Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
28.10.2008.,jedna ptičica:( 07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:) 'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.
Ja sam na taman koliko je minimum Ali po njima treba 300gr sedmično da se dobije od 28-40 sedmice buaahahahahahahha, valjam se od smijeha. Pa toliko dobijem od jednog dorucka na poslu
Kao drugo, u prvoj sam dobila 16kg, a inače sam sportske građe, malo više istaknute muskulature, pa mi ne treba baš višak. Međutim poslje par mjeseci dojenja sam dobila nekih 5-6 kg tako da imam višak koji nisam uspjela regulisati. Već sam na nultom pregledu kod doktorice rekla za to i za nizak šećer odnosno opterećenje šećera u prošloj trudnoći. Na to mi je rečeno da ću vjerovatno biti na nekoj dijeti kako bi se taj šećer regulisao a samim tim i kilaža u drugoj aBd trudnoći.
Stefanija ja sam kupila graco neka bas za djevojcice jer mi se svidjeo dezen i bacila pare mogu reci, vrlo brzo se raspala, pocela da skripe, teska za voziti, za nositi da ne pricam, glomazna kad se sklope i onda sam kupila chicco multiway i prezadovoljna sam, jesu i ona malo glomaznija kad se sklope, sklapaju se kao kisobran pa su duga, ali imaju mogucnost skidanja tockova prednjih veoma lako pa mogu stati u gepek. Sve zavis koliko ti je auto, gepek, po tome da se ravnjas, gdje zivis, je li ako si u zgradi imas lift i ostalo. Ja sam kupila sjedalicu od 0-13 koristili smo je do nekih 9kg Aninih i orerasla je. posle smo kupili onu od 9-25kg i sad tu koristimo.
eee stefania kod mene je bilo strašno puno, ali pola je pošlo nakon poroda, a ostatak digla u mjesec dana. tako da je vjerojatno to i nije bila neka teška masnoca.
ja sam ti iz dubrovnika tako da ti ne znam.
Enci hvala... je li one moraju tople da se sluze, jer kontam malo ranije ih napraviti dok ovaj zvrk spava. I moram li ih prelivati jogurtom i bijelim lukom , jer ja bas nisam ljubitelj "grijanja" mlijecnih proizvoda. Ja sam jednom koliko se sjecam jela pecene samo prelivene jogurtom. Je li moze tako . Ma meni po ovoj tabeli da bi bila na minimumu fali aman 5kg, a u prvoj trudnoci sam se udebljala 18kg, na porodu izgubila 10.
A jeste se raspisale i dok vas pročita ne znam šta napisati.... Eh hvala na čestitkama za 27 nedelju, daleko smo dogurali Sweet javljaj nam se nakon pregleda obavezno,a to za 2 jabuke i hurmašicu Djana iskrene čestitke,samo još da dr potvrdi jeli? Ajde da bude sa srećom.......... Stefani chicco zakon(bar meni ) super su ona što imaju dodatak za zaštitu od kiše i vreću za zime,a mislim da možeš naći i sa dodatkom auto-sjedalice mislim da ispadne malo povoljinije..... Ostale ženice stvarno ne znam šta ste pisale,zaboravila sam dok sam pročitala
Ova nasa multiway imaju i navlaku za kisu i navlaku za zimu i ja sam prezadovoljna, meni su cak ljepsa bila litly way ali ih tada nije bilo, a meni bi nesto bilo da nisam taj dan kupila . I ja sad kazem chicco zakon.
Selma imas li ti kakav savjet za mantije, evo ja potkuvala jufke
Enci hvala... je li one moraju tople da se sluze, jer kontam malo ranije ih napraviti dok ovaj zvrk spava. I moram li ih prelivati jogurtom i bijelim lukom , jer ja bas nisam ljubitelj "grijanja" mlijecnih proizvoda. Ja sam jednom koliko se sjecam jela pecene samo prelivene jogurtom. Je li moze tako . Ma meni po ovoj tabeli da bi bila na minimumu fali aman 5kg, a u prvoj trudnoci sam se udebljala 18kg, na porodu izgubila 10.
Ja ih nikako nisam preljevala jogurtom već kao klasični burek sa malo vode i soli po potrebi ako ti ne bi bila slana.Mm uopšte ne voli bijeli luk pa zato nisam a tvoj izbor čime ćeš ih preliti.Možda je bolje da ih preliješ samo sa vodom ako bi ih morala podgrijavati.
E super enci, jer nekako ruzno je reci ali gadi mi se na grijane mlijecne proizvode, a ovako ja bih napravila malene zalogajcice pa posle mogu preliti jogurtom samim i odmah jesti ili vec dopijati jogurt . Ovaj bijeli luk mi nikako ne ide nesto. Potkuvala jufke neka ih nek odstoje pa pravim posle, nisam znala da se ovo pravi kao klasicni burek, ja sam imala osjecaj da je drugacije nesto unutra, kad ono samo mljeveno meso i zacini
Joj meni baš dever s tim kolicima. Prvo, veci dio vremena za ta velika kolica ce biti zima, pa se necemo bas vozati po polju, pa mi neće trebati aman zaman. Drugo, ja na četvrtom bez lifta, ako pozelim sama s djetetom dok muž radi, ima da skapam: beba, torba, kolica. Kontam kupiti kengura samo da imam gdje s bebom dok su mi kolica u ruci, a umjesto torbe ruksak na leđa. Treće, ima prijateljica neka kolica, neka marka nikad čula za njih. Trebam baš da vidim kakva su i koliko teška pa onda u kupovinu. Šta je meni zapelo za oko: Brevi Grillo, ona su u Bimacu 267KM, težina 5,9kg i Graco Mirage+ 207KM, ona su 7.1kg. (skomr mi prepisivati ostale podatke)
E super enci, jer nekako ruzno je reci ali gadi mi se na grijane mlijecne proizvode, a ovako ja bih napravila malene zalogajcice pa posle mogu preliti jogurtom samim i odmah jesti ili vec dopijati jogurt . Ovaj bijeli luk mi nikako ne ide nesto. Potkuvala jufke neka ih nek odstoje pa pravim posle, nisam znala da se ovo pravi kao klasicni burek, ja sam imala osjecaj da je drugacije nesto unutra, kad ono samo mljeveno meso i zacini
Hvala jos jednom
Nema na čemu,ja taman htjela napisati da ih možeš i poslije posuti zavisno od toga šta ti budu gosti htjeli.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Te baby sky ima moja prijateljica i izgled im je slican ovim graco a ona kaze da je prezadovoljna, da li je turska ili kineska marka ne znam, ali ona dijete od dvije i po godine jos voza u njima. jesu malo glomazna kad se skupe.
ziki hvala puno mila, pusa za nemirka senior a juniora pomilki od mene!
palachinken, koliko se sjećam Bingo ih ima u prodaji, ili bar je imao prije Chippolina. Što se kvaliteta tiče ne znam, ali marka i nije baš dobra referenca za kvalitet. Negdje sam pisala ranije, kod mene je bio Chicco 3 u 1 debelo plaćen a točak u drugoj godini otpao. Popravljen jeste ali eto nešto mi baš to nije OK. (jeste da smo maratone prešle šetajući i po plaži itd hahah..)
Ma kontam ja njih uzeti, kad su već džaba pa isprobati, uvijek se može kupiti novo ako ova ne budu odgovarala. Ima njih i Bimaco (kod nas je to Kidi OZ radnja), ali nigdje im ne mogu naci www stranicu
Joj ja ih nešto nisam dugo pravila,nekako mi lakše napraviti burek Usvakom slučaju klasične sam pravila (nekada davno ) Podkuham jufke ,pa da nadođu,luk malo propržim 4-5 minuta,pa onda dodam meso i začine i propržim,ostavim da se hladi.... Tijesto podijelim na kuglice,razvaljam ih malo valjkom,premažem maslacem,pa opet kuglicu,pa razvaljam pa premažem...Onda to rasiječem na kvadrate obično ih bude dvadeset_ak,pa onda poredam meso na njih,podmažem tepsiju,kvadratiće presavijam unutra i redam,kada sve ih poredam u tepsiju premažem ih masalcem i pečem ... I obično ih jedemo uz jogurt ili kajmak,tj posebno u zdjelicu iznesem pa svako sebi umače ................
< Poruku je uredio Selma.A.M -- 4.5.2011 11:47:18 >
evo da vam se i ja javim. Juce sam bila siznula skroz. Po obicaju lezala cio dan, gledala tv, bila na netu..i neka me neopisiva nervoza uzela,kontala sam da je od ovog vremena, otvorim malo prozor i smirim se. Dosla mi je i naj drugarica i tako smo caskale jedno 2 sata i ja krenula do wc-a kad KRV...puuuno krvi i mali ugrusak,ja mislila-gotovo. Drugarica mi spremi torbu za bolnicu, zovnem mm i na Jezero. IZ MENE LILO. Stignem gore,sreca nigdje zive duse i odmah na ultrazvuk i ZAMISLITE-SVE OK...srce bebe kuca,bebi je ok a s neke druge strane maternice krenulo krvarenje, ni dr nije znala sta da mi kaze. Rekla je-strpi se, nastavi terapiju i to je to. Stignem kuci,prestalo krvarenje,odnosno skroz se smanjilo...i evo lezim i dalje je sve mirno. Mm i drugarica i ja smo skontali po svim simptomima i svemu (nije bilo bolova,samo nervoza i krvarenje) da sam dobila mengu , druge nema...tako da sam vam ja taj special slucaj, ovo mi je druga menga u trudnoci