|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: prvi menzes poslije poroda
17.4.2011 14:00:12   
Medi_87
Vec sam ja isla svom dr 2 puta, a rekoh an onaj generalni pregleduser posted image user posted image user posted image da uradim papa jer sam prije trudnoce i imala neke bakterije i prvih nekoliko sedmica user posted image pa bih trebala uraditi i te pretrage

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 301
17.4.2011 15:03:16   
Selma.A.M
Ja sam poslije poroda krvarila 15 dana i prestalo....Sledeći mjesec sam odmah redovno dobila i trajalo 5 dana koliko je inače prije trudnoće trajalo,i kada sam otišla svojo doktorici rekla mi je da je to rijetkost ali se dešava da žena odmah mjesec dana nakon poroda dobije ....A da nezaboravim i ja sam  samo dojila

A ajde sad žene koje su se porodile i na CR i prirodno jeli se isto krvari (čisti) poslije poroda ili ??'
Drugarica se porodila prije par dana na CR i prvi dan nije nikako krvarila drugi dan ujutro skroz malo,kaže dovoljno za dnevni uložak i treći dan obilno i stalo nema više pa mi nije jasno jer sam ja nakon prirodnog obilno krvarila 15 dana i onda jedno 10 hodala sa dnevnim uloškom....A sada ću drugo na cr pa da znam user posted image

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 302
18.4.2011 8:46:17   
vila_7
Selma mislim da ne mora nista znaciti-svaka je zena drugacija nebitno koji porod-ja sam se prirodno porodila,radjena epiz. ali nisam uopce obilno krvarila nego jako malo ali zato 35 dana.

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 303
18.4.2011 8:49:08   
bebacha
jos 7 dana pa puni 10 mjeseci od poroda i jos nisam dobila mens.e sad bi stvarno trebalo.doktorica kaze da je sve ok al et mislim da je vrijemeuser posted image user posted image user posted image nesto se osjecam ko balonuser posted image user posted image

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 304
18.4.2011 12:09:36   
aida80
ja sam se porodila na carski... imala sam normalno krvarenje 15tak dana, a zatim se umanjilo i produzilo na jos 15tak dana... prvi menzes sam dobila nakon 8 mjeseci (jer dojim)... pozzz

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 305
19.4.2011 15:52:10   
Medi_87
Ma i ja sam se na carski porodila i dojim,ali sam opet dobila 43dan po porodu, nego prilikom prvog odnosa poslije malo sam i prokrvarila malo ali je bilo opet od cega li je to

(odgovor članu aida80)
Neposredna veza do poruke: 306
21.4.2011 9:46:28   
m.i.n.a.
Da vas pitam..juce sam dobila crvenkapicu i hajd sve  standardno..ali ovo ne da ide,isto na cesmi najveci mlaz..svakih dest minuta mjenjam i u tih deset min. mi uspije preci..ima krvi ali ima i onih kao grudvica...

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 307
24.4.2011 21:02:47   
ladyblue RR
ma sve je to ok. i meni je prvih nekoliko bilo obilno pa se poslije ustalilo.

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 308
27.4.2011 22:32:12   
lost
Evo nakon 10 mjeseci i 22 dana poslije poroda dođe i meni moja user posted image
Baš me izneneadi ja se već navikla bez menstruacije user posted image user posted image user posted image
Stomak me uopšte ne boli, i još uvijek je oskudna kako i prije user posted image user posted image user posted image

Don''t be sad because of people. They will all die!!

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 309
2.5.2011 20:04:24   
rose
kod mene nakon nakog smedjeg mrljanja u martu i aprilu jucve dodje prava...po nekoj logici bi bila treca al ja racunam da je prva...bebi je 5,5 mjeseci user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu lost)
Neposredna veza do poruke: 310
10.5.2011 21:59:41   
arnella
ako dojis normalno je da ne dobijes jos menzesuser posted image amalo se vala i domoris user posted image

Daris- moje najvece blago!

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 311
10.5.2011 22:00:18   
arnella
oups ..odmorisuser posted image

Daris- moje najvece blago!

(odgovor članu arnella)
Neposredna veza do poruke: 312
10.5.2011 22:24:21   
rose
IZVORNA PORUKA: arnella

ako dojis normalno je da ne dobijes jos menzesuser posted image amalo se vala i domoris user posted image

to bas i nije tacno...ovdje ima masa zena koje su dobile odmah nakon 40 dana a nastavile da doje bebe jos mjesecima user posted image

(odgovor članu arnella)
Neposredna veza do poruke: 313
11.5.2011 18:28:08   
motorcycles
Ja sam krvarila nakon poroda 17 dana,a 47 dana poslije poroda sam dobila menstruaciju,obilnija nego inace,ali nimalo bolna user posted image a prije sam "umirala" od bolova.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 314
11.5.2011 23:07:21   
Ben*
Ja vidim večeras, 48 dana od poroda da mi je došla user posted image , mogla je vala pričekati. Eh sad da vas pitam, ja dojim i 2-3 puta dnevno dohranjujem (po preporuci pedijatrice), hoće li mi nestati mlijeka ili mogu nastaviti normalno???

24.3.2011.
15.55; 3100, 53...

(odgovor članu motorcycles)
Neposredna veza do poruke: 315
11.5.2011 23:26:35   
vjestica
ben samo ti nastavi dojiti
beba može biti malo nervozna pred user posted image ači to brzo prođe

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Ben*)
Neposredna veza do poruke: 316
11.5.2011 23:55:36   
vila.vilica
ja svoju još čekam...nadam se da neće doći kad npr budem na moru i slično user posted image

Nakon regularnih 40 dana krvarenja plus jos par dana na to...pa onda dva dana pauze pojavila mi se solidna crvena fleka koja je upućivala na mecu no sve je zavrsilo na toj fleki koja se opet pojavila nakon 7 dana...evo vec 20tak dana nigdje ništa...

E baš je nepredvidiva...vala kad je ne bi bilo jos mjesecima meni ne bi smetala samo da m ise ne uhaka u planove user posted image user posted image user posted image

Snježnog dana stigla mi je pahuljica mala...
02.03.2011.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 317
12.5.2011 7:23:21   
vila_7
IZVORNA PORUKA: Ben*

Ja vidim večeras, 48 dana od poroda da mi je došla user posted image , mogla je vala pričekati. Eh sad da vas pitam, ja dojim i 2-3 puta dnevno dohranjujem (po preporuci pedijatrice), hoće li mi nestati mlijeka ili mogu nastaviti normalno???

neće ti nestati mlijeko od menstruacije,ali će ti se smanjiti količina mlijeka zbog dohrane.

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Ben*)
Neposredna veza do poruke: 318
12.5.2011 21:11:32   
rose
IZVORNA PORUKA: helena_7

neće ti nestati mlijeko od menstruacije,ali će ti se smanjiti količina mlijeka zbog dohrane.

ovo je tacno ali ako ne mozes drugacije nastavi odrzavati i tu manju kolicinu svog mlijeka, svaki gutljaj tvog mlijeka kojeg beba popije je plus...nama je sutra aBd u dobar cas punih 6 mjeseci...od prvog dana beba je na dojenju i dohrani...jos uvijek uspjevamo u tome user posted image  a cini mi se da sam pravu mecu dobila pocetkom ovog mjeseca...ona dva prethodna puta je bilo kao neko smedje mrljanje

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 319
12.5.2011 21:14:16   
bebacha
ja jos nisam dobila.10,5 mjesci poslije poroda.sva sam ko balon napuhanauser posted image user posted image a nisam truddna.valjdauser posted image user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 320
13.5.2011 8:42:53   
Ben*
rose kolko ti puta dohranjujes dnevno?ja 2 ili 3 puta, i to obavezno poslije podoja. Mi smo bili izbacili jednu sedmicu, ali na kontroli kod pedijatrice za tu sedmicu dobio samo 50-ak gr, pa ona preporuci da se opet vratimo, mada bih ja silno voljela da samo dojim.

ovo je tacno ali ako ne mozes drugacije nastavi odrzavati i tu manju kolicinu svog mlijeka, svaki gutljaj tvog mlijeka kojeg beba popije je plus...nama je sutra aBd u dobar cas punih 6 mjeseci...od prvog dana beba je na dojenju i dohrani...jos uvijek uspjevamo u tome user posted image  a cini mi se da sam pravu mecu dobila pocetkom ovog mjeseca...ona dva prethodna puta je bilo kao neko smedje mrljanje
[/quote]

< Poruku je uredio Ben* -- 13.5.2011 8:44:24 >

24.3.2011.
15.55; 3100, 53...

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 321
13.5.2011 8:59:50   
Lulu_08
Ja sam prvu menstruaciju dobila odmah nakon 2 mjeseca.

Dojila sam godinu dana ali sam imala redovne cikluse svakih 28 dana.

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Ben*)
Neposredna veza do poruke: 322
13.5.2011 14:12:19   
rose

rose kolko ti puta dohranjujes dnevno?ja 2 ili 3 puta, i to obavezno poslije podoja. Mi smo bili izbacili jednu sedmicu, ali na kontroli kod pedijatrice za tu sedmicu dobio samo 50-ak gr, pa ona preporuci da se opet vratimo, mada bih ja silno voljela da samo dojim.

ja se ne sjecam da sam ikad davala flasicu poslije podoja..ona kad zavrsi s dojenjem tad je sita...vec slijedece hranjenje bude flasica...dok sam bila kuci sa njom, dojila sam je na zahtjev i flasicu sam davala samo kad je nezadovoljna nakon dojenja...nekad 1 a nekad 3...a par dana smo dojile bez flasice...a sada kako radim i malo se mlijeko smanjilo, zamjenila sam citave obroke...pa doji oko pola 7 ujutro, oko 13,00 i oko 18,00...a izmedju popije oko 2-3 flasice...kad damo kasicu onda bude manje flasica 

(odgovor članu Ben*)
Neposredna veza do poruke: 323
14.5.2011 8:47:01   
motorcycles
Ben moja beba ima oko 2 mjeseca i dohranjujem je od prvog dana,jer su mi tako savjetovali jos u porodilistu,nekoliko dana je bila samo na adaptiranom jer mi je nestalo mlijeka,pa se ponovo vratilo,sad ga imam i previse.Tako da vjerujem da nije pravilo da ti se smanji mlijeko ako je dohranjujesuser posted image
Ja svoju i dalje dohranjujem,jer ne zeli da doji kad smo negdje vaniuser posted image ,a svoje mlijeko ne mogu ispumpati

Lea Chiara-19.03.2011. u 16:45h,teska 4100gr,duga 54cm :)

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 324
19.5.2011 8:25:47   
bebacha
ja jos nisam dobila,sad ce 11 mjesci.zadnji dana me bas stomak zaboli,muka mi jembas mi dode da povratim.mozel to biti znak da user posted image dolazi.da naglasim trudna nisam sigurnouser posted image user posted image

(odgovor članu motorcycles)
Neposredna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *