|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Tuta i kako naučiti!?
4.7.2011 15:40:21   
daris
evo i nas...
Operacija tuta ce jos uvijek da ceka.Pokusali smo od petka medjutim vec u subotu je mali legao na krevet, uzeo sam pelenu i pokusavao je da je stavi.Onda sam shvatila da mu se to ipak svidja

volim svog malog dečka!

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1401
4.7.2011 15:42:35   
Amani12
Mi od danas krecemo zvanicno sa skidanjem pelena.
Prosli tuta trening smo prekinuli jer je djecak dobio proljev koji je potrajao i bas je bilo nezgodno...
Ovaj put ne odustajemo.user posted image
Sretno svima user posted image

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3

(odgovor članu daris)
Neposredna veza do poruke: 1402
4.7.2011 16:37:01   
tekja
IZVORNA PORUKA: Amani12

Mi od danas krecemo zvanicno sa skidanjem pelena.
Prosli tuta trening smo prekinuli jer je djecak dobio proljev koji je potrajao i bas je bilo nezgodno...
Ovaj put ne odustajemo.user posted image
Sretno svima user posted image

...sretno vama dvomauser posted image

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 1403
4.7.2011 23:59:22   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

mene zanima jestel nosile tutu na plažu??? moja malena se odvikla od dnevne pelene al obzirom da idemo na more ne znam kako ćemo deverati na plaži... jestek vi nosile tutu na plažu???

i šta smo rekli...??

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 1404
5.7.2011 8:38:43   
tekja
mislim da su zene napisale da su nosile, ja znam da ja hocuuser posted image ...

Jul 20th

...just because it burns

Neposredna veza do poruke: 1405
5.7.2011 17:07:52   
milenium
svi stalno pišu o tome kako njihovo dijete uredno piški,nitko do sada nije spomenuo da li dijete prije nauči piškiti ili kakiti,ili samo mene to muči.mi smo se odvikli od pelene s dvije godine ali desi se i sad često da se ukaki.a kad je riječ o piškenju onda to uredno sam obavi,ali veliku nuždu kao da ne prepozna iliuser posted image tri su mu godine pa mislim da bi trebao sam kontati i prepoznati to ali on ništa,ili neće namjerno ili ga je sram user posted image sve smo probali od nagrađivanja,do aplaudiranja ali bezuspješnouser posted image duša mu pokakit se u gaćeuser posted image i razgovarali smo s njim i svaki put obeća da neće više ali uvijek isto. ako je još netko imao iskustva s ovim nek se javi hitno.

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 1406
5.7.2011 18:25:56   
amdi
Ja sam imala isti problem sa svojom kćerkom, jednostavno je prestalo. Čak godinu dana poslije odvikavanja od pelena znala se ukakiti jer je svaki put čekala onaj zadnji trenutak kad više ne može izdržati.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 1407
5.7.2011 20:14:54   
milenium
IZVORNA PORUKA: amdi

svaki put čekala onaj zadnji trenutak kad više ne može izdržati.

vjerovatno je i kod nas tako.nije mi jasno da u toj dobi ne znaju to prepoznati i tražiti.kod vas je bar prestalo za godinu a kod nas evo još nijeuser posted image sve smo metode iskoristili,ne znam više što da pokušamo što već nismo.

(odgovor članu amdi)
Neposredna veza do poruke: 1408
5.7.2011 21:37:25   
dafri
evo i nas na ovoj temiuser posted image
u subotu smo krenuli i zasad je dobro,samo jednom je piškila u gaćice i to prvi dan,ja je često nudim iako je razmak oko dva sata,juče i danas je i kakila u tutu ,nije tražila ali se držala za guzu i bilo je očigledno šta se dešavauser posted image

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 1409
5.7.2011 21:40:16   
milenium

IZVORNA PORUKA: dafri

e,nije tražila ali se držala za guzu i bilo je očigledno šta se dešavauser posted image

to je super znak,da barem moj hoće dati takav znak,po cijele dane ja samo vešove ispiremuser posted image nikad krajauser posted image

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 1410
5.7.2011 21:43:12   
Visnja RR

IZVORNA PORUKA: milenium

svi stalno pišu o tome kako njihovo dijete uredno piški,nitko do sada nije spomenuo da li dijete prije nauči piškiti ili kakiti,ili samo mene to muči.mi smo se odvikli od pelene s dvije godine ali desi se i sad često da se ukaki.a kad je riječ o piškenju onda to uredno sam obavi,ali veliku nuždu kao da ne prepozna iliuser posted image tri su mu godine pa mislim da bi trebao sam kontati i prepoznati to ali on ništa,ili neće namjerno ili ga je sram user posted image sve smo probali od nagrađivanja,do aplaudiranja ali bezuspješnouser posted image duša mu pokakit se u gaćeuser posted image i razgovarali smo s njim i svaki put obeća da neće više ali uvijek isto. ako je još netko imao iskustva s ovim nek se javi hitno.

mi smo se skinuli sa pelene ...i ona uvjek trazi tutu a po noci nikad nije napravila havariju...
ali se jos uvjek ukaki u gacice...sad vec ceka po 3 ili 4 dana pa se tek onda pokaki.... ona je svjesna da se treba pokakiti ali nece tutu... nego drzi mene za ruke i stane na onu podlogu na kojoj sam je nekad presvlacila i pokaki se stojeci... kada ce odluciti danto radi u tuti ne znam...mene jedino brinie sto su joj vekiki razmaci izmedju kakanja...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 1411
5.7.2011 21:58:51   
milenium

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

mi smo se skinuli sa pelene ...i ona uvjek trazi tutu a po noci nikad nije napravila havariju...
ali se jos uvjek ukaki u gacice...sad vec ceka po 3 ili 4 dana pa se tek onda pokaki.... ona je svjesna da se treba pokakiti ali nece tutu...

ni mi nijednom nismo imali ''nezgode''po noći ali u godinu dana otkad ne koristimo pelene nije se ni 10 puta u tutu pokakio,uvijek u veš i stojećke.a probava nam je odlična svaki dan je redovita ali u različito vrijeme i različito puta.ponekad čak 5 puta u danu a nije proljev već svaki put po malo.pa ja taj veš isperem i ostavim do sutra u vodi a sutra opet stižu novi i tako ukruguser posted image prije par dana sam imala 11 vešova za isprati prije mašineuser posted image jedino još puc puc nismo probali,ne pada mi više ništa na pamet,pomaka nikakvog nemauser posted image

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 1412
6.7.2011 11:42:46   
mamajednogdjecaka
Joj kad se sjetim kakvih sam ja muka imala sa svojim Almirom i tutom.Mi smo njemu kupili tutu kada je imao 6 mj,sa 8 mj smo ga poceli stavljati na nju.Ispocetka je samo sjedio na tuti,nista nije radio.Pa je onda naucio da piski u tutu,ali samo ponekad.Ja sam ga nagovarala,ali on nije htjeo,samo ponekad.Pa mu je vise dosadilo moje forsiranje,pa je zamrzio tutu.pa je opet poceo da sjedi na tuti,i onda ustane i ode u cosak i popiski se i ukaki.I tako smo se vrtili u krug skoro godinu dana.Ja sam se nervirala,i plakala,i na sve nacine ga pokusavala nagovoriti,ali sto sam se ja vise trudila,on je gori bio.Na kraju sam odustala,i bila spremna podnositi sramotu da ce moje dijete do skole nositi pelene.I proslo je par mjeseci kako ga nisam nikako nagovarala,a ni on nije htjeo sjesti na tutu.A moja zaova je rodila curicu kada je bila ta frka sa tutom.Mala je imala godinu dana,i mi smo kod njih bili.I mala je sama sjela na tutu,i piskila,i svi smo je izljubili i nagradili.I mi smo dosli kuci,i moj Almir ce ti meni,mama ja necu vise pelenu,to je za male bebe.i tu noc smo je skinuli,i nikad vise je nismo vratili,cak ni navece.Od te noci on sam ide na tutu,nisam ga cak morala ni pitati hoces li piskiti ili kakiti.A nije mu se desilo ni da se upiski ni ukaki u gacice.Navecer se sam probudi,ode na tutu,piski,obuce se sam,i legne spavati ponovo.Sada ima 3 godine,i zadnjih par mjeseci ide na solju.Tutu samo ponekad koristi,ali niko ga vise ne tjera da bilo sta uradi.Radi kako hoce,i super mi je.A ja sam vise bila poludila,sto sam se vise trudila,on je sve gori bio.Nisam mogla vjerovati zenama kada kazu,pusti ga,sam ce on odluciti kad ce skinuti pelene,ali zaista se tako i desilo.Necu davati nikakve savjete,ali za sve majke koje se sada trude da nauce djecu nauciti na tutu neka ova prica bude poucna,i nemojte uciti na svojim grekama,nego izvucite najbolje iz tudjih iskustava.Sretno svim majkama!

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 1413
6.7.2011 23:05:55   
niki83
Joj, moja N je pravo smijesna, kaze danas: mama, ja pidim user posted image hocu kakit, ah rekoh super, hajde na solju, posjednem je i izadjem da me ne vidi, i stvarno kakila i dere se opet: mama, zavrsila!!!! user posted image ja udjem, hajde operem joj guzu, spustim je sa solje, a ona se nadviri nad nju i kaze: A masallah!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

N&N

(odgovor članu mamajednogdjecaka)
Neposredna veza do poruke: 1414
6.7.2011 23:07:09   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: niki83

Joj, moja N je pravo smijesna, kaze danas: mama, ja pidim user posted image hocu kakit, ah rekoh super, hajde na solju, posjednem je i izadjem da me ne vidi, i stvarno kakila i dere se opet: mama, zavrsila!!!! user posted image ja udjem, hajde operem joj guzu, spustim je sa solje, a ona se nadviri nad nju i kaze: A masallah!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1415
7.7.2011 14:47:15   
Inayat
Izvinjavam se ako ovo pitanje vec postoji posto nisam imala vremena da citam ali imam problem sa curicom koju je strah da kaki na tutu. Ne nosi vise pelenu 3 dana i naucila je traziti tutu kad treba u wc i piski bez problema, ali kad treba kakiti nastaje vrisak, suzdrzava se, place i ne smije. Pokusavam pricati s njom koliko to ona razumije jer je jos mala (nema jos 3 god.) ali slabo da djeluje na to da se opusti. Mala od zaove ima isti problem vec 2 sedmice, ili ne kaki ili kaki u gace kad vise nemoze izdrzati. Ne zelim da tako bude i sa mojom curicom, jer je to dio treniranja na tutu i odvikavanja od pelene. Sta predlazete? Hvala unaprijed!

Mamine ljubavi
M 25.09.08
Z 10. 06. 10

(odgovor članu daris)
Neposredna veza do poruke: 1416
7.7.2011 22:06:49   
dafri
kod nas i dalje ide odlično,je sve čekam kad će zapetiuser posted image user posted image
nema nikakvih nezgoda,sve obavi u tutu bez problema
ne stavljam joj pelenu ni kada pođemo napolje,mene zanima koliko često vaši klinci piške,kada je nedavno moja kuma odvikavala svog klinca on je čini mi se stalno piškio ,svakih pola sata a Una piški svaka 2-3 sata

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu Inayat)
Neposredna veza do poruke: 1417
7.7.2011 22:16:11   
Medić*
I moj maleni je vec jace od mjeseca bez pelene, uredno sve obavlja u tuti, vani u travi, u nekom cosku, gdje god da udjemo hoce u kupatilo ( vise mu fora kako to kupatilo izgleda musko ili zensko )user posted image  

Prvih dana piskio je svakih sat vremena, sada nakon 2 ili 3 sata zavisi koliko pije tecnosti. Kada se napolju zaigra sa djecom moze trpiti i vise od tri sata, mada mu nedam vec ga izdrzim, zasto da trpi bezveze. Po noci ne ustaje nikako, pije flasicu mlijeka pred spavanje i pola tokom noci ali ne budi se da iski niti ga ja budim, piski oko 21 h i ujutru kada ustane oko 8 ili pola 9 user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu dafri)
Neposredna veza do poruke: 1418
7.7.2011 23:08:09   
N_N
B nakon "ceremonije" sa guzom kaki u pelenu. Neka ga, ne smeta mi samo neka je ona muka iza nas.
BTW kod nane i dede kao i u vrtiću obavlja bez problema, nama povremeno zakuka kako ga boli guza - što znači da je skontao da mi reagujemo na "B boji guza" user posted image  Koji su to mali namazani lopovčići.....

I nogom u guzicu je korak naprijed!

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1419
7.7.2011 23:10:37   
N_N
Zaboravih napisati, za pi-pi uredno traži tutu svaki put i tokom noći nema pelene. Ja mu ujtro stavim i bude mu čitav dan (zbog velike nužde) i kad treba piškiti svaki put pelenu skidamo i vraćamo.... user posted image  Tako će biti sve dok se 100% ne uvjerim da je sa guzom definitivno sve ok.

I nogom u guzicu je korak naprijed!

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 1420
8.7.2011 9:05:55   
tekja
Joj N_N ne znam koliko je to pametno...pelena opet po cijeli dan na guziuser posted image ...ne mogu da vjerujem da se ne upiski, pametnica mala, sve zna, ali mislim da vas malo zezauser posted image ...ni nama kaka ne ide lako...on se pokaki takvom brzinom u gacice, da ne stignem ni reagovati...samo cucne i ustaneuser posted image ...ako insistiram pa ga poslije svakog obroka, mlijeka i sl. drzim po pola sata na tuti, onda kaki...pi-pi ide bez problema, piski svaka 2 sata otprilike, kad smo napolju, ne upiski se, nego ceka povratak kuci i tutu...ne zna piskiti stojeci, pa ga napolju, iako sam pokusala, ne mogu ispiskiti (sad ako cemo duze biti vani, nosimo tutuuser posted image )..nocu niti piski niti ustajeuser posted image

Jul 20th

...just because it burns

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 1421
8.7.2011 9:12:06   
Amani12
Da se i mi ovdje javimo...
Super napredujemo.
Moj djecak odavno trazi da ga vodim na tutu ( odnosno wc-solju,jer koristimo onaj nastavak,pa sve obavljamo u wc-u) kad zeli kakiti.
Poceo je traziti i da piski,sto je super user posted image
Ja ga cesto vodim na tutu,ali sada je poceo i sam traziti.
Super je bez pelene.
Samo cemo morati jos neko vrijeme zadrzati nocnu,jer se i dalje piski u toku noci...
Uglavnom,ja prezadovoljna,samo da nastavi ovako user posted image

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 1422
8.7.2011 9:12:56   
pocahontas
 ovo nas sada čeka...user posted image
a ne znam odakle da krenem....mislim da je R spreman i da bi mogao, ali isto tako mislim da ce meni trebati joga i puuuuno strpljenjauser posted image

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu tekja)
Neposredna veza do poruke: 1423
8.7.2011 10:32:17   
Medić*
IZVORNA PORUKA: Amani12

Da se i mi ovdje javimo...
Super napredujemo.
Moj djecak odavno trazi da ga vodim na tutu ( odnosno wc-solju,jer koristimo onaj nastavak,pa sve obavljamo u wc-u) kad zeli kakiti.
Poceo je traziti i da piski,sto je super user posted image
Ja ga cesto vodim na tutu,ali sada je poceo i sam traziti.
Super je bez pelene.
Samo cemo morati jos neko vrijeme zadrzati nocnu,jer se i dalje piski u toku noci...
Uglavnom,ja prezadovoljna,samo da nastavi ovako user posted image

draga cim sam trazi slobodno mu skidaj i nocnu vidjeces kako je lako user posted image

15 dana nakon ukidanja dnevne skinuli smo nocnu, prije skidanja svaki put ujutru je pelena bila puna kao da pije citavu noc, cim smo je skinuli nikada se nije upiskio, pricali smo mu puno da nema vise pelene ni po noci i da zove ako mu se piski, jednostavno je shvatio da je vise nema i nikada se nije upiskio, tako da ja bih svima preporucila skidanje i nocne pelene da se dijete ne bi zbunjivalo, i da se po noci upiski par puta ukapirace odmah, stavis musemicu ispod radi zastite. Lahko je probaj. user posted image

novim pocetnicima a tutom zelimo lahko i uspjesno odvikavanje malih guzara user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 1424
8.7.2011 11:51:46   
milenium

IZVORNA PORUKA: N_N

Zaboravih napisati, za pi-pi uredno traži tutu svaki put i tokom noći nema pelene. Ja mu ujtro stavim i bude mu čitav dan (zbog velike nužde) i kad treba piškiti svaki put pelenu skidamo i vraćamo.... user posted image  Tako će biti sve dok se 100% ne uvjerim da je sa guzom definitivno sve ok.

i ja razmišljam o ovomeuser posted image uredno ide p-pi ali zbog velike nužda mu mislim vratiti pelenu jer neće na tutu,nego u gaće.dosta mi je više pranja vešova po sto puta na dan i tako svakiiiiiiiii dan(smajli koji vrišti)

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 1425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *