Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Mi se očigledno NE RAZIMIJEMO....... Ja znam lično " roditelje" koje žele i hoće kolica koja su" najskuplja" i to bez prateće opreme uključujući ( korpu i nosiljku) ...... za mene je to apsurdno, kao i za tebe( sama si rekla) ,ali ima i takvi, koji govore otvoreno da žele da se vidi kako oni imaju novaca kad prošetaju djete u kolicima basnoslovno skupim i nekim markama "Nikad čuo", jel su takva koklica prestiž, pa ako ih nemaš nisi u folu. i kad kupe takva kolica, nakon izvjesnog vremena vidiš te iste roditelje kako guraju djete u kolicima tipa kišobran koja nebi uzeo da ti neko đabe da, jel se vidi prostim okom da su lohotna i nekvalitetna, i djete jeva sjedi u nima,ali su ih kupili je li su lagana i lako sklopiva. E o tom govorim!!!! A svako djete do jedno 18-24 mj neće više da se voza u bilo kakvim kolicima, jel ga više zanima kad skakuće, trči i kad sa ganja.Osim kad je mrtvo umorno pa će sjesti i u naručje da ga nosaš.Govorim iz iskustva....
ne bih ulazila u polemiku ali u pravu si. nisam vidjela jednom ovako nesto, ako nije chicco ili neka dr "skupa" marka ne valja, a nema veze dali je funkcionalno i jednostavno za koristenje. za mene je bitno da je nesto sigurno, jednostavno za koristenje i da nemam problema oko odrzavanja istog, a sve ostalo mi je nebitno.
bila to kolica, stolica za hranjenje ili bilo sta drugo.
< Poruku je uredio malena27 RR -- 5.6.2011 21:19:01 >
Ja imam polovna CAM kao kisobran kolica ali su velika, a imam NO NAME lagana kisobran kolica, placena svega 40KM i super su, lagana za nositi, upravljati s njima i curica uziva u setnji... Te marke razne i placanje po 100 i vise KM za obicna kolica mi je van pameti....
Ne razumem sad bas najbolje.Za bebu trebaju tri dela: KOLICA,NOSILJKA (ono kao kosara) i SEDALICA U KOLIMA jel tako?? Da li se vise isplati kupiti sve u kompletu ili svaki deo posebno,i da li je svako od vas imao tu Nosilju kao kosaru u kojoj ste izneli bebu iz porodilista ??
nosiljka nije obavezna...bar ne ona kabasta sto ide na kolica...mi je nismo imali jel sam skontala da mi zapravo ni nece trebati...kupili smo graco kolica i AS u kompletu...a da sam bila pametnija uzela bih neka laganija kolica koja imaju nulti polozaj i sjedalicu koja neme veze s kolicima...ovu svakako nikad nismo vozili na kolicima...a mislili smo da je to bas prakticno...sad da kupujem, uzela bih u chiccu lagana kolica s nultim polozajem (imaju oko 300 Km a ovako su me moja gracco i ova exobe dosla toliko)...ovako sad imamo gracco koja su asivnija i lagana kisobran exobe (za bebe odcca 6 mjeseci)za koja sam danas provalila kako dodatno mogu spustiti kupolu da bebi ne ide sunce u oci da sam bila pametnija imala bih jedna ali vrijedna a ne vozni park
< Poruku je uredio malena27 RR -- 5.6.2011 21:19:54 >
jooj i ja svim trudnicama u okolini preporučujem da uzmu chicco ligt way kolica, ali me niko NE SLUŠAAAA, isto kao što ni ja nisam nikog slušala kad sma kupovala kolica , zato ih sad ima troje, ustvari dvoje, ona najteža sam već udomila
< Poruku je uredio malena27 RR -- 5.6.2011 21:20:50 >
evo citam malo sta ste pisale, ja sam toliko divnih kolica vidjela, od izgleda, kombinacja boja i da ne pricam sta sve ne.. Posto moja bebica treba da dodje na svijet aBd krajem oktobra, mislla sam tek u proljece da kupim kolica 2012? kontam zima, ko ce po snijegu gurati,bljuzga i to... ali ako mi prahne najlakse je kupiti...
e sad, kad bebica i ja izadjemo iz bolnice, sta mi treba, u emu da je iznesem, ona lezeca korpa sto ima rucku pa seiznese ili.... sva sam smotana ;)))
Posto se ne javljam i ne citam vise rr.ba iz vise razloga koji nisu vise ni bitni , pripadam rr.rs iako sam iz Bosne i dolazim uskoro na odmor. Pa bi zeljela da poklonim ako nekome trebaju kolica za bebu koja bi mogla da stignu pocetkom augusta. Naravno da sam ih prvo stavila na rr. rs jer tami i pripadam i javila mi se djevojka kojoj su se svidjala ali se kasnije predomislila jer ona vec ima kolica pa zeli da ih nekom drugom poklonim. Pa sam odlucila da stavim ovdje posto idem u Bosnu tacnije u Sa.
Opis kolica : Marka chicco, boja roza, placena su 460e Nemam autosjedalicu i torbu jer sam to vec odavno poklonila Imam samo onaj krevet za bebe i kada djete pocne fino da sjedi ono sjedalo imam. i dodje jos ona debela vreca za zimu i kabanica za kisu za kolica. Neki dan sam ih lijepo oprala ona u stvari i jesu nova vozana su 1 godinu. Ja sam kupila nova qunny bugy pa mi vise ova ne trebaju. Poklanjam kolica znaci za bebe djevojcice odnosno prije za trudnice koje se uskoro poradjaju i znaju da nose djevojcicu. prednost imaju one bas kojima je potrebno i one koje nemaju vec kolica. sada cu i slike da stavim pa da vidite. I nemojte mi se javljati na pp mozete ovdje da napiset_e koja bi htjela prva.
Helena ne bi o tome da pricam naravno da svugdje ima izuzetaka i evo ti jedan big hug . na rr.rs sam se navikla i volim ih sve kao sto i one mene. svako trazi gdje mu je bolje ;)Eto ja i dalje cekam da se neko javi ako zeli
imam jednu prijateljicu koja nosi blizance,pa je mogu pitat zeli li ova za jednu
kako bi se dogovorili oko dostave ako bude htjela ,jel vi prolazite kroz Ze?
Mala pa eto pitaj je ako bi zeljela jedna a ne znam koliko joj je to korisno ako ima blizance onda joj trebaju kolica za blizance jer je lakse kad izlazi. Ja ih mogu dovuci do Sa a tu moze neko da ih preuzme. MM ide sam s autom pa ne vjerujem da ce stajati zbog kolica u Ze jedva sam ga nagovorila i da stavi u auto i da ih dovuce u Sa.
Mala pa eto pitaj je ako bi zeljela jedna a ne znam koliko joj je to korisno ako ima blizance onda joj trebaju kolica za blizance jer je lakse kad izlazi. Ja ih mogu dovuci do Sa a tu moze neko da ih preuzme. MM ide sam s autom pa ne vjerujem da ce stajati zbog kolica u Ze jedva sam ga nagovorila i da stavi u auto i da ih dovuce u Sa.
ok
ako neka od zenica zeli ova kolica(mi ih nismo rezervirali)neka se javi,a ja cu usput vidjet sa prijateljicom ovih dana
Drage mamice s iskustvom i one malo bolje informisane ttrebam pomoc. Veceras smo gledali kolica za nasu curici koju ocekujemo 11.10. I svidjela su nam se chicco trio enjoy ( uz njih se dobije i zimska navlaka,torba i jos par stvarcica) i Gracco Ultima + AS (putni sustav). Teta gdje smo gledali Gracco kolica i nije bila bas raspolozena za razgovor pa nam i nije dala neke informacije. Mene interesuje kakva su vasa iskustva,preporke? Obe AS se koriste do 13 kg,koliko je to dugo? Da li se bebica moze odmah nositi u ovim sjedalicama,navodno imaju polozsaj kao u majcinom stomaku pa moze odmah Cijena chiccovih kolica je oko 900 s popustom a gracco oko 400. Razlika u cijeni nije mala pa me interesuje da li je velika u kvalitu Chicco ili Gracco
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
ja imam ova gracco i mogu ti iskreno reci da sam prezadovoljna...AS koristila sam odmah po rodenju,do 5 mj.sam uvijek stavljala nesto ispod bebe,meksu dekicu onako za svaki slucaj zbog kicme i sl.stimala kako sam ja mislila da je najbolje...moj djecak ima 2 god.i 12 kg pa se moze jos koristiti...kolica takodje koristimo,navlake se lako skidaju i peru,kolica lagana,lako sklopiva u gepek mogu nekako fino stati nisu preglomazna...ako jos sta treba tu sam
IZVORNA PORUKA: ciciban26
Drage mamice s iskustvom i one malo bolje informisane ttrebam pomoc. Veceras smo gledali kolica za nasu curici koju ocekujemo 11.10. I svidjela su nam se chicco trio enjoy ( uz njih se dobije i zimska navlaka,torba i jos par stvarcica) i Gracco Ultima + AS (putni sustav). Teta gdje smo gledali Gracco kolica i nije bila bas raspolozena za razgovor pa nam i nije dala neke informacije. Mene interesuje kakva su vasa iskustva,preporke? Obe AS se koriste do 13 kg,koliko je to dugo? Da li se bebica moze odmah nositi u ovim sjedalicama,navodno imaju polozsaj kao u majcinom stomaku pa moze odmah Cijena chiccovih kolica je oko 900 s popustom a gracco oko 400. Razlika u cijeni nije mala pa me interesuje da li je velika u kvalitu Chicco ili Gracco
ja imam ova gracco i mogu ti iskreno reci da sam prezadovoljna...AS koristila sam odmah po rodenju,do 5 mj.sam uvijek stavljala nesto ispod bebe,meksu dekicu onako za svaki slucaj zbog kicme i sl.stimala kako sam ja mislila da je najbolje...moj djecak ima 2 god.i 12 kg pa se moze jos koristiti...kolica takodje koristimo,navlake se lako skidaju i peru,kolica lagana,lako sklopiva u gepek mogu nekako fino stati nisu preglomazna...ako jos sta treba tu sam
Gracco
i mi imamo ova.as smo koristili odmah i to bebu smo iz rodilišta iznijeli u njoj,samo smo ispod stavili neku tanku dekicu da bude manja udubina. ali nismo mogli baš do 13 kg je koristit koliko piše,mogli smo samo do 9 a sve ostalo je bilo naguravanje i utrpavanje silom.ali za to vrijeme dok smo je koristili smo je stvarno dobro iskoristli. a kolica su stvarno lagana,lako sklopiva i mogu stati u gepek,navlaku sam prala deset_ak puta ,lako se skida,ali ja za to uvijek zadužim mm jer mi je dosadno zavijat one šarafe.jedino što bi voljela da se ručka može okretat tako da kad voziš gledaš bebu.a kod ovih kolica možeš samo gledat bebu dok voziš ako staviš as,a to je malo nezgodno. za iduće abd zamjerila već skoro ista kolica sa as 300 km(neka talijanska) a ručka se može okretat