|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trazim posao
11.4.2011 15:25:46   
emi7908
jao Hanady kad ovo pročitam sva se naježim i kosa mi se digne user posted image moj "probni" davno istekao... rečeno mi je daću biti prijavljena ali od toga ništa user posted image pa se onda spominjao neki minimalac na šta ja nisam pristala a čini mi se da je i gospodinu drago što to ne prihvatam a ovako mi se ne ide dalje.... ne znam sama šta da radimuser posted image teško je danas naći posao ali kontam vrijeme mi prolazi i sve mi se čini da od posla nema ništa... pa samu sebe nekad pitam koliko trebam još biti strpljiva a  i ne znam je li mi pametno dati otkaz pa sjediti kući???? a da budemo jasni nisam taj tip žene, do duše voljela bi privesti kraju fakultet ali to sam kontala uz posao jer imam tu mogćnost. sama ne znam više šta da radim ???user posted image user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 951
11.4.2011 15:35:39   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: emi7908

jao Hanady kad ovo pročitam sva se naježim i kosa mi se digne user posted image moj "probni" davno istekao... rečeno mi je daću biti prijavljena ali od toga ništa user posted image pa se onda spominjao neki minimalac na šta ja nisam pristala a čini mi se da je i gospodinu drago što to ne prihvatam a ovako mi se ne ide dalje.... ne znam sama šta da radimuser posted image teško je danas naći posao ali kontam vrijeme mi prolazi i sve mi se čini da od posla nema ništa... pa samu sebe nekad pitam koliko trebam još biti strpljiva a  i ne znam je li mi pametno dati otkaz pa sjediti kući???? a da budemo jasni nisam taj tip žene, do duše voljela bi privesti kraju fakultet ali to sam kontala uz posao jer imam tu mogćnost. sama ne znam više šta da radim ???user posted image user posted image user posted image user posted image  

po zakonu ako poslodavac nakon porbnoga rada ne kaže zaposleniku d anije zadovoljan njegovim radom onda znači da je prećutno zadovoljan i da ga želi kao zaposlenika...međutim u tom smilu trebao bi ponuditi ugovor o radu. ja znam da dosta raje radi na crno, sad nisma sigurna kakv i koji je tvoj sektor...ali svakako bi trebala imati ugovor. on tebi ne plaća ni doprinose ni socijalno a imaš plaću...on radi portuzakonit čin a vjeruj i ti.
Ja na tvom mjestu vjerovatno bih uradila isto, sjedila i čutila...šta raditi na današnjem vaktu kad s ebar redovna plaća ima...
ali opet nemoj sjediti skamenjena...
pokušaj aplicirati na još neka mjesta...otići na razgovor...možda negdje ima bolje za iste pare....

Teško je dati savjet sa ljudske strane kad si pravnik znaš...jer po zaokunu ja bih sjedila kući a sa ljudske strane kad sumiram sve šutila bih i trpilauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu emi7908)
Neposredna veza do poruke: 952
11.4.2011 15:51:52   
Dzenana_G
Ako neko vidi neki konkurs vezano za prehrambenu industriju neka javlja. MM ce izgleda ubrzo ostati bez posla user posted image

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

Neposredna veza do poruke: 953
11.4.2011 16:58:01   
N_N
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ja znam d anije lako s aprivatnicima...
ali isto tako znam ...ako imaš dobar ugovor sa ovakvim elemntima i kada napustiš nakon tri mjeseca jjer ti ne plaća kao drugima imaš osnovu da putem porezne uprave i inspekcije rada dođeš do svoga zarađenog novca navdenog u ugovoru.

E moja Hanady, od ovoga (u praksi), nažalost, nema ništa, vjeruj.....

I nogom u guzicu je korak naprijed!

Neposredna veza do poruke: 954
6.5.2011 15:43:35   
*pcelica*
Ja sam se danas u istom momentu obradovala ali i razocarala. Zvali me iz jedne firme u kojoj sam konkurisala prije nekih dva mjeseca (ja i zaboravila na njih). Ali nemam potrebno zvanje ali imam iskustva pa da im se javim slijedece sedmice pa cemo onda vidjeti hoce li od toga nesto biti (znam da nece ) user posted image Nisam razocarana toliko sa finansijske strane nego sam se ponadala da cu izaci iz ove kuce jer mi je dodijala ova monotonija user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 955
6.5.2011 18:13:27   
myb@by

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Ja sam se danas u istom momentu obradovala ali i razocarala. Zvali me iz jedne firme u kojoj sam konkurisala prije nekih dva mjeseca (ja i zaboravila na njih). Ali nemam potrebno zvanje ali imam iskustva pa da im se javim slijedece sedmice pa cemo onda vidjeti hoce li od toga nesto biti (znam da nece ) user posted image Nisam razocarana toliko sa finansijske strane nego sam se ponadala da cu izaci iz ove kuce jer mi je dodijala ova monotonija user posted image

Vazno je iskustvo, uvijek se mozes prekvalifikovati. Sigurna sam da cemo nas dvije aBd uskoro svako jutro ici zajedno na posao user posted image user posted image

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 956
6.5.2011 18:59:19   
*pcelica*
Ma ja ti ganjam u skroz drugoj firmi ali mi nije sigurno pa bih voljela da negdje radim dok nesto bolje ne ispadne nego da sjedim kod kuce

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

Neposredna veza do poruke: 957
10.5.2011 13:54:16   
lila25
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dejand)
Neposredna veza do poruke: 958
10.5.2011 16:48:58   
lila25
Danas je izasao poziv od FZZZ,
J A V N I P O Z I V
za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja mladih osoba bez radnog iskustva „400+“
koji se realizira posredstvom kantonalnih/županijskih službi za zapošljavanje.

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 959
10.5.2011 17:11:47   
ivanak
Ljudi moji, ne znam šta je bitno ili škola ili iskustvo. Svi poslodavci, bar u nas, prave se pametni i izmišljaju svakakve stvari pa kao treba i jedno i drugo.
Uh što me to nervira.
Evo npr. ja sam završila ekonomsku školu za tajnika. U školi gdje moj muž radi žena koja radi pošla je na bolovanje i zamjenila ju je cura koja je upravo završila pravni fakultet i naravno nema iskustva i ne želi raditi taj posao nego u sudu. E sad, ta cura koja mjenja ide ća, jer je na sudu našla posao, a moj muž bi mene preporučio ravnatelju, ali nemam fakultet. Još 3 ispita i gotova, ali to nikome ništa ne znači dok nema papira. Imam iskustva, mislim da sam i zaboravila šta treba raditi da prostite, jer sam na porodiljnom skoro pa dvije i pol godine. I ponata svega toga je da neće ništa od toga biti i ne nadam se. On će pitati, jer je u pitanju par mjeseci dok se prva žena ne vrati ( a ona nema fakultet ). Zalosno je najviše u svemu tome što za takvo radno mjesto-tajnice. Prednost u zapošljavanju imaju ljudi koji su završili pravni fakultet... e pa mislim stvarno. Nikakve veze jedno s drugim. Ali očito nekome u vladi tako po zakonu odgovara.
E sad, javila sam se na posao blagajnice u jednom poslovnom centru na par mjeseci ( zamjena ). Bila sam jučer na razgovoru, ne nadam se previše ni zato. To vam je sve mutno.

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 960
10.5.2011 23:06:23   
Hannan
IZVORNA PORUKA: lila25

Danas je izasao poziv od FZZZ,
J A V N I P O Z I V
za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja mladih osoba bez radnog iskustva „400+“
koji se realizira posredstvom kantonalnih/županijskih službi za zapošljavanje.

Eto koja sam ja sretnica, prije 15 dana napunila 30g...ali ipak cu sutra da zovem da vidim imam li sanse.

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 961
10.5.2011 23:17:11   
myb@by
Meni je najveci problem naci poslodavca. Nikako mi nije jasno kako firme ne zele pripravnika, kojeg finansira drzava, ili ja definitivno u pronalazenju posla nemam srece user posted image user posted image user posted image

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 962
11.5.2011 12:16:02   
lila25

IZVORNA PORUKA: myb@by

Meni je najveci problem naci poslodavca. Nikako mi nije jasno kako firme ne zele pripravnika, kojeg finansira drzava, ili ja definitivno u pronalazenju posla nemam srece user posted image user posted image user posted image

Isti je slucaj i samnom vec cetiri mjeseca trazim,raspitujem ali nema nista jos svi blijedo gledaju kakvi pripravnici ma katastrofa...user posted image user posted image

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 963
11.5.2011 13:48:01   
Dzenana_G
Ja sam se zposlila kao pripravnik, ali me ne placa drzava nego firma. Dobila sam 600 KM bruto plate. Znaci oko 300 Km cu dobiti platu. Uzas. Radit cu nocne smjene i radno vrijeme po 9 sati. Treba izdrzat godinu dana tako. I naravno nikog ne zanim sto imam bebu od godinu dana.

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 964
11.5.2011 15:30:40   
myb@by

IZVORNA PORUKA: lila25

Isti je slucaj i samnom vec cetiri mjeseca trazim,raspitujem ali nema nista jos svi blijedo gledaju kakvi pripravnici ma katastrofa...user posted image user posted image

Ja vec godinu dana pokusavam da se zaposlim, ali nista user posted image user posted image user posted image .
Dženana kako si uspjela naci mjesto, svaka ti cast user posted image user posted image user posted image . Koji si faks zavrsila, i budi sretna sto radis ipak je curica vec velika user posted image

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 965
11.5.2011 20:53:06   
la bomba
Zna li neko kako do honorarnog posla u sarajevu, ... ne na puno radno vrijeme???

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 966
11.5.2011 21:13:02   
rose
sto se tice pripravnika tu je najbolje naci firmu koja ce vas zaposliti i platiti parama s boroa...ako nadjete, firma konkurise prema birou kao polodavac i ako prodju onda potencijalni zaposlenik trazi zaposlenje kod te firme...mislim da tako nekako ide

http://www.bizon.ba/ekonomija/10107-u-sarajevu-kree-posao-za-sve.html

http://www.juszzks.com.ba/site/index.php?option=com_content&view=article&id=596&Itemid=87&lang=ba

http://www.juszzks.com.ba/site/index.php?option=com_content&view=article&id=593&Itemid=8&lang=ba

http://www.juszzks.com.ba/site/index.php?option=com_content&view=article&id=631%3Azajedno-do-zapoljavanja&catid=3%3Ablic-vijest&Itemid=19&lang=ba

mozda nekom bude korisno

a sto se tice honorarnih poslova...zavisi koje vjestine imas koje bi mogla naplatiti...to su uglavnom konsultantski ugovori (kad je u pitanju internacionalna organizacija)...prijavis se i stave te u bazu podataka pa ako nekome odgovara tvoj profil i imas vjestine koje im trebaju, kontaktiraju te

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu la bomba)
Neposredna veza do poruke: 967
11.5.2011 21:15:10   
rose
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Breskva

Upravo su me zvali sutra na razgovor za posao, ali iz nekih izvora saznajem da ne plaćaju radnike, po 2-3 mjeseca i na kraju sami radnici daju otkaz (tako nešto mi ne treba)...
Ja ne bi da budem pokusni kunić, i mislim razgovarati otvoreno-al ko meni garantuje da me neće izraditi kroz mjesec dana tog "probnog rada"...Dajte mi savjete gdje da obratim pozornost u ugovoru i sl., kako da postupim...nemam baš nikakvog iskustva stim

Ako ti ponudi Ugovor o porbnom rdau...
ni slučajno da se u njemu navodi više od 3 mjeseca...
dalje ugovor kao forma neka sadrži sljedeće obavezno:
1. dan počinjanja rada....
2. mjesto rada ( nemoj da nema mjesta pa te počne šetati od nemila do nedraga po toj firmi tipa ako je neka trgovina ti odeš u adminitraciju a on ti kaže idi malo u magacin broji sokove)
3. sistematizacija poslova...tamo gdje piše i ostalo po nalogu direktora neka stoji nakon toga u okviru radnoga mjesta na koje je zaposlenik primljen.
4. visina plaće obavezno da stoji u ugovoru...nemoj slučajno d apristaneš ja u ugovoru pišem minimalac a tebi ću pored dati...jer ti onda neće ništa dati
5. obavezno ali obavezno da ti piše do kada u mjesecu se isplaćuje plaća za prethodni mjesec...ako je to 15 najdalje taj je...

ja znam d anije lako s aprivatnicima...
ali isto tako znam ...ako imaš dobar ugovor sa ovakvim elemntima i kada napustiš nakon tri mjeseca jjer ti ne plaća kao drugima imaš osnovu da putem porezne uprave i inspekcije rada dođeš do svoga zarađenog novca navdenog u ugovoru. to može biti tegobno, može trajati ali ako ne pokušaš nikada nećeš znati jesi li možda porpustila neku dobru priliku za posao jer ruku na srce nisu ni svi privatnici isti i ima onih koji kod privatnika rade godinama i lijepo i zadovoljni su,

eto sretno :)

ovo su bas korisne napomene user posted image

Neposredna veza do poruke: 968
11.5.2011 21:16:34   
myb@by

IZVORNA PORUKA: rose

sto se tice pripravnika tu je najbolje naci firmu koja ce vas zaposliti i platiti parama s boroa...ako nadjete, firma konkurise prema birou kao polodavac i ako prodju onda potencijalni zaposlenik trazi zaposlenje kod te firme...mislim da tako nekako ide

http://www.juszzks.com.ba/site/index.php?option=com_content&view=article&id=596&Itemid=87&lang=ba

http://www.juszzks.com.ba/site/index.php?option=com_content&view=article&id=593&Itemid=8&lang=ba

http://www.juszzks.com.ba/site/index.php?option=com_content&view=article&id=631%3Azajedno-do-zapoljavanja&catid=3%3Ablic-vijest&Itemid=19&lang=ba

mozda nekom bude korisno

a sto se tice honorarnih poslova...zavisi koje vjestine imas koje bi mogla naplatiti...to su uglavnom konsultantski ugovori (kad je u pitanju internacionalna organizacija)...prijavis se i stave te u bazu podataka pa ako nekome odgovara tvoj profil i imas vjestine koje im trebaju, kontaktiraju te

Jako je tesko naci firmu, ja je nisam uspjela naci. Nema gdje nisam pokucala i kome mail poslala nisam. Ovo prelazi u ocaj user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 969
11.5.2011 21:20:09   
la bomba

Ima li nešto od kuće da se radi???

MIslim da bi ova informacija bila korisna svima mamama koje imaju male bebe, pa puno vremena provode kući. Ili griješim, možda se nekom ne radi user posted image
Al opet, sve je i do bebe, neke su manje ili više zahtjevne. Ja pored svoje mogu svasta da radim i fakat mi se radi. user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 970
11.5.2011 22:27:38   
milenium
Firma Laser d.o.o. sa sjedištem u Bihaću raspisuje natječaj za sljedeća radna mjesta:

1. PROJEKTANT NAMJEŠTAJA - 10 IZVRŠILACA

- Posjedovanje vozačke dozvole B kategorije

- Vrhunsko poznavanje AUTOCAD – 3D

- Školska sprema : SSS, VŠS, VS

- smjer : mašinski, građevinski, drvni smjer

2. MONTAŽERI NAMJEŠTAJA – 20 IZVRŠILACA

- Poznavanje rada na računalu : MS-office (word, excel, windows- XP minimalno )

- Školska sprema : KV, SSS, VŠS

- smjer : mašinski, drvni

3. LAKIRERI NAMJEŠTAJA – 15 IZVRŠILACA

4. RUKOVAOC MAŠINA – 12 IZVRŠILACA

5. PROGRAMERI – 10 IZVRŠILACA

- Školska sprema : VŠS, VS

- Poznavanje programskih jezika : JAVA, VISUAL BASIC.NET, C# , VISUAL BASIC 6 (VBA)

- POZNAVANJE SQL BAZA ( MYSQL, MSSQL, TOPSPEED DB)

6. KOMERCIJALISTA PRODAJE - NABAVE – 6 IZVRŠILACA

- školska sprema : SSS, VŠS, VS

- smjer : ekonomski

- poznavanje rada na računalu : MS-office (word, excel, windows- XP minimalno )

- poznavanje stranog jezika : engleski ili njemački

Mogućnost zasnivanja radnog odnosa odmah.

Svi zainteresirani za prijem u radni odnos svoje prijave mogu poslati direktno putem obrazca koji se nalazi na našoj web stranici : www.laser.ba

Konkurs za prijem radnika otvoren je tokom cijele 2011 godine.

EVO MOŽDA NEKOME POMOGNEuser posted image

(odgovor članu la bomba)
Neposredna veza do poruke: 971
11.5.2011 22:28:12   
rose
IZVORNA PORUKA: la bomba

Ima li nešto od kuće da se radi???

MIslim da bi ova informacija bila korisna svima mamama koje imaju male bebe, pa puno vremena provode kući. Ili griješim, možda se nekom ne radi user posted image
Al opet, sve je i do bebe, neke su manje ili više zahtjevne. Ja pored svoje mogu svasta da radim i fakat mi se radi. user posted image

pa imas prevodioce koji mogu prijevode tekstova raditi od kuce user posted image  a za ostalo ne znam..prije je bilo aktuelno prekucavanje seminarskih i diplomskih radova a sada kako su kompjuteri svima dostupni, vecina radi samostalno

(odgovor članu la bomba)
Neposredna veza do poruke: 972
11.5.2011 22:29:44   
rose

mozda nekom bude korisno

Jako je tesko naci firmu, ja je nisam uspjela naci. Nema gdje nisam pokucala i kome mail poslala nisam. Ovo prelazi u ocaj user posted image

tu ti je najbolje iskoristiti postojece poznanstvo i pitati poznanike da li bi te primili kao pripravnika o trosku zavoda za zaposljavanje...i tada im sugerisati da se prijave kao poslodavci

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 973
11.5.2011 22:34:39   
la bomba
IZVORNA PORUKA: milenium

5. PROGRAMERI – 10 IZVRŠILACA

- Školska sprema : VŠS, VS

- Poznavanje programskih jezika : JAVA, VISUAL BASIC.NET, C# , VISUAL BASIC 6 (VBA)

- POZNAVANJE SQL BAZA ( MYSQL, MSSQL, TOPSPEED DB)

6. KOMERCIJALISTA PRODAJE - NABAVE – 6 IZVRŠILACA

- školska sprema : SSS, VŠS, VS

- smjer : ekonomski

- poznavanje rada na računalu : MS-office (word, excel, windows- XP minimalno )

- poznavanje stranog jezika : engleski ili njemački

Ovo su jedini ženski poslovi, a ja se ne uklapam ni u jedan user posted image

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 974
11.5.2011 22:36:25   
milenium
LA BOMBA,ako znaš šivati baci se u taj posao.da barem ja znam,eee šta meni svašta treba.user posted image

(odgovor članu la bomba)
Neposredna veza do poruke: 975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *