|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: prvi menzes poslije poroda
3.12.2010 9:00:00   
Husic10
Uffff nemogu vam opisati kako mi je drago sto postoji ova tema...user posted image user posted image user posted image
Nisam jos dobila, evo treci mjesec kako sam se porodila pa me panika uhvatila ali smirile ste me vidjeci da se to cesto desava ako dojis bebu ..user posted image

"Kad trazis mahane upotrebi ogledalo, a ne dvogled" ♥

“Gdje je stida, tu je i poštenja.” ♥

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 251
9.12.2010 22:52:15   
bebacha
ja jos nisam dobila,proslo je 5,5 mjeseci od poroda.prosli put sam dobila nakon 6,5.nadam se da cu uskorouser posted image user posted image

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Husic10)
Neposredna veza do poruke: 252
10.12.2010 11:56:20   
Emmy
Sa prvom bebicom dobila sa 8,5 mjeseci nakon poroda (prestala bebu nazalost dojiti sa 7,5 mjeseci)
Sa ovom malenom, 3,5 mjeseca joj je, jos nisam dobila, kaze mi dr. da ne bit trebala dobiti dokle god je iskljucivo dojim.  Kaze da cim se uvede dohrana, nivo prolaktina se smanjuje i postoji mogucnost da dobijem....

Mamina radost 20.12.2006.
Druga radost stigla 20.08.2010.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 253
10.12.2010 18:26:59   
tehna
pa da i se i ja javim na ovoj temi moja bebica ima 5,5 mjeseci i cim sam uvela hranu pored dojenja dobila sam i to prije neki dan a iskreno da kazem bila sam sretna sto ne dobijam mrzila sam te dane  i sad ponovo svaki mjesec pozzz

(odgovor članu Emmy)
Neposredna veza do poruke: 254
10.12.2010 21:39:25   
dzeni_nl
ja sad ne kontam kako vi to racunate?

meni je 3 mjeseca kako sam se porodila. krvarenje sam imala cijeli mjesec dana poslije poroda. sto znaci da vec 2 mjeseca nisam dobila. a i mi dojimo.

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

(odgovor članu Husic10)
Neposredna veza do poruke: 255
10.12.2010 22:03:40   
vjestica
IZVORNA PORUKA: dzeni_nl

ja sad ne kontam kako vi to racunate?

meni je 3 mjeseca kako sam se porodila. krvarenje sam imala cijeli mjesec dana poslije poroda. sto znaci da vec 2 mjeseca nisam dobila. a i mi dojimo.

to krvarenje nije menstruacija, a govorimo o prvoj menstruaciji nakon poroda, znači ne računa se to krvarenje
btw ja sam danas prvi put dpbila nakon poroda, isključivo dojimo, bebi 5 mjeseci

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 256
14.12.2010 15:11:17   
dubravka01
Drage moje da se i ja upišem i ovdje ;)
Prva user posted image stigla nakon dva mjeseca i dva dana (dojim bebu), na kotroli kod ginića bila sa dva i po mjeseca, tamo dole sve uredu, doktor kaze da mi je epiziotomija ispala super user posted image - ma šta god da to značilo?! - maternica očuvana,grlić nije puk'o user posted image
Ne znam kako vama prođe ovaj prvi pregled poslije poroda al ja se sva oznojila i poljubičastila, moj gin. mi kaže ništa se ne sikeraj tako je to s prvom bebom, bit će lakše s drugom, trećom a tek četvrta i peta beba sama ćeš već znati šta trebaš raditi user posted image user posted image

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 257
23.12.2010 22:20:44   
colito
da se i ja upisem ovdje,nadam se da sam na pravo mjestu user posted image
ja sam se prodila prije 2 mjesec i 9 dana (dojim bebaca)i dobila sam prije 7 dana bilo mi samo prvi dan malo 2,3 nekoliko kapi.okupala se .i ponove za dva dana imam sta i vidjet ponove procurilo, ali samo bilo jutros i nem nista citav dan,
a jucer isla na kontrolu,samo me pregledao ultraz.rekao da ima upale,dao mi da pijem tablete(a meni zao da sad pijem zbog bebija posto doji)i da uradim papa test,nije ginekoloski user posted image sad ni sama neznam sta da radim.

(odgovor članu dubravka01)
Neposredna veza do poruke: 258
16.1.2011 21:23:54   
malena27 RR
prenos postova:

IZVORNA PORUKA: Iman83

Pitance(dok je tema aktivnauser posted image )!
Poslije poroda još nisam dobila M, evo već 4 mjeseca. Pošto dojim, nešto je pretjerano i ne očekujem, al me brine što mi je Dr rekao da zbog kiretaže urađene odmah poslije poroda(posteljica bije htjela van) vjerovatno neću ubrzo niti dobiti i da će čak možda morati prvu M izazvati tabletama?
Ima li neko sličan slučaj? Mame koje su isto radile kiretažu, kad ste dobile prvu M?

IZVORNA PORUKA: vjestica

ne radi se kiretaža, nego manuelna eksploracija
i meni su radili, jer nije cijela posteljica izašla, isključivo dojila do 6 mjeseci (i dalje dojim uz početak dohrane), dobila nakon 5 mjeseci
ne znam što bi to bio razlog da ne dobiješ prvu menstruaciju nakon poroda prirodno, bez tableta user posted image
meni jedino zbog eksploracije nije dugo trajalo krvarnje nakon poroda, a što se tiče ovulacije i uspostavljanja menstrualnog ciklusa, tu jedino može smetati prolaktin, ali i pored isključivog dojenja sa noćnim podojima, ja sam dobila

Vještice, meni je moj ginekolog rekao da su mi radili kiretažu i da mi je zbog toga zid materice jako tanak, pa sumnja da ću prvu user posted image dobiti na prirodan način! E sad vidjećemo, ja čekam user posted image !

Da dodam, meni je krvarenje poslije poroda trajalo 50 danauser posted image

Sad se sjetih da mi je i dr koji me porodio poslije poroda rekao da su mi ''''morali'''' odraditi kiretau(potpuna anestezija), prilikom ega sam izgubila puno krvi i morala ak i krv primati, i pila antibiotike sedam dana poslije poroda. Tako da sam 100% uvjerena da se radi o kiretai!

E sad me samo zanima je li se jo neko s tim susretao i kad je dobio prvu user posted image poslije poroda?

IZVORNA PORUKA: vjestica

sad si me bacila u rebus user posted image
i ja sam bila pod optom anestezijom i primala antibiotike nakon toga, i rekli su mi da je eksploracija
a koliko se sjeam uila sam da se posteljica manuelno vadi, ak mislim da se ne smije kiretom raditi kod rastegnute materice nakon poroda (kiretom ja mislim se smije samo naknadno skidati posteljica, kad se materica vrati) opet kaem mislim, to je po mom sjeanj i sad si me ba zadeverala oko toga user posted image

Tako su meni oba Dr rekla i jedan i drugi. Prvi me porodio a drugi moj ginekolog mi ree isto na prvoj kontroli poslije poroda! Ako oni mene lage, onda i ja tebeuser posted image ! Sjeam se da mi je dr rekao prije anestezije da e mi raditi to manuelno ''''neto'''' a kad sam se probudila ree mi: ipak smo morali kiretau.
Kad sam otila na kontrolu nakon dva mjeseca kod svog ginekologa, kae on meni: Bogme su te dobro sastrugaliuser posted image , materica ti pravo tanka. Tu je spomenuo da e biti problema sa prvom user posted image ,a ak postoji mogunost(mada on sumnja,al eto postoji) sa sljedeom trudnoomuser posted image , tj zatrudnjivanjem!

E pa sad, ko e ga znati!

Moje user posted image jo nema, a haj ga sad i znaj ta su mi radili dok sam ja bila u zemlji udesauser posted image ...

< Poruku je uredio malena27 RR -- 16.1.2011 21:30:21 >

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu colito)
Neposredna veza do poruke: 259
16.1.2011 21:34:42   
Zoe
Stigla user posted image  nakon 8 mjeseci od porodauser posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 260
17.2.2011 22:28:42   
ladyblue RR
da se i ja prijavimuser posted image  3,5 mjeseca nakon poroda

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 261
18.2.2011 0:03:28   
Simran
Ja se nisam skoro porodila ali se sjećam ovoga jer sam poslije poroda krvarila 15 dana i prestalo....Sledeći mjesec sam odmah redovno dobila i trajalo 5 dana koliko je inače prije trudnoće trajalo,i kada sam otišla svojo doktorici rekla mi je da je to rijetkost ali se dešava da žena odmah mjesec dana nakon poroda dobije ....A da nezaboravim i ja sam  samo dojila

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 262
18.2.2011 0:08:46   
Lejla Ka
To je sve jako individualno, mada žene koje isključivo doje bebe imaju više šansi da pauziraju neko vrijeme. Ali nije garant.
Ja sam bila od sretnih, dobila sam gotovo tačno godinu od poroda, tj. nakon pune godine dojilačkog staža user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Simran)
Neposredna veza do poruke: 263
18.2.2011 0:17:06   
taurus
ako me sjećanje dobro služi poslije prvog porda sam dobila odmah slijedeći mjesec
a vidjećemo kako će sada biti

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 264
18.2.2011 11:24:53   
lejla80
Isključivo dojim i dobila sam 41. dan nakon poroda.....moglo je vala sačekati barem još malouser posted image

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 265
18.2.2011 15:29:50   
Nunu 08
Prvi menzes poslije poroda sam dobila nakon 40 dana.Iskljucivo sam dojila...

25.07.2008........na ovaj svijet stigao je moj djecak....

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 266
12.3.2011 1:29:14   
rose
evo i meni dolazi...skoro 4 mjeseca nakon poroda...

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Nunu 08)
Neposredna veza do poruke: 267
20.3.2011 23:14:13   
Aiša
Prvi put dobila 42. dan nakon poroda, a lohiji trajali 35 dana. Ciklusi su sada redovni i pored dojenja (isključivo dojenje punih 6 mjeseci), tako da nije garancija da neće biti user posted image .

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 268
21.3.2011 0:17:48   
rose
upd_ate: ne dodje...ne znam sta je ono bilo ili mi se mozda samo ucinilo user posted image user posted image

< Poruku je uredio rose -- 21.3.2011 0:18:03 >

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Aiša)
Neposredna veza do poruke: 269
21.3.2011 11:36:07   
mama_aBd
Eh da se i ja tuspasim (iako nisam sigurna da li je ovo kod mene user posted image ).

Ja sam se porodila prije 37 dana i krvarenje je trajalo svega 10-ak dana, onda nesto smedje itd. pa prestalo. Medjutim, preksinoc mi se pojavilo opet krvarenje ali identicno menstruaciji, ne lici mi na ono krvarenje nakon poroda. Nije obilno...sad sam se zbunila, je li se moglo desiti da sam dobila menstruaciju prije isteka 42 dana??? user posted image  Je li se nekome slicno desilo??

Kod ginekologa sam bila krajem februara, sve je bilo ok i trebam sad krajem marta ponovo na kontrolu.

Moja čupava djevojčicaušunjala se u moj život 12.02.2011. god. i otvorila mi je vrata jednog novog svijeta...Moja najveća ljubav!

(odgovor članu Aiša)
Neposredna veza do poruke: 270
21.3.2011 11:40:21   
sabinos
ja mislim da je moguce da je menstruacija i prije isteka 40 dana...svakako ces kod dr pa ce ti on sve reci

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu mama_aBd)
Neposredna veza do poruke: 271
21.3.2011 11:46:01   
mama_aBd
Hvala puno, dr. ce rijesiti misteriju;) A eto kontala sam da ne moze menstruacija dok ne prodje bar 42 dana...

Moja čupava djevojčicaušunjala se u moj život 12.02.2011. god. i otvorila mi je vrata jednog novog svijeta...Moja najveća ljubav!

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 272
21.3.2011 15:02:14   
Rimljankaa
Evo je stigla, 57. dan od poroda...

S obzirom da dojimo,nisam joj se nadala,a Boga mi ni obradovala...

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu mama_aBd)
Neposredna veza do poruke: 273
   [Obrisana poruka]
28.3.2011 19:14:32   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Rimljankaa)
  Neposredna veza do poruke: 274
28.3.2011 19:48:48   
HAHA
Iman83,blago tebi,meni juče bilo tačno 4 mjeseca od porođaja,a evo 4 put došlauser posted image .

Harun 27.11.2010. Hamza 23.08.2006.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *