije. Pokusavam pricati s njom koliko to ona razumije jer je jos mala (nema jos 3 god.) ali slabo da djeluje na to da se opusti. Mala od zaove ima isti problem vec 2 sedmice, ili ne kaki ili kaki u gace kad vise nemoze izdrzati. Ne zelim da tako bude i sa mojom curicom, jer je to dio treniranja na tutu i odvikavanja od pelene. Sta predlazete? Hvala unaprijed! Vidim odgovor nisi dobila!! Moja djevojcica je brzo pocela piskiti na solju, al kad god bi da kaki boli stomak , daj mama pempas. I tako je se vuklo sigurno godinu dana, dok mi nije pukao film! Sakrijem pempas, nema ga, babo ga bacio! Nju potjeralo ,trci kroz kucu, daj pempas, ja opet ponovim kako joj je babo bacio, da je ona velika cura, velike cure idu na solju. Otrca ona u kupatilo sama, i zove mene kaze :"mama otislo je, sta cu sad" ona se jadnica bojala sto ce g... otici .. Zavrsila je, operem je,eto je trci opet valjda nije zavrsila skroz,, i opet se pokaki na solju, i kaze meni "Al mama sad je ono otislo" (ono tuzno) Ja njoj kazem da to tako treba, tako i odrasli rade itd. Od tada Bogu hvala nemamo problema nikakvih! Njih je jednostavno strah, jer su uvijek kakili u pempas, lakse im! Pokusaj ovako, al na solju,,neka ide kao odrasli, velike cure, pa djeca koja ne idu na solju, ne mogu ni u vrtic, skolu! Ma svasta joj pricaj, politicki samo i polako Sretno i javi se opet!! malena a,a što ako nije problem u Pempasu,npr ja ne mogu reći bacili smo pempas(jer ga više i ne nosimo),jedino da pobacam vešove.moj neće ni u što nego samo u gaćice dakle isti problem samo kod mene umjesto pempasa-veš.
|