|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  354 355 [356] 357 358   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
4.5.2011 9:24:37   
Skvo RR
Evo..sada cu ga prepisati..samo jedno pitanje drzala si se recepta totalno? Kazes da ti je super ispao..pa da pitam...I da u kolikom si kalupu pravila?

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 8876
4.5.2011 9:27:59   
Anoniman
Ja sam pravila cetvrtastu tortu, ona cetvrtasta tepsija(kao pravougaonik), sad tacno ne znam kolika je, mogu izmjeriti, pa sam ja koru povecala za jedno jaje, 50grama cokolade itd, znaci za jednu trecinu, onda sam skontala da ce mi mozda biti manje fila pa sam u fil samo povecala po malo cokoladu i dodala jos 200ml vrhnja.

(odgovor članu Skvo RR)
  Neposredna veza do poruke: 8877
4.5.2011 9:28:40   
stefania
dobro jutro zenice...

honey se porodila..pa cestitam nisam prije vidjelauser posted image ...

mi okrecili kucu za prvi maj, spali s nogu to jest mm a ja sam samo hodala okolo kupila smece i naredjivala...al, vala i to umori...slijedece sedmice se mi doci zene da ociste kako Bog zapovijeda jer ja s ovim stomom ne mogu, stalno me nesto boli...vise ni ne znam jel tako treba...kupila sam vecinu stvari za bolnicu i narucila od seke odjecu za bebu pa ocekujem isporuku iz H&M-a nekad slijedece sedmice..uh jedva cekam :))..do sada smo kupili samo dvoje carapica mm i ja jedne on izabrao druge ja i na kraju ispadose jedne crvene druge ljubicasteuser posted image nije bas za djecaka al haj slatke su...
ko jepitao za trenerku vise ne znam ali ja se zaklinjem u h&m trudnicku trenerku, donji dio ima ono za stomak a gornji je obicna dukserica ali ima kad zakopcam isto fino prostora za stomak..ma milina jedna a nije ni bila skupa sve skupa mozda 40km..eh da a uzela sa i jednu crnu donji dio ali nekako fin pamuk pa izgleda ko neke ljetne pantole, isto trudnicka ali se ja furam da ne izgleda ko trenerka pa je nosim svuda gjde god idem...kostala me 9 eura...bila u njoj neki dan na pregledu...ako koja naidje na to neka slobodno uzme, urahatice se sigurno...a kad smo vec kod toga joj jest me nasmijala jedna trudnica gore na jezeru..cekamo mi sve na UZ, dolazi cura, lijepa, nasminkana, ma sva sredjena..a dole od muza trenerka i tene neke duboke al ih je kraljica potpetila i pici tako, boli je briga..joj jest mi bila slatka, skroz sam je razumjela ali mi bilo bezze da joj pridjem i nesto kazem :)

eh eto kad sam vec napisala referat da dodam i sta je bilo na pregledu..bebi je opet za sedmicu veci..glava mu u 35 sedmici..uh valja to rodit aBd...ali nije mi rekao ni koliko je tezak ni nista samo da je sve ok...cak mi nije dao ni da ga vidim nego je lijepo sve muzu pokazivao, vidi ovo, vidi ono, a mene ko hebe...al haj fino i to, nek je samo sve ok...

uh sto sam dosadna, ubi me ova kisa, odoh pisati rad jos malo mi je ostalo
kako ste mi viuser posted image

svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujemo

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 8878
4.5.2011 9:34:02   
Skvo RR
Oki,,,a kao se vadi iz cetvrtaste...moze li se fino rezati? I jos 1. koju si cokoladu koristila za biskvit i 2. jesi li vrhnje za slag koristila i moze li puter ili ipak margarin bojim se radi tog rezanja...i necu vise nista pitati...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 8879
4.5.2011 9:34:29   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Selma cestitam na ulasku u 27. nedjelju user posted image
Sweet srecno danas na pregledu, a i sutra user posted image

Hvalauser posted image Evo upravo treba da krenem, dr. je blizu pa aBd ddojem uskoro sa lijepim izvjestajemuser posted image Mene opet presjeklo, ali opet nije potpuni proljev i opet je malo svjetlije stolica, rjedja.....fakat sam se prepala da nije krenulouser posted image Al mm kaze da je moguce od dvije jabuke sinoc pa na njih hurmašicauser posted image Danas smo i mi usli u 36. sedmicu ali ticker se nije pomjerio na deveti mjesec tako da smo izgleda jos u osmom a bila sma ubjedjena da danas ulazim u 9.user posted image Ali kako mi je termin 7. juna onda 7. maja bi definitivno aBd trebala biti u 9.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 8880
4.5.2011 9:34:54   
enči80

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Sta ti je enci ovo...meni nesto ne moze da se otvori slika.

Sorry,evo ponovo user posted image
http://www.bimaco.net/brand.aspx?b=GRACO

Ove ljuljačke,da li je neka imala i kako je zadovoljna njima?

Jutro i od nas,jutros sam se probudila sva mokra koliko se već znojim a kako li će biti u junu ili juluuser posted image

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 8881
4.5.2011 9:36:52   
enči80

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Selma mm sam mazala sa nutelom, a meni sa takovo eurocremom i plazmom, jos koji ostao, sad cu ih nafilovati i u frizider, pa samo ujutru ispohovati.

Enci ako je graco ljuljaska na baterije...ja sam vec pisala da se meni bas, bas isplatila, ova nasa je bila prosle godien u februaru oko 300km i dan danas je koristimo.
ps. ni ja ne vidim sliku, pa nagadjam user posted image

To je to,da džaba ne kupujem ako se ne isplati.

'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 8882
4.5.2011 9:36:53   
Lulu_08
Ćao ženice.. Da samo znate kako isčekujem trenutak kada ću i ja opušteno moći reći da sam u očekivanju bebe ihihi.

Od toga me dijeli bar još jedan dobro vidljiv pozitivan testić, pa onda za par sedmica ginekološki pregled.

Za sada, sam sretna što vještica nije došla u protekla 3-4 dana, i što sam imala bar 2 blijede pozitivne reakcije na testiću.

Veliki zagrljaj od mene user posted image

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 8883
4.5.2011 9:38:30   
Skvo RR
Imala sam i imam jos GRACo ljuljacku...eto kada sumiram pocetno odusevljenje okej je...ali nije sada bas nesto....

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 8884
4.5.2011 9:41:07   
enči80

IZVORNA PORUKA: Djana

Ćao ženice.. Da samo znate kako isčekujem trenutak kada ću i ja opušteno moći reći da sam u očekivanju bebe ihihi.

Od toga me dijeli bar još jedan dobro vidljiv pozitivan testić, pa onda za par sedmica ginekološki pregled.

Za sada, sam sretna što vještica nije došla u protekla 3-4 dana, i što sam imala bar 2 blijede pozitivne reakcije na testiću.

Veliki zagrljaj od mene user posted image

Dobro nam došla!
Meni kada je utvrđena trudnoća na uz,to isto jutro radila kućni test i bio negativan tako da ako kod tebe ima imalo roze linije onda je to to.Čestitam!

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 8885
4.5.2011 9:45:41   
Anoniman
Skvo ja sam stavljala papir za pecenje u tepsiju, nekako ja vise volim cetvrtaste torte lakse su mi za rezanje. Ja sve su svojoj glavi kad pise margarin prevedem na puter automatski, tako da sam ja puter stavljala user posted image , a cokolade ja uzela neke mercatorove za kuhanje, a gore sam stavljala milku mlijecnu i milku bijelu. Sto se tice rezanja pravo crvsta bude, toliko da mozes umociti rst a on ostane suv user posted image . Ako ima jos pitanja slobodno, a torta je extra. Ja sam koristila marschapone, ali mi palachinken rece da moze dukatov sirni namaz umjesto njega, jer u prvi mah nisam mogla naci marschapone, posle ga nadjoh u mercatoru.

(odgovor članu enči80)
  Neposredna veza do poruke: 8886
4.5.2011 9:47:07   
enči80

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Imala sam i imam jos GRACo ljuljacku...eto kada sumiram pocetno odusevljenje okej je...ali nije sada bas nesto....

Možda je opet i do djeteta neko hoće a neko ne.Možda mi je bolja solucija da uzmem jednu pa da vidim da li im se sviđa.

Skvo imaš i ovaj recept ,dosta je sličan tom koji je Jelena pravila samo što ide vrhnje za kuhanje:
http://www.coolinarika.com/recept/kraljica-cokolade/

Od danas sam svečano u 24.sedmiciuser posted image user posted image user posted image ...još samo malo

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 8887
4.5.2011 9:49:44   
Anoniman
Enci mi imamo ovu zelenu...loving hug gustav, meni je bila spas stvarno jer moje dijete je htjelo samo na ruke, kako smo je poceli u nju stavljati odmorili, ali i ako je kupis moj savjet ti je da ih od malena navikavas na njih. Meni je super zato sto dijete mozes ostaviti u njoj bez straha da ce pasti, bez straha da ce gdje otpuzati, dirati sto ne treba itd user posted image . Ja sam znala Ani sa tri mjeseca upaliti Tractor Toma i staviti je u ljuljasku i cijelu kucu raspremim ona mirna, a cim ljuljaska stane, uspore baterije vriska user posted image . isto tako mozda bolje da ne kupujes dvije vec neizmjenicno ih stavljas...prvo ne znam koliko prostora imas u stanu, jer kod nas je veliki prostor, ali ona zauzme i mjesta, onda posle ce ti trebati i igraona, koja se takodje meni isplatila, pa hranilica, pa more nekih džidža.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 8888
4.5.2011 9:50:19   
stefania
Djana cestitam, ne bih da te furam ali koliko sam ja upoznata ako imas linijice na testu pozitivne nema veze koliko su blijede to bi ti trebalo biti to...zelim ti puno srece user posted image

zene, haj molim vas neka me neka posavjetuje kakva kolica da uzmem, znam da ima tema i o tome sve sam pregledala i na temi i po internetu ali samo se zbunjujem i glupa sam nista ne kontam..da li s tom nosiljkom,sjedalicom sta li je..uglavnom trebaju mi kolica za novorodjence jer cu aBd na ljeto roditi pa ce mi trebati kolica sto prije da mozem aBd u skitnju...ja vise ne znam traumiraju me ovi izbori, marke firmi i cijeneuser posted image ..nije mi puno bitno jel puno ili malo para izvalicemo se ako bude trbalo al da mi je znati sta se isplati..hvalauser posted image

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 8889
4.5.2011 9:51:44   
Lulu_08
enči80 WOW ne mogu da vjerujem, prvi put čujem da je UZ potvrdio trudnoću a nakon toga test se pokazao negativan. Daješ mi nadu hihihihi...

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 8890
4.5.2011 9:54:40   
Skvo RR
Djana cestitam..user posted image

Jelena...thx...sada cekam uminu tetu i odoh po namirnice...user posted image

Sada mi MM javio urinolukture mi sterilne..
Ide li koja od vas ove sedmice kod Nikulina...trebala bi i ja ici.

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 8891
4.5.2011 9:54:50   
enči80

IZVORNA PORUKA: Djana

enči80 WOW ne mogu da vjerujem, prvi put čujem da je UZ potvrdio trudnoću a nakon toga test se pokazao negativan. Daješ mi nadu hihihihi...

user posted image

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 8892
4.5.2011 9:59:14   
mea29
Dan user posted image ...nije me bilo par dana, odmarala sam sa mm, bas mi je bilo divno, iako nismo nigdje isli, bas smo uzivali u zajednickom vremenu, tako da mi je jutros bilo bas tesko ici na posao user posted image malo sam skicnula sta ste pisale,bile ste bas aktivne, posebno u vecernjim satima...ovi kucni momenti pogubno uticu na moju tezinu, stalno izmisljam sta jesti,a i mm mi ugadja, tako da je sreca sto su neradni dani zavrsili jer je primjetan nagli rast tezine user posted image

Ovo nam je 15-ta sedmica, super se osjecam, kuc kuc, samo malo kiseline i povecani apetiti ali da se izdrzati...sinoc sam iskopala jednu tabelicu koju sam nekada davno otkrila, ukucas podatke sa pocetka trudnoce i izbaci ti koliko se trebas na svoju pocetnu kilazu udebljati, minimalno, maksimalno i normalno i to po sedmicama...i po tablici jos sam u granicama...

Sto se tice kupovine, meni je jos rano za bebu, ali pocela sam polako praviti spiskove i gledati gdje sta ima. Sto se mene tice, ja jos stanem u svoje trenerke, a u fisu sam kupila nesto kao salvare, u tome mi je najudobnije...malo me zatezu suknje, one za posao pa moram traziti neke sa onim pojasom, nasla sam ves (citaj velike gace) koje sam trazila...bas sam bila sretna, znaci pamucne, kao sorc u gore su do grudi, divno za ispod ljetnje haljine a da stomo ne lahori user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio mea29 -- 4.5.2011 10:01:32 >

Sunce mamino 24.10.2011.g

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 8893
4.5.2011 10:00:19   
Skvo RR
Hajde mea daj nam tu tabelicu....? Ne budi skrtica. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 8894
4.5.2011 10:05:59   
sanela.asja

Cestitam i ja kad sam radila test bile su dvije bljede ma jedva se i to uocavalo kaze meni muz ja ovdje nista ne vidim user posted image user posted image a ja skacem od srece vazno je da vidim jauser posted image user posted image i et sad sam 5-ti mjesec...
Jutro ostale user posted image vidim uveliko kuhate gladnice jedne ja hocu kupusnjacu da pavim pa bujrum user posted image user posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 8895
4.5.2011 10:07:11   
mea29
evo tabelica...promijenite u kg i cm i ukucajte tezinu prije trudnoce user posted image

http://www.indiacurry.com/women/pregcalc.htm

Sunce mamino 24.10.2011.g

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 8896
4.5.2011 10:11:59   
Anoniman
Zna li neko recept za mantije ili vec kako se zovu, ono mljeveno meso umotano u tjesto. Ja sam to jela par puta, a nikad nisam pravila pa bih probala.

(odgovor članu mea29)
  Neposredna veza do poruke: 8897
4.5.2011 10:14:29   
ivanak
jutro ženice.
ja sam i u jednoj i drugoj trudnoći pošla u rađaonu sa 74 kg... možete misliti sa 50-53kg pa na toliko... pošlo u stomak i guze.
baš me zanima ta tablica, vjerojatno ću biti izvan prosjeka, ali nek je imam.

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 8898
4.5.2011 10:17:49   
Anoniman
Ja po ovoj tablici imam gotovo 5kg manje nego sto bih trebala u ovoj nedjelji.

(odgovor članu ivanak)
  Neposredna veza do poruke: 8899
4.5.2011 10:22:57   
stefania
jao ivanak, malo mi je lakse kad vidim da ima jos takvih kao ja user posted image kod mene je i gore..ja startala s 56kg sad 34 sedmica a ja na 73kguser posted image user posted image ..al hajd furam se da ce sve spasti ..valjda user posted image

btw moze li mi neko odgovoriti na pitanje o kolicima sto sam gore pitala ?

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 8900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  354 355 [356] 357 358   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  354 355 [356] 357 358   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *