Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.4.2011 20:03:46
palachinken
A ja neki dan pričam kako sam poželjela domaću pitu, onako srolanu u krug, pa još u špretu na drva ispečenu ( po mogućnosti onaj bijeli, seljački "špore" ) pa da ja pred sebe tepsiju i do lakova se umastim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.4.2011 20:08:05
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: palachinken
A ja neki dan pričam kako sam poželjela domaću pitu, onako srolanu u krug, pa još u špretu na drva ispečenu ( po mogućnosti onaj bijeli, seljački "špore" ) pa da ja pred sebe tepsiju i do lakova se umastim
[/quote
Eh ja sam poželila pogaču iz šporeta na drva ali onako kako su meni nekada pravili ali nije ista niti može biti,jer mi je ostala u sjećanje kao nadnaravna
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.4.2011 20:09:59
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: malena27 RR
ja mislim da bi mene moj hasim ostavio 200 puta kad bi vidio ovu selminu pitu selma hos' se udat za mog covu? necu se ja ljutiti?
Eh hvala na ponudi ali sumnjam da bi me ovaj moj dao -dobra sam dok kuham ........... Ajde šta ste radile danas vi ? Palachinken,jesi skoro pravila kakve nove kolačiće ?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.4.2011 20:15:20
malena27 RR
e jesi neka pa da se udruzimo u jednu porodicu? povedi i muza
ja kasno ustala, doruckovala, popila kafu, malo poradila kucu i izasla do carsije, da se vidim s bratom pa kod staraca isla, godisnjica im braka, pa im odnijela poklone.....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.4.2011 20:17:41
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: malena27 RR
ejesi neka pa da se udruzimo u jednu porodicu? povedi i muza
ja kasno ustala, doruckovala, popila kafu, malo poradila kucu i izasla do carsije, da se vidim s bratom pa kod staraca isla, godisnjica im braka, pa im odnijela poklone.....
Evo da ne bude da sam vas samo kuhanjem zavela znam ja i namignuti koji put
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.4.2011 20:20:02
Anoniman
Al ste se raspisale i raskuhale . sto se tice pita ja obozavam krompirusu, moze proci po nekad i burek, a ostale ne volim. Ja danas jednom jela i sve gledam ove slike sa foto kuhanja bi li mi sta pranulo da pojedem, a ja nemam pa nemam apetita nikako. Nista mi se ne jede. Kod nas stanje hB bolje, valjda djeluje antibiotik, malo je nervozna, ustvari malo vise ali samo nek nema temperature. Tajo nam otisao na put pa smo same i tako sam nesto sje'ana, toliko me ovo sa Anom potreslo, pa onda posle toga sto ne odosmo u Bg, pa onda mm morade na posao...tako da je stanje kod mene katasrofalno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.4.2011 20:20:38
sweet insanity
Ma samo ti kuhaj, blago tebi pa ti se da. Meni da danas mama nije dosla, pitanje je sta bi jela kako mi je mrsko skontat sta pravit Mamica dodje subotom i vazda nesto sprckamo, tj.ona sprcka neke stvari koje ja volim, a nisamjos vjesta da ih sama napravimali naucit cu se
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.4.2011 21:11:16
honey bunny
A što ste mi vrijedne danas i u pravljenju jela i u jedenju, hehhe. Ja danas hodala sa mamom, pa kupile cvijeće i mama mi posadila, sad su mi prozori ljepši De mi recite kakav je kod vas običaj kada se žena porodi? Čime poslužujete goste? Da li pravite ručak ili samo nešto za pregrist (slano) i kolač, kahva, sok, šta već? Ili ništa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.4.2011 21:15:00
palachinken
Nemoj mi reći još da ti porođena, onako sa ranom i razmaknute anatomije kontaš posluživati goste!?? Ma leži ženo Ja se nadam da će ljudi biti obzirni pa se prije četeresnice neće ni najavljivati. Inače ću fino lipo da ih odbijem. Znaju se prioriteti. A pogotovo neko silno nakuhavanje i gozba, a ovamo dijete pate grčići, vas dvoje neispavani.... Meni bliski ljudi će razumjeti, kao što sam i ja njih razumijevala. Ostali, što dolaze reda radi, e oni me ne interesuju!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.4.2011 21:19:04
Gift
IZVORNA PORUKA: honey bunny
A što ste mi vrijedne danas i u pravljenju jela i u jedenju, hehhe. Ja danas hodala sa mamom, pa kupile cvijeće i mama mi posadila, sad su mi prozori ljepši De mi recite kakav je kod vas običaj kada se žena porodi? Čime poslužujete goste? Da li pravite ručak ili samo nešto za pregrist (slano) i kolač, kahva, sok, šta već? Ili ništa
evo ovo honey.. a ako mi ko dode tek kad se porodim necu vala ni to..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.4.2011 21:21:18
malena27 RR
ja vala iz sobe mrdati necu dok ne prodje ceteresnica...samo do kupatila... a sto se tice sluzenja, ako mama bude dosla da mi pomogne, neki dan sam joj vec priprijetila da se ne slama oko gostiju.... kafa, sok, malo mezice i kolac i dovidjenja...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.4.2011 21:22:09
Selma.A.M
Honey sve zavisi ko će biti sa tobom kada se porodiš,sa mnom je bila svekrva pa je onakuhala nama i tako neko kada dođe baš blizak(sestra,zaova,svekar,mama,kum) je iznosila kafu,sok,i keksa nekog na tanjir pa ako hoće i da jedu ponudi se ali rijetko ko je htio........ A ono društvo i tako iskreno niko nije došao prvih 20 dana osim 2 baš bliski prijatelja pa oni to kao usput jer nisu oženjeni pa došli odmah navečer , i njima smo samo sok jer kafu nisu htjeli ............ Eh sve zavisi mila ko ti dođe,kad ti dođe,kako ti dođe ...........A zar se ti još nisi porodila
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.4.2011 21:28:26
Anoniman
Ja sam izgleda jedina naopaka ovdje . I ja sam dok se nisam porodila govorila da mi niko ne treba prvih 40 dana, da necu izlaziti iz sobe, ali ja sam i pored svojih preko 20 konaca bila na nogama drugi-treci dan i vjerujte da su mi drazi oni gosti bili sto su odmah dosli nego kasnije. Odmah kad su dolazili bio mm tu, po malo i sveki priskakala, a posle sama ja sa djetetom koje nece da spava, koga grcevi drmaju itd a gosti dolaze li dolaze. Ja sam svima sluzila i slano i slatko, s tim da nije bio klasicni rucak. Ja sam prije nego sto sam se porodila napekla pogaca, kiflica, sarmih i svasta jos nesto i zaledila i samo kad je ko trebao doci izvadim ispecem ili podgrijem uz neko jos meze i neki slani rolatic ili kuglice i tako nesto.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.4.2011 21:36:19
honey bunny
Pa biće kod mene svekrva prvih 15-ak dana, odnosno koliko bude potrebno. Ne bi voljela da se puno muči ni ona, a ja ko zna kakva ću biti i hoću li joj moći pomoći. I ja sam uglavnom mislila tako, kolač, sok itd. ništa preobilno, osim kada dođu neki ljudi iz daleka, a imam ih puno Selma, išibat ću te, nemoj da me zezaš
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.4.2011 21:36:21
Anoniman
Joj sad cete mi se smijati, jer se smijem i ja sebi ... Imam ja jednu ujnu koja se porodila kad sam ja bila u osnovnoj skoli i kad sam bila u onoj fazi "starmala" . I tako kod koga god ja podjem sa roditeljima od familije svi su je tracali kako kad su otisli na babine ona sa djetetom u sobi ni kafu da ponudi, a kao znali su neki i iz drugih gradova dolaziti, ma ni da ih pita jesu li gladni i tako jednom neko dosao, ne sjecam se tacno ko, neki stariji covijek i pitao ima li se sta pojesti, ona mu rekla da uzme džema i namaze ili sendvic napravi , tako samo mi je u glavi bilo da ne budem kao ta ujna i ako ja nju bas obozavam . Ali i mimo toga ja volim da kuham i bas volim da se pojede i mimo babina kad znam da mi gosti dolaze spremim nesto, a ne tek za babine.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.4.2011 21:37:43
honey bunny
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Joj sad cete mi se smijati, jer se smijem i ja sebi ... Imam ja jednu ujnu koja se porodila kad sam ja bila u osnovnoj skoli i kad sam bila u onoj fazi "starmala" . I tako kod koga god ja podjem sa roditeljima od familije svi su je tracali kako kad su otisli na babine ona sa djetetom u sobi ni kafu da ponudi, a kao znali su neki i iz drugih gradova dolaziti, ma ni da ih pita jesu li gladni i tako jednom neko dosao, ne sjecam se tacno ko, neki stariji covijek i pitao ima li se sta pojesti, ona mu rekla da uzme džema i namaze ili sendvic napravi , tako samo mi je u glavi bilo da ne budem kao ta ujna i ako ja nju bas obozavam . Ali i mimo toga ja volim da kuham i bas volim da se pojede i mimo babina kad znam da mi gosti dolaze spremim nesto, a ne tek za babine.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.4.2011 21:39:13
malena27 RR
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Joj sad cete mi se smijati, jer se smijem i ja sebi ... Imam ja jednu ujnu koja se porodila kad sam ja bila u osnovnoj skoli i kad sam bila u onoj fazi "starmala" . I tako kod koga god ja podjem sa roditeljima od familije svi su je tracali kako kad su otisli na babine ona sa djetetom u sobi ni kafu da ponudi, a kao znali su neki i iz drugih gradova dolaziti, ma ni da ih pita jesu li gladni i tako jednom neko dosao, ne sjecam se tacno ko, neki stariji covijek i pitao ima li se sta pojesti, ona mu rekla da uzme džema i namaze ili sendvic napravi , tako samo mi je u glavi bilo da ne budem kao ta ujna i ako ja nju bas obozavam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.4.2011 21:40:14
Selma.A.M
Pa biće kod mene svekrva prvih 15-ak dana, odnosno koliko bude potrebno. Ne bi voljela da se puno muči ni ona, a ja ko zna kakva ću biti i hoću li joj moći pomoći. I ja sam uglavnom mislila tako, kolač, sok itd. ništa preobilno, osim kada dođu neki ljudi iz daleka, a imam ih puno Selma, išibat ću te, nemoj da me zezaš