|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  226 227 [228] 229 230   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
6.4.2011 19:07:11   
Anoniman
 Animagical draga za zeljezo su ti dobre grozdjice, ili ako ti nije lijeno napravis smjesu od suvih, smokava, oguljenog limuna i maslinovog ulja. Koliko smokava toliko i limuna izmeljes na masini za meso ili izblendas u blenderu, sjecku i u to dodas par kasika maslinovog ulja i po par kasika ujutru, par kasika uvece toga jedes, a izmedju grozdjice. Ja sam prije trudnoce sa Anom strasno bila anemicna i samo mi je to pomoglo da ne idem na transfuziju.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 5676
6.4.2011 19:10:36   
izzy
Cure bila sam danas na pregledu, pod se jedva vidi al nema otkucaja, danas sam trudna 6 tjedana, al ja mislim da e manja jer je ovulacija bila kasnije, malo me strah

[img]http://lmtf.lilypie.com/qbDtp1.png[/img]

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5677
6.4.2011 19:14:09   
sanela.asja
Draga Jelena drzi se ti nesto svasta nabroja da trosis dobro ti mozes se ikako javit nama..user posted image Divim ti se kako ne zaspis od tih apaurina jos imas malo djete svaka ti cast user posted image user posted image user posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5678
6.4.2011 19:14:34   
palachinken
IZVORNA PORUKA: izzy

Cure bila sam danas na pregledu, pod se jedva vidi al nema otkucaja, danas sam trudna 6 tjedana, al ja mislim da e manja jer je ovulacija bila kasnije, malo me strah

Ništa se ti ne boj, prošla sam kroz sve to, sasvim je normalno. Otkucaji mogu početi u 7-8 sedmici. Ja sam bila na pregledu  u sedmoj pa ništa. A onda došla u devetoj i čulo se srce.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu izzy)
Neposredna veza do poruke: 5679
6.4.2011 19:19:29   
Gift

IZVORNA PORUKA: palachinken

IZVORNA PORUKA: izzy

Ništa se ti ne boj, prošla sam kroz sve to, sasvim je normalno. Otkucaji mogu početi u 7-8 sedmici. Ja sam bila na pregledu  u sedmoj pa ništa. A onda došla u devetoj i čulo se srce.

tprilike je i kod mene bilo ovako..

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 5680
6.4.2011 19:21:33   
sporty mamaa
izzy ne brini rano je jos. Ja sam bila 7 tjedana kad se culo srce, strpi se jos malouser posted image user posted image

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 5681
6.4.2011 19:26:59   
animagical
jelouser posted image hvala za recept
super da se malo i ti oslobodis po pitanju cuvanja anceuser posted image zao mi je sto si lose ali super bolje da te sad nasopaju antibioticima nego da jos gori belaj napravis...sta su t konacno rekli za bubrege. meni juce kulovac svasta naprica. cuvaj se a cuvaj i tog maleckog...

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 5682
6.4.2011 19:40:14   
izzy
Ja imam isto vjere da cu cuti srce malo, ako treba cekat cu jos 3 tjedna, al nepristajem na nista drugo, al bit ce to dobro:)

[img]http://lmtf.lilypie.com/qbDtp1.png[/img]

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 5683
6.4.2011 19:44:21   
Anoniman
Animagical sinoc me je gledala neka dr Jelena i strasno je fina, a jutros neki dr Zijah ili tako nesto i dr Sanela kao dilatacija bubrega desnog, kao to ima 30% trudnica, ali to je normalno dok ne boli i dok je ok urin i nalazi i nema temparature, a mene ne da je bolilo, imala temperaturu i urin nije najbolji, onda mokracna besika i jajnici upaljeni i puni infekta. Tako da je sve to izazvalo jaku bubreznu koliku... onda od svega toga jake kontrakcije...ma uglavnom veselo... sad za sad ovo da koristim od lijekova, kad bude gotova urinokultura kontrola i da vide da li da nastave sa istom terapijom ili promijene... uglavnom veselo user posted image .
Sanela draga ma kad ovo moje dijete vrisne i da popijem 100apaurina razbudi me user posted image ...Sad smo same nas dvije, ali je cura dobra i slusa mamu svoju pa mi nije tesko, do ujutru smo same, veceras kad je uspavam doci ce tetka da ostane sa njom da ja odem do urologije, ujutru ce teta opet doci, tako da uspjevamo nekako. Samo nezgodno je ona hoce sa tetom kad ne vidi mene, kad sam ja tu ne benda tetu ni 3%, ne slusa je uopste, a kad su same obozavaju se user posted image
Izzy kod mene su se otkucaji tek krajem osme nedjelje culi, tako da je to normalno, kasnije ovulacija bila...samo polako i ne sekiraj se, sve je to normalno.

Neposredna veza do poruke: 5684
6.4.2011 19:54:51   
animagical
meni su to isto rekli kontrakcije zbog bubreznih kolika, kalcifikati i dilatacija pijelona, urinarna infekcija... lezati, antibiotici, ginipral,apaurin i brusnica...sta ces osjetljive smo, proci ce...meni je dr rekao i da mu dodjem opet s urinokulturama, a da cemo kamenac razbijati laserom kad rodim... danas mi stigao nalaz aptt ono za zgrusavanje krvi,malo se pogorsao ali nije los generalno, osim sto je fibrinogen skocio zbog bubrega..smijem smokve ako mi je secer preko 6?

hvala Bogu pa nadje tu tetu da moze anu pricuvati user posted image bas mi je zao sto si slaba, lahko ej meni mogu lezati po cijeli dan ako hocu...valja ustati kad zaboli,a morasuser posted image

hug svima, posebno izzy, ne brini,sasvim normalno...user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5685
6.4.2011 19:59:14   
Anoniman
Ja mislim da mozes zbog limuna, jer limun ubija secer, a smokva se kombinuje sa limunom. A grozdjice smijes sigurno. Ali saznah danas informaciju koju mi do sada niko nikad nije rekao...niposto se ne smije vise od 2 litra brusnice popiti u toku dana jer brusnica povecava pritisak, a ako je inace visok pritisak ni kapi brusnice se ne smije. A ja juce popila gotovo pet litara ne znajuci, pa mi sinoc pritisak strasno vrisnuo user posted image

Neposredna veza do poruke: 5686
6.4.2011 20:15:52   
sweet insanity
Trudnice drage, iscitat cu vas poslije, imam goste ....da va spitam sta mislite smijem li jest rusku radi majoneze, majoneza je kupovna pa kontam d aje i termicki obradjena pa kontam zbog jaja mozda....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5687
6.4.2011 20:32:51   
animagical
sweet ja sam vala pravila rusku i jela i to u prvom tromjesjecju, koristila helmans cini mi se user posted image to jutro muz pojeo kasiku majoneze da testira hoce njemu sta biti...nista mu nije bilo i ja navece napravila.

joj jelo ja mislim da i na ginipralu pise da se ne pije previse tecnosti dok se on uzima.nisam sigurna. zbog oticanja...

samo da me hoce sutra rijesiti utrogestana, ne mogu viseeeeeeeeeeeeeeeeeeeuser posted image  

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 5688
6.4.2011 20:32:54   
honey bunny
IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Trudnice drage, iscitat cu vas poslije, imam goste ....da va spitam sta mislite smijem li jest rusku radi majoneze, majoneza je kupovna pa kontam d aje i termicki obradjena pa kontam zbog jaja mozda....

ja jedem majonezu skoro svaki da, nije mi ništa :) Mislim da možeš komotno da je jedeš :)

Neposredna veza do poruke: 5689
6.4.2011 21:16:15   
sarah
Sweet, ja sam isto povremeno jela majonezu i to Helmans i nije mi nista bilo.
Animagical, sto se tice zeljeza najbolji prirodni izvor ti je crveno meso, tunjevina, grasak, smokve, suhe sljive, spinat, brokula... Isto tako treba imati u vidu da vitamin C poboljsava apsorpciju zeljeza, dok mlijeko, kafa, caj, coca-cola, kakao i negdje sam procitala jaja umanjuju apsorpciju zeljeza te ih nije dobro uzimati zajedno sa namirnicama bogatim zeljezom nego napraviti razmak od 2 sata.
Izzy, ni kod mene se sa punih 6 sedmica nicu culi otkucaji srca, a kad sam otisla sljedeci put sa 9 sedmica bili su tu.

07.04.2011. ocekujemo aBd jednog bebacha

(odgovor članu honey bunny)
Neposredna veza do poruke: 5690
6.4.2011 21:55:28   
sweet insanity
 Eh, da se svima zahvalim na cestitkama povodom rodjendana, hvala vamuser posted image Cijeli dan sam zauzeta pa nisam stigla posjetiti RR.
Izvolite torte user posted image user posted image

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 5691
6.4.2011 22:01:28   
tukica
sweet insanity, sretan rodjendan user posted image
ja sam vam sad setala u nadi da cu sta potaknuti, ali sipak... ovo moje dijete nece, pa nece vani... jaaaaaaao danas sam skontala da sam postala mljekara hahahahah i to desna sika... pih, a bebe nigdje...

Neposredna veza do poruke: 5692
6.4.2011 22:05:48   
animagical
super to ti beba javlja da ce uskorouser posted image a da se napucas ananasa??

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 5693
6.4.2011 22:11:06   
honey bunny
Animagical, ja sam imala veliki problem sa hemoglobinom, bio mi je 89. Konsultovala sam hematologa i rekla mi je da pijem heferol sa cjeđenim sokom od narandže. Pored toga puno jedem koprivu, salatu od cvekle, pijem sok od grožđa, cvekle i što je najvažnije crveno meso i džigericu, jer se bolje apsorbuje željezo  životinjskog porijekla. Uglavnom, nije to toliko teško za izliječiti koliko sam ja mislila, brzo ćeš ti to :)
Neko je spomeno da mlijeko, kafa itd.smanjuju apsorbciju i to je istina. Umanji te proizvode koliko možeš, ili pravi veelike razmake.
Eto, no sikiriki :)

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 5694
6.4.2011 22:13:35   
idacha
uh, evo i mene...
jedva, ali me evo... stomko oept narastao u trenu, evo me sada ko trokrilni ormar... mene praaavo drmaju kontrakcije danas... stomka se nekoliko puta jako zgrcio i bas znam da su kontrakcije, sjecam se kako je sa imijem bilo... valjda nece biti tako ucestale kao danas, jer me tacno blokiraju, a moj harambasa ne prihvata reakciju minut poslije, nego ODMAH :)

Jelena, mila, big hug za tebe.. ne znam vise sta bih ti rekla... nadam se da ce antibiotici uskoro poceti djelovati, i da ce bol sasvim nestati... ti si nasa mala hrabrica, drzi se.. ljubni nam Ancicu, ljepoticu...
Gift, draga, tako je sa gostima.. jao samo kad se sjetim kad sam se porodila, Boze me sacuvaj... 3 dana poslije poroda, ja u sobi sa mastitisom, umirem od bolova, sise bes Pamelu, Imran place, ne moze izvuci mlijeka, meni totalno zacepljenje kanalica, a ovamo puna kuca gostiju.. jos malo malo pa ulaze u sobu.. od silnog naprezanja zbog masiranja sika, rana mi prokrvarila, boli ko sam djavo.. ja u svemu tome poludim, zovnem mm na hodnik i kazem ''ako mi jos neko, bilo ko udje u sobu, ima svi da letite napolje naglavacke'', a svi njegovi bili.. uh, kako sam tada popizdila bila, mislim da nikada vise nisam.. sada sam promijenila plocu i unaprijed upozorila da necu nikoga da vidim u kuci prvih 10-15 dana...
tukice, vjerujem da ti je vec preko glave, ali sta ces.. nece beba kad ti hoces, nego kad ona hoce.. hehehehe, i ti ces aBd roditi jednog malog diktatora tvrdoglavog..
sarah, amam, kako ste nam vi??
kako ostaleuser posted image ???

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 5695
6.4.2011 22:18:25   
idacha
honey, sta bi sinoc, jesi li zvala dr zbog krvi? sada listam, ne mogu da nadjem jesi li se javljala... andam se da je krvarenje prestalo...
nelic, ima li sta novo kod tebe?
i RICI nam se sigurno porodila, ali je ona na CR pa je rekla da se javlja kada dodje k sebi.. uh, nadam se da je sve proslo kako treba...

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 5696
6.4.2011 22:19:53   
tukica
IZVORNA PORUKA: animagical

valjda ce, ako je to neki znak user posted image   a ananas zaboravih kupiti, ali sutra aBd definitivno hocu, pa neka igre pocnu user posted image

Neposredna veza do poruke: 5697
6.4.2011 22:20:51   
tukica
IZVORNA PORUKA: idacha

tukice, vjerujem da ti je vec preko glave, ali sta ces.. nece beba kad ti hoces, nego kad ona hoce.. hehehehe, i ti ces aBd roditi jednog malog diktatora tvrdoglavog..

vidim ja da ce ovo biti zeznuto, vec sad beba nista ne slusa user posted image

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 5698
6.4.2011 22:22:26   
idacha
animagical, meni su  prosloj trudnoci, nalazi bili ''za bolnice''.. dr mi rekla da su malko losiji da bih morala na transfuziju krvi..
tada mi je ukljucila Tothema ampule za zeljezo, a ja plus ccijedila sok od cvekle, narandze, jabuke i mrkve.. svaki dan skoro litru pila.. fora sa sokovima cijedjenim je u tome sto moras sipati malko ulja, ja sam maslinovo, mozda pola cepa u casu soka, jer se samo na taj nacin oslobadjaju neophodni vitamini.. a, za zeljezo, kako sto kaze honey je ponajbolje crveno meso i dzigerica, ali obavezno poslije popiti sok od jabuke, da bi se zeljezo apsorbovalo... ja sam, hB tada izbjegla bolnicu.. a, jesam se vala krkala svim i svacim...
sada nista od toga, a nalazi hB super...

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 5699
6.4.2011 22:26:58   
sarah
IZVORNA PORUKA: tukica

IZVORNA PORUKA: animagical

valjda ce, ako je to neki znak user posted image   a ananas zaboravih kupiti, ali sutra aBd definitivno hocu, pa neka igre pocnu user posted image

Meni je ananas nezaobilazan ovih dana. Jela sam ga i preksinoc i sinoc i veceras, a i sutra aBd.
Idem redovno u nabavku user posted image
A i hurme su mi nezaobilazne, svaki dan bar 4-5 komada.
Pa pilates lopta user posted image
Mislim, stvarno se trudim user posted image user posted image

07.04.2011. ocekujemo aBd jednog bebacha

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 5700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  226 227 [228] 229 230   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  226 227 [228] 229 230   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Bebica.
пеперутка16

Za donji dio vaše bebe, koristite li samo kremu ili samo puder ili oboje u isto vrijeme?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *