Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.4.2011 10:02:51
sweet insanity
Pila sma Tothema ammpule i dr. mi nakon tog nije rekla nis vise da pijem. Malo sam malokrvna kaze (hgb 113). Bitno joj da su se trombociti povecali a ovaj oblik anemije nije strasan kao...al ja opet cveklu pa cu u maju radit nalaze
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.4.2011 10:14:01
mea29
Aj zene...ubi me kiselina...prava sam koza, popila malo ledenog caja...znala sam da ce me kasnije zaklati...sad cekam pauzu pa da kupim kolu (moram) inace cu crknuti....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.4.2011 10:17:31
ena23
Jutroooo. Ja svoju kaficu vec isrkala, naravno uz citavu dorinu s keksom. joj prava sam guzla postala al dzaba, jede m ise slatko. pocela sam hodati pjesice do posla ujutro, pjesacim oko kilometar, nadam se da ce m ito bar malo pomoci da drzim kile u kontroli.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.4.2011 10:52:31
Anoniman
Mi samo da vam mahnemo, nama frka oko Vaskrsa, jos kako me teta zeznula, a oslanjala sam se na nju sad dve meni na ledja palo, da sam znala da ce ovako biti prije bih generalku uradila, a ne ovako i slatko i slano i farbanje jaja i ciscenje kuce i ANa sve na meni... tako da pokusavam da se organizujem da sve stignem, a izgleda da mi organizacija nikako ne ide od ruke... Ljubimo vas sve
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.4.2011 11:37:49
Selma.A.M
Pozz i od nas.....Mi jutros baš nismo poranili ,ali da se ne sramotim,vrijeme ustajanja ću preskočiti ......... Kako je lijep dan jao, i ja evo podkuhala hljeb i čim nadođe i pečem da mi je do 2h izaći napolje,prošetati do biblioteke da zamjenim knjige, i prošetati do Merkatora sačekati mm sa posla pa zajedno nazad kući,i eto prođe dan............... Jao JelenaT mogu zamisliti kako je,ali ti samo polako šta te briga em si mama em trudnica ,ja se sada za sve neuspjehe čupam na to (znam nije lijepo ali..........) Mea i ti sa kolom,eto sad ću je morati kupiti makar pola litra pa razblažiti sa dvije kockice leda Sanela.Asja jao i kod mene od sestre mala je tako isto zapela bila za autić pa je dobila baš kao što kažćeš u roza boji kao onaj od barbi ,eh jedino ako mala neće tipa Rory i te zafrkancije,kod nas je za prvi rođendan bio Rory ali plavi žena se malo sj..... jer nije znala koje je boje Rory,ehhhh i danas dan kad vidim sliku slatko se nasmijem ,zbunjenim izrazima dječijeg lica i objašnjenja da je se Rory malo ofarbao Honey Bunny nam se ne javlja .....................
Evo opet referat kod mene ........................Sweet, Idacha,Palachinken i ostale
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.4.2011 11:38:14
stefania
sta je ovo nigdje nikog...eto i ja da vam mahnem...odo pisat ovo sranje od magistarskog, majke mi ko da je doktorat..a ja trudnicki glupa ne mogu smiliti nikakvu dugacku i akademsku rijec da ubacim...iz nekog razloga me rastura zeludac ali nije zgraravica nego me lijepo boli stomak..
dje su ove porodilje vise...mislim na hany bunny i sarah...
e, ja se farbala do sad par puta inace... e i da ja usla u 32 sedmicu i nemam tog mlijeka vaseg nimalo..cak me grudi vise i ne bole..sta sad to znaci..jel to normalno ili sta..rebam li birnuti???
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.4.2011 11:54:08
honey bunny
Gdje ste ljepotice moje trudne? Evo da vam se javim, vidim Selma me spominje, ali nema ništa Selma, još smo 2 u 1, hehe! Bila sam u Fisu, nisam našla ništa interesantno. Imaju duge haljine, koje nisu duge, već one do iznad članaka još kada se popne na stomak, tako glupo izgleda, ko skakavac Skvo, gdje si bona nabavila ovaj Feroglobin, jel ti treba recept za njega? Jedan veliki za sve vas :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.4.2011 11:57:19
animagical
i od mene jedan hug za sve ja imam obicaj onako nekad bas bas ruzno sanjati, vristati, ma sve me zaboli u prsima....e jutros mi tako bi, ma nisam sad ni za sta cijeli dan...majke mi pomislim da cu poluditi.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.4.2011 12:00:33
ziki
Honey svrati i do sajma na informacijama obiđi kutiju. Pišem post maloprije i pomenuh trudnički glupitis i izručim šolju vode po stolu i tastaturi, dio u krilo
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.4.2011 12:06:02
Bebica11
IZVORNA PORUKA: animagical
i od mene jedan hug za sve ja imam obicaj onako nekad bas bas ruzno sanjati, vristati, ma sve me zaboli u prsima....e jutros mi tako bi, ma nisam sad ni za sta cijeli dan...majke mi pomislim da cu poluditi.
ne znam dal si u vjeri al meni pomaze kad prije spavanja proucim ajetul kursijj, ihlas,felek,nas(zadnja str Kur'ana) 3 puta i protrljam se i tad NIKAD NE SANJAM LOSE...a nekad kad zaboravim imam tako kosmarne snove,a to je SUNNET, tako je radio Muhammed a.s.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.4.2011 12:10:40
honey bunny
IZVORNA PORUKA: ziki
Honey svrati i do sajma na informacijama obiđi kutiju. Pišem post maloprije i pomenuh trudnički glupitis i izručim šolju vode po stolu i tastaturi, dio u krilo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.4.2011 12:12:51
animagical
iskreno, ne pomaze nista....a proucim ja onako, rad sebe... imala sam ovih problema i kad sam mala bila, ma cak me mama kod dr vodila, pravi stres... jedva sam se uhavizala, sad se isplakala... ma proci ce...valjda se nije beba nasekirala
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.4.2011 12:15:07
Bebica11
Jutro ostalim
zenice,kako su se (ili kako se) kod vas manifestuju mucnine. Meni je 2-3 jutra bila uzasna muka, onda sam ubacila slane stapice,malo cesce jela,i sad mi je samo muka na neku vrstu hrane al ne na sve...i onda sam nasla naravno razlog da se zabrinem zasto mi nije muka kao ispocetka kad je pocelo sa jakim mucninama ,jel to ok?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.4.2011 12:17:31
Bebica11
iskreno, ne pomaze nista....a proucim ja onako, rad sebe... imala sam ovih problema i kad sam mala bila, ma cak me mama kod dr vodila, pravi stres... jedva sam se uhavizala, sad se isplakala... ma proci ce...valjda se nije beba nasekirala
probaj BUKVALNO ovako kako sam opisala, te tri sure uci i skupi sake u njih uci,potrljaj se, pa opet pa opet...vjeruj djeluje 100%....ja kad bih ti pisala kakve kosmare imam kad me "prevari" pa zaspem bez toga...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.4.2011 12:18:11
mea29
hej djevojcice evo mene sa pauze, legla kola kupila sam sebi cokolino,i onaj probavin i Hipp natal. Ako jos neko to pije neka mi kaze jel se samo naspe u posudicu i srkne, ne razblazava se ? I koliko moze ovo trajati meni matemetika nikad nije bila jaca strana
ove bocice su me bas asocirale na bebu...pa mi odmah nesto sve slatko
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.4.2011 12:18:39
animagical
bebice nista ne brini ,meni je bilo isto tako...dva tri dana nista, pa me sastavi muka cijelu noc, povracanje, pa opet kao prodje koji dan... sve je to ok meni je pomagala cedevita poslije povracanja sreca sve je proslo oko 11-12 sedmice, nije me dugo drzalo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.4.2011 12:20:36
ziki
Nisam na sajmu samo nam je kutija dole. A sajam radi od 10 do 6, sutra do 3, tad je zatvaranje. i Blago sam razočarana jer je prošle godine bilo super a ove za 1/3 manje. Nisam ni kutijom zadovoljna al to je druga priča
< Poruku je uredio ziki -- 22.4.2011 12:23:17 >
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.4.2011 12:23:48
honey bunny
IZVORNA PORUKA: ziki
Nisam na sajmu samo mi je kutija dole. A sajam radi od 10 do 6, sutra do 3, tad je zatvaranje. i Blago sam razočarana jer je prošle godine bilo super a ove za 1/3 manje. Nisam ni kutijom zadovoljna al to je druga priča
A za šta je ta kutija? e joj, ja kontala da ću upoznati još jednu forumašicu :(
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.4.2011 12:24:55
Bebica11
bebice nista ne brini ,meni je bilo isto tako...dva tri dana nista, pa me sastavi muka cijelu noc, povracanje, pa opet kao prodje koji dan... sve je to ok meni je pomagala cedevita poslije povracanja sreca sve je proslo oko 11-12 sedmice, nije me dugo drzalo
ok hvala animagical...lakse mi je odmah
prekjucer me zabolio stomak samo na jednom mjestu...isto kao da je na jednoj tacki,kao da me nesto probada...kontam zamisli da se pojavim onima na Jezeru sad opet sedmica prosla , bi me naglavacke izbacile odozgo ,smirim se i proslo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.4.2011 12:28:31
Selma.A.M
Jao kako je meni muka od onih vitaminskih tabletica Pregnacare ma za pobudaliti još su one neke kapsule uhhhhh,do sada sam uzimala Prenatal i Pregnavit tj samo različiti proizvođači a sada nije bilo pa sam uzela ove kao isto je to uhhhh majko mila,počela sam izbjegavati da ih pijem........... Nego žene koliko košta taj Hipp natal što kupujete ? Da i ja probam ............................
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 22.4.2011 12:29:34
ziki
Honey da ja i ti nismo komšinice jesi li ti na trećem spratu a u zgradi imamo još jednu trudnicu