|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Inseminacija
17.5.2011 20:01:50   
tanananka
bluelily neka je sa srecom i da za dvije sedmice ugledas svoje dvije cizeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio tanananka -- 17.5.2011 20:02:15 >

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 2051
17.5.2011 20:02:46   
happysmile
bluelily neka je sa srecom da ugledasuser posted image user posted image ja cu da navijamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tanananka)
Neposredna veza do poruke: 2052
18.5.2011 9:11:11   
hmela
bluelily želim ti od srca da uspije.Evo ja sam sada u postupku i pripremi za drugu inseminaciju.Već više puta sam bila kod dr.i kod mene je sada problem što je od 8 ampula Menopura naraslo samo 13 i 14,5 m,a prošli put od 4 injekcije Menopura na 18,5m.E sada još je problem što ih sada ima dosta i to se dr.ne sviđa jer mogu kao preći u ciste.Opet me je naručio za subotu,pa će onda vidjeti kako i šta.Kod koga si radila Inseminaciju.Ja sam prošli put kod Muminbašića,a sada bi ako mogu insistirala da to uradi dr.Godinjak,pa ću vidjeti kako i šta.Tebi sretno još jednom i da nam se ubrzo javiš sa lijepim i veselim rezultatom :)

Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi
da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim.
Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu -
naprosto, ti si čekati znalakao nitko na svijetu.

(odgovor članu bluelily)
Neposredna veza do poruke: 2053
18.5.2011 10:36:33   
AAvalon
hmela, sretno ti bilo, i nadam se da ce biti uspjesno aBd...

a o ovome sam ti govorila i prosli put, da se prije svakog postupka treba uraditi kontrolna folikulometrija... ne samo da rezidualne folikule mogu prerasti u ciste vec, laicki receno, i one sebi uzimaju FSH iz Menopura mada u stvari nisu funkcionalne, i tako oduzimaju FSH dostupan folikulama koje bi trebale da rastu... kao rezultat toga imas vise folikula, a koje ne dostizu pravu velicinu kako treba i na vrijeme...
user posted image user posted image user posted image ja ti od srca zelim da uspjesno izguras ovaj ciklus i da na kraju ugledas svoj user posted image user posted image

Dum spiro spero

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 2054
18.5.2011 10:40:39   
gerberka
hmela sretno user posted image user posted image

Aavalon tako volim tvoje postove user posted image user posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 2055
19.5.2011 9:06:32   
hmela
da ali ja kada sam popila Klomifen dr. me je pregledao i nije mi rekao ništa slično bilo je njih samo par sada su počele da rastu.Vjerovatno bi mi rekao da su ostale neke ili sl.ne mogu da vjerujem  da nebi.Ali ev sada opet u subotu idem pa da vidim kako i šta će dalje da se zbiva.U svakom slučaju, ja se zahvaljujem na savjetima jer mi oni puno znače,samo se nadam da ovo sve neće kod mene biti otežavajuće sve.E sada ne znam da li se zbog njih puno može raditi inseminacija i da li će imati efekta.Hvala vam svima :) javim se oipet,pusa.
P.S. Da li se inseminacija može raditi i nedjeljom na klinici

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 2056
19.5.2011 9:27:30   
mala75
kolko se ja razumijem u medicinu klomifen se i daje da bi se dobilo više JS, e sad one ako su dovoljno velike i uz pomoć štoperice dobiju ono konačno dozrijevanje onda dolazi i do pucanja. ja sam na IVF imala 5-6 vodećih folikula od ukupno njih 15, ostale su bile manje, kad je bila punkcija sve su povadili i velike i male i sve su bile zrele za oplodnju i sve su se oplodile. doduše tri su dostigle stadij blastociste ali su se i ostale nastavile razvijati ali ne tako intenzivno.

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 2057
19.5.2011 9:49:44   
hmela
A eto kažu da zaostale prerastaju u ciste pa ne znam šta i kako sada nadam se najboljem i nastavku,pusa

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 2058
19.5.2011 12:40:59   
mala75
hajmo malo pozitivnog razmišljanja i biće to ok

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 2059
20.5.2011 9:48:24   
hmela
Ma svakako,ja sutra idem pa ćemo vidjeti,kako i šta će biti,javnem u svakom slučaju:)

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 2060
21.5.2011 0:16:44   
sabas
hmela , sretno sutra da bude najbolje za tebe :)

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 2061
21.5.2011 0:17:09   
sabas
tj sretno danas tek sada vidim koliko je sati

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 2062
21.5.2011 14:12:43   
hmela
e drage moje evo vratila sam se jutros s pregleda i dogovor s dr. je ovakav.Pošto je krenulo puno njih da se razvija,da ovaj mjesec tj.danas primim Pregnyl(primila već) i da imamo odnose narednih dana,a da inseminaciju neće raditi zbog mogućih cisti.A onda pošto je i on u junu na godišnjem,a i ja sam kontala malo da se bućnem,da se javnem krajem juna,ako nebi ništa bilo od ciljanog,da mi uradi laparoskopiju.Eto to je dogovor i savjet.I moram reći da je bar prema meni dr.divat zaista prema njemu samo riječi hvale,ali i prema ostalom osoblju,što na Jezeru,što na Termama.E sada ja odmaram,nemislim ninašta osim na more i Tursku i onda se jevnem kako i šta.Ljubim vas.Neću vas napustiti pomnoću paziti svaki dan da uđem i vidim šta se ovdje dešava.
Svima koji iščekuju i rade na svojim malim pilićima želim brz postignut cilj.Ljubim vas sve sve sve,puno,puno,puno!!!!

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 2063
21.5.2011 14:15:30   
gerberka
hmeeelaaaaa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image super su planovi user posted image user posted image user posted image user posted image akoBogda da uspiejte odmah user posted image javi se ponekad, mada bih ja volejla da nas sve vodis u Tursku user posted image Hoćemo na moreuser posted image Hocemo na more user posted image hocemo na more user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 2064
22.5.2011 16:57:31   
hmela
I ja bi vala da vas malo povedem pa da se svi kolektivno opustimo i odmorimo od svakodnevnice i stresa.Al polako svak na neki način nek uživa,ja hoću čvrsto sam odlučila.Polako i idemo.Javim vam se neću vas zaboraviti niti kad mogu puno mi znači vaše časvrljjanje,pusa i SRETNO !!!!!!!!!

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 2065
23.5.2011 22:39:04   
sabas
hmela, vidis da sve ide svoim tokom, ti odradi zadacu i podebljaj to dobro na moru A i ako dodje do laparoskopije , kod mene prosla bez problema , i otklonit ces nedomice oko prohodnosti
Lijep i ugodan odmor :)

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 2066
25.5.2011 16:33:21   
bluelily
Drage moje, moram čekati još 5 dana pa da uradim test na trudnoću (14 dana nakon inseminacije). Od "prvih simptoma trudnoće" imam: napete grudi, osjećaj da ću dobiti, često uriniranje, blaga mučnina, promjene raspoloženja i probadanja u donjem dijelu trbuha. Nemam snage da se nadam, jer sam zadnji put imala sve isto i na kraju ništauser posted image  

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 2067
25.5.2011 16:39:38   
hmela
Znam ista sam bila,al polako bit će abd samo polako ljubim te i Sretno,javni štaj e bilo:)

(odgovor članu bluelily)
Neposredna veza do poruke: 2068
25.5.2011 18:38:02   
AAvalon
bluelily, nemoj biti tuzna... znam da je tesko, sa svakim ciklusom se pitamo da li cemo konacno ugledati svoj user posted image ili se opet po ko zna koji put razocarati. sacekaj 5 dana i uradi test, ja ti od srca zelim da ovo bude dobitni ciklus.

ali nemoj unaprijed biti tuzna i plakati prije nego sto si i uradila test. nase je da se borimo, sve ostalo je u Bozjim rukama... zelim ti veliki + za 5 dana

user posted image user posted image user posted image

Dum spiro spero

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 2069
25.5.2011 18:58:04   
rerica
Curama u postupku sretno.... Ja juce bila kod doktora (ne radi mene) vec radi sestre,kaze on meni odmaras li jos reko "ahaa",kaze jos malo odmori pa mi opet dodji,i kaze ti ima 100% sanse da prirodnim putem zaneses bez ikakvog postupka,reko ja stvarno ne znam dali bi smijala ili plakala,kaze on sto pa reko drago mi sto nemam problem,a krivo mi sto ga nemam pa da znam na cemu sam,kaze on meni L..... sve je u Bozijim rukama,odmori jos mjesec dva pa mi dodji.....user posted image user posted image

moja cura stigla majki svojoj <3

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 2070
7.6.2011 11:54:00   
nella28
ćao svima znate li jel samo prof. Godinjak radi iui na jezeru ili ima i neki drugi dr je je prof.na godišnjem do kraja mjeseca?

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 2071
7.6.2011 17:28:51   
ivannna
koliko znam radi i dr.Muminbašić, al najbolje nazovi gore sestru Izetu pa će ti ona sve objasiti :) sretno

(odgovor članu nella28)
Neposredna veza do poruke: 2072
8.6.2011 9:28:53   
CICIKA MICIKA 74
Ima dr.Muminbasic .ok.je cova skroz.

(odgovor članu nella28)
Neposredna veza do poruke: 2073
8.6.2011 15:12:20   
nella28
hvala vam!user posted image

(odgovor članu CICIKA MICIKA 74)
Neposredna veza do poruke: 2074
10.6.2011 13:18:59   
Pikova_dama
Pokusala sam da preletim cijelu temu da nadjem nesto sto me zanima, ali ili nisam detaljno citala ili nema... Uglavnom, ja planiram na svoju prvu inseminaciju, pa obzirom da je kod dr. Mehmedbasica skupo (on je radio spermiogram MM i rekao mu da i ja dodjem, ali ja nisam) zanima me kakva je procedura zakazivanja inseminacije u bolnici, gdje se obavlja (u Sarajevu), koliko ranije treba doci i sta uopste treba odraditi prije zakazivanja. Ja stvarno ne znam nista o tome, a pokusala sam da saznam, uglavnom se spominju neke tablete i procedure cija imena meni trenutno nista ne znace, jer ne znam ni sta je to. Znaci, ako sad odlucim na inseminaciju, kakva je procedura dalje? Hvala puno na strpljenju, vjerovatno je ovo pitanje "pocetnicko", ali sta cu user posted image

Biti majka znači hodati okolo sa srcem izvan tijela...

(odgovor članu nella28)
Neposredna veza do poruke: 2075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *