|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  219 220 [221] 222 223   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
5.4.2011 22:47:51   
honey bunny
Pozdrav drage moje, nikako mi se ne da da sve pročitam, jel nam se koja porodila?
Ja sam danas bila na pregledu i otvorena sam 2 prsta, beba toliko nisko da nije mogla odrediti obim glave. Ali kaže dr.da je to ok, jer sam prošla krizuuser posted image
Nisam ni skontala kad sam se otvorila još onaj 1 prst, heheh. Kada bi tako išlo i dalje da ja ništa ne osjećam, eeeeee! Uglavnom, kada sam se vratila sa pregleda, dnevni uložak mi je bio pun krvi, i još uvijek po malo krvarim. Dr. me upozoraila na to, ali nekako mi se ćini da je ipak previše. Do sada je bilo nešto malo roskasto, i nije bilo obilno, ali danas je bila baš krv. Šta vi mislite, ako ne prestane do sutra, trebam li zvati dr.?
veliki user posted image za sve vas :)

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 5501
5.4.2011 22:50:01   
Hannica
IZVORNA PORUKA: enči80

Hvala Hannice,Idacha dešava se,šta bi nisam zaboravila niti ću ikada ali vrijeme čini svoje pa se lakše podnosi.

A Hannice draga nisi mogla ni znati mada sam ja to spominjala nekada prije.Vidiš ,kada sam saznala da su dvojke i mene je bilo strah
ali evo ovo pola trudnoće je prošlo hvala Bogu tako brzo da nisam ni svjesna kako.Jedino što sam primjetila da nisam nešto euforična ,da li je to podsjvesno strah da se radujem pa da mi se opet nešto ružno desi ,ne znam ali tako je jer znam kada sam bila trudna sa mojim malenim da sam mu se toliko radovala (kao i svaka majka) i čekala ali eto dragome Bogu bio potrebniji.

Ne brini Hannice,ja opet imam u okolini nekoliko duplih mama koje su bez problema donijela svoja čeda,čak kada sam radila serklaž cimerica u sobi je isto tako rodila dvojke a prvo je imala djevojčicu i ona kaže da je lakše njih rodila nego nju.Mislim da je prednost što nam je druga trudnoća,a u mene još nisko bebe ima samo klizeći da izleteuser posted image user posted image user posted image kako moja dr.kaže(malo šale).

ABd, i ja nesto kontam da ce biti lakse posto ce biti sitnije,pedpostavljam.user posted image
Joj,ja i moje logicko razmisljanje.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 5502
5.4.2011 22:50:06   
Gift

IZVORNA PORUKA: idacha

a ona ce njemu na to ''aaaaa, pa zensku djecu prave ljubavnici''

mm kaze nije to tacno, al hajd ga znaj ....rekla sam ako budeuser posted image cuvaj seuser posted image user posted image salim se, imam neki osjecaj da je stvarno cuica, al tek sa mesec mozda saznamo..
drago mi je da je kontrola prosla naj naj-kod tebe izgleda mama manje kila beba viseuser posted image
ja evo jedem bademe i bole me leda katastrofa i desni bubreg

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 5503
5.4.2011 22:53:07   
Gift
ps. i mislim stalno na ove zene sto se odose porodit...majko draga...isla odma citala onu temu:porodiliste u Tuzliuser posted image

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 5504
5.4.2011 22:53:27   
Amam
IZVORNA PORUKA: tukica

Ja obavih svoj ginekoloski pred porod, strava i uzas samo da kazem, mozda je do mene, ne znam sta sam ocekivala, ali definitivno nisam to da mi doktor gurne haman cijelu ruku "dole", a da mi se ona elegantno popunjena teta sa ctg-a navali na stomak user posted image i tako, jedno gura dole jedno gore i jos vicu: sta si se to ukocila... bljak...

Cemu to?Sto se ona navaljivala?user posted image

Amam,još malo pa ćeš put pod noge.
Ja još imam samo 147 dana ,btw imamao punih 19 sedmica

Hvala enci sto si primijetila,vidim ja ostle zenice odusstale od mene user posted image misle da cu i ovo roditi pred 1.5. user posted image
Masallah draga,jos malo i pola si pregurala user posted image   sad ce to brze krenuti,pa u 9-pm opet pod rucnom user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 5505
5.4.2011 22:54:09   
Hannica
IZVORNA PORUKA: honey bunny

Pozdrav drage moje, nikako mi se ne da da sve pročitam, jel nam se koja porodila?
Ja sam danas bila na pregledu i otvorena sam 2 prsta, beba toliko nisko da nije mogla odrediti obim glave. Ali kaže dr.da je to ok, jer sam prošla krizuuser posted image
Nisam ni skontala kad sam se otvorila još onaj 1 prst, heheh. Kada bi tako išlo i dalje da ja ništa ne osjećam, eeeeee! Uglavnom, kada sam se vratila sa pregleda, dnevni uložak mi je bio pun krvi, i još uvijek po malo krvarim. Dr. me upozoraila na to, ali nekako mi se ćini da je ipak previše. Do sada je bilo nešto malo roskasto, i nije bilo obilno, ali danas je bila baš krv. Šta vi mislite, ako ne prestane do sutra, trebam li zvati dr.?
veliki user posted image za sve vas :)

Draga ako ti milis da je previse zovi,nemoj riskirat i brinuti previse,bolje ces se osjecati ako ti kaze ponovo da je sve ok.

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu honey bunny)
Neposredna veza do poruke: 5506
5.4.2011 22:57:00   
Hannica
IZVORNA PORUKA: Gift

ps. i mislim stalno na ove zene sto se odose porodit...majko draga...isla odma citala onu temu:porodiliste u Tuzliuser posted image

Ma sve je to isto,strah i trepet.Ne znam kako je sad u Sa,ali kad se sjetim zenickog porodilista,spavacica,kreveta i ljubaznog osoblja....user posted image user posted image user posted image
ah da i wc-a,kupatila...ma sve fuj...

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 5507
5.4.2011 23:00:39   
tukica
IZVORNA PORUKA: Amam

IZVORNA PORUKA: tukica

Ja obavih svoj ginekoloski pred porod, strava i uzas samo da kazem, mozda je do mene, ne znam sta sam ocekivala, ali definitivno nisam to da mi doktor gurne haman cijelu ruku "dole", a da mi se ona elegantno popunjena teta sa ctg-a navali na stomak user posted image i tako, jedno gura dole jedno gore i jos vicu: sta si se to ukocila... bljak...

Cemu to?Sto se ona navaljivala?user posted image

Amam,još malo pa ćeš put pod noge.
Ja još imam samo 147 dana ,btw imamao punih 19 sedmica

Hvala enci sto si primijetila,vidim ja ostle zenice odusstale od mene user posted image misle da cu i ovo roditi pred 1.5. user posted image
Masallah draga,jos malo i pola si pregurala user posted image   sad ce to brze krenuti,pa u 9-pm opet pod rucnom user posted image

Eh draga moja, nemam pojma... osjecala sam se ko krava muzara... ne mogu da vjerujem da im je to ginekoloski... on pola ruke ubacio, a ona pritisce gore, mislila sam da ce mi izgurati bebu vani... bljak... nisam razmazena i mogu svasta istrpiti, ali ovome se nisam nadalauser posted image i jos mi samo tako reci na komisiju, a ni zasto ni kako... max sam zbunjena... nemam pojma sta da ocekujem u cetvrtak kad odem gore...

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 5508
5.4.2011 23:01:17   
idacha
Gift, pa sta se on ima cuvati, treba on tebi da zaprijeti...user posted image user posted image user posted image dr se salilaaaaaa :) ja bih volila da kod tebe budeuser posted image , da se prijamo, sa ovim drugim momkom, imi mi je vec zauzetuser posted image
a, to ''pravilo'' manje kg veca beba, nije samo kod mene slucaj, to je cesta pojava.. ja sam sa imijem mislila da sto vise jedem, on ce vise kupiti, a nije tako.. bebi uzima sebi koliko hoce, ha vagala ti 30 kg, ha 10user posted image
ako te puno bole ledja, popij apaurin slobodno.. ja bas danas pitam dr za bol u ledjima, jer i mene razvaljuju, kaze nista jace od paracetamola, samo apaurin za opustanje misica... a, otkud bubreg, zeno i tebe da uhvati?? joooj, to je bas nezgodno.. pij dosta caja...
Ako bude lijepo vrijeme sutra, mozda ti dodjemo... zato, ne citaj sta ti sve treba, ja cu ti izdeklamovati... :)

honey, ako mislisa da je mnogo krvi i ne prestane, javi se dr... ja hB nikada nisam krvarila poslije pregleda, tako da bih vjerovatno odmah kontaktirala dr.. ja sam panicar po prirodi, pa valjda zato... a, vjerovatno nije nista, samo sojetljiv grlic..

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 5509
5.4.2011 23:02:13   
Amam
Idacha pa to ce biti pravi momak user posted image masallah.Drago mi je da je sve ok,odmah je insanu nekako lakse user posted image .
Honey b. dobra si,ja nisam znala ni kad sam se pocela otvarati,samo mi dr rece otvorena ja user posted image
Gift ,ja sam u prvoj trudnoci,zbilja prizeljkivala curku i tako je i bilo,kad mi je dr rekla user posted image ja ono"aha znam",kao da mi je ona saputala iznutra user posted image ,hihi sad je bilo drugacije,opet sam zeljela user posted image ,ali nisam imala taj osjecaj i da,nije od ljubavnika jer smo tad bili u cvijetu ljubavi,tek se vjencali user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 5510
5.4.2011 23:06:16   
malena27 RR
vecer curice....

samo uletih kratko da pozelim gagach, nellic i honey srecu user posted image user posted image user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 5511
5.4.2011 23:06:57   
animagical
hajte nek bude kod neke curica, valja mom malom sutra naci curu,sve se brace radjajuuser posted image necu biti zla svekrva obecavamuser posted image
ako ko rodi pa cujete javljajteuser posted image zelim im sve najbolje objemauser posted image user posted image user posted image user posted image
pardon sad vidim i honeyuser posted image sretnoooooooooooooouser posted image

< Poruku je uredio animagical -- 5.4.2011 23:07:50 >

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 5512
5.4.2011 23:07:50   
Amam
Tukica user posted image veliki,meni je dr gotovo svaki puta radila ginekoloski jer sam radila do 6 mj,a sve na nogama,a i u prvoj user posted image sam se prije pocela otvarati,pa je morala pratiti,ali nikad  tako nesto. user posted image
I da,da li je to do osjetljivosti grlica ili do dr,pa da krvarite poslije pregleda,jer ja nisam nikad,samo mi je zadnji puta kad sam dosla kuci bilo nekako nelagodno i bolno dolje user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 5513
5.4.2011 23:10:04   
idacha
Amam, blago tebi, sitno brojis... jasta je neg' lakse kad znas da je sve kako treba...
kako se ti osjecas?

mene ubi ovaj u stomaku, ali bukvano me razdire... dr ga ganjala po stomaku uz, samo bjezi, bas je nemirko pravi... jedva sjedim koliko se rita..

ja prijetih danas kontrakcije i bas pitam dr za njih.. kaze normalno je sada po 2-3 dnevno da osjetim kontrakcije, pa da popijem apaurin ili buskopan, ako bude bas cesce...
samo mi jos i kontrakcije trebaju...
da, pitala sam dr i za nosanje imija mog, posto svi galame na mene.. a, ja ne mogu da ga ne nosam i ne bavim se njime.. rekla je da ako osjecam da mogu, da slobodno sa  njim ''baratam'', ali jedino i izuzetno da pazim da me ne udari u stomak, jer moze doci do pucanja vodenjaka...ne daj Boze,...
kaze, smiri se ovaj mjesec jos, pa je poslije sve lakse...

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 5514
5.4.2011 23:10:18   
honey bunny
Eh, onda ću ja nju i pozvati i riješit se dileme. Malo me brine i to što mi je bebi mala :( ima samo 2600gr., biće mi pravo sićušna. Jedino me tješi što će mi se biti lakše poroditi, ali opet voljela bih da dobije još malo na kilaži, makar da nagura na 3kg.

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 5515
5.4.2011 23:14:02   
idacha
IZVORNA PORUKA: honey bunny

Eh, onda ću ja nju i pozvati i riješit se dileme. Malo me brine i to što mi je bebi mala :( ima samo 2600gr., biće mi pravo sićušna. Jedino me tješi što će mi se biti lakše poroditi, ali opet voljela bih da dobije još malo na kilaži, makar da nagura na 3kg.

ma, nemoj to da te brine, draga, bitno je samo da je sve kako treba.. a, imas jos fore.. bebi u posljednjim nedjeljama dobila oko 300 gr nedeljno, koliko se sjecam, tako da... no sikiriki, nije to ni tako mala bebarica... :)
javi se sa vijestima od dr...

Neposredna veza do poruke: 5516
5.4.2011 23:15:30   
honey bunny
I da, da vas pitam jel vam dotužio trbuščina? user posted image Meni jest, neki dan umalo da mi ga stisnu vrata u tržnom, ja stala pravo blizu i vrata se pošla zatvarat, da nije bilo mog muža koji me pogurao, stisnulo bi mi tibu, heeh. _Još ne mogu da se naviknem da imam nešto ispred sebe :)

Neposredna veza do poruke: 5517
5.4.2011 23:17:25   
Gift
idacha nemam pojma sta je, evo lezim od nedelje, tako mi bude lakse..znaci Tarik je slobodanuser posted image vidjet cemouser posted image

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 5518
5.4.2011 23:20:48   
idacha
honey, ja tek 7mi mjesec i vec mi je dotuzilo sve, i stomak i to sto ne mogu da trckaram i sto sam u svim pogledima ogranicena...
kazem, ruzno zvuci, nek mi Bog oprosti, ali raduje me sto mi je druga trudnoca i drugo dijete, aBd, i sto sa ovim zavrsavam...
moja mama navija za trece dijete, za curicu, a ja ni ne pomisljam... ne mogu vala vise...

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 5519
5.4.2011 23:21:31   
palachinken
IZVORNA PORUKA: animagical

hajte nek bude kod neke curica, valja mom malom sutra naci curu,sve se brace radjajuuser posted image necu biti zla svekrva obecavamuser posted image
ako ko rodi pa cujete javljajteuser posted image zelim im sve najbolje objemauser posted image user posted image user posted image user posted image
pardon sad vidim i honeyuser posted image sretnoooooooooooooouser posted image

Šta to fali mojoj curici pa je ne spominjes user posted image
Znaš kakvu genetiku ima, ljubi je majka.
Još ako bude skromna na mater...

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 5520
5.4.2011 23:25:01   
animagical
Jeleni mustuluk, javlja da je gagach rodilauser posted image user posted image user posted image cestitke sretnim roditeljimauser posted image user posted image user posted image

Ne znam nista detaljno, Jela mi sad javila, ona na urologiji zaglavilauser posted image pa cim sta cujem javljam...

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 5521
5.4.2011 23:27:14   
honey bunny
Ma nije to ništa loše što se tako osjećamo, jednostavno je teško da ti se nešto prišlepa 9 mjeseci, koliko god da ti je drago i da si entuzijastična oko toga, jednostavno dođe dan kada ti nije ni do čeka. Ko mene nije bilo velikog stomaka do 8 mjeseca, tako da mi nije ni smatalo, ali sada je ogroman.  Sa druge strane, jedva čekam da upoznam, koga ja to nosim u sebi :) , pa mi i to pojačava želju da izađe što prije :))
Za mene je nekako 2 djece taman, najviše zbog njih, da imaju jedno dugo kada nas više ne bude.

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 5522
5.4.2011 23:27:40   
idacha
juhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
gagach, neka je sa srecom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 5523
5.4.2011 23:28:30   
honey bunny
Gagač draga, čestitke tebi i tvom mužu! user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 5524
5.4.2011 23:29:13   
Amam
IZVORNA PORUKA: idacha

Amam, blago tebi, sitno brojis... jasta je neg' lakse kad znas da je sve kako treba...
kako se ti osjecas?

mene ubi ovaj u stomaku, ali bukvano me razdire... dr ga ganjala po stomaku uz, samo bjezi, bas je nemirko pravi... jedva sjedim koliko se rita..

Sitno,sitno ma poprilicno sam dobro,jedino te cari zadnjih dana trudnoce malo zezaju,nespavanje i polozaji u krevetu,ali nestoo me od danas pravo jako pritisce dolje,stalno imam potrebu ici na wc,a do sad je bio jako visoko,i po stomaku ne bih bas rekla da se spusti,nisam pametna user posted image
Ja kad sam nosila A,meni dr rekla ovo ce biti atleticarka user posted image koliko se vrtila i dan danas nema mira,kao da ima crve u guzi sto bi ona rekla user posted image
Honey nemoj previse da vjerujes UZ sto se tice tezine,zna on i podbaciti .
A to sto mi stomak smeta,to je tek prica,ne znam kud cu s njim,jer u ovoj trudnoci,ali bukvalno mi je samo stomak narastao,nijednu jaknu ne mogu zakopcati,kad se pogledam u ogledalo gore kao traktore,dolje noge iste kao i prije  user posted image

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 5525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  219 220 [221] 222 223   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  219 220 [221] 222 223   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Bebica.
пеперутка16

Za donji dio vaše bebe, koristite li samo kremu ili samo puder ili oboje u isto vrijeme?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *