|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  215 216 [217] 218 219   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
5.4.2011 9:55:10   
Anoniman
Joj Palachinken sad mi je lakse kad vidim da se i kod tebe to desava, da nisam jedina...uh...jer sa Anom u trudnoci mi se nikad to nije desilo.

(odgovor članu palachinken)
  Neposredna veza do poruke: 5401
5.4.2011 9:57:38   
sanela.asja
Rici sretno user posted image user posted image ...
Drage moje jutroooo ja ko i ovo vrjeme sta je ovo ko da sam tek ostala trudna povracam ma sta god primirisem i juce evo i jutros user posted image user posted image fuj sam,a kuca mi sva razbacana Asja sa svojim igrackama ide cura na plazu user posted image user posted image sad se valja nakanit pa u boj user posted image ..
Jelena,Sarah,Idacha,Animagical i ostale kako deverate vi ...
Gagach hocel to user posted image user posted image
Nema ove apriluse nista meni je april najdrazi mjesec mojoj princezi 25-tog aprila rodjendan bice partyyyyyyy.........

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu RICI)
Neposredna veza do poruke: 5402
5.4.2011 10:04:52   
ziki
IZVORNA PORUKA: palachinken

IZVORNA PORUKA: jelenaT

,a da vam ne kazem da kad god kihnem pisnem u gacice, jbte pocecu od djeteta krasti pelene i stavljati user posted image .

user posted image Imam isti problem. S tim da ja kihnem po 7x zaredom user posted image Onda se odem istuširat.

tako kući a na poslu nosim kesicu sa rezevrnim gaćicana(min 2 kom) vlažne maramice &co user posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 5403
5.4.2011 10:07:34   
belmica
RICI sretno mila!
uh i meni je to najteze, kad pomislim da cu morati Azru ostaviti 4-5 dana user posted image
Jesi li skontala koju ces anesteziju? ja razmisljala o spinalnoj ovaj put ( prosli put sam opstu) pa ne znam, volila bih cuti i neka iskustva vasa ...

Azra ...prva ljubav moja 18.11.2008.g.
druga ljubav akobogda uskoro stiže .... termin 04.07.2011.g

Neposredna veza do poruke: 5404
5.4.2011 10:08:13   
Anoniman
Joj sad me bas umiriste, ja sam kontala to jedino meni, pa sam bila i  user posted imageuser posted image , od sinoc tri puta se presvlacim...uh

Nego neko je stavljao stranicu sa onim mjerama iz sedmice u sedmicu, mislim na BPD i ostalo, pa ako ko zna moze li opet staviti da se malo uporedimo user posted image , i ako mi je dr vec rekla da mjere odgovaraju punih 20 nedjelja, ali ja bih da malo jos prosnjuham user posted image

(odgovor članu ziki)
  Neposredna veza do poruke: 5405
5.4.2011 10:14:42   
bebix
da se i ja uclanim  u klub buducih i sadasnjih mamica, ja sam u 16-toj nedjelji, posteljica spustena, mirovanje user posted image , sa prvim bebacem (2003) nisam bila ovako osjetljiva a sad ne mogu da se prepoznam, umaram se ko da sam pred porod, ako ima neko od vas kome je isto posteljica bila spustena voljela bi da znam kako je zavrsilo, jer sam sva u grcu nista ne smijem da radim zbog stalnog pritiska koji osjecam u dnu stomaka, pozz za sve clanice i sretno sauser posted image

(odgovor članu belmica)
Neposredna veza do poruke: 5406
5.4.2011 10:16:10   
lejla31
jutro drage user posted image jos sam medju vama user posted image ovo postaje agonijauser posted image
sarah
Oxi test zovu i generalna proba indukcije ili test reakcije na indukciju. Tako se zove zbog preparata koji se koristi - oksitocin.
Za izazivanje porođaja najčešće se koristi preparat oksitocina (sintocinon) - hormon zadnjeg režnja hipofize koji dovodi do grčenja mišića materice, omogućava širenje grlića i kasnije, istiskivanje ploda. Obično se primenjuje u obliku intravenske infuzije, zajedno sa rastvorom glikoze, koja je energetska materija za materični mišić. U tom rastvoru se nalaze i sredstva za obezboljevanje porođaja i tzv. anksiolitici (lekovi za opuštanje).
Infuzija se daje putem specijalnih infuzionih elektronskih pumpi, koje automatski regulišu željeni protok medikamenata. Oksitocinske preparate je moguće dati i oralno (u obliku lingvaleta - koje se tope i tableta), ali je njihova efikasnost u tom slučaju mnogo manja.

Oksitocin deluje kao hormon, koji se izlučuje u krv i putem krvotoka stiže do ciljnih organa. U nervnom sistemu može se lučiti na završecima nekih neurona i delovati kao neurotransmiter.
Oksitocin izaziva kontrakcije materice za vreme porođaja.
Za vreme laktacije izaziva kontrakcije glatkih mišićnih ćelija mlečnih žlezda što za posledicu ima naviranje i isticanje mleka.
Oksitocin se luči i u toku orgazma kod muškaraca i žena.
Smatra se da oksitocin može uticati i na ponašanje. U toku seksualnog odnosa pretpostavlja se da lučenje oksitocina u mozgu može izazvati osećaje zadovoljstva, nežnosti i privrženosti.

imate mahanje

amar - 02.05. 2007.

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 5407
5.4.2011 10:26:41   
enči80

Joj sad me bas umiriste, ja sam kontala to jedino meni, pa sam bila i  user posted imageuser posted image , od sinoc tri puta se presvlacim...uh

Nego neko je stavljao stranicu sa onim mjerama iz sedmice u sedmicu, mislim na BPD i ostalo, pa ako ko zna moze li opet staviti da se malo uporedimo user posted image , i ako mi je dr vec rekla da mjere odgovaraju punih 20 nedjelja, ali ja bih da malo jos prosnjuham user posted image

http://bhbebe.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=238

Jutro i od mene!Jelena,palachinken pridružujem vam se za piš pišuser posted image user posted image user posted image user posted image

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5408
5.4.2011 10:28:38   
palachinken
hahahah šta je ovo, ima li iko normalan mjehur sa dobrom kočnicom user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 5409
5.4.2011 10:29:08   
palachinken
Enči, evo je ovdje:

user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 5410
5.4.2011 10:32:15   
enči80

hahahah šta je ovo, ima li iko normalan mjehur sa dobrom kočnicom user posted image

Šta ćeš ,ne kažu džaba vanredno stanjeuser posted image user posted image user posted image

'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

Neposredna veza do poruke: 5411
5.4.2011 10:33:29   
ziki

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 5412
5.4.2011 10:38:43   
enči80

IZVORNA PORUKA: bebix

da se i ja uclanim  u klub buducih i sadasnjih mamica, ja sam u 16-toj nedjelji, posteljica spustena, mirovanje user posted image , sa prvim bebacem (2003) nisam bila ovako osjetljiva a sad ne mogu da se prepoznam, umaram se ko da sam pred porod, ako ima neko od vas kome je isto posteljica bila spustena voljela bi da znam kako je zavrsilo, jer sam sva u grcu nista ne smijem da radim zbog stalnog pritiska koji osjecam u dnu stomaka, pozz za sve clanice i sretno sauser posted image

Dobro došla bebix i neka ti je sretnih user posted image !
Ja sam u prvoj trudnoći imala nisku posteljicu i iznijela sam trudnoću do kraja,čak i prešišala termin.Radila sam tada do ulaska u 7.mjesec a ove kućanske poslove sam svela na minimum i nisam uopšte mirovala.Radila sve samo smanjenim intenzitetom.Vidi kako ti tijelo reaguje jer različito
se svaka od nas postavlja.Imaš li kakvu terapiju?
U mene je druga trudoća.nisu mi posteljice nisko ali jesu bebe pa sam morala raditi i serklaž a pijem gynipral jer sam osjećala užasan pritisak dolje.

Nadam se da sam ti pomoglauser posted image

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 5413
5.4.2011 10:39:10   
Anoniman
Ja Anu odvikavam od pelena, a izgleda da cu sebe navikavati polako user posted image , ovo je nepodnosljivoooooouser posted image

(odgovor članu ziki)
  Neposredna veza do poruke: 5414
5.4.2011 10:51:31   
ziki
Glede problema slabe kočnice sad se sjetih da sam prošlu trudnoću radila Kegelove vježbe i nije bilo nikakvih problema, evo već sam počela da vježbam. Mislim da je nekad postojala tema na rr sa detaljnim opisom kako, koje vježbe mogu bilo gdje, koje kući...

< Poruku je uredio ziki -- 5.4.2011 10:59:44 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5415
5.4.2011 11:00:18   
palachinken
Malo sam se informisala o tim Kegelovim, došla do rečenice omogućavaju bolji seks i tu su me kupile user posted image
Evo me sad sve cupkam u stolici, keglam se hihihihi

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 5416
5.4.2011 11:02:56   
bebix
IZVORNA PORUKA: enči80

Dobro došla bebix i neka ti je sretnih user posted image !
Ja sam u prvoj trudnoći imala nisku posteljicu i iznijela sam trudnoću do kraja,čak i prešišala termin.Radila sam tada do ulaska u 7.mjesec a ove kućanske poslove sam svela na minimum i nisam uopšte mirovala.Radila sve samo smanjenim intenzitetom.Vidi kako ti tijelo reaguje jer različito
se svaka od nas postavlja.Imaš li kakvu terapiju?
U mene je druga trudoća.nisu mi posteljice nisko ali jesu bebe pa sam morala raditi i serklaž a pijem gynipral jer sam osjećala užasan pritisak dolje.

Nadam se da sam ti pomoglauser posted image

hvala enči80 na dobrodoslici i tvom iskustvu, ja imam sina 7,5 mu je godina, sada kao da sam prvi put trudna, valjda je velika razlika, ja sam prokrvarila u 5-toj nedjelji, primala sam progesteron i pila dabroston, uvijek sam imala bolove u dnu stomaka i u donjem dijelu ledja, prosla dr mi je govorila siri se maternica, kontam strpit cu se, prosle sedmice sam isla na jezero mislila sam odsad gore ici na kontrolu, radila sam 4d uz i dr mi kaze da je posteljica pravo spustena da se moram paziti, ne smijem nista podizati itd. ukinula mi je dabroston, propisala pregnital, magnezij, apaurin, kontrola za 3 nedjelje, ja skoro svaki dan moram popiti apaurin zbog bolova po dnu stomaka, zato samuser posted image

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 5417
5.4.2011 11:07:47   
Hannica
Morgen.user posted image
Danas necu kukati,neda mi se.Imam jedno pitanje,doktor mi je napisao da trebam uraditi nalazte KKS,GUK urea,kreatinin,st.urina,TAZ,i ja ne mogu da skontam sta je ovo TAZ,kakav je to nalaz??user posted image Jel radio to neko?

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 5418
5.4.2011 12:12:01   
sporty mamaa

Bebix dobro nam doslauser posted image user posted image user posted image user posted image Ja isto za koji dan ulazim u 16. tjedan trudnoce, tako da smo mi tu nedje sto se tice termina. Nemoj da brines, stanje mi je identicno kao kod tebe, posteljica skroz nisko, mirovanje, umor...  Pila utrogestan, dabroston, apaurin, sad mi to ukinuto, osim ponekad apaurin jer skoro svaki dan kao i ti imam to neko boluckanje podno stomaka. Mirujem koliko mogu, ne previse, jer imam dijete od 2 i pol god., nesto uradim, pa odmorim, prosetam, pa sjednem na klupicu odmorim i sve tako. Zato nemoj puno da brinesuser posted image user posted image

Ziki, moram i ja jednom uraniti, zoru prevariti, sta cuuser posted image user posted image user posted image user posted image Al opet sam spavala od  do 11h, ma sta cu kad po noci skroz slabo spavam, ko da sam u 9.om mjesecu, jos mi ova alergija glupa ide na zivce, pa nos zacepljen, kihanje, oci svrbeuser posted image user posted image user posted image

Jelena sretno s odvikavanjem od pelena, treba puno, strpljenja i zivaca, ali na kraju se isplati. Kod nas je to odvikavanje trajalo oko 10 - ak dana. Mali savjet, nikad je ne pitaj hoce li piskiti, nego samo reci idemo piskiti, jer ako pitas vrlo je vjerojatno da ce uvijek odbitiuser posted image user posted image To i dan danas radim, mogu sto puta pitati i nista, ali kad kazem, ajmo piskit, onda nema hoces neces, nego idemouser posted image

Rici, jos jednom sretno ti, mogu misliti kako ti je bilo tesko odvojiti se od djeteta. I sama cesto razmisljam o tome i mislim da ce mi to biti nesto najteze. Ne znam jeste li ostale razmisljale o tome, ali ja kako sam strasljiva, uvijek mislim kako cu ja to, ja cu roditi u kuci i ostalouser posted image

Palachinken ja sam proslu trudnocu u redno odradivala Kegelove vjezbe, ma znala sam ih u ponoc napametuser posted image user posted image , al daba mi bi ja se porodila na carski. A sad kako mi je rizicna trudnoca, ne znam uopce smijem liuser posted image user posted image

Enci, sinoc je pao kruh i nutela, je malo kasno, al sta ces kako nema keksa, ne mogu se i slatka odrecuser posted image No idemo za dva tjedna na pregled, pa mozda doktro odobri sta konkretnijeuser posted image

Mea upratih da se umaras, ma sve ti je to normalno, zato polako ne forsirati, sad imas dobar izgovor...

Nego napisa se ja pravo, zna li iko ista o onom radioaktivnom oblaku, ja idem na biro prijaviti se, pa se sve mislim ima li tog zracenja, a kasnim na biro izbacit ce meuser posted image user posted image

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 5419
5.4.2011 12:14:23   
Anoniman
Hanci da nije TRAZ... da nisu transaminaze...nemam pojma jer sam ja transaminaze vadila.

Joj zene mene ubi ovaj bubreg da li je sto kazete bebi prikljestio neki zivac ili mi je od ovih veliki broj leukocita u urinu, ali ja poludih, popila sam od jutros 2litra brusnice i ne silazim sa solje, samo piskim... Animagical draga da ti i ja nismo sta u rodu user posted image

(odgovor članu Hannica)
  Neposredna veza do poruke: 5420
5.4.2011 12:18:32   
Hannica

Hanci da nije TRAZ... da nisu transaminaze...nemam pojma jer sam ja transaminaze vadila.

Joj zene mene ubi ovaj bubreg da li je sto kazete bebi prikljestio neki zivac ili mi je od ovih veliki broj leukocita u urinu, ali ja poludih, popila sam od jutros 2litra brusnice i ne silazim sa solje, samo piskim... Animagical draga da ti i ja nismo sta u rodu user posted image

A sta je traz? Joj,govori je doktor meni za taj neki nalaz da bi terbala uraditi,rekao je puni naziv ali ja nisam zapamtila,bila sam u soku,od kad je rekao dvojke meni vise nista u glavu nije uslo.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5421
5.4.2011 12:24:49   
Anoniman
Hannci mogu biti kao sto napisah transaminaze...
Sporti ma moja cura od nekih devet mjeseci ne kaki u pelenu, ja nju od sest mjeseci pocela po malo stavljati na tutu i navikavati, kad hoce da kaki ne zna da kaze vec se unervozi i pocne da cupa pelenu i vristi i to mi je znak da je skinem i na tutu stavim, a sto se tice piskenja u pelenu, ona nema pojma ni sta znaci piskiti user posted image , pricam ja ali ona nista ne konta, pricam joj da treba vise i da prohoda ali ona mene ne slusa user posted image . Nego ja nju cesce skinem i stavim na tutu, posle svakog budnjena obavezno i pred spavanje, pa ne bi li skontala kao i kad kaki da i kad pidki pocne cupati pelenu user posted image .

< Poruku je uredio jelenaT -- 5.4.2011 12:25:59 >

(odgovor članu Hannica)
  Neposredna veza do poruke: 5422
5.4.2011 12:35:11   
sporty mamaa
Ma jos je ona mala, nadoce ona, nema jos ni dvije godine, polako. Vidim i Ani je rodendan u 8.mj kao i mojoj Niki, samo je moja sedmi osmoguser posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5423
5.4.2011 12:37:24   
gagach
evo mene s pregleda...

pregledala me ginekoloski iiiiiiiiiiiiii otvorena sam malo vise od 2  prsta,grlic izbrisan i ona misli da bi moglo krenuti veceras-sutra...
sva sam se uspanicila jer nisam osjetila bolove ni kontrakcije ni intervale ni nista...rekoh ja njoj aaaaa kako cu ja znati da trebam da krenem u  bolnicu kad mene nista ne boli...mislim bolucka me,zigucka ali nista novo...mene cijelu trudnocu boliuser posted image i da..beba se mrda...zlocko mali...jedva cekam da ga upoznam...
uglavnom drzite mi fiiiiiiiige i javim vam se kad krenem u bolnicu ako to uopste bude veceras...user posted image
joj kod mene vazda mimo svijetauser posted image

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5424
5.4.2011 12:37:48   
Anoniman
Draga Ani je rodjendan u februaru, njoj je nepunih 14 mjeseci, a drugi bebi dolazi u avgustu user posted image . Ma ne opterecujem se ja, polako, dala sam sebi cilj da je odviknem od pelene dok drugo ne dodje, uspijem super jer bice joj tacno godina i po, ako ne uspijem nema veze naucice user posted image

(odgovor članu sporty mamaa)
  Neposredna veza do poruke: 5425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  215 216 [217] 218 219   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  215 216 [217] 218 219   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Bebica.
пеперутка16

Za donji dio vaše bebe, koristite li samo kremu ili samo puder ili oboje u isto vrijeme?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *