|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodilište Mostar
22.2.2011 12:55:31   
tekja
user posted image user posted image user posted image

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 651
22.2.2011 22:15:31   
new mama
Bas mi je zaouser posted image user posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 652
22.2.2011 22:35:10   
tweety
Draga AdiiiM,da se ne ponavljam po ko zna koliko puta...Ne mogu ti opisati kako je meni bilo dok sam isčekivala tvoj porod,koja sreća me obasula kad su nam javili da si rodila,da bi sve postalo kao ružan san to užasno jutro user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image To nikad ama baš nikad neću moći zaboraviti,to će mi uvijek ostati jedno grozno sjećanje...Gledati tvog M to hladno jutro user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Pa onda kasnije tebe user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Muk,bol u duši...ne znajući kako prići....ne znati šta reći...katastrofa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Romali je već rekla da ti se divim koliko si samo jaka,kako si predobro podnijela svoj najveći gubitak u životu.Ti si za mene herojina!!!Niste sami,imate nas,tu smo uvijek za vas,u bilo koje doba.Mislim da ste toga postali svjesni jer nakon svega pravi prijatelji se u nevolji poznaju.

Samo naprijed,pričali smo i još uvijek pričamo o ovome i o tome šta dalje.Glavu gore,budi jaka,budi hrabra.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 653
22.2.2011 22:41:42   
SdZ
Kako tuzna sudbinauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 654
22.2.2011 22:42:55   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image jako mi je žao, drži se i da ti dragi Bog da snage da prebrodis gubitak ..

(odgovor članu tweety)
  Neposredna veza do poruke: 655
22.2.2011 23:33:29   
malena.
user posted image user posted image user posted image user posted image

stvarno mi je zao....al stavrno je puno takvih slucajeva kod nas...i ja sam se porodila u brankovcu al hvala bogu nije bilo problema.
al prijateljica mi je nedavno dozivila groznu stvar.
bila je u 9 mj trudnoce...nije osjetila da se beba pomjera i otisla je bolnicu.doktorica je pogledala na slusalice i rekla da cuje otkucaje...nakon nekoliko dana zabolilo je i dosla je u bolnicu...opet ista doktorica je rekla da cuje otkucaje...drugi doktor je dosao i rekao da to nisu bebini otkucaji nego njeni...rodila je mrtvu bebu

mamina princeza stigla na svijet 24.8...i od tada mami uljepsava dane...
:-)))))

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 656
6.3.2011 17:56:31   
AdiiM
Hvala vam svima na podršci a posebno mojim bliskim prijateljicama, DA vam javim da mi je u nalazu koji je uzet prilikom poroda iz posteljice i pupčane vrpce nađena eserihija coli a na nalazu urino kulture poslije mjesec dana bila je 10 na5 a u bolnici sam primila toljiko antibiotika da neznam ni sama broj jer tada nisu znali koja je barterija u pitanju pa su me kljukali sa svim i svačim. Čitala sam na temi o eserihiji coli kako je dr u slučaju žene koja je otvorila temu nisu ozbiljno shvatili i da joj je dr rekao da će rješavati bakteriju kad se porodi. Ne mogu da vjerujem, ta bakterija je kriva za sve sto se desilo memi i mojoj bebici i oni kao dr bi trebali znati koliko je opasna. Nisam htjela nista pisati na toj temi da ne prepadam zenu ili sam mozda trebala ???? Ona kaze da nema simptoma, ni ja ih nisam imala i nisam ni znala da je imam, tek sam na dan poroda dobila temperaturu i prokrvarila. Uglavnom nalaz mi je zadnji bio sterilan, barem jedna pozitivna stvar nakon svega user posted image

(odgovor članu malena.)
Neposredna veza do poruke: 657
6.3.2011 23:38:33   
tweety
Drago mi je da ti je barem ovaj zadnji nalaz sterilan,da se napokon ta beštija izliječila.Mišljenja sam da možda ipak trebaš napisati svoje iskustvo sa e.coli na onoj istoj temi da ako ništa žena to malo ozbiljnije shvati pa ode nekom drugom ginekologu za savjet.Ne znam,ne može čovjek biti pametan ali ipak sa e.coli se nije igrati.Koliko sam čitala ona može biti opasna za dijete i 40 dana nakon poroda,tad se razvije i nastaju problemi.

Ti budi jaka i hrabra kao i do sad.A mi smo tu uvijek!

Prince `05
Princess `08

(odgovor članu AdiiM)
Neposredna veza do poruke: 658
15.3.2011 13:48:41   
AdiiM
Danas sam otisla do bolnice i trazila nalaze da mi daju da kopiram pa me pitaju zasto mi trebaju, valjda misle da cu ih tuzit sta li, e jes meni do tuzbe. Ostala sam ja bez onog naj vaznijeg u zivotu a sve ostalo mi je nevazno pa i oni, kao da bi nesto i postigla da ih tuzim, rekli bi mi da nemam dokaza jer nisam dala da se radi obdukcija. Cast pojedincima koji dobro rade a kojih je nazalost vrlo malo a ovo ostalo.....

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 659
15.3.2011 16:37:52   
Ben 10

Jesu li ti dali???
Ja sam trazila jednom takodje nalaze i mm je morao ostaviti licnu kartu dok kopiram i vratim ih...

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

(odgovor članu AdiiM)
Neposredna veza do poruke: 660
15.3.2011 19:07:09   
AdiiM
Jesu, dali su mi nalaze.Kopirala sam ih i vratila. Zanimali su me nalazi koje sam radila 10 dana prije poroda i danas sam potvrdla svoju sumnju, na tim nalazima nema bakterija u urinu nikako a leukociti su 14. Te mi je nalaze gledao dr. i nije reagovo na njih, rekao je da su uredu. Samo mi nije jasno kako se stanje tako pogoršalo za 10 dana user posted image
Tek sad mi nista nije jasno, odnijet ću nalaze drugom dr. da vidim šta će mi reći.

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 661
16.3.2011 10:25:59   
Ben 10

Ja sam u prvoj trudnoci imala eserhiju coli i sve sam moguce pila i antibiotike ,dok mi jedan dr iz Brankovca nije rekao da pijem domace kravlje mlijeko i zadnje nalaze urina nisam imala bakterija.Pila sam 2l dnevno.Negdje sam citala da je ec i prelazna ,ako je neko vec ima pa ti poslije njega sjednes na wc solju ,tako nesto...

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

(odgovor članu AdiiM)
Neposredna veza do poruke: 662
18.3.2011 14:09:44   
iva4
je li tko nedavno bio u porodilistu?? meni su zadnju info dali da mozes nosit svoju spavacicu ako zelis?sta od dokumenata moram imati? kakve vi trudnocke knjizice imate? ja sam kod privatnika pa imam samo onaj kao papir, nema na njemu nista posebno napisano. 

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 663
18.3.2011 20:49:31   
Lana_
nisam baš nedavno bila...al evo za spavaćice neznam..a od dokumenata knjižicu ovjerenu,krvnu grupu i uputnicu iz doma zdravlja..i ja sam išla kod privatnika nisam imala knjižice,ali sve one papire sa pregleda i nalaze sam imala sa sobom gore al nisu trebali :)

* 22.3.2009. * prva ljubav
* 10.7.2012.* druga ljubav

(odgovor članu iva4)
Neposredna veza do poruke: 664
19.3.2011 19:23:35   
AdiiM
Kopirala sam nalaze koje sam radila prije poroda na kojim nije bilo ni bakterija ni upale i nosila ih zajedno sa onim iz bolnice koje sam kopirala kod drugog dr i on mi kaze da nebi da se miješa u tudi posao ali po njemu nije bilo do infekcije i to je i napisao (beba umrla nakon 10 sati navodno zbog infekcije). Sad sam 100% sigurna da je kriv dr koji nije dao babici da zovne pedijatra tvrdeći da je sve uredu iako je vidio da je plodna voda zagadena. Da znam da ću nešto postići tuzila bi ih samo da se dozovu pameti i da poslije svakog poroda pedijatar pogleda svako dijete kao sto rade u svakom drugom gradu samo kod nas ne rade jer misle da su najpametniji i svojim greskama unistavaju ljudske zivote i prolaze ne kaznjeno.

(odgovor članu Lana_)
Neposredna veza do poruke: 665
19.3.2011 19:32:15   
Anoniman
ne znam sta da ti kazem po svemu sto si napisala ovo sto se tebi desilo je greska ljekarauser posted image ja sam rodila na Bijelom Brijegu i cim je beba izasla odmah je pregledana od strane pedijatra..sve je bilo ok a sutri dan je hitno prebacena na pedijatriju zbog povisenog crp-a i kasnije su mi rekli da sam kao ja imala upalu pa to preslo na njuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image a meni upalu nitko nije spominjao na kontrolamauser posted image hvala dragom Bogu moja curica se izvukla

< Poruku je uredio malena27 RR -- 21.3.2011 16:29:30 >

(odgovor članu AdiiM)
  Neposredna veza do poruke: 666
19.3.2011 19:39:33   
AdiiM
Hvala bogu, mislim da bi i moja curica bila sada sa mnom samo da su djelovali na vrijeme. Na nasu zalost nisu.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 667
19.3.2011 19:45:19   
Anoniman
ne poznajem te al od srca ti zelim sve najbolje... znam da te cekaju jos mnoge ''''bitke'''' al izdrzimo mi zene sve i svasta.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 21.3.2011 16:29:52 >

(odgovor članu AdiiM)
  Neposredna veza do poruke: 668
20.3.2011 8:29:37   
Ben 10

Moju je djecu pregledao pedijatar odmah poslije rodjena i prije izlaska iz porodilista.Doduse ja sam oba rodila na CR.

A 08.02.2000
H 18.02.2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 669
21.3.2011 10:28:59   
tweety
Nakon CR se moraju djeca pregledati ali nakon prirodnog poroda očigledno ne moraju.Znam doktora koji je radio na pedijatriji u Brankovcu,koji kaže da je na svakom porodu bio prisutan kad je bio na smjeni jer nikad ne znaš šta te čeka,u kakvom stanju beba izlazi itd.

AdiiM molim te da to sve ostaviš iza sebe i da misliš na budućnost.Jer od razbijanja glave šta da  je ovako ili onako nemaš ništa,to nažalost neće vratiti tvoju bebicu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Znam da to zvuči nemoguće ali moraš se koncentrisati na ono što dolazi.Moraš biti spremna i fizički a pogotovo psihički.Tu smo da pomognemo i da ti olakšamo koliko toliko,da znaš da nikad nisi sama.
Taj tvoj drugi dr. je morao napisati da je beba "navodno" umrla od infekcije jer on nije bio prisutan na porodu tako da ne može znati ni kako je bilo ni šta je bilo.Mora napisati nalaz a ne zna šta da napiše pa prema tome mora staviti "navodno".

Glavu gore,budi jaka,budi hrabra kao i do sad.

Ljubim te user posted image user posted image user posted image user posted image

Prince `05
Princess `08

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 670
21.3.2011 11:14:17   
Ben 10

A kako mogu znati u kakvome stanju izlazi bebica kada je prirodni porod ,a neznaju u kakvome stanju je na CR?

A 08.02.2000
H 18.02.2008

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 671
21.3.2011 14:01:51   
tweety
Ko će im znati,prave se pametni.Po meni bi pedijatar trebao biti prisutan uvijek kad je bilo kakav porod,i onaj najnormalniji može krenuti po zlu.

Iskreno ni vani pedijatri nisu prisutni osim ako nije težak porod,barem ne gdje sam ja rađala.Ali ako žena dođe pod temperaturom kao što je AdiiM došla,onda se tu odmah radi hitan CR.

Prince `05
Princess `08

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 672
21.3.2011 16:01:00   
Ben 10
Upravu si,nikada se nezna kada ce po zlu krenuti,hoce li beba imati snage da izdrzi porod ako traje dugo,da se iscrpi,hoce li joj rame ,kljucnu kost ili nesto drugo izglaviti ili slomiti jer je bilo dosta slucajeva koje ja znam .znaci pedijatar je obavezan ,ali kod nas eto nije...nikako mi nisu jasni...
Vjeruj mi da mi je cudno da joj nisu radili CR jer je imala temperaturu i vodu zagadjenu,jer oni vrlo lako odluciju se za carski...

< Poruku je uredio Ben 10 -- 21.3.2011 16:03:13 >

A 08.02.2000
H 18.02.2008

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 673
21.3.2011 16:18:43   
nikita
Rodica mi je rodila maloprije , Soldo je porodio , kaze da joj nije htjela posteljica izaci pa su je morali uspavat , od 3 nocas do 13h danas imala bolove svako 2min, ona koja nije osoba koja ce vristati i panicariti plakala je od bola....hB zavrsilo je sve...Kaze da su joj dr i sestre bili super

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 674
21.3.2011 16:46:45   
marinčii
nikita i mene je on porodio i i ostala mi posteljica al su skužuili tek nakon što sam dobila temp,posle 5 dana i onda me čistili 3 puta ali bez anestezije ,ma bolilo je užasno alhvala Bogu da je sve prošlo uredu pa se i zaboravi...

< Poruku je uredio malena27 RR -- 1.6.2011 0:58:38 >

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *