|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodilište Mostar
21.3.2011 22:33:48   
magnolija*
Adiim, iskreno mi je žao tuge i boli koja je zadesila tebe i tm. To je sigurno najveća katastrofa koja se može čovjeku desiti, samo se nadam ćete ti i tm pronaći način kako da veliku patnju ublažite, i, kada dođe vrijeme za to, nastavite živjeti s tim.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

E. vole te mama i tata !!!

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 676
21.3.2011 22:58:37   
magnolija*
Znam da se svašta svuda dešava, ali ovo što se kod nas u Brankovcu događa je stvarno alarmantna situacija !!!
Ja lično imam fino iskustvo s poroda, bio je bez ikakvih problema, ali i moja cura se rodila nagutana dobro zagađene plodne vode i omotana po cijelom tijelu predugom pupčanom vrpcom. Na sreću, hvala dragom bogu, sve je prošlo bez ikakvih problema.
I moju curu je trebao pregledati pedijatar, rodila se u 2:20 u noći. Dr Redžić me je porodio i nekoliko puta babici skrenuo pažnju da treba zovnuti pedijatra da je dođe za svaki slučaj pregledati. Ne znam za babicu kojoj je to bilo rečeno da uradi, al sestra s odjela je zvala pedijatra da je dođe pregledati, na šta je ovaj/ ili ova, ne znam, na žalost, ko je bio dežurni, ja bih ga imenovala ovde,  pitao : "a je li hitno?"!!!!!!!!!!!
Kakav je to idiot koji pita je li hitno pregledati bebu koja je rođena nagutana plodne vode koja je bila, kako kažu, kao pura, gusta skroz i zagađena mekonijem, je li hitno pregledati bebu kojoj je bila omotana svuda, pa i preko lica i nosića pupčana vrpca i kojoj su počeli opadati otkucaji srca pred kraj poroda? Pa kakvi to ljudi kod nas rade? Jel treba beba biti na pola mrtva da se pregleda? Evo ako već ne pedijatri ne prisustvuju porodu kod nas, haj dobro, al zar se ne bi svaka tek rođena beba trebala pregledati? Pa nije dovoljan samo površan pregled ginekologa. Možeš misliti koliko je onaj rezultat apgar testa na otpusnom pismu  tačan...
Moja curica je pregledana tek oko podne sutradan, zamislite ! Niko se nije udostojio doći, niti pedijatar koji je došao na prvu smjenu... Ma katastrofa. Nego, hB dragom pa je sve bilo uredu.

A šta da čovjek radi, kako da se proba stati u kraj svemu ovome? Možda bismo trebali imenovati doktore, i pozitivna i negativna iskustva s njima? Možda će se tako olakšati svim budućim trudnicama i rodiljama, da znaju šta mogu očekivati i kako se postaviti ?

Ne znam, ne mogu biti pametna.

(odgovor članu magnolija*)
Neposredna veza do poruke: 677
21.3.2011 23:17:44   
tweety
Vjerujte mi da znaju za ovu stranicu i da je čitaju.Treba ih imenovati kako bi poradili malo na svom ponošanju prema pacijentima i kako bi poboljšali svoj rad.Niti jedna trudnica nije bez veze napisala ono što je napisala,to su samo lična iskustva žena koje su prošle to što jesu.Kod većine se hB završilo sve kako treba ali nažalost ima onih koje su izgubile svoje bebe zbog ljudskih grešaka u 95% slučajeva.

< Poruku je uredio tweety -- 21.3.2011 23:19:24 >

Neposredna veza do poruke: 678
21.3.2011 23:48:24   
magnolija*
ma tweety tako je, da ovako pokušamo pomoći ljudima koji će im sutra doći u ruke ... Smiješno je što se uopšte ovakve stvari kriju i kriju se imena doktora, umjesto da ih javnost razapne na sva zvona. Pa đavla bi onda većina njih prosipala onoliku samovolju i samoživost... Naravno, ne trpam ih sve u isti koš... Svakom po zasluzi...

Nego sam ja bila budala pa sam pustila tako to da pedijatar ne dođe kad je trebalo, umjesto da sam fino to rekla mužu, pa da on u gluho doba upadne tamo ko kauboj, i digne pedijatra iz kreveta... grozno je što su u stanju normalnog čovjeka natjerati da se ponaša kao divljak. a tako im izgleda i treba..

< Poruku je uredio malena27 RR -- 1.6.2011 0:54:04 >

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 679
21.3.2011 23:53:03   
Anoniman
e zbog ovakvih slucajeva navijam za muzeve na poroduuser posted image
zaista s doktorom i babicom sam maximalno zadovoljna al ima ih svakakvih mnoge zene su lose prosle zbog njihovog nemara ili deranja na zenu u trudovima i bolovima e to mi jeuser posted image user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 1.6.2011 0:54:27 >

Neposredna veza do poruke: 680
22.3.2011 0:01:42   
magnolija*
Ni meni Alma nije nikad izmjerila tlak, i meni je bilo pravo čudno. Ja bih je doduše pitala da mi uradi, al nisam, jer sam tlak ja kući pratila, na onom živinom tlakomjeru. tako da sam znala uvijek kakav mi je. kontam da ga možda meni nije mjerila jer sam se debljala u dozvoljenim granicama i uvijek su mi nsvi nalazi bili super. mozda onom ko se nadeblja vise nego inace mjeri ? Mada mi ni to nije opravdanje. tlak bi se trebao izmjeriti na svakom pregledu.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 1.6.2011 0:54:52 >

(odgovor članu yoko)
Neposredna veza do poruke: 681
22.3.2011 0:04:05   
magnolija*
ma sigurno je tako !!! muž ili bilo ko tvoj da je na porodu, odmah je drugačije sigurno. vjerovatno paze kako se ponasaju i sta rade, jer ima svjedoka u slucaju da nesto podje po zlu ...

< Poruku je uredio malena27 RR -- 1.6.2011 0:57:51 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 682
22.3.2011 0:09:01   
tweety
Najgore u svemu tome što kad se desi nešto strašno svako sa sebe prebacuje krivicu,svako pametuje da bi uradili ovo ili ono da su bili tu.Digne se prašina ali se vrlo brzo sve zaboravi.Opet kažem po meni bi trebali biti pedijatri prisutni na svakom porodu jer se sve može tako brzo zakomplikovati.Oni koji nisu spremni da budu na porodu u bilo koje doba dana i da postavljaju ta glupa pitanja,mogu slobodno sjediti i kući.Nek radi onaj ko hoće da radi a ne da se izležava i da mu je mrsko bilo šta.

Neposredna veza do poruke: 683
22.3.2011 0:15:11   
Anoniman
naravno ja sam se porodila u ''''radnom vremenu'''' sto bi reko mm jer rodila sam u 16,00 i pedijatar je pregledao bebu ustvari nas 5 je rodilo u nekih pola sata..sve bilo ok apgar 10-10 a sutri dan na pedijatriju povisen crp i infekcijauser posted image e ovo mi nikad nece biti jasno kakouser posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 1.6.2011 0:55:10 >

(odgovor članu tweety)
  Neposredna veza do poruke: 684
23.3.2011 8:38:49   
Lana_
ma Bože sačuvaj user posted image

< Poruku je uredio Lana_ -- 23.3.2011 8:53:19 >

* 22.3.2009. * prva ljubav
* 10.7.2012.* druga ljubav

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 685
23.3.2011 8:51:54   
Lana_
i kod nas je bio povećan crp,i bile smo 4 dana u bolnici,a nitko mi se nije obratio da mi objasni šta je,nego sam znala med sestru i od nje saznala,isto tako za modru fleku na peti koju je imala,i koja je nestala Bogu hvala a meni je tada svašat padalo na pamet,udarili je pri kupanju šta već nisam,4 dana sresa...
nikad nisam tog pedijatra vidjela,zar nije logično da kad pregleda bebu obrati se majci i objasni joj...činjenica je da su totalno neodgovorni,kao da se  neznam o kome radi...
kao tad je ta pedijatrica bila na odmoru i doalazio bi svaki dan drugi pedijatar sa pedijatrije pregledati bebe,što znači da uopće ga nije bilo na porođajnom osim ujutro na viziti,strašno...svašta se može desiti dok se on pojavi i dođe iz druge zgrade..znači oni nemaju zamjenu za tu dotično nego ode ona na odmor,netreba pedijatar doći će tko mogne user posted image
hvala Bogu da je sve uredu bilo,a sutra kad pođem gore drugo roditi biću gora nego prvi put,al tad ništa znala nisam a sada svašta znam i čujem od drugih ljudi...

* 22.3.2009. * prva ljubav
* 10.7.2012.* druga ljubav

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 686
7.4.2011 17:05:30   
AdiiM
Kako vrijeme prolazi sve sam kivnija jer sam tražila i druga mišljenja i svi kažu da se moglo nešto uraditi da beba preživi samo da je pregledana od strane pedijatra. Sad sam 100% sigurana da je dr. koji me je porodio kriv jer nije dao babici da zovne pedijatra a to je dr. Redzic i treba govoriti imena da žena znaju sta ih ceka i kome da idu. Gledam da neki dan u emisiji o trudnoci i porodu na tv1 kako prica da ne treba pravit bauk od poroda i da ako je uredu bilo prvih 6 mjeseci trudnoce da ce biti i ostatak a i porod i kontam sto nije emisija uzivo pa da mu postavim pitanje vezano za to sto govori posto se nije udostojio da poprica sa mnom i mm poslije svega nego smo mi morali gonjati kad je dezurni s babicom koja tvrdi da on nije dao da se zove pedijatar jer kao nema potrebe iako je vidio da je zagadena plodna voda.

(odgovor članu Lana_)
Neposredna veza do poruke: 687
7.4.2011 17:20:04   
calahoe
Ma ne mogu ti ni opisati koliko mi je zao zbog svega sto vam se desilo.user posted image
Nemarnost i apsolutna odustnost zelje,volje ne znam ni kako bi covjek nazvao vec,stanje koje vlada u toj ustanovi.Cast izuzetcima,naravno.
Njihova nonsalacija je mnoge od nas kostala i previse.Nakon vise ponovljenih spontanih i to u poodmaklim trudnocama bukvalno sam sama pravila plan i program pretraga koje bih trebala uraditi,niko od doktora,a kod mnogih sam bila,nije predlagao nista sem brisova i papa testa.Smijesno,zna se sta se MORA odraditi nakon habitualnih pobacaj.Citala sam ko luda,istrazivala sama,molila ,ponekad i ucjenjivala za uputnice za pretrage.
Ma nevjerovatno je da kod nas ni papa test nije obavezan u prvom trimestru a kamoli urino kultura ili bris cervixa pred porod.
Sve je kod njih kako cemo ,lako cemo,ma daj ne dizi paniku,sta ce ti pretrage itd!user posted image
Zaistaje vrijeme da se trznu,postanu ono sto bi trebali biti,za sto su se na kraju i skolovali,jer njihove greske su nenadoknadive,nema popravnog za ono sto oni propuste ili zaborave uraditi.
Ja imam jako negativno iskustvo sa dr Šukom.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 1.6.2011 0:55:39 >

(odgovor članu AdiiM)
Neposredna veza do poruke: 688
7.4.2011 18:11:09   
Ben 10
Ja imam takodje negativno iskustvo sa dr Redzicem u prvoj trudnoci kada mi je rekao da mi je beba zaostala u razvoju i krkao me koje kakvim tabletama i nitroglicerin flasterima ,a beba bila dobro i poslije se nije udostojio da udje meni u sobu da pita kako sam ,a dr Suko je rekao da je sve uredu i da nebrinem...i tako je i bilo ,beba se rodila sa 2750 g ali je sve bilo uredu.
U drugoj trudnoci mi nije bio los jednom je bio mi na pregledu...zakazao mi cr ,a ja taj isti dam prokrvarila i porodili me dr Setka i dr Ademovic...

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

(odgovor članu calahoe)
Neposredna veza do poruke: 689
8.4.2011 10:03:44   
tweety
Sasvim je normalno tvoje razmišljanje i tvoj bijes koji nosiš u sebi.Nažalost to neće vratiti tvoju bebicu.Tebi je najvažnije sad da se koncentrišeš na budućnost,da uradiš onako kako ti je rečeno.Da sačekaš još 3 menge jer ti se organizam mora malo oporaviti pa da onda uradiš sve pretrage.

calahoe ako me pamet služi dovoljno dobro,ti si nakon zadnjeg spontanog koristila Royal Jelly za imunitet,mislim ono da ti se popravi imunitet nakon svega.AdiiM možda ni to ne bih bilo loše jer ti ne može naškoditi,samo pomoći.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 1.6.2011 0:56:06 >

(odgovor članu AdiiM)
Neposredna veza do poruke: 690
8.4.2011 10:15:52   
calahoe
jesam,royal jelly,maticnu mlijec ,Revita proizvode,radila sam maximalno na podizanju imuniteta.
Ne znam sta je od tih preparata bilo najdjelotvornije,al pomoglo je definitivno.
Meni inace sami start trudnoce imunintet dovede pred totaani kolaps,herpesi,slabost itd.
E,nakon ovih preprarata sam bila puno bolje.

< Poruku je uredio calahoe -- 8.4.2011 10:16:45 >

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 691
14.4.2011 17:02:53   
gamian
Adiim

razumjem te nažalost jako dobro, ja sam svoje djete izgubila prije dva mjeseca...zbog liječničke nemarnosti!!!!!a i ja mislim da otvoreno treba pričati o negativnim iskustvima, jer tako možemo pomoći jedna drugoj...ja sljedeću trudnoću planiram u Brankovcu, jer nakon svega što su mi napravili u novoj bolnici samo bi me puškom utjerali u nju!

(odgovor članu calahoe)
Neposredna veza do poruke: 692
17.4.2011 21:58:53   
AdiiM
Ja stvarno ne znam šta je ovo, toliko slučajeva a ništa se ne rješava, strašno mi je žao user posted image i niko te ne može razumjeti kao ja i žene kojima se desila ista stvar. Ne možemo ništa promjeniti i da idemo dalje tako nam svi govore ali ja stalno o tome razmišljam, s tim idem spavati i s tim se mislima budim i sjećam se rumenih obraza moje bebice, gledam slike koje sam slikala tu noć i pomislim stvarno nema pravde na ovom svijetu i nemojte mi govoriti proći će, bit će lakše, zaboravit ćeš kad dođe druga beba jer se to neće desiti, ja nikada neću zaboraviti. user posted image user posted image

(odgovor članu gamian)
Neposredna veza do poruke: 693
17.4.2011 22:09:42   
calahoe
Znam duso,znam odlicno kako se osjecas i razumijem te u potpunosti.user posted image
Ne trebas zaboraviti niti mozes nije insan tako ni sazdan,al vjeruj mi ljudska glava je cuprija,sta sve premetne i prezivi.
Ako hoces dođi s tweety do mene,mozda ti bude odgovarlo da porazgovaramo.

(odgovor članu AdiiM)
Neposredna veza do poruke: 694
17.4.2011 22:56:29   
sporty mamaa
Gamian, jako mi je zao zbog tvog gubitka, kao i svih ostalih.... Adim, suosjecam s tobomuser posted image user posted image user posted image user posted image
A gamian, sto se tebi tocno desilo u novoj bolnici, koji doktor, da napises ako ti nije tesko... Takve se stvari ne trebaju kriti, i mene ceka porod u novoj bolnici, pa me sve vise strah...

< Poruku je uredio malena27 RR -- 1.6.2011 0:56:30 >

(odgovor članu gamian)
Neposredna veza do poruke: 695
18.4.2011 13:10:46   
gamian
draga, da te be bih opterećivala samo ću ti reći, da meni knežević nije pogodio termin, pa ako te on vodi odi nekom drugom da ti potvrdi...rado bih sve napisala, ali vi ste ovdje sve trudne i moje informacije vas mogu samo uznemiriti, a to nikako ne bih željela, a opet se mislim da je meni barem netko rekao...imala bih živo djete, a ne malog anđelčića mog, ljubav moju koja nikada neće biti prežaljena!i jedan savijet, kad budete išle gore na kontrolu ne dajte da vas vraćaju s izgovorom nema vašeg liječnika čekajte da vas on pregleda, dežurni je dužan vas pregledati i odgovoriti na sva vaša pitanja!budite dosadne i ispitujte sve, iako je sve ok, jer zaslužujete znati!Trudna žena je nešto najnježnije, najosjetljivije i naljepše što na svijetu postoji i zato joj se treba posvetiti sva pažnja!

< Poruku je uredio malena27 RR -- 1.6.2011 0:57:03 >

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 696
18.4.2011 13:26:47   
Anoniman
draga moja ne mogu ti reci da te razumijem bilo bi glupo jer sam ja svoju bebu docekala al suosjecam s tobom jer je moja beba 2 puta bila na rubu zivota i smrtiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
bez obzira na sve svoju pricu treba ispricati da se ne ponovi nekom drugomuser posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 1.6.2011 0:57:26 >

(odgovor članu gamian)
  Neposredna veza do poruke: 697
18.4.2011 13:37:48   
gamian
AdiiM

utjehe jednostavno nema, vrijeme na liječi rane, praznina u srcu ostaje zauvijek, ostaje mjesto koje će uvjek trunuti jer nema komu dati spremnu ljubav...a nama je sitacija još dodatno otežana jer smo izgubile povjerenje u liječnike,  poslije ovoga bolnicu više ne doživljavam kao ustanovu gdje će ti pomoći nego gdje će se pokušati od tebe okoristiti...jadno, jadno...mislila sam na daljnje kontrole ići kod dr. sarića, zasad sam sve lijepo čula o njemu, što kažete vi cure?

(odgovor članu gamian)
Neposredna veza do poruke: 698
18.4.2011 13:47:02   
Anoniman
gamain ja sam isto iz mostara i porodila sam se na BB,porodio me dr.Bušić i ja za njega imam samo rijeci hvale,vodio mi je trudnocu i bio dezurni na dan poroda..i da ne grijesim dusu nikad al bas nikad za 9 mjeseci nije trazio nista a da su pregledi ko na pokretnoj traci jesuuser posted image

(odgovor članu gamian)
  Neposredna veza do poruke: 699
18.4.2011 13:54:25   
AdiiM
Ja imam riječi hvala jedino za dr. Almu V.H., raspitaj se malo Sarić je malo brzoplet koliko sam ja čula jer se bazirao na neke druge stvari a dr.Alma je žena koja ti sve objasni i ima uvijek vremena da popriča sa ženama o svemu što nas zanima posebno u trudnoći kada smo pune pitanje. Meni je dr.Alma vodila trudnoću i neizmjerno žalim što me nije ona porodila jer mislim da bi sve bilo drugačije.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *