|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  356 357 [358] 359 360   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
4.5.2011 12:20:07   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: palachinken

IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

Ja citirah sama sebe,pa evo da ispravim user posted image ,Palachinken uzmi sve to to je daba pa lako ti je vratiti to i kupiti drugo ako ti ne bude godilo....

I ja isto razmišljam user posted image
Sve me nesto bilo stid ispočetka, pa skontam i tim ljudima te stvari stoje i skupljaju prasinu, pa onda što da ne...

Ja sam rekla da će od mene sevapa zaraditi ako uzmu kada ja završim i sa ovim tipa hodalica,krevetić,2 auto-sjedalice,pa oni mali motorići,pa hlajine....Pa grehota je to baciti a ja hval Bogu rodim još ovo i stvarno ne planiram više na ovom "vaktu" dosta je dvoje...Ali eto samo da je zdravlja........

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 8926
4.5.2011 12:22:02   
Bebica11
btw Jelena opet mi je bila dr. Kandic, al jucer je bila fina, valjda kad je vidjela da me krv oblila i nije me napala sto sam doslauser posted image , valjda sam onaj prosli put naletila

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 8927
4.5.2011 12:25:13   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: Bebica11

Jutro zenice

evo da vam se i ja javim. Juce sam bila siznula skroz. Po obicaju lezala cio dan, gledala tv, bila na netu..i neka me neopisiva nervoza uzela,kontala sam da je od ovog vremena, otvorim malo prozor i smirim se. Dosla mi je i naj drugarica i tako smo caskale jedno 2 sata i ja krenula do wc-a kad KRV...puuuno krvi i mali ugrusak,ja mislila-gotovo. Drugarica mi spremi torbu za bolnicu, zovnem mm i na Jezero. IZ MENE LILO. Stignem gore,sreca nigdje zive duse i odmah na ultrazvuk i ZAMISLITE-SVE OK...srce bebe kuca,bebi je ok a s neke druge strane maternice krenulo krvarenje, ni dr nije znala sta da mi kaze. Rekla je-strpi se, nastavi terapiju i to je to. Stignem kuci,prestalo krvarenje,odnosno skroz se smanjilo...i evo lezim i dalje je sve mirno. Mm i drugarica i ja smo skontali po svim simptomima i svemu (nije bilo bolova,samo nervoza i krvarenje) da sam dobila menguuser posted image , druge nema...tako da sam vam ja taj special slucaj, ovo mi je druga menga u trudnoci

Joj mogu zamisliti kako ti je bilo,eli eto hvala Bogu da je bebi ok.....Meni je se to desiolo u prvoj trudnoći ali je bio hematom koji je pukao,ali sva sreća da je beba već bila povelika 12 nedelja pa je izgurala ga tako reći van iz materice,pa je i krvarenje otišlo negdje okolo a nije zahvatilo bebu jer da je nebi ovaj moj dječak meni sada sjedio u krilu user posted image  i mazio se....
Samo miruj,a kažu da ima slučajeva kada žene do 3-4 mjeseca trudnoće imaju nešto slično mengi,rijetko ali ima .....

Izvinjavam se zbog pravopisni grešaka u svim predhodnim postovima (unazad dva dana) tastatura mi guta slova,pa moram po njoh hlupati na svaku tipku,kao da orahe razbijam user posted image user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 8928
4.5.2011 12:28:31   
palachinken
bebica11 user posted image Nadam se da ce sve biti dobro od sad!

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 8929
4.5.2011 12:33:34   
Bebica11
Dobro sam sada hB,al sam se bila bas prepala. Dr kaze da nema hematoma jos hB ni nista slicno, samo da se vidi odakle ide i da se smirim,bice sve ok aBd

Neposredna veza do poruke: 8930
4.5.2011 12:37:55   
Lulu_08
IZVORNA PORUKA: Lady26

Djana ja te pratim na raznima temama i nikako da skontam, da povezem, jel ti se treba cestitati user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ako da, sve najljepse ti zelim od srca user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Hahaha...ma mila ni sama ne znam treba li, valjda treba? Hahaha... Ali sigurnija ću ipak biti kada PLUSIĆ bude veliki, a nadaaaaaaaam se da će biti uskoro....

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 8931
4.5.2011 12:39:15   
Lulu_08
Bebica11 mila uffff opasno zvuči, ništa horizontala i miruj, terapiju ne prekidaj i čuvaj se..ufff... user posted image user posted image

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 8932
4.5.2011 12:40:42   
Lady26
IZVORNA PORUKA: Djana

IZVORNA PORUKA: Lady26

Djana ja te pratim na raznima temama i nikako da skontam, da povezem, jel ti se treba cestitati user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ako da, sve najljepse ti zelim od srca user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Hahaha...ma mila ni sama ne znam treba li, valjda treba? Hahaha... Ali sigurnija ću ipak biti kada PLUSIĆ bude veliki, a nadaaaaaaaam se da će biti uskoro....

Da ti kazem, meni nije uopste bila jako vidljiva druga crtica ako ti to nesto znaci....jaaaakoooo blijeda....
Radila sam test 2 dana nakon kasnjenja...Nadam se da vam je user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 8933
4.5.2011 12:41:45   
Sonja
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

eeee jesam vas pozelilauser posted image
ko kad nemam neta u kuci pa se ne mogu ni javljati cesto..

bebica11 mogu misliti koliko si se prepala..ali moja mala je imala bas redovno mengu do 4 mj. trudnoce i nije ni znala da je trudna vec slucajno nesto isla u uzv i dok. joj kaze pa zeno ti trudna 4.mjesecuser posted image user posted image
eto ti zivi dokazuser posted image

meni mucnine jos traju i to sad su gore i gore..pocela sam puno i povracat po nekoliko puta na danuser posted image
bas me smori..jos i ovo vrijemeuser posted image

kako su mi ostale trudnjaceuser posted image
nemam kad da sve citam
jestel sve jos 2u1??

puno pozdrava

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 8934
4.5.2011 12:50:24   
Lulu_08
Lady vjeruj dosta evo čujem da su imale isto ili slično iskustvo, ali ja sam užasan skeptik, pogotovo jer je u prvoj trudnoći test na dan očekivane bio jako pozitivan (ali mislim da je tada rana ovulacija bila u pitanju a sada je baš malo kasnije bila).

Ja sam upravo išla u toalet u strahu, jer me uuuuužasno probada u stomaku, baš matericu osjetim kao iglicom da me neko bode Bože sačuvaj, baš sam sva kao na iglama hahahahaha....

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 8935
4.5.2011 12:59:31   
Sonja
djana nisam upratila bas najbolje ..ti si radila test ali je blijeda crtica bila jeluser posted image

i kod mene je isto bila blijeda crtica pa je onda i dok. potvrdio da sam trudna..jos je meni kasnila nekoliko dana a blijeda crta..pa mi se na uzv ispostavilo da je manja trudnoca

nadam se da je i kod tebe to to..
puno srece

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 8936
4.5.2011 13:09:02   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Djana

Lady vjeruj dosta evo čujem da su imale isto ili slično iskustvo, ali ja sam užasan skeptik, pogotovo jer je u prvoj trudnoći test na dan očekivane bio jako pozitivan (ali mislim da je tada rana ovulacija bila u pitanju a sada je baš malo kasnije bila).

Ja sam upravo išla u toalet u strahu, jer me uuuuužasno probada u stomaku, baš matericu osjetim kao iglicom da me neko bode Bože sačuvaj, baš sam sva kao na iglama hahahahaha....

I meni je bila blaga crtica,skroooz slabo vidljiva,cak sam i dobila i trajalo mi dan i pol(a inace 8 dana), pa sam isla dr i nije se nista vidjelo, vadila betu i tek za par dana se vidio mali mjehur, i evo sad je bebi ok..al i ja imam grceve non stop

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 8937
4.5.2011 13:32:50   
Hannica
Vidim da nam je i Djana stigla.Dobro dosla.user posted image
Ne brini zbog blijede crtice,ja mislim da je to to.I kod mene je u prvoj trudnoci bila blijeda ali ja nisam ni na trenutak sumnjala da to nije to.user posted image
Ja sam danas nikakva (kao i obicno).user posted image Hana me opet iznervirala,bas se curica trudi da mi pokvari svaki trenutak koji provedemo van stana.
Jedva cekam da krene pa da u miru mogu zavrsavat obaveze koje imam.user posted image
Ne mogu vise ni da se zalim,sama sebi idem na zivce.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 8938
4.5.2011 13:56:41   
Hannica
E zene,sad gledam ovaj lkalendartrudnoce na RR-u i pravo me zbuni.user posted image
Pise da je prvo tromjesecje od 1-18 sedmice.user posted image
Zar nije do 14???
Nekako mi nema smisla da prvo tromjesecje traje skoro pola trudnoce.user posted image user posted image
Moze li mi neko objasnit u cemu je problem?

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 8939
4.5.2011 14:00:34   
Selma.A.M
Hannice ja kako znam tromjesečja su :

Prvo : 1-13
Drugo: 14-26
Treće: 27-40

4+3 tjedna su kraj 1 mjeseca
8+5 tjedna su kraj 2 mjeseca
13+1 tjedna su kraj 3 mjeseca
17+4 tjedna su kraj 4 mjeseca
21+6 tjedna su kraj 5 mjeseca
26+2 tjedna su kraj 6 mjeseca
30+4 tjedna su kraj 7 mjeseca
35+0 tjedna su kraj 8 mjeseca
40+0 tjedna su kraj 9 mjeseca

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 8940
4.5.2011 14:00:40   
Lulu_08
Soja, Bebica11, Hannica hvala na djeljenju vaših iskustava.

Grčevi su fuuuuuuuuuuuj ne prestaju, čak su takvi da djeluju kao gasovi, hehehe.........

Tako bih voljela malo odmoriti koji dan, ali žao mi koristiti godišnji trebaće mi na ljeto aBd hihihi...

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 8941
4.5.2011 14:01:30   
Lulu_08
Selma A.M. i ja mislim da tako funkcionišu sedmice, mjeseci i tromjesečja ...

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 8942
4.5.2011 14:03:04   
palachinken
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M

Hannice ja kako znam tromjesečja su :

Prvo : 1-13
Drugo: 14-26
Treće: 27-40

4+3 tjedna su kraj 1 mjeseca
8+5 tjedna su kraj 2 mjeseca
13+1 tjedna su kraj 3 mjeseca
17+4 tjedna su kraj 4 mjeseca
21+6 tjedna su kraj 5 mjeseca
26+2 tjedna su kraj 6 mjeseca
35+0 tjedna su kraj 8 mjeseca
40+0 tjedna su kraj 9 mjeseca

Ja za 13 dana u osmom! Jao al leti!!!!!

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 8943
4.5.2011 14:04:24   
Skvo RR
hitno jelena,,,ili neko drugi ova torta sa 4 cokolade....jel ide vrhnje za slag ili samo slatko vrhnje....buni me malo gornji recept.

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

Neposredna veza do poruke: 8944
4.5.2011 14:04:57   
palachinken
Pa zar to nije isto?

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 8945
4.5.2011 14:05:41   
Lulu_08
I meni se čini isto?

Neposredna veza do poruke: 8946
4.5.2011 14:05:59   
Selma.A.M
Stani Palachinken gdje letiš sa ti mjesecima,a ja sve kao tebe pratim ali nikada te stići user posted image Ali ipak je 18 dana razlike jeli...Tebi jo 79 a meni 97 days to go !!!!!
Ja sutra ulazim u 7 mjesec user posted image  aBd

< Poruku je uredio Selma.A.M -- 4.5.2011 14:07:59 >

Neposredna veza do poruke: 8947
4.5.2011 14:06:26   
Skvo RR
pa malo sam se zbunila jer sam kupila dukatovo vrhnje za slag..a ima neko samo pise slatko vrhnje...a meni pise dukat vrhnje za slag...palachinken znas li ti'

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

Neposredna veza do poruke: 8948
4.5.2011 14:06:38   
Hannica
Selma i ja sam mislila da je tako (jos uvijek mislim),ali zbunjuje me ovaj aklendar na RR.Ne znam sta je pisac htio da kaze.
Ja za 6 dana ulazim u cetvrti mjesec.user posted image
Napokon.user posted image

Neposredna veza do poruke: 8949
4.5.2011 14:07:41   
palachinken
I u jednoj i u drugo varijanti ja stavljam hoplu (najmanje slatka)
user posted image

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 8950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  356 357 [358] 359 360   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  356 357 [358] 359 360   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *