Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
joj sarah, ja kad pomislim da bih opet mogla sutra zavrsiti na ginekoloskom, jeza me pocne obuzimati... bljak... prosli put je bar bilo na prepad, a sad kad znam sta me ceka... uuuuh....
joj sarah, ja kad pomislim da bih opet mogla sutra zavrsiti na ginekoloskom, jeza me pocne obuzimati... bljak... prosli put je bar bilo na prepad, a sad kad znam sta me ceka... uuuuh....
Znam, nije nikako ugodno, ali to ti je jedini nacin da saznas jesi li imalo otskrinuta. Mozda ces bar proci bez navaljivanja na stomak
U mene je isto bilo jako nisko zeljezo,ali meni to nije posebno smetalo.Davali su mi neke ampule zeljeza,cak mi je dr predlagala da mi da neke injekcije zeljeza,ali ja nisam imala vremena za to,a kada sam isla kod interniste pred carski,ona pogledala nalaze i odmah je rekla da je to mikrocitna anemija i da tu nema pomoci,a dokaz za to je da mi ni hrana ni tablete ne pomazu posebno
Idacha evo mene,dobro sam hvala ti draga. Ja isla traziti hurme da kupim pa mi nisu bas nesto ,nekako ruzne. Kiselina se smanjila,pila sam mlijeko i popila Mg,pa kako mi bude . Jelena dobro je da bar imas teti sad.Cuvaj se. Animagical sve ovo sto su cure rekle i moze caj od koprive,jos bi dobro bilo sad od ove mlade ,vrhove da ti neko ubere,od nje se moze raditi i zeljanica .
Nadam se da je Rici dobro rosla. Entinte sretno mila sutra i da sve dobro prodje aBd.
Animagical draga spremi se ti fino i pobrsti ovu mladu zaru po Sedreniku
Kad mi bilo 19 godina meni zeljezo bilo 2,3 i prime me u bolnicu radi transfuzije jer mo hemoglobin takodje bio oko 30. Ja fino pred sebe kilogram grozdjica ujutru prije transfuzije izvade kod mene zeljezo 12, a hemoglobin 118 , te me ljudi vratise kuci
A ovo sve sto su ti napisali za meso i ostalo je isto super za zeljezo. Sto se tice jajeta zumance je veoma bogato zeljezom, to ce ove mlade buduce mame znati kad budu ako Bog da uvodile dohranu djeci
Sarah da se zamjenimo, dam ti ja ovu moju gospodju, a ti meni svoju gospodjicu . Danas me gleda ginekoloski kcerka od mog doktora koji mi je vodio trudnocu sa Anom i koji me zajebao samo tako... ja onako raskrecena, ona pita je li bilo poroda, reko jeste, kaze ona sekcija, reko nije prirodno...a meni sav preko cijele gu*ice aman, reko kontam pa nisi valjda corava zeno , pita gdje sam se porodila i ko mi vodio trudnocu...reko vodio mi vas otac...a ona meni onako krvnicki ruku zagura i kaze "sigurno vam nije valjao dok ste ga promjenili" da joj ruka ne bi gdje je bila nagovorila bih joj se ja svasta, nego i onako me boljelo pa reko ako joj sta kazem zabolice jos vise
honey, sta bi sinoc, jesi li zvala dr zbog krvi? sada listam, ne mogu da nadjem jesi li se javljala... andam se da je krvarenje prestalo... nelic, ima li sta novo kod tebe? i RICI nam se sigurno porodila, ali je ona na CR pa je rekla da se javlja kada dodje k sebi.. uh, nadam se da je sve proslo kako treba...
Jesam, jesam, zvala sam je i kaže da je to normalno. Napisala sa ja negdje post, ali ne mogu ni ja da ga nađem :) uglavnom, još krvarim, više smeđkasto nego krv.
Honey draga nadam se da je ok, kako nisam citala ranije postove ne upratih... sad skontah da je nekom rodjendan, ali ne skontah kome...ne zamjerite popila sam cetvrti apaurin danas ...nek je srecan i sve najljepse od srca
Honey draga nadam se da je ok, kako nisam citala ranije postove ne upratih... sad skontah da je nekom rodjendan, ali ne skontah kome...ne zamjerite popila sam cetvrti apaurin danas ...nek je srecan i sve najljepse od srca
Ja sam malo bistrija, ja sam samo dva danas popila..za treci se spremam.
Haha, moze, dogovoricemo se A dobro je ovo znati za grozdjice. Ne mogu vjerovati da si za samo jedan dan sa 1 kg grozdjica toliko popravila zeljezo. Sutra se bacam na grozdjice, da malo pojacam zeljezo sad pred porod.
Meni za zeljezo baka donijela caj od zare, kazu d aje dobar za krvnu sliku.Kod mene doduse nisu ni vadili zeljezo neg po hemoglobinu vidjeli da sam malokrvna.....Nakon ampula zeljeza hemogloobin otiso sa 116 na 113 al ja opet zadovoljna, nije previse otisao nisko. Vidjet cemo kak ce zara da utice na to :)
ja sam navikla s takvim jos sam se grdno zeznula sto sam mislila da je Alen mirnij dokrajcit ce me.minut se vole i vec sljedeci minut placu.otimaju se za igracku koja je zanimljiva samo dok je onaj drugi drzi tako da bi se Ana lahko uklopila u ekipu
Ja sam danas skontala kako kojem dr kazes da si trudnica a da nije ginekolog bjezi od tebe kao da kugu imas , dvojica su mi rekli sad cu ja i nisu se vise nikad pojavili...urolog kaze hajde ginekologu, ginekolog kaze hajde urologu i tako se setamo . Jos sto mi je smjesnije urolog napisao molim hitan pregled i misljenje ginekologa, a ginekolog napisao molim hitan pregled i misljenje urologa
Jelena, bjezi ti od kcerke ''cuvenog'' doktora... uloziva za 2 prsta, pripazi se malko.. honey, super, nadam se da si se umirila.. i ja bih se vjerovatno uspanicila, ali mnogo zena prokrvari poslije pregleda... amam, navali na hurme, a i na muza kazu da je keks najbolji za porod ja cula Bogami...
a, vi sve na apaurinima... ovo ima da bude jedna ''vesela druzina'' i ja cu vala da uzmem jedan, ako mi potraju ove kontrakcije...