Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Nadam se da će neka od prisutnih na forumu da mi da odgovor... će uskoro 1rođ. a još doji(mada više mljacka nego što kvalitetno doji) mlijeka ima ali u malim količinama čini mi se.Prošli mjesec sam prvi put dobila trajalo je oko 5dana onako umjereno ne preobilno,ali sad me čudi kako nisam dobila a inače mi je uvijek ciklus bio tačan. Može li biti da sad opet ne dobijem neko vrijeme ili je to razlog za uzbunu
da podignem temu ne znam odogovor na zalost valjda se nekonadje, ali ti ipak uradi test
Dora, ja sam mens. dobila poslije 8 mjeseci,dojila sam,bilo je u trajanju 3-4 dana,a poslije toga mi je kasnila naredni mjesec,vjerovatno treba vremena da se opet uredno ustpostavi ciklus,mislim da se ne trebas brinuti ali ti ako si zabrinuta uzmi test za svaki slucaj
< Poruku je uredio new mama -- 28.3.2011 23:29:15 >
po meni je razlog za uzbunu. ja sam dobila nakon 3,5 mjeseca i uredna je da ne može biti urednija.
mom malom sad ce 7 jos nisam dobila
ja dobila u 40nici.. dobijala poslije toga jos 4 puta, pored dojenja... prvo kasnjenje, 1 dan, uradila test-pozitivan.. MADA, ne mora da znaci.. narocito ako se laktacija smanjila ili nestala, moze doci do kratkog prekida.. trebalo bi da se ''unormali'' ili da uradis test :) sretno!
Idacha pa ti si ponovo trudna??? nisam znala ženo draga baš se iznenadih...Pa hmm čestitam draga da bude hajirli kao i prvo...Kako se držiš? Kako si podnijela vijest i kako tvoj organizam to podnosi s obzirom da si pretpostavljam bila i još si slomljena kao i ja od prethodnog poroda?
Jooj meni se čini ta opcija nemoguća jer nismo u plodnim danima i nikad nije "unutra"...ali ipak?!Sumnja uvijek postoji mada bi to za mene bilo čudo!
Ne znam šta da mislim?! Nakon nekih članaka koje sam pročitala sinoć na netu baš sam zbunjena...bilo mi je čudno što nisam dobila ali nisam toliko paničila čisto onako sam se pitala da li je to ok-s obzirom na dojenje i čuvanje mislila sam da nema razloga da sumnjam na trudnoću nego jednostavno da se organizam jednom "iščistio" i da sad možda ponovo neću dobiti neko vrijeme...ALI kad sam pročitala da je moguće zatrudniti s metodom "vadi van" sad se grozno osjećam i onih 99% sigurnosti da nisam sad je prešlo u 99% nesigurnosti
Ne znam šta da mislim?! Nakon nekih članaka koje sam pročitala sinoć na netu baš sam zbunjena...bilo mi je čudno što nisam dobila ali nisam toliko paničila čisto onako sam se pitala da li je to ok-s obzirom na dojenje i čuvanje mislila sam da nema razloga da sumnjam na trudnoću nego jednostavno da se organizam jednom "iščistio" i da sad možda ponovo neću dobiti neko vrijeme...ALI kad sam pročitala da je moguće zatrudniti s metodom "vadi van" sad se grozno osjećam i onih 99% sigurnosti da nisam sad je prešlo u 99% nesigurnosti
Možda zvuči čudno, al žene drage da je meni da dobijem, poludih višeeee.....
I ja isto Meni evo za par dana punih 10 mjeseci od poroda, ja sam luda žena Ima li još sličnih slučajeva? A trebala bih posjetiti i ginekologa samo sam jednom bila na pregledu dva mjeseca poslije poroda i nikad više Papa test i kolposkopiju nikad nisam radila a Dr mi bila rekla u januaru da radim Jesam ja nemarna Bože dragi
I ja isto Meni evo za par dana punih 10 mjeseci od poroda, ja sam luda žena Ima li još sličnih slučajeva? A trebala bih posjetiti i ginekologa samo sam jednom bila na pregledu dva mjeseca poslije poroda i nikad više Papa test i kolposkopiju nikad nisam radila a Dr mi bila rekla u januaru da radim Jesam ja nemarna Bože dragi
Ja sam dobila kada je bilo 9 mjeseci, i dojila je, tako da mislim da nije strašno što nisi još dobila, ali papa test mi morala otići uraditi zbog sebe, i preporučuje se radit bar jednom godišnje, neka ti ne bude mrsko.
Ja sam dobila kada je bilo 9 mjeseci, i dojila je, tako da mislim da nije strašno što nisi još dobila, ali papa test mi morala otići uraditi zbog sebe, i preporučuje se radit bar jednom godišnje, neka ti ne bude mrsko.
Ma sve ja to znam, i što je najsmješnije ja sam zdravstveni radnik ali nikako da se nakanim... Ulijenila sam se ja na porodiljskom skroz A i ja još dojim pa je vjerovatno to razlog zašto nema gospodične Nije da mi fali al osjećam da sam zbog toga često napeta i razdražljiva, ma ko će znat
Ma sve ja to znam, i što je najsmješnije ja sam zdravstveni radnik ali nikako da se nakanim... Ulijenila sam se ja na porodiljskom skroz A i ja još dojim pa je vjerovatno to razlog zašto nema gospodične Nije da mi fali al osjećam da sam zbog toga često napeta i razdražljiva, ma ko će znat
ja sam dobila kad je malom bilo 13 mjeseci i jedva sam docekala da se to desi jer sam se lose osjecala, zeljezo mi bilo poviseno
evo mene na ovoj temi ovako ja dojim malca njemu je 7, 5 mjeseci do 7 mj. sam pila pile koje se smiju uz dojenje i nisam dobila vjesticu, kad sam prestala pre 2 sedmice otprilike i dobila sam dva dana samo mali onaj smedjkasti iscjedak prvi i drugi dan i nista vise stomak me boli kao da cu procuriti vec danima a nista e sad je li ovo normalno ne znam :)))))
Ja sam dobila 43 dan po porodu, i evo cetvrti dan jos traje, nije puno, zapravo je oskudno ali jos ima Nego da vas upitam kad bi trebalo otici na pregled kod ginekologa poslije poroda da ja to na vrijeme
Ja sam dobila 43 dan po porodu, i evo cetvrti dan jos traje, nije puno, zapravo je oskudno ali jos ima Nego da vas upitam kad bi trebalo otici na pregled kod ginekologa poslije poroda da ja to na vrijeme
posle poroda neko pravilo prvi put od 6-8 sedmica treba otici kad je sve u redu , i naravno svakih 6 mjeseci na pregled.