Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.4.2011 23:35:49
animagical
malena mene je neki sejtan natjerao da cistim iza wc solje plocice danas, slomila sam se ziva....jedva se uspravila, razumijem te skroz jos sam usla pa tus kabinu ribala, a ona milion karafeka ima i coskova...nesto me uhvatilo raspolozenje ,sad bi krecila da nije zima gift, da se nisi prehladila? hocete vi gdje za prvi maj?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.4.2011 23:37:46
Gift
ja sam vala nikakva kuharica, pa te klepe necu ni pokusavat..a juce pravila krofe s foto kuhanja, ispali ko ustipci..sad me mm zove krofnice , al pravit cu ja njih dok ne ispadno ko kod mue..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.4.2011 23:44:21
Gift
IZVORNA PORUKA: animagical
malena mene je neki sejtan natjerao da cistim iza wc solje plocice danas, slomila sam se ziva....jedva se uspravila, razumijem te skroz jos sam usla pa tus kabinu ribala, a ona milion karafeka ima i coskova...nesto me uhvatilo raspolozenje ,sad bi krecila da nije zima gift, da se nisi prehladila? hocete vi gdje za prvi maj?
ne znam moguce.. joj jest mene strah ovih deterdzenata, svaki put zaboravim pa udahnem onaj miris..nadam se da bebi nece bit nista..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.4.2011 23:49:18
animagical
haha sad se smijem, nekad necu da maknem s kauca, al mm me nalozio na ovo pospremanje, juce ga gladam pere prozore pa me odmah upalilo da i ja sta...majke mi nisam ko nekad sto sam bila, crknem od umora oko nekih bez veze stvari... dok sam to u kupatilu ocistila, zapuhala se jedva ogledalo obrisala...pa dok se ko neka baba sagnem obrisati prasinu svuda redom, narocito oko kompa muzevog crknem ko pasce...e onda brisala hodnik-plocice, pa kuhinju, pa malo nesto zategla...ma sve bez veze a ja ne mogu da maknem. eh da, sutra mi je rodjendan stara baba gift, ne hodaj ti bez potkosulje, da nije to slucajno?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.4.2011 23:50:15
sporty mamaa
Mene zanima samo koliko tanko treba razvaljati te klepe, je li kao za pitu ili?? Gift, smijes casu piva slobodno, ja sam u prosloj trudnoci a i sad nekad znam, ne valja samo pretjerivat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.4.2011 23:57:42
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa
Mene zanima samo koliko tanko treba razvaljati te klepe, je li kao za pitu ili?? Gift, smijes casu piva slobodno, ja sam u prosloj trudnoci a i sad nekad znam, ne valja samo pretjerivat
Tijesto razvaljati valjkom dokle god ide(sto tanje)razvucena jufka mora biti malo deblja od jufke za pite...dakle malo valjkom,malo rukama...........Ali pazi da ne bude pretanko jer će ti se zaljepiti............Pa probaj na debljinu prsta (ako nisu debeli kao kod mene sad u trudnoći) znači normalnog prsta a ne oteknutog
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.4.2011 23:59:58
Gift
Malena kako sam sracunala ne bi mi sad bilo vrijeme da trebam dobit, ako sam dobro sracunala..valjda mi se maternica jos uvijek siri, pa od tog bolovi, neko ko ja stalno se i za sve isprepadam... Animagical odkud znas za potkosulju, ko da si mi s mamom kafenisala Sporty to mi je prva vijest da smije malo piva, cula sam da moze kod dojilja...
gift ne hodaj bez potkosulje, jos je prehladno za to... a sto se tice bolova, imala sam ih i ja...prestace... samo gledaj kad te zaboli da se ispruzis malkice...
Malena kako sam sracunala ne bi mi sad bilo vrijeme da trebam dobit, ako sam dobro sracunala..valjda mi se maternica jos uvijek siri, pa od tog bolovi, neko ko ja stalno se i za sve isprepadam... Animagical odkud znas za potkosulju, ko da si mi s mamom kafenisala Sporty to mi je prva vijest da smije malo piva, cula sam da moze kod dojilja...
Gift nemoj da te ja nagovaram, al meni je moj ginekolog rekao da od case crnog vina ili piva bebi ne moze nista bit. Sad misljenja su podjeljena, neko kaze ne smijes ni med ni jagode, ni ovo ni ono... Sad, svatko zna najbolje za sebe
ja ne bih eksperimentisala... i sjecam se da mi je ginekolog odmah rekao na 1. uzv kad je potvrdio trudnocu da izbacim cigarete i alkohol iz upotrebe...
Joj meni je večeras naumpalo da popijem šta ,uhhh samo da nisam trudna Vidim animagical muž ti vrijedan (zamalo da napišem trudan ) moj je tako kada sam prvi put bila trudna ma sve letio ja sve govorila ma nemoj mogu ja ,eh sad sam opet trudna ma samo ako treba malo mahne krpom i govori ma možeš ti to ..........Zato prvorotke iskren savjet samo neka ribaju neće im ništa biti,a vi iako možete nemojte,ima vremena kad se porodite
Sporty no sikiriki.. Malena ja nikad potkosulju u zivotu nisam nosila, jedino kad mi se recimo kroz bijelu kosuljiu providi pa et onda, a inace nema sanse, znam ne valjam..
ne znam sta mi je veceras, sve nesto pogresno pisem... ne mogu se ja bas pozalit na mm, on usisava, obrise i parkete i plocice i juce mi e pravo lijepo sredio kuhinju, i inace me bas ono slusa, a i prije trudnoce je bio dobar, al je i tad kao i sad imao granice, tako da kad bi mu rekla da opere prozore...joj moram mu to sutra predlozit, da vidim reakciju
trudnjače drage, ja ko padobranac ulijećem moram potpisati malenu, nisam ni ja htjela eksperimentisati, ni u trudnoći, ni sad dok dojim, jer sam uvijek mislila ono što je meni jedna piva, bebi koja nema ni kilu je puno više
ma utoplim se ja, obavezno sad kad sam i po kuci pape nosam, a prije uvijek bosa, al sama potkosulja mi od malena srklet stvara, pa je ne nosim..
pa ako njemu ne smeta, nauči i ti da poravniš ja u trudnoći nisam ni gledala ni prozore ni ostalo što nisma mogla da uradim a ni poslije prooda podugo nisam mogla ništa uraditi a on se snalazio kako je umio, ili je sam uradio, ili je doveo nekog da uradi ja još 10 dana bila u bolnici, znaš koliko me bolilo briga ko će uraditi, bitno mi je bilo da me čisto dočeka
trudnjače drage, ja ko padobranac ulijećem moram potpisati malenu, nisam ni ja htjela eksperimentisati, ni u trudnoći, ni sad dok dojim, jer sam uvijek mislila ono što je meni jedna piva, bebi koja nema ni kilu je puno više
I ja ću biti padobranac
Ja inače fakat volim popiti pivo, ali sam nakon pročitanog u jednoj fenomenalnoj knjizi, gdje je pisalo da ako je trudnica u blago pripitom stanju (znaci jedno ili dva piva) beba je u onda nesvjesnom stanju. Meni je to bilo dovoljno da izgubim svaku volju za pivom u trudnoći...
Ali ne brini budeš ti to sve nadoknadila poslije
neki dan je cistio kupatilo, sav se zajapurio... pa onda usiso, opro usisivac, pa nam nalozio vatricu, opro sudje.... i pere sudje i govori: ''joooj kako su me ledja zaboljela'', ja umrla od smijeha ... kontam se jadan i ne bio sta ja uradim od kako otvorim oci dok ne legnem, ti bi umro da si na mom mjestu
ali eto uleti mi cesto pomoci...mada ga se mora malo pogurati vikom i mojom drekom