Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.4.2011 11:10:34
Anica1
Nasi "ljekari" su Boze sacuvaj!! Stvarno covjek nije pametan ni gdje otici vise, treba nam samo normalna komunikacija i normalan odnos ljekara prema nama, a oni su kriza. Uvijek se sjetim malog Alisana sta mu doktori uradise, bebici maloj od tri mjeseca .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.4.2011 11:16:33
Bebica11
Moja drugarica je studirala medicinu u Americi i pricala mi je kako oni UCE KAKO KOMUNICIRATI S PACIJENTOM. Npr kako mu objasniti neko stanje ili nesto...a ovi nasi se deru, deprimiraju te odmah a SVI SU PRAVO FINI kad im odes privatno i das im kesa...tad cvrkucu oko tebe. Ja znam da ima tog kesiranja svugdje al bar od njih se ocekuje neka humanost, sami su odabrali taj poziv i opet treba napomenuti CAST IZUZECIMA kojih je VEOMA MALO
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.4.2011 11:19:01
palachinken
IZVORNA PORUKA: stefania
sporty a da ipak provjeris s bankama za kredit za maticne koliko ja znam raiffesisen banka ima neku opciju za kreditiranje za maticne celije...nikom nije lako za finansije ovih dana, tako da znam kako ti je ali eto ako budes htjela raspitaj se..
Ima RF ima i sparkasse. Gledala sam plan otplate na stranici sparkasse, na 3 godine dodje 127km mjesecno. Naravno onih 400 za set ide odmah u komadu.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.4.2011 11:25:49
stefania
IZVORNA PORUKA: palachinken
Ima RF ima i sparkasse. Gledala sam plan otplate na stranici sparkasse, na 3 godine dodje 127km mjesecno. Naravno onih 400 za set ide odmah u komadu.
jel vidis za sparkasse nisam znala...ma ja sam dala tih 400 tj 420km...a tih 127 tj vjerovatno 130 mjesecno nesto mi se i ne cini tako puno u ovom trenutku ...ionako kad skontam mm i ja potrosimo mnogo vise u toku mjeseca na svakakve gluposti..evo ja trenutno mjesecno pojedem makar dvije glave..sama
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.4.2011 11:56:25
Anoniman
Bebice ja vodim kod doktorice ALme Kandic, to je jedna mlada dr koja je jedina u moru nasih doktora pristala da me porodi kad je dosao u pitanje zivot i mene i moga djeteta, tako da ne da je divna, a kad sam joj odnijela kovertu mjesec dana posle poroda da je pocastim nije htjela uzeti... Sad idem kod nje privatno, detaljna je ni jedan pregled ne traje manje od 30-45 minuta, sve sto te zanima mozes pitati, u bilo koje doba dana i noci pustiti joj sms ona odgovori, em je strucna i ako je mlada, em je detaljna, a pravo pristupacna kad god treba. Meni ej Begic rekao da ce me prestati kad prestanem ici po doktorima ona ga je napala za tu konstataciju, ma ni moaj rodjena majka ne znam bi li ga napala, a ne doktorica koja me vodi.
Ja sam nakrivo nasadjena pravo od jutros, prvo nam niej radilo grijanje, zvala servisera kod koga smo pretplaceni on mi kaze upalite klimu, pa to znam i bez tebe jbte, onda teta sto mi dolazi cistiti sve se vise obezobrazila, trebala u osam doci, ja je kao kakav kreten cekam, tek se prije pola sata pojavila pa smo imali jedan zestok razgovor, tj ja sam pricala ona je cutala i u svoj toj huju, ana mi aman nije nikako spavala, a mene stomak rastura... i tako
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.4.2011 12:02:37
palachinken
IZVORNA PORUKA: stefania
IZVORNA PORUKA: palachinken
jel vidis za sparkasse nisam znala...ma ja sam dala tih 400 tj 420km...a tih 127 tj vjerovatno 130 mjesecno nesto mi se i ne cini tako puno u ovom trenutku ...ionako kad skontam mm i ja potrosimo mnogo vise u toku mjeseca na svakakve gluposti..evo ja trenutno mjesecno pojedem makar dvije glave..sama
Uh, ja kad bih brojala koliko niz grlo stučem mjesečno....mogla sam i za stan se zadužit
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.4.2011 12:41:54
enči80
Dan dembelice
Samo da vas pozdravim i odoh poplaćati račune.Joj Jelena,ja isto moram naći nekoga za čišćenje jer ja stvarno svaki dan sve manje mogu a kako mi je urađen serklaž nekako se i plašim pa ja to sve natenane.Jutros wc čostila 3 sata,sve jedno uradim pa dođem odmorim heheh.Ali koga naći,znate kakve smo mi žene nama niko nezna uraditi dok mi to ne uradimo(barem ja).
Idacha to za apurin ,ja jesam li nešto pošla galamiti na muža on meni samo hladno kaže:" koliko ima da si popila apaurin,mislim da ti je vrijeme" a onda ja još gora.
Animagical nek je on tebi rekao da je muško pa kud puklo da puklo,a sporty ja plaćam 25KM uz privatno i ne iziđem dok mi sve ne kaže a kad sam bila ovo u bolnici ti čovječe isto da nemaš osiguranje moraš iz njih izvlačiti informacije a jo je gore to se moram tu poroditi.Najvie bi voljela da moja dr.ima prostor pa da me ona porodi ali eto nema.
Mersiha77 nadam se da se lijepo provodi sa mamom a sad će nam i ti brzo sa lijepim vijestima.
Joj jo ovo,u prvoj trudnoći bila ja u Fis-u ,Vitez i svidjele mi se jedne crvene cipele i ja tada kupila dvoje i nisam imala obraza i te treće ,oči mi na njima ostale da ne kaem da sam ih sanjala pa haman 2 godine.I neki dan ja u jednoj prodavnici kad slične crvene cipele i ja rekoh haj doći ću sutra najkasnije u subotu,kad ja u subotu njih nema i ja ni pet ni est pola ne mua galamiti to me nije odveo I on i njegov posao tako da ću izgleda opet sanjati...
Odoh sad plaćati račune,pa se piemo opet aBd.
Sarah SRETNO!!!
< Poruku je uredio enči80 -- 19.4.2011 12:49:12 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.4.2011 12:46:44
Bebica11
joj crnjakaa
Jelena, upravo ta doktorica kojoj ti privatno ides je mene primila u petak kad sam ja krvarila i rekla drsko "vidis sve je uredu, to sto ti ides po doktorima ce napraviti nesto lose"
halo? kao da ja volim da hodam po doktorima. Prvo, samo zene koje su imale spontani i kojima je nazivo radjena kiretaza kao meni znaju koji je to horor i bol,a psihicko stanje poslije kiretaze da ne opisujem....i normalna stvar je kad u 21h uvece VIDIM KRV odem u bolnicu a ona se istresla na mene. Ja ne kazem, mozda je imala los dan al ta zena mi nije dala progovoriti. Kaze da legnem kuci da se smirim...ja ZAUSTILA samo da joj kazem kako cijelu sedmicu lezim i da sam i taj petak kad sam prokrvarila prelezala a ona mene sasijece rijecima "ja pricam" i napade me i posla kuci...pita me mm poslije pregleda "jesi li pitala zasto si prokrvarila, sta je uzork?" rekoh mu da nisam stigla progovoriti od nje..al eto. Valjda ona ne zna kako je to gubiti trudnoce i boriti se za bebu godinama, ne iskusao je Bog!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.4.2011 12:56:41
Anoniman
Stvarno ne mogu da vjerujem da pricamo o istoj osobi, znam par osoba koje su i prije mene vodile trudnocu kod nje i sve su pone rijeci hvale. Ba sledece sedmice idem kod nje pa cu da je pitam. Ja kad god je nazovem da zakazem pregled ona pita hoces li privatno ili na jezero, idem privatno jer meni tako odgovara vise, a isla sam i prije trudnoce ove posle poroda sa Anom par puta na Jezero kod nje posto sam imala poremecaj hormona i uvijek je bila bas, bas ljubazna i ostavila je isto vremena kao i privatno kad idem, a nagovjestavam da nije htjela pare posle poroda i ako bih joj milione dala jer bio je u pitanju moj zivot i zivot bebe i jedina je pristala na porod. Imas na temi detaljno moju pricu "kog ginekologa izabrati"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.4.2011 13:11:14
Bebica11
Vjeruj Jelena da i ja ne mogu da vjerujem da je to ta dr, al eto. Mozda sam i ja peh, mozda sam joj naletila na los dan al vjeruj da me tako docekala. Jos zna za prethodni spontani i to
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.4.2011 13:45:57
Selma.A.M
Evo samo da vas pozdravim,nemam vremena čitati,em ne vidim od suza kad se sinoć nisam porodila neću nikada,malac sinoć u 3h imao napad Fras pa ovo je treći u ovih 4 godine ali sinoć je prvo skočio i vrisnuo pa tek onda se srušio,jao nikome za poželjeti....Eto drage moje,do sada sam bila na pedijatriji evo sada došla samo da se umijem i operem i opet odo gore... pozzz od mene
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.4.2011 14:00:26
sunce27
Drage moje samo da vam javim da je sarah zadrzana u bolnici, javila mi se, otvorena je 2 cm. Valjda uskoro krene porod. Zelim joj svu srecu i da se sto lakse porodi.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.4.2011 14:06:35
palachinken
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M
Evo samo da vas pozdravim,nemam vremena čitati,em ne vidim od suza kad se sinoć nisam porodila neću nikada,malac sinoć u 3h imao napad Fras pa ovo je treći u ovih 4 godine ali sinoć je prvo skočio i vrisnuo pa tek onda se srušio,jao nikome za poželjeti....Eto drage moje,do sada sam bila na pedijatriji evo sada došla samo da se umijem i operem i opet odo gore... pozzz od mene
mila, tebi se baš zanedalo. Drži se! Nadam se da će sve biti u redu!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.4.2011 14:12:30
emma.L
Selma, samo smireno, fras je prošao, dječak će biti zbrinut, a ti apaurin radi sebe i radi bebe. Razumijem te u potpunosti, vjerujem da si van sebe, ali od jedne tabletice apaurina ti neće ništa biti, iz raja je izišao u takvim situacijama. Držite se!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 19.4.2011 14:48:53
ziki
Selma
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......