|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zene sa Hidzabom
29.6.2011 0:09:56   
Amam
IZVORNA PORUKA: Nedi

Da li neko zna ili je ljetovao u Crnoj gori, u Ulcinju gdje postoji plaža rezervisana samo za pokrivene žene? Kakva je plaža? Da li ima hladovine? Da li je sigurno i skriveno od neželjenih pogleda? Koliko je udaljeno od naselja gdje se izaju apartmani? Sve me zanima...

Ja ljetovala u CG vec 3 god zaredom i koliko ja znam ne postoji plaza iskljucivo za pokrivene zene.
Postoji zenska plaza,ali tu dolaze sve zene,znaci mozes naici i na zene u toplesu ili na nudistice.
Na Velikoj plazi postoji dio gdje uglavnom dolaze pokrivene zene s porodicama,znaci i muzevi i djeca i kupaju se u burkiniju.Taj dio plaze uredjuje i vodi(cuj mene k'o da je dnevnik u pitanju) jedna pokrivena zena i tako smo se nagnijezdili,tu se klanjaju namazi na plazi i onako je fino.Ali duz cijele V. plaze na svim dijelovima ces naici na bar jednu pokrivenu zenu,eh sad posto je plaza ogromna mozda i postoji dio koji mozes pronaci samo za sebe.
Eto ako ima jos pitanja,bujrum.

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 1326
29.6.2011 0:16:23   
jasmin
IZVORNA PORUKA: scarlett

Ovo sam pronašla da je lijepo proučiti:

Povodom Lejletul-miradza klanja se posebna nafila namaz.

Ova se nafila sastoji od dvanaest rekata. Selam se predaje nakon svaka dva rekata.

Na svakom rekatu, na kijamu, uči se Fatiha i Kul huvallahu ehad jedanput.

Nakon namaza prouči se:

- "Subhanallahi vel hamdulillahi ve la ilahe illallahu vallahu ekber" (stotinu puta),
- istigfar (estagfirullahi stotinu puta) i
- Allahumme salli ala Muhammed ve ala aU Muhammed (stotinu puta),

Nakon toga zatraži se ono što se želi od Allaha, dz.s. (Muhammed en-Nazili, Hazinetul-esravil-kubra,1349.god. po H.str.43.)

Lijepo je ovu nafilu klanjati nakon jacija-namaza, a prije nego što se klanja vitr-namaz. Može se klanjati u džematu, ali je bolje pojedinačno i u samoći.

Nijet za ovu nafilu je: "Nevejtu en usallije lillahi teala salate lejletil-mi''radii edaen mustakbilel kibleti Allahu ekber."

Bože Svemogući, ujedini naša srca u vjeri i ljubavi. Učvrsti korake naše u istini i pravdi. Osnaži volju našu u bratstvu i slozi.

Rabbi jessir ve la tuassir Rabbi temmim bil hajr. Amin!
Bože, olahkšaj, a ne otežaj, Bože, zavrsi s dobrim. Amin!

MUBAREK LEJLETUL-MI’RADŽ OLSUN !!

Šta od ovoga smije učiti žena u hajzu?

Draga moja scarlett,stvarno se masaallah trudis da sto vise praktikujes islam i molim Allaha da te nagradi za to i da te pomogne,da budes ustrajna i da na Sudnji dan budes medju onima koje Allah voli.
Uz postovanje prema onima koji praktikuju ibadete u mjesecu redzebu na osnovu hadisa,za koje mozda ne znaju da su izmisljeni,a takodjer i tvoju napomenu u prethodnim stranicama da zelis znati sta je ispravno,ja se usudjujem kopirati dio teksta ciji je autor svrsenik slamskog Univerziteta u Medini,prof.Abdulvaris Ribo o izmisljenim hadisima u ovom mjesecu.

Izmišljeni hadisi o mjesecu redžebu i ša'banu

O mjesecu redžebu je izmišljeno dosta hadisa koji govore o njegovoj vrijednosti i vrijednosti ibadeta u njemu, kao što je namaz i post, i ti hadisi su se dosta raširili među svijetom i u našim krajevima. Kod nas se najčešće spominje noć Lejletur-regaib, noć uoči prvog petka mjeseca redžeba, i izmišljeni namaz u njoj. O tome je izmišljen sljedeći hadis: „Ko god isposti prvi četvrtak u mjesecu redžebu, a zatim nakon akšama klanja dvanaest rekata, na svakom rekatu prouči fatihu jedanput, inna enzelnahu tri puta i kul huvallahu ehad dvanaest puta……., ko god klanja ovaj namaz, Allah će mu oprostiti sve grijehe pa makar ih bilo kao morske pjene…..“ (Hadis je izmišljen, vidi el-Leali el-Masnua-2/ 56 – 57) Također se navodi i sljedeći hadis: „Ko klanja akšam prve noći mjeseca redžeba, a zatim klanja dvadeset rekata, na svakom rekatu prouči fatihu i kul huvallahu ehad, i preda selam poslije svaka dva rekata, znate li kakva je za njega nagrada? Džibril emin me je sad o tome obavijestio.“ „Allah i Njegov Poslanik najbolje znaju.“ - rekosmo. „Allah će mu sačuvati život, imetak, ženu, djecu, spasit će ga kaburskih azaba i preći će sirat-ćupriju poput munje, bez polaganja računa i bit će spašen kazne.“ - reče Poslanik. (Hadis je izmišljen, vidi el-Leali el-Masnua, 2/55) U jednom od tih hadisa, navodi se  da je, navodno, Poslanik rekao: „A naročito nemojte zapostaviti prvu noć u mjesecu redžebu koju meleki nazivaju «regaib» , i to zbog toga što kada prođe trećina noći, svi Allahu bliski meleki se sakupe u Kabi i oko nje pa ih Allah pogleda i kaže im: „Meleki moji tražite šta hoćete:“ Oni kažu: „Gospodaru naš, naša potreba je da oprostiš onima koji poste u redžebu.“, a Uzvišeni im kaže: „Već sam im oprostio.“ (vidi prethodni izvor)
Postoji još mnogo izmišljenih hadisa o mjesecu redžebu, ali ih sada neću spominjati. Što se tiče mjeseca redžeba i njegove vrijednosti, o tome ne postoji ni jedan vjerodostojan hadis, osim što se prenosi da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, kada bi nastupi redžeb, govorio:» Gospodaru, podari nam bereket u redžebu i ša'banu i daj nam da dočekamo ramazan.» (Hadis bilježi el-Bezzar u svome Musnedu, Taberani u el-Evsatu i drugi.)
I o vrijednosti mjeseca ša'bana je također izmišljeno dosta hadisa, iako postoje neki vjerodostojni hadisi koji govore o vrijednosti posta u  njemu, kao što je hadis od Usame ibn Zejda, radijallahu anhu, da je rekao: „Allahov Poslaniče, ne vidim da i u jednom mjesecu postiš kao u mjesecu ša'banu?» Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, mu reče: „To je mjesec između redžeba i ramazana kojeg ljudi zapostavljaju, a to je mjesec u kojem se ljudska djela uzdižu Uzvišenom Allahu, pa ja volim da postim dok mi se djela uzdižu.“ (Nesaija, hadis hasen, vidi Sahih Sunen Nesai, 2/ 2356)
Međutim, hadisi koji govore o namazu od stotinu rekata koji se klanja na polovini mjeseca šabana, su također izmišljeni. Jedan od tih hadisa je i slijedeći hadis koji je naravno izmišljen: „Ko petnaeste noći šabana klanja stotinu rekata i na njima prouči hiljadu puta kul huvallahu ehad, neće napustiti dunjaluk dok mu Allah ne pošalje u snu stotinu meleka, trideset će ga obveseliti Džennetom, trideset  će ga obradovati spasom od Vatre, trideset  ga štiti od pogreške a deset ih spletkari protiv njegovih neprijatelja.» ( el-Leali el-Masnua, 2/58)

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1327
29.6.2011 0:17:01   
jasmin
Ako te zanima nesto vise,evo linkovi.
http://islambosna.mojblog.com/p-nastanak-laznih-apokrifnih-hadisa/165974.html

http://minber.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=988:izmiljene-vrijednosti-mjeseca-redeba-i-aabana&catid=58:aktuelno&Itemid=152

< Poruku je uredio jasmin -- 29.6.2011 0:18:00 >

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1328
29.6.2011 0:34:16   
scarlett
hvala draga, imaš PP user posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1329
29.6.2011 0:57:32   
jasmin
Imas i ti.user posted image

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1330
29.6.2011 11:26:28   
Honey3
neznam kako ,sve sto mi prsktikujemo u BiH je izmisljenouser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1331
29.6.2011 11:46:44   
Honey3
IZVORNA PORUKA: zaha

ova nafila je navedena i u Ihjauuser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 1332
29.6.2011 12:08:25   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: zaha

nije sve, al ima dosta tradicije i nekih novina koje nisu od izvornog Islamauser posted image

zato treba i po stare dane citati, iscitavati, uciti sta je Poslanik a.s. radio, sta su ashabi, a ono sto oni nisu necu ni ja, ha ja

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 1333
29.6.2011 12:14:15   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Amam

Da li neko zna ili je ljetovao u Crnoj gori, u Ulcinju gdje postoji plaža rezervisana samo za pokrivene žene? Kakva je plaža? Da li ima hladovine? Da li je sigurno i skriveno od neželjenih pogleda? Koliko je udaljeno od naselja gdje se izaju apartmani? Sve me zanima...

Ja ljetovala u CG vec 3 god zaredom i koliko ja znam ne postoji plaza iskljucivo za pokrivene zene.
Postoji zenska plaza,ali tu dolaze sve zene,znaci mozes naici i na zene u toplesu ili na nudistice.
Na Velikoj plazi postoji dio gdje uglavnom dolaze pokrivene zene s porodicama,znaci i muzevi i djeca i kupaju se u burkiniju.Taj dio plaze uredjuje i vodi(cuj mene k'o da je dnevnik u pitanju) jedna pokrivena zena i tako smo se nagnijezdili,tu se klanjaju namazi na plazi i onako je fino.Ali duz cijele V. plaze na svim dijelovima ces naici na bar jednu pokrivenu zenu,eh sad posto je plaza ogromna mozda i postoji dio koji mozes pronaci samo za sebe.

potpisujem

Ona plaza "za zene" je skup zena koje se poskidaju od glave do pete, cista zenska nudisticka plaza pa s tim naravno privuce i nezeljene posmatrace(dovoljan je jedan pogled na stijenu i da vidite par bolesnih muskaraca kako se nasladjuju kod ograde pogledom na obnazeno zensko), neke zene su govorile kako eto one sa sabaha odu na tu plazu dok se nisu skupile nudistice. I to je laz.. bili smo prosle godine sa sabaha, tu je vrelo sumpora i dolaze ljudi da toce, i naravno roditelji vode svoju bolesnu djecu, ima i starih i mladih, oba spola.

Postoji dio Velike plaze, blizu plaze Palma(nekadasnje) odnosno do plaze Imperijal koji bude pun pokrivenih zena koje se kupaju u SPECIJALNIM kostimima za to, i obicno u sezoni je to krcato.

Jedino sto jos zelim poruciti jeste da se ne zavaravate dzaba da cete naci dio gdje nema nikoga i gdje cete se moci skinuti, ja sam sve obisla od Ade Bojane do Bara, pitali smo i mjestane, U SEZONI NEMA SANSE da nadjete takav dio, jedino mozda maju ili kasno ljeto...eto toliko

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 1334
   [Obrisana poruka]
29.6.2011 14:06:19   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 1335
29.6.2011 21:31:18   
jasmin
IZVORNA PORUKA: Iman83

Jasminček, daj mi reci, please, šta se u Meki praktikuje od ibadeta za ove odabrane noći: Lejletul Regajib i Miradž? Kako vi ibadetite i dočekujete ove noći? Ipak je tamo islam u najčišćem obliku.

Hvala, user posted image user posted image user posted image !

Draga moja,apsolutno nista vise od onog sto se uobicajno radi u svakom drugom danu i noci :).Onaj ko inace ima obicaj svaku noc klanjati namaz,on to ni tih noci nece propustiti osim s razlogom,ali ne zato sto te noci smatra odabranima za posebnu vrstu ibadeta,vec zato sto je to sastavni dio njegova zivota i klanja ga na nacin kako je to Allahov Poslanik alejhi ssalatu we sselam radio. Hvala i tebi na pitanju.user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio jasmin -- 29.6.2011 21:32:13 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1336
   [Obrisana poruka]
29.6.2011 21:37:11   
Brisani uporabnik

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 1337
29.6.2011 21:44:39   
jasmin

Hvala Jasmin.

Ja inače ne ibadetim tim odabranim noćima, osim naravno noći Lejletul kadr, tj. tražeći je u neparnim noći zadnje trećine ramazana, niti postim osim u Ramazanu(tu možda i grješim), pa mi je sad drago što nisam puno pogrješila user posted image ...mada pretpostavljam da bilo koji oblik ibadeta nije na odmet za ženice koje su navikle na ibadet tih noći.

Naravno,ibadet vjernika je satkan od svakodnevnog sjecanja na Stvoritelja,kroz namaz(farz namaz je svakako farz,a ovdje mislim na dobrovoljni),kroz jutarnji i vecernji zikr,kao i zikr slavljenja Allaha,cinjenja istigfara i sl. kroz sadaku,dobrocinstvo prema rodbini,prijateljima,komsijama i svim ljudima na ovoj planeti.
Naravno da postoje noci i dani(kao oni u ramazanu ili za vrijeme hadza) gdje se ibadet povecava,ali sve to mora imati jako uporiste u Kur`anu ili hadisu.Ja ni na trenutak ne zelim kritizirati nekoga ko povecava ibadet u nocima koje su pomenute,niti na to imam pravo.Ali ono sto imam pravo jeste pokusati dostaviti ono sto serijat potvrdjuje vjerodostojnim predajama,a ljudi smo,imamo pravo odabrati ono sto zelimo.

Neposredna veza do poruke: 1338
29.6.2011 21:46:00   
jasmin

Hvala Jasmin.

Ja inače ne ibadetim tim odabranim noćima, osim naravno noći Lejletul kadr, tj. tražeći je u neparnim noći zadnje trećine ramazana, niti postim osim u Ramazanu(tu možda i grješim), pa mi je sad drago što nisam puno pogrješila user posted image ...mada pretpostavljam da bilo koji oblik ibadeta nije na odmet za ženice koje su navikle na ibadet tih noći.

Nisam rekla,molim lijepo,bilo mi je zadovoljstvo!:)

Neposredna veza do poruke: 1339
   [Obrisana poruka]
29.6.2011 21:48:26   
Brisani uporabnik

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 1340
29.6.2011 21:49:49   
klemzi
I ja imam jedno pitanje za moje drage hanume. Zanima me posjećivanje mezara. Danas sam nešto s mužem pričala o mezaru našeg sina i počeli smo pričati o tome da li mrtvi znaju kada im neko dođe na mezar, i kakav je općenito stav u islamu o ovome? Da napomenem, ja idem sinu na mezar, uzmem abdest prije odlaska, proučim mu fatihu. Ponekad zasadim cvijeće, počupam travu i tako. Radim li ispavno, ima li još nešto što bih trebala i mogla raditi?

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1341
   [Obrisana poruka]
29.6.2011 22:02:48   
Brisani uporabnik

(odgovor članu klemzi)
  Neposredna veza do poruke: 1342
29.6.2011 22:05:43   
klemzi
mrtvi kad umru s ovim svjetom nemaju ništa i ne znaju šta se snjim dešava, pa nam u skladu s tim ostaje samo doviti za njihove duše.

I ja sam ovako mislila, al rekoh da priupitam.
Hvala ti Iman, lutko lijepa user posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

Neposredna veza do poruke: 1343
   [Obrisana poruka]
29.6.2011 22:07:32   
Brisani uporabnik

(odgovor članu klemzi)
  Neposredna veza do poruke: 1344
30.6.2011 9:20:34   
Nedi
IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: Amam

potpisujem

Ona plaza "za zene" je skup zena koje se poskidaju od glave do pete, cista zenska nudisticka plaza pa s tim naravno privuce i nezeljene posmatrace(dovoljan je jedan pogled na stijenu i da vidite par bolesnih muskaraca kako se nasladjuju kod ograde pogledom na obnazeno zensko), neke zene su govorile kako eto one sa sabaha odu na tu plazu dok se nisu skupile nudistice. I to je laz.. bili smo prosle godine sa sabaha, tu je vrelo sumpora i dolaze ljudi da toce, i naravno roditelji vode svoju bolesnu djecu, ima i starih i mladih, oba spola.

Postoji dio Velike plaze, blizu plaze Palma(nekadasnje) odnosno do plaze Imperijal koji bude pun pokrivenih zena koje se kupaju u SPECIJALNIM kostimima za to, i obicno u sezoni je to krcato.

Jedino sto jos zelim poruciti jeste da se ne zavaravate dzaba da cete naci dio gdje nema nikoga i gdje cete se moci skinuti, ja sam sve obisla od Ade Bojane do Bara, pitali smo i mjestane, U SEZONI NEMA SANSE da nadjete takav dio, jedino mozda maju ili kasno ljeto...eto toliko

Hvala na odgovorima user posted image user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1345
30.6.2011 9:34:39   
misty
Kako mi je drago što sam našla ovu temu...iskreno nisam znala ni da postoji user posted image

I ja sam pokrivena već skoro 5 godina.
Što se tiče letovanja u CG mislim da je ipak to bolji izbor jer možeš naći neko mjesto za sebe... ja sam bila u Herceg Novom pa sam čak i tu našla svoj kutak...
dok u RH to nije moguće... bar ja tako mislimuser posted image

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 1346
30.6.2011 10:21:43   
Medić*
IZVORNA PORUKA: misty

Kako mi je drago što sam našla ovu temu...iskreno nisam znala ni da postoji user posted image

I ja sam pokrivena već skoro 5 godina.
Što se tiče letovanja u CG mislim da je ipak to bolji izbor jer možeš naći neko mjesto za sebe... ja sam bila u Herceg Novom pa sam čak i tu našla svoj kutak...
dok u RH to nije moguće... bar ja tako mislimuser posted image

Sellam i dobro nam dosla user posted image

Slazem se sto se tice ljetovanja u CG, moze se pronaci kutak svakako, za HR ne znam nisam nikada isla jedino u Dubrovnik kao studentica u obilazak samo, svidjelo mi se pravo.

Mene zanima gdje u Sa mogu uzeti kostim za pokrivene I koja im je cijena otprilike jer idemo polovinom mjeseca u CG user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu misty)
Neposredna veza do poruke: 1347
30.6.2011 10:30:52   
Nedi
Kupaći kostim se moze kupiti na Ilidži na pijci i u butiku Tekbir (tako kaže doublemama), cijena haman 80KM user posted image

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1348
30.6.2011 10:37:51   
misty
Mene zanima gdje u Sa mogu uzeti kostim za pokrivene I koja im je cijena otprilike jer idemo polovinom mjeseca u CG user posted image

We alejkumu selam draga i hvala na dobrodošlici...

meni je jedna poznanica donijela iz turske i naplatila 75 KM ...a vidjela sam takve u Zejno na čaršiji...tada su bili oko 100 KM...davno je to bilo možda je jeftiniji sad. Dobro se raspitaj. Ovakav je moj...samo rozi.
user posted image

< Poruku je uredio misty -- 30.6.2011 10:43:58 >

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 1349
30.6.2011 10:51:43   
Medić*
Da, ja sam ovakve vidjala u Turskoj na ljetovanju, ali tada ga nisam uzela vec od rodice posudila, ucinio mi se skupim tada user posted image , a svakako sam mislila pogledati u Zejno, vidjecu mozda i na pijacama, na standovima odjece za pokrivene, mozda su jeftiniji. Hvala ti puno user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu misty)
Neposredna veza do poruke: 1350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *